Dodaj do ulubionych

Matko i córko :)

04.04.12, 12:51
W tle mam włączony TV. Na TVNStyle nadawany jest jakiś angielski program o szkodach jakie można sobie zrobić próbując poprawiać sobie urodę.
Pokazany jest jakiś chłopaczek który na 30 urodziny postanowił powiększyć sobie usta. By było taniej zakupił zestaw w internecie i SAM sobie zrobił zastrzyki celem powiększenia ust. Oczywiście okazało sie że substancja nie ta, igły nie takie i po prostu wszystko zrobił źle co skończyło się zakażeniem szpitalem i groźbą amputacji warg. W programie wszyscy oburzeni jak można sprzedawać takie rzeczy przez neta. No fakt ale mnie zastanawia jak można być tak głupim by samemu sobie przeprowadzać tego typu zabiegi nie wiedząc co się wstrzykuje jak to robić i jaki może byc efekt a wszystko to bo taniej.
Jakoś nie mogę w sobie znaleźć cienia współczucia dla tego półgłówka - bo za brak mózgu czasem się po prostu płaci...
Ciekawe kiedy do nas dojdą takie możliwości - nowe usta (cycki) zrób to sam...
Obserwuj wątek
    • gku25 Re: Matko i córko :) 04.04.12, 13:29
      To jeszcze nic, kiedyś czytałam o babce która sobie sama chciała odessać tłuszcz z ud - naoglądała się głupich programów. Po prostu wbiła sobie nóż w nogę i... Szczęśliwie (?) ktoś zapukał na czas. Później się tłumaczyła, że myślała iż po nacięciu nogi tłuszcz po prostu sam wypłyniebig_grin I to w Polsce było.
    • kota_marcowa Re: Matko i córko :) 04.04.12, 13:39
      A ja oglądałam na discovery o tajemniczych śmierciach i tam zmarł młody zdrowy koleś, no jak to możliwe? Ano geniusz, wstrzyknął sobie w cycki, w celu powiększenia, silikon, taki murarskismile
    • stukostrach-jeden Re: Matko i córko :) 04.04.12, 13:44
      A nie jest? Moze jeszcze nie tak źle jak w w/w opisanym programie, ale...
      Mozna kupic kwasy przez net i samemu stosowac w domu
      Mozna kupic kupon rabatowy na makijaz permanentny robiony byle gdzie, za to tanio.
      Kobiety chodzą do kosmetyczek które "dezynfekuja" sprzet psikając lub przemywajac go spirytusem, za to ceny maja niskie.
      Niektórych rzeczy nie da się po prostu tanio i bezpiecznie.
      W temacie tak jak powiększanie piersi przez Amerykanki gdzieś w meksyku- bo taniej.
    • aneta-skarpeta Re: Matko i córko :) 04.04.12, 13:49
      tak długo jak będą kretyni, którzy uznaja, że lepiej zaoszczedzic 300 funtów, zeby miec usta, tak długo beda naciagacze, którzy zwęszą w tym inetres

i nawet jakby ta substancja byla ok, igły byly ok, to debile do kwadratu jedynie mogą uznac, że moga to zrobic tak samo dobrze jak specjalista

• moofka Re: Matko i córko :) 04.04.12, 14:04
      a ja myslalam ze juz bedzie o ciazy superniani na ematkach big_grin

ogladalam ten odcinek
      ogladalam tez mase takich kiedy to fachowcy za ciezkie pieniadze spartolili zdrowie i urode duzo bardziej widowiskowo
      a w ubieglym tygodniu o slicznej dziewczynie ktora po prostym zabiegu powiekszenia piersi zostala warzywem
      zrozpaczony ojciec sadzi sie bezskutecznie od kilku lat z fachowcem ktory nadal pracuje
      a ojciec dziewczynie w stanie wegetatywnym obsluguje 24 na dobe z zasilkiem pielegnacyjnym 150 zl
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: Matko i córko :) 04.04.12, 14:35
        jak sie nazywa ten program ?
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: Matko i córko :) 04.04.12, 23:09
        a gdzie ogladals o tej dziewczynie co zostala warzywem ?
        • hiacynta333 Re: Matko i córko :) 05.04.12, 00:18
          Tu jest o niej
      • kota_marcowa Re: Matko i córko :) 04.04.12, 23:26
        Odnośnie zostania warzywem.
        Pomijając tutaj winę, bądź nie lekarza, Ludzie zapominają, że takie zabiegi, to normalne operacje, z możliwymi komplikacjami, jak po tych, po usunięciu wyrostka, guza czy czegokolwiek np.
        Młode dziewczyny sobie myślą o tych cyckach, że to taki zabieg kosmetyczny, nikt się nie zastanawia,m że to znieczulenie ogólne i inwazyjna operacja jest. Żaden zabieg kosmetyczny, ale o tym się nie mówi.
    • sueellen Re: Matko i córko :) 04.04.12, 14:49
      nie dalej jak wczoraj czytałam w jakiejs gazecie list czytelniczki odnośnie zrzucania odpowiedzialności na innych, producentów, sprzedawcow, urzędników. Podobny temat przewijał się na forum przy okazji watku o chlopcu ktory spadł z tarasu w sklepie.

Żadne przepisy i zabepieczenia nie pomogą jesli ludzie nie myślą. Co więcej, zbyt ostre przepisy BHP i ich bezwzględne egzekwowanie, oprócz kuriozalnych sytuacji i utrudniania życia powoduje u niektórych wyłączanie myslenia: skoro dozwolone, to bezpieczne.
    • shellerka Re: Matko i córko :) 04.04.12, 15:39
      i zgadnij co teraz zrobię?
      tak, pójdę na allegro i poszukam zestawu do samodzielnego powiększania ust...
    • broceliande Re: Matko i córko :) 04.04.12, 17:30
      Pewne rzeczy lepiej zostawić fachowcom.
      Kiedyś zakupiłam takie plastry do skracania spodni. Po pierwsze nie zadziałały, po drugie skróciłam za bardzo, po trzecie i tak zapłaciłam krawcowej.

Ale koleżanka zrobiła sobie terapię próżniową za pomocą bańki i zadziałało jak moja za 800 złotychsad
    • edelstein Re: Matko i córko :) 04.04.12, 23:24
      Czy ja wiem,w domu mozna np farbowac wlosy,jedna sobie zafarbuje ladnie,rowno,druga dostanie alergii,spali wlosy,bedzie miala w laty.Wina producenta czy osoby,ktora wiedzac,ze to nie jej ding i tak to robi?
      Moge sie zalozyc,ze jesli faktycznie jest mozliwosc powiekszenia ust w domu (zakladam,ze specyfik wstrzykniety dobrze dziala poprawnie)to beda tacy co sobie poprawia urode bez wiekszego problemu.Problem jest gdy specyfil jest oszustwem i takiego efektu nie uzyska nawet chirurg gdyby ten produkt stosowal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka