Dodaj do ulubionych

Jak byłyście ubrane do slubu?

16.05.12, 19:54
Bo tu dziewczyny obok dyskutują na temat biało-czarnej sukni.
To jakie były Wasze suknie?

Oczywiście, wiem, wiem, część ematek od garów się oderwawszy, podpisała ten papierek ubrana w jeansy i t-shirt, a inne?
Bezy, miniówy, bordo? tongue_out

Ja miałam taka prościutką, jasną-ecru, bez rękawów. Ale za to duży welon, coby mi ramiona przykrywał. Nie kupowałam, bo to absurdalny wydatek, wypożyczona i bardzo ładna smile
Obserwuj wątek
    • niutaki Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 19:58
      bylam w czerwonej sukience (nie sukni) w 5 miesiacu ciazysmile
      • monachoma Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 20:01
        Gdyby to był ślub kościelny, założyłabym balową suknie ślubną. Biała, z błyskotkami, by wyglądać jak księżniczka.
        Do cywilnego ubrałabym się na biało-czerwono.
      • kropkacom Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 20:10
        niutaki, dla mnie już wygrałaś tą licytację big_grin

Nie byłam w ciąży. Suknia biała, długa, raczej dopasowana, z prześwitującymi plecami i lekkim trenem.
        • niutaki Kropka:) 16.05.12, 22:01
          Ale to prawda, tak wlasnie bylam ubrana, w dodatku do slubu poszlismy na piechotesmile blisko mielismy i z kasa bylo wtedy krucho.
    • kali_pso Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 20:01

Długa, ecru, odcinana pod biustem bo byłam w ciąży, góra koronkowa, dół tiulowy, taka deliktana była, nawet leży gdzieś tam jeszcze, do przedstawień teatralnych wykorzystujęsmile
    • sta-fraszka Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 20:03
      Ja mialam satynowa, srebrno-szara, prosciutka, do kolan.
      Na ramiaczkach (szerokich), a ze marzec byl, na ramionach na mialam szal w podobnej tonacji (ciut ciemniejszy).
      • heca7 Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 20:18
        Długa z terenem. W kolorze kremowym. Z gorsetem haftowanym z takimi opuszczonymi ramiączkami. Welon krótki. Suknia- była włoska i znalazłam ją w jakiejś gazecie ślubnej. Trochę późno się za to zabrałam i dopiero na 2 tygodnie przed ślubem suknia była do odebrania.
    • broceliande Suknie? 16.05.12, 20:12
      Ślub cywilny i założyłam kostium. Tak samo, jak mama miała na swoim ślubie, też cywilnym.
      Niebieski kostium z Mody Polskiej, już niemodny, ale mam i WCHODZĘ!
      • olena.s Re: Suknie? 17.05.12, 06:57
        Szaroniebieski, bardzo blady kostium midi. Brązowe buciki w kratkę. Bez kwiatów.
        Rano podjechałam do fryzjera i powiedziałam: panie Jacku, mam dziś ślub, niech pan mnie jakoś fajnie obetnie.
        Obciął mnie bardzo fikuśnie, walnęłam mejkup, złapałam taksówkę, podjechałam do USC i wiecie co? Własna matka mnie nie poznała w pierwszym kopie....
        A, obrączki mieliśmy pożyczone, bo nie mieliśmy zamiaru nosić.
        Więc też wchodzę.
    • iceland.3 Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 20:13

Miałam prostą białą suknię z koronką, na to bolerko i kok z podpiętym do niego kwiatkiem. Wygladałam pieknie, skromnie, z klasą. Patrząc na zdjęcia ślubne i film widzę, że wybrałyśmy idealną dla mnie suknię, podkreślającą moją figurę.
      • iceland.3 Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 20:16
        Ślub kościelny.
    • klubgogo Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 20:19
      Krótka sukienka z bardzo delikatnej koronki, lekko rozszerzana do dołu, duży dekolt, kolor ecru. Do tego szal w kolorze pudrowego różu i takie akcenty w kwiatach.
    • madzioreck Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 20:24
      Bijcie: miałam "bezę". Raz w życiu chciałam taką suknię mieć, to i miałam, na noszenie "prostych" kiecek mam całe życie i na co dzień preferuję proste rzeczy.
      I wesele miałam, o zgrozo.
    • guderianka Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 20:25
      Biała chińska sukienka i złote bolerko , złote szpilki, białe pończochy i chińska róża wink
      • mea.may Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 20:52
        Pierwszy ślub - turkusowa garsonka ze spódniczką mini i białe szpilki,kapelusik letni.Drugi ślub- biała suknia na kole z bolerkiem,różnymi ozdóbkami i drapowaniami ( z salonu, kosztowała krocie)dłuuugi welon, perełkowa biżuteria i takież buty (za diabła nie pasowało to do cywila,ale rodzina mojego męża tak sobie życzyła,a ja byłam na tyle głupia,młoda i zakochana,że się zgodziłam) Trzeci ślub - miałam kremową sukieneczkę do kolan z dekoltem odkrywającym ramiona, marszczoną w talii, z takiego zwiewnego materiału, zwykłą, w jakich chadza się w lecie. Do tego ogromny, słomkowy kapelusz ozdobiony kwiatami i leciutkie pantofelki. Ślub oczywiście cywilny (tylko takie biorę wink )
    • paartycja Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 20:46
      ślub 18 lat temu więc i moda ciut inna
      do cywilnego miałam miętowy kostium uszyty przez moją przyszywana babcię
      do kościelnego miał być garnitur jak marlena dietrich i kapelusz z wielkim rondem ale mąż się nie zgodził (no wyraził dezaprobatę big_grin) i miałam suknię z tafty,białą, góra koronkowa,dół raczej prosty
    • mika_p Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 20:55
      Obecna ksieżna Catherine miała podobną do mojej, tylko ja miałam dół bez haftów i nie miałam dekoltu. No i teściowa nie pożyczyła mi tiary wink
      Do cywilnego miałam krótką, kremową, odcinana pod biustem, bez rękawów, z dodatkowym szyfonowym płaszczykiem tego samego koloru i długości.
    • hamerykanka Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 21:10
      A dlaczego oderwawszy sie od garwo. Z okazji ubrania sukienki uwazasz sie za lepsza?

My bralismy slub w dzinsach i jednakowych kraciastych koszulach, mialam skorzana kamizelke.
      • sarling Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 21:38
        Uderz w stół...wink
        Hamerykanko, gdzie napisałam, że czuję się lepsza?
        Odniosłam się do minionych zwierzeń, gdzie dziewczyny dokładnie tak opisały swój ślub.
        Że gotowały makaron czy coś.
        A Wy mieliście kowbojski ślub, iiiihaaa! smile
        • hamerykanka Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 17.05.12, 00:10
          W takim razie przepraszam smile
          A slub rzeczywiscie byl kowbojski. W koncu mieszkamy w Teksasie wink
      • shellerka Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 17.05.12, 14:19
        hehe ja pierwszy ślub też brałam w dżinsie - dżinsowa spódnica do kolan, kowbojki i dzinsowa kurtałkasmile))
      • misiowamama-2 Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 17.05.12, 14:27
        No, skoro Hamerykanka, to nie mogło być inaczej wink Super!
    • an_ni Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 21:16
      suknia w kolorze cappuccino, konkretnie gorset i spodnica , mnie akurat w 2 czesciowej lepiej
      nie chcialam bialej ani ecru, mialam slub cywilny, ale to bez znaczenia do kosciola tez nie wybralabym bialej/ecru, zadnych welonow brrr
    • sanrio Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 21:16
      ja ecru - taka była moda wtedy czego żałuję, bo mogłam być oryginalna, a nie byłam - gorset + wąska spódnica do połowy łydki z rozcięciem do powyżej kolana. Do tego koszmarne bolerko, białe/kremowe pończochy kabaretki (!) i jakże wspaniałe, ecru szpilki z dłuuuugiiimi noskami, wysadzane złotymi dżetami...o matkobig_grin
      Jakbym miała wybierać raz jeszcze byłaby to albo suknia-syrena (uważam, że każda kobieta w tym pięknie wygląda, niezależnie od figury) albo lekka, prosta, coś na kształt co miała na sobie Pipa, Pupa czy jak jej tam byłosmile no i biała.
    • jusiakr Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 21:24

W takiej: www.marietta.pl/galeriawejscie/galerianowa1/index.html
      Druga strona, pierwszy rząd od góry, pierwsza z prawej
      Tylko koronkę wymieniłam na delikatniejszą.
    • kosheen4 Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 21:33
      komediowo-oldschoolowo i straszliwie kiczowato smile grube rajstopy we wzorki, mitenki z futerkiem, puchate bolerko i krótka chabrowa sukienka. a do tego własnoręcznie sprokurowany toczek. miało być przerysowane i takież było smile

dzień czy dwa przed ślubem jeszcze się wypuściliśmy z teściami w miasto, upolować eleganckie buty dla teściowej. trafiliśmy na ulicę Długą, krakuski wiedzą, jaka to mekka ślubna i jakie wystawy. w pewnym momencie teść do mnie ostrożnie: słuchaj... bo ta twoja sukienka, to... jakbyś chciała jakąś taką bardziej... no wiesz, specjalną... to powiedz, to kupimy
      dzisiaj piszę to z uśmiechem, wtedy zebrałam szczękę z chodnika smile
      • sanrio Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 21:38
        co to są mitenki?smile
        • kosheen4 Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 21:42
          rękawiczki bez palców,o takie: photos03.istore.pl/11029/photos/big/9336851.jpg
          zapomniałam dodać, że wszystkie elementy futrzane były sztuczne suspicious
    • thorgalla Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 21:37
      Biała marynarka i białe spodnie.
      Różowe sandałki i różowy stanik,który było widać.
    • rosapulchra-0 Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 21:38
      Moja była kupiona dzień przed ślubem, w lekkiej panice, bo zapomniałam o tej dacie, mąż również. Koleżanka nam przypomniała, jako jedyna wiedziała, że zabukowaliśmy datę, a ona była naszym świadkiem. Moich zakupów przedślubnych również.
      Sukienka była wrzosowego koloru i szare szpilki, na niewielkim obcasie suspicious
      • ella_nl Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 21:46
        A moja była najpiękniejsza bo taka moja - wymarzonasmile
    • princy-mincy Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 21:47
      Ja do slubu teraz ubralabym suknie Teresy Rosati, ktora niedawno miala na sobie jej corka, Weronika- pudrowy roz, dol plisowany.
      • kapitauka Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 17.05.12, 09:17
        O tak, ładna ta sukienka.
    • zolla78 Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 21:49
      Ślub był 4 dni temu, w sobotę. Cywilny, ale ponieważ mam nadzieję, że to mój jedyny ślub, to strzeliłam sobie typowo ślubną sukienkę.
      www.marietta.pl/galeriawejscie/galerianowa1/index.html
      Pierwsza strona, ostatnia kolumna, przedostatnia - Celine. Miałam do niej bolerko z takiej samej koronki jak góra.
      Buty niestety wybrałam z katalogu, bez przymierzania i nie doceniłam wysokości obcasów. Jej, jak mnie nogi bolały. A sukienkę i tak sobie przydeptywałam.
      Ale o dziwo, wbrew wszystkim ostrzeżeniom, że to tak nie będzie, całkiem dobrze bawiłam się na swoim weselu.
    • asia_i_p Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 22:07
      Ecru, krótkie rękawy, krój empire. Podejrzewam, że nie ślubna, tylko jasna wieczorowa, bo nawet w roku 1999 cena 500 zł za ślubną sukienkę wydaje się mało prawdopodobna. Kremowe buty, perły, brak welonu, tylko herbaciane róże we włosach (miały być miniaturowe, ale się nie dogadałam dokładnie z teściową i efekt był - spuśćmy na to zasłonę milczenia wink ). Bukiet też z herbacianych róż.
    • vampire-freak Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 22:13
      Nie byłam w ciąży, ślub i wesele to było dla mnie "big deal" i miałam na sobie podróbkę sukni z kolekcji pronovias:
      www.we-dwoje.pl/przepiekna;suknia;slubna;pronovias;oleaje;;okazja,ogloszenie,91573.html?foto_id=1
      tylko moja była biała i nie kosztowała góry pieniędzy.
      Generalnie suknie tej firmy są przepiękne.
      • tusia-83 Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 17.05.12, 12:56
        O tak, zgadzam sie z Tobą. Pronovias ma najpiekniejsze suknie na świecie.
        Sama miałam mode nadia, o taki (zdjecie numer 7, 8 i 9):
        www.noviasdesevilla.com/_moda/galeria.php?fir=21&colec=24&subcolec=22

Do tego 3 metrowy welon. Czułam sie jak królewna, i właśnie tak się chciałam czuć.
        I najfajniejsze jest to, ze po tylu latach chcialabym zalozyc dokladnie taka samą. smile

• caroninka Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 22:44
      Juz w przedszkolu podobno, snulam plany slubne, w spodniach i cylinderku na koku. Cylinder mi przeszedl wraz z wiekiem,a spodnie maz wyblagal, by zmienic na kiecke. Prosta, zwiewna, czarna z biala wstawka pod biustem. Maz byl na bialo, to bylo warunkiem zalozenia sukienki.
    • kkalipso Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 22:55
      Ślub 7 lat temu-cieszę się bo nadal w nią wchodzę,choć ledwo się spódnica dopina,gorset jak ulał.Miałam welon upiety na czubku głowy i całość wyglądała troszkę na "z innej epoki"podobałam się sobie,mąż jasny garnitur,ślub w lipcu.Niezapomniane chwile!

A suknia wyglądała tak
      fotoforum.gazeta.pl/photo/0/qi/sc/8q3h/Zy4w52LbZofB9yWTTX.jpg
      fotoforum.gazeta.pl/photo/0/qi/sc/8q3h/0lnjasFSv9DzNK20VB.jpg
    • asiula1306 Re: Jak byłyście ubrane do slubu? 16.05.12, 23:00
      Ja miałam zieloną suknię, a właściwie, gorset, obszyty koronką i spódnica długa gładka, ślub kościelny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka