Dodaj do ulubionych

Czy macie w zyciu szczescie?

22.04.12, 13:54
Bo ja mam niesamowite szczeście i nie wiem czym ja sobie zasluzylam na to co mam? Jednoczesnie boje sie, ze kiedys moge poznac prawdziwe, nieszczesliwe zycie. I na czym wasze szczescie polega? U mnie to cale moje zycie mam wspaniala rodzinę, otoczona jestem ludzmi ktorych kocham i ktorzy mnie kochaja, nigdy nie mialam powaznych zawirowan w zyciu, jestem zdrowa i najblizsze mi osoby sa zdrowe, mam usmiech od ucha do ucha, nie mam zbyt wielu stresow w zyciu. Czasami boje się, że wszystko moge stracic. Jeden wypadek wystarczy i koniec.
www.youtube.com/watch?v=ba14p-hic3I
Obserwuj wątek
    • jak_matrioszka Re: Czy macie w zyciu szczescie? 22.04.12, 13:56
      Czy Ty czytasz co inni napisza, czy tylko piejesz tutaj z zachwytu nad wlasna osoba?
      • iceland.3 Re: Czy macie w zyciu szczescie? 22.04.12, 13:59
        Nie zachwycam się nad własna osobą. Wzieło mnie na przemyslenia i się boję, ze coś się moze złego stać. Zadzwoniłam az do pracy męża bo mnie te mysli wystraszyły.
        • jak_matrioszka Re: Czy macie w zyciu szczescie? 22.04.12, 14:07
          Mi to bardziej przypomina chorobe psychiczna, niz szczescie. Stany lekowe nie wpisuja sie dla mnie w ategorie "szczesliwa".
          • iceland.3 Re: Czy macie w zyciu szczescie? 22.04.12, 14:08
            Pierwszy raz tak się wystraszyłam i to przez jedeno wydarzenie, którego byłam świadkiem i pewnie stad ten stan lekowy
    • kali_pso Uwaga! 22.04.12, 14:00

....odcienie szarości w natarciuwinkP
      • triss_merigold6 Re: Uwaga! 22.04.12, 14:03
        Przecież dziewczę się żegnało z forum jakiś czas temu zniechęcone. D
        • kali_pso Re: Uwaga! 22.04.12, 14:05

...no i widzisz- nicka zmieniło i od razu jakie szczęśliwewinkP
      • jak_matrioszka Re: Uwaga! 22.04.12, 14:04
        Hmm, nie znam, a wciaz sie ten nick przewija. Omienelo mnie duzo ciekawego, warto szukac? Ta szalenie popularna na forum Zia (ta od slubu i innych przyjec) mnie rozczarowala, ja musze miec szybsze tempo niz seriale na Romantice.
        • iceland.3 Re: Uwaga! 22.04.12, 14:06
          Kim jestem? to jakas pomyłka
          • jak_matrioszka Re: Uwaga! 22.04.12, 14:07
            Mnie nie pytaj, ja Ciebie nie znam.
            • kali_pso Re: Uwaga! 22.04.12, 14:08

big_grin
        • kali_pso Re: Uwaga! 22.04.12, 14:09

Nie wartowink Wszystko jest już w tym poście tytułowym- koniecznie chcesz czytać więcej?winkp
          • jak_matrioszka Re: Uwaga! 22.04.12, 14:16
            Sie tak tylko upewniam, bo czasem moze sie okazac ze jednak wesolo bylo, a ja nie czytalam.
            • dziennik-niecodziennik Re: Uwaga! 22.04.12, 16:32
              nie no, wesoło było, ale żeby od razu po archiwum szukac to nie warto big_grin
          • rosapulchra-0 Re: Uwaga! 22.04.12, 14:21
            Zmieni nicka jeszcze raz, Tak dla niepoznaki i znowu będzie szczęśliwa big_grin
      • dziennik-niecodziennik Re: Uwaga! 22.04.12, 16:31
        wiesz, ze mam to samo natrętne odczucie... big_grin
    • antyideal Re: Czy macie w zyciu szczescie? 22.04.12, 14:12
      Na glowie krasny ma wianek
      w reku zielony badylek
      a przed nia biezy baranek
      a nad nia leci motylek.... wink
      • wrednadziewucha Re: Czy macie w zyciu szczescie? 22.04.12, 15:53
        A niech sobie będzie. Zazdrosne jesteście i tyle tongue_out Stawiam pięć dych że to odcienie.szarosci w nowym nicku, podobnie jak inne forumowiczki, ale skoro ktoś ma swoją bajkę, to niech sobie w niej żyje. Po co to wyśmiewać? Z powodu własnych niepowodzeń? Pytanie w poście było takie, jak w temacie.

No to odpowiadam: wydaje mi się, że mam szczęście. Teraz jestem w takim momencie życia, że wolę nie myśleć o farcie, tylko skupić się na ciężkiej pracy.
    • anorektycznazdzira Re: Czy macie w zyciu szczescie? 22.04.12, 15:56
      Tak, mam niesamowite szczęście i wybijającą się znacznie ponad tło skłonność do sukcesu, a polegają one głównie na ogromnym uporze w dążeniu do celu i morderczej pracy wkładanej w realizację zamierzeń.
      • mea.may Re: Czy macie w zyciu szczescie? 22.04.12, 16:04
        Jestem królem Midasem na odwrót - wszystko czego dotknę zamienia się w gó....
    • estelka1 Re: Czy macie w zyciu szczescie? 22.04.12, 16:28
      Skoro twierdzisz, że żyjesz sobie spokojnie i szczęśliwie, to ciesz się tym, co masz, a nie doszukuj się problemów na siłę.
    • morgen_stern Re: Czy macie w zyciu szczescie? 22.04.12, 16:37
      Mam szczególną i dziwną tendencję do pakowania się w kłopoty, ale z drugiej strony będę miała co opowiadać na starość... Nie mam życia szczęśliwego, ale ciekawe - na pewno.
      Naprawdę mało kto może powiedzieć, że jest w życiu absolutnie szczęśliwy (nie dotyczy ematki), więc nie czuję się jakoś szczególnie pokrzywdzona. Z dachem nad głową, zdrowiem, pracą, niezagrożona wojną i głodem i tak jestem w ścisłej czołówce świata ludzi uprzywilejowanych. Może to właśnie jest to szczęście - z globalnego punktu widzenia.
    • edelstein Re: Czy macie w zyciu szczescie? 22.04.12, 17:00
      U mnie sprawdza sie powiedzenie “wiecej szczescia niz rozumu“.Pakuje sie w klopoty na wlasne zyczenie,ale w efekcie wyxhodze obronna reka.W efekcie przestalam sie problemami przejmowac,bo i tak znow spadne na cztery lapy.Moje zycie jest bardzo barwne i w sumie sobie je cenie,choc pewnie wielu na moim miejscu wpadloby w depresje,chorobe psychiczna lub popelnilo samobojstwo.
      • antyideal Re: Czy macie w zyciu szczescie? 22.04.12, 17:17
        Podpisuje sie pod morgen i edelstein obiema łapkami, kłopoty to tez moja specjalnosc,
        ale puste i nudne zycie byloby bez nich.
        • natalusk Re: Czy macie w zyciu szczescie? 22.04.12, 19:42
          Jesteśie wredne i zawistne. Zamiast się cieszyć, że ktoś jest szczęsliwy to Wy jeszcze go negujecie... Przerazaja mnie niektóre osoby na tym forum.

Ja swoje w życiu przeszłam, ale teraz jestem bardzo szcześliwa. Mimo, że np tydzień temu pisałam na forum, że wkurza mnie mój mąż., ale to nie znaczy , że ogólnie nie wiode szczesliwego zycia.

Do autorki tego watku ja też czasami się boję, ale szybko odpycham te mysli od siebie.Wierze w to ze jezeli potrafisz sie dzielic z innymi swoim szczesciem i pozytywnym nastawieniem to to szczescie bedziesz miała zawsze.
          Wszedzie gdzie jestem jestem usmiechnieta, zawsze chetnie wysłucham doradze, jezeli mam taka mozliwosc finansowa pomagam.

A tak wogóle nawiązując do tematu ponoć 50 % szczescia albo nieszczescia dziedziczymy w genach, 10 % szczescia to tzw łut szczescia, 40 % szczescia to nasze pozytywne nastawienie.
          Tak naprawde dużo problemów i stresów robimy sobie sami, np. dzisiaj byłam kupić w cukierni ciasto Pan wepchnął się w kolejkę i Panie zaczęły się burzyć, jedna sie mnie pyta a Pani nic nie powie a ja na to, że czym mam sie denerwować? Ja dziekuje Bogu, że mogę wogóle stac w tej kolejce,jestem zdrowa i żyje! Odrazu zamilkły! Widzcie same-wszystko zalezy od Waszeg nastawienia!

• mamaemmy natalisk 23.04.12, 08:25
            natalusk napisała:

np. dzisiaj byłam kupi
            > ć w cukierni ciasto Pan wepchnął się w kolejkę i Panie zaczęły się burzyć, jedn
            > a sie mnie pyta a Pani nic nie powie

wszyscy tam nazywali się Pan i Pani?Masz tak na imię smile?
            >
            >
            >
            >
        • mamaemmy Re: Czy macie w zyciu szczescie? 22.04.12, 22:55
          antyideal napisała:

> Podpisuje sie pod morgen i edelstein obiema łapkami, kłopoty to tez moja specja
          > lnosc,
          > ale puste i nudne zycie byloby bez nich.

Ja tez sie podpisujesmile
          Ale znam/w sumie znalam -osoby które naprawde miały super w zyciu-dobre małzenstwo,zdrowe dzieci,dobra praca i pozycja finansowa,mieszkanie i grono znajomych-rodzinka jak z reklamy margaryny.Problemy to były rzędu: łupież u starszego dziecka,czy tez "automat do chleba przypalil nam bochenek"
          Niestety-szczęscie nie trwa wiecznie a mój św Mikołaj umarł bo trzy takie pary-sa po rozwodzie/w trakcie lub tuz przed..A dzięki nim wierzyłam,że sa udane małzenstwa takie super i na zawsze..
          Kiedys o tym był watek-musi byc harmonia ..
    • guderianka Re: Czy macie w zyciu szczescie? 23.04.12, 08:35
      Tak, uważam że mam w życiu szczęście. Bo mam siebie taką jaką jestem-ze wszystkimi myślami, podejściem do życia, odczuwaniem. Bo mam wspaniałą rodzinę , gdzie zdrowie gości.
    • lampka_witoszowska Re: Czy macie w zyciu szczescie? 23.04.12, 08:41
      w czasiestudiów omawialiśmy na zajęciach badanie psychologów

wg badania wyszło, że 98% osób uważa, że ma szczęście, większe niż większość ludzi smile

jak dla mnie wynik bardzo optymistyczny smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka