Dodaj do ulubionych

Open office, hilfe:)

30.05.12, 15:27
Mam sporo tekstu na pewnej stronie internetowej, który napisany jest w kolumnach. I kiedy kopiuję taką kolumnę, to ona po wklejeniu do edytora tekstu pozostaje nadal w postaci kolumny, poza tym w tekście pojawiają się błędy, jakieś odstępy w wyrazach, znaki... I nie wiem, co zrobić, jak to edytować, aby toto miało normalny wygląd. Mam tyle tego materiału, że jak to będę musiała przepisywać, to mnie szlag trafi;/ Pomóżcie, dzieffczynkismile
Obserwuj wątek
    • bri Re: Open office, hilfe:) 30.05.12, 15:48
      No niestety, czeba edytować normalnie, palcyma. Możesz najwyżej dla przyspieszenia korzystać z funkcji "zamień wszędzie", ale to trzeba ostrożnie, bo jak źle zdefiniujesz to może być trudno odwrócić. Posiąwszy umiejętność sprawnego bezwzrokowego pisania wolę takie rzeczy przepisywać niż korygować - szybciej jest.
    • mika_p Re: Open office, hilfe:) 30.05.12, 15:50
      A najprostsza metoda? Wklej do notatnika, zapisz, zamknij, otwórz przez OO i dopiero formatuj
      • szironna Re: Open office, hilfe:) 30.05.12, 16:34
        zgadzam się, najlepiej przeklejać przez notatnik
    • truscaveczka Re: Open office, hilfe:) 30.05.12, 18:27
      Następnym razem przyjdź do mnie. tongue_out
      Zamiast Ctrl+V robisz Ctrl+Shift+V i wchodzi czysty tekst, jak z notatnika wink
      • trinkino Re: Open office, hilfe:) 30.05.12, 19:58
        Kurcze, nie wychodzi mi. Ani z tym notatnikiem, ani z Twoją radą, Trus, ale może ja coś źle robię. Napiszesz mi to jak małemu dziecku, błądzącego we mgle? ;D
        • mama_i_igor Re: Open office, hilfe:) 31.05.12, 12:31
          Wyczyść formatowanie.
        • bri Re: Open office, hilfe:) 31.05.12, 12:53
          Przeklejenie przez notatnik zdejmie Ci najwyżej formatowanie, ale nic to nie pomoże jeśli wykrzaczą się polskie znaki, albo jeśli tekst jest podzielony na wiersze przy pomocy znaków "akapit" itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka