Dodaj do ulubionych

włochaty dywan

13.04.12, 10:01
Mam zamiar kupić mały dywan do salonu. Podobają mi się dywany włochate, ale nie wiem, czy taki dywan jest praktyczny? Jak sprawdza się w codziennym użytkowaniu, czy łatwo go odkurzać i jak wygląda czyszczenie?
Macie doświadczenie w tym temacie? Proszę o poradę.
Obserwuj wątek
    • biotka Re: włochaty dywan 13.04.12, 14:26
      Nie wiem co masz na myśli pisząc włochaty. Jeśli tzw. shaggy jak ten: www.dywany24.com/e-sklep/dywany_nowoczesne/2236a_zielony
      to ja mam i sprawuje się dobrze. Leży w pokoju dziecka więc jest mocno testowany wink Odkurza się dobrze, nie zmechacił się, nie ma żadnych śladów zużycia (mamy go około 1,5 roku).
    • gupia_rzona Re: włochaty dywan 13.04.12, 15:32
      jeśli masz na myśli dywan typu shaggy, to jest ok smile odkurza się świetnie, jak odkurzasz go "pod włos" to po wszystkim wygląda jak nowy. Prałam go takim proszkiem vanisch do dywanów. Wygląda wciąż rewelacyjnie. Mimo, że jest jasny i mamy 3 latkę na pokładzie
    • naunau Re: włochaty dywan 13.04.12, 21:04
      Nie sa praktyczne, ale trzeba pamiętać, ze rzeczy nie sa na wieczność. A jak cieszy oko, to dlaczego nie. Mozna dać mu rok, a potem sie pożegnać.
    • kasnova Re: włochaty dywan 13.04.12, 21:41
      Tak, chodziło mi właśnie o tego typu dywan, jak shaggy. Dzięki za odzew smile
      A czy taki dywan można czyścić karcherem? Czy jednak lepiej samemu się bawić w pranie?
      • pade Re: włochaty dywan 13.04.12, 21:53
        samodzielnie mozna jedynie wetrzec brud, wypłukac dywanu się nie da
        natomiast karcherem czy innymi odkurzaczami piorącymi czyści się doskonale

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka