Dodaj do ulubionych

pracodawca zaprosił,adresu nie dał

08.03.12, 16:06
było ogłoszenie o pracę, zgodne z moim wykształceniem i doświadczeniem, wysłałam cv, następnego dnia Pani zadzwoniłam ,achy i ochy jakie to mam doświadczenie, super że mam stopień bo oni to zakład pracy chronionej kilka pytań i w końcu pada to najważniejsze: z jakiego powodu ta niepełnosprawność? no mówię że epi. cisza, za chwilę aha, to kiedy możemy się spotkać, no jutro mam urząd pracy, no to może piątek? (ta Pani proponuje) dziesiąta rano? oczywiście zgadzam się, nie ma problemu, proszę o adres firmy, Pani proponuje że wyśle na adres e-mail, upewniam się że posiada, ona mi recytuje, ja mówię świetnie- do zobaczenia, ona też się miło żegna i.... do dziś nie przysłała adresu firmy. i teraz nie wiem- sama mam w necie poszukać i jechać, zadzwonić i zapytać się co jest? olać, skoro oni olali?
Obserwuj wątek
    • anetapzn Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 08.03.12, 16:10
      Piątek, czyli jutro? (Chodzi mi w sensie czy ten piąteksmile ) To mało czasu, jak sie umówiłaś na konkretną godzinę, znajdż adres firmy w necie i jedż. No chyba, że dasz radę dodzwonić sie jeszcze dziś lub jutro rano do firmy (nie wiem w jakich godzinach pracują). Wiadomość mogła nie dojść, wpaść do spamów itd. Olać nie olewaj absolutnie. Najgorsze, co moim zdaniem możesz zrobić.
    • angazetka Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 08.03.12, 16:12
      Zadzwonić i zapytać, nie szukać na razie dziury w całym. Mogli zapomnieć, przegapić, mail mógł nie dojść.
    • broceliande Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 08.03.12, 16:16
      Wysłałaś C.v., znaczy wiesz, co to za firma, znajdź adres i pojedź. Szkoda, pewnie nie pamiętasz nazwiska tej pani...
      Mogła zadzwonić i uznać, ze załatwione, spotkanie umówione i zapomnieć puścić maila.
      Jedno jest pewne - jak się zgłosisz osobiście, trudniej Cię będzie olać (jeśli olali).
    • sonia-3 Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 08.03.12, 16:17
      Ja bym zadzwoniła i zapytała, czy aktualne. Jak tak, to niech dadzą adres.
      • zefirek1612 Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 08.03.12, 16:30
        przed chwilą tam dzwoniłam, to telefon komórkowy, przerywa połączenie. może napisać e-mail? że do dziś do godziny 16-tej czekałam na wiadomość z adres no i właśnie i nie przyszła i co w związku z tym? jak to załatwić? że proszę o wyznaczenie nowej godziny spotkania? przecież ja nie mogę im warunków dyktować...
        • zielony_marcepan Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 08.03.12, 16:35
          Sproboj jeszcze raz sie dodzwonic jak nie beda odbierac to znajdz w necie adres firmy i jedz jutro tak jak sie umawialiscie.Pokazesz tym samym,ze jestes osoba rzetelna a to tylko na plus dla Ciebie.
          • zefirek1612 Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 08.03.12, 16:39
            tylko wiesz, ja nie wiem czy chce pracować dla nierzetelnego pracodawcy....
            • zielony_marcepan Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 08.03.12, 18:06
              Wiadomo.Jednak nie wiesz czy fakt,ze maila nie dostalas nie jest zwyczajna pomylka.Dlatego lepiej tam pojechac i zweryfikowac pracodawce na podstawie jutrzejszej rozmowy.
        • basia_mikulski Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 08.03.12, 17:49
          zefirek1612 napisała:

> przed chwilą tam dzwoniłam, to telefon komórkowy, przerywa połączenie

To chyba ktos sobie jaja robi.
    • bezpocztyonline Sekretarka, rekruterka, szefowa? 08.03.12, 16:50
      Ta pani, co zadzwoniła?

No wiesz, pewnie zadzwoniła sekretarka, może miała nawał pracy i jej z głowy ten mail wypadł.
      A szef/-owa, rekruter/-ka będzie czekał/-a.

Znajdź adres w necie, jutro rano (jeśli pracują od rana, a nie od dziesiątej dopiero) zadzwoń się upewnić i jedź.
    • miniofilka Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 08.03.12, 17:51
      Jedź tam jutrosmile
    • zefirek1612 Re: dobra, idę 08.03.12, 18:33
      muszę tylko na szybko zorganizować opiekę do córci, rano jeszcze tylko tam przedzwonię żeby się upewnić i o dziewiątej jadę bo to blisko jest ode mnie. co będzie to będzie.
    • marycha1433 Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 08.03.12, 18:40
      odmówiła Ci z powodu epilepsji
    • chcesztomasz Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 08.03.12, 18:48
      a cóż to był za problem podać przez telefon w postaci jednego zdania? Pierwszy raz się spotykam, żeby dzwoniąc do jakieś osoby w sprawie pracy, spotkania czy obojętnie czego ktoś zamiast podać adres proponuje wysyłanie mailem, pocztą polską, esemesem - dla mnie ściema.

No bez jaj - dzwoni do was ktoś bla bla bla pyta o adres a wy zamiast powiedzieć prosto z mostu to całą energię skupiacie na propozycji wysłania tego adresu inna drogą...robicie tak? Taki to problem?
      Z podyktowanie adresu email nie maiła problemów? że wyśle esemesem albo pocztą?

• mysia-mysia Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 08.03.12, 18:54
        może i zbył, trudno powiedzieć
        ale nie przejmuj się, jedź tam a jak nic z tego nie wyjdzie to będziesz szukać dalej, aż znajdziesz
        na pewno się uda!
        • zefirek1612 Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 08.03.12, 20:31
          no właśnie mam takie odczucie że dziewczę młode i nie bardzo wiedziało jak odmówić... bo tu wow, pracownik z doświadczeniem jakiego potrzebujemy a tu nagle epi które nie pasuje pracodawcy bo wiadomo-napady. więc wybrała mało eleganckie wyjście. tego typu firmy nie zatrudniają speców do rekrutacji-tym zajmuje się późniejszy bezpośredni przełożony-kierownik, mój mąż mówi że obawia się że tam nikt nie będzie na mnie czekał. a jeśli nawet zapomnieli wysłać do mnie e-mail, to żeby kiedyś nie zapomnieli zrobić mi przelewu z wypłatą... żebym się wstrzymała... jego dyrektor mu powiedział że w jednym z oddziałów firmy znajdzie się dla mnie miejsce (muszą mieć jakiś procent niepełnosprawnych) ale to było dawno a ja się nauczyłam że liczyć trzeba na siebie.
          • miniofilka Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 08.03.12, 20:33
            mimo wszystko jedź tam i się przypomnij!
            pokażesz szefostwu, że na pracy Ci zależysmile
            3mam kciuki
            • mamaemmy Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 08.03.12, 22:47
              jedz.
              Nawet dla samego doswiadczenia,dla samego pokazania się im.
              Z każda rozmową jest łatwiej,a im jest ich więcej,tym lepiej-jestes juz obcykana.
              trzymam kciuki!
              • zabeczka84 Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 10.03.12, 19:02
                Byłaś?
                • aleks-ok Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 10.03.12, 19:09
                  Jak sytuacja? Przeczucia sprawdzily się czy może rzeczywiscie okazało się tylko nieporozumieniem?
                  • zefirek1612 Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 10.03.12, 19:28
                    nie poszłam bo dodzwonić się nie mogłam, 6 minut po 10 telefon-czemu mnie nie ma? no to mówię, adres miał być na pocztę ale mi nie przysłał nikt, dzwoniłam nikt nie odbiera nie wiedziałam czy aktualne? tak,tak, przepraszamy-zapraszamy, no to pojechałam.
                    na miejscu a to pani z padaczką? aha.....
                    • yenna_m Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 10.03.12, 19:31
                      ale jak? w koncu chcieli rozmawiac z Tobą na miejscu czy też nie?
                      • zefirek1612 Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 10.03.12, 19:37
                        rozmawiali, tylko "czy zagwarantuje nam Pani że nie dostanie ataku w pracy?" co to za pytanie? dla mnie jest oczywiste, że tej pracy nie dostane, bo kobieta odpowiedziała za mnie "no właśnie, nie zagwarantuje Pani.odezwiemy się w przyszłym tygodniu".
                        • woman_in_love Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 10.03.12, 19:45
                          Trzeba było powiedzieć: tak, mogę to zagwarantować. Biorę specjalne leki, które podwyższają mój próg padaczkowy tak, że ataki padaczki nie występują. Mogłabym po nich nawet być zawodowym kierowcą.
                          • zefirek1612 Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 10.03.12, 19:48
                            wiesz tylko to nieprawda jest. w końcu to orzeczenie z jakiegoś powodu mam, prawda? nie dam takiej gwarancji.
                            • woman_in_love Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 10.03.12, 19:51
                              Wiem, że to nieprawda. Ale wiem to ja i ty, a oni niekoniecznie.
                              Równie dobrze mogli zapytać swojego 40-kilku letniego magazyniera: ale może pan zagwarantować, że nie dostanie pan zawału w pracy? Jasne, żeby nie mógł. Więc takie pytania są bez sensu.
                              • zefirek1612 Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 10.03.12, 19:56
                                w przypadku padaczki jest troszkę inaczej. bo zawał każdemu może się zdarzyć- teoretycznie. Padaczka też- teoretycznie. Tylko u mnie ta padaczka jest. i się zdarza-praktycznie. napad jest kwestią czasu. bo ja już ją mam. to nie jest "dostanę a może nie" bo ja ją już mam.
                                • yenna_m Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 10.03.12, 21:01
                                  gnoje sad
                                  wyobrazam sobie, jak beznadziejnie musialas się poczuć po takim pytaniu sad

przytulam mocno
                                • nanuk24 Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 10.03.12, 21:27
                                  Moja chora na padaczke kolezanka od 10 lat nie miala napadu, kwestia dobrze dobranych lekow i stosowanie sie do zalecen lekarza.
                    • zefirek1612 Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 10.03.12, 19:33
                      odezwą się w przyszłym tygodniu. Akuratwink
                      • yenna_m Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 10.03.12, 19:36
                        wiesz, może się odezwą

ale generalnie gadali z Toba, zrobili Ci jakieś interwju wink czy też pocałowałaś klamkę?
                      • mysia-mysia Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 10.03.12, 20:54
                        w uk to by się mogło skończyć w sądzie, no ale ty jesteś w Polsce

napisz na nich skargę do stosownej inspekcji, zawiadom media
                        dostają dotacje na zatrudnienie niepełnosprawnego a odmawiają nawet przeprowadzenia z tobą porządnej rozmowy kwalifikacyjnej, bo im twój rodzaj niepełnosprawności nie pasuje

a kogoś, kto jeździ na wózku zapytaliby czy w czasie pracy może chodzić? paranoja jakaś

sądzę że masz jakiś plan na to, jak radzić sobie w sytuacji ataku i takie właśnie miejsca powinny pomóc ci go zrealizować
                        • mysia-mysia Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 10.03.12, 20:58
                          poza tym to miejsce pracy powstało żeby zaktywizować niepełnosprawnych, a oni zamiast tego cię dołują i używają do tego twojej niepełnosprawności

napisz skargę
                          • zefirek1612 Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 10.03.12, 21:14
                            wiesz co ja nie będę pisać skargi bo ja tam idąc wiedziałam że oni tak naprawdę nie przestrzegają przepisów. zaproponowali mi system zmianowy 12/24 gdzie ja z moim stopniem mam system pracy 7h godzin dziennie i zakaz pracy nocnej. zakłady pracy chronionej w PL to fikcja, a ja zdaje sobie sprawę że z moją chorobą muszę brać co mi dają bo inaczej wiecznie będę na zasiłku. to oczywiście niedługo się skończy bo do któregoś tam roku (jakoś niedługo) takie firmy będą miały zakaz przyjmowania osób niepełnosprawnych, ktoś zauważył że to jest żerowanie na najsłabszych.
                            Żadna rozmowa nie jest stracona. Wiem coś więcej. W przyszłym tygodniu będę wiedziała czy zacznę pracę w firmie mojego męża. Tam przestrzegają przepisówwink
                            • mysia-mysia Re: pracodawca zaprosił,adresu nie dał 10.03.12, 21:26
                              no nic, jak uważasz, ja bym tak czy siak napisała skargę, choćby ze względu na to że byli tak nietaktowni

trzymam kciuki żeby od tej pory było już lepiej smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka