Dodaj do ulubionych

to był udany tydzień

07.06.12, 20:50
Zmieniam pracę,a do tego pseudoteściowa raczyła się obrazić, ze wolimy żłobek od jej usług smile

Chyba kupię sobie coś ładnego w nagrodę smile
Obserwuj wątek
    • czarnaalineczka Re: to był udany tydzień 07.06.12, 21:23
      > Chyba kupię sobie coś ładnego w nagrodę smile

czapeczka ?wink
      • marzanna_2015 Re: to był udany tydzień 07.06.12, 21:26
        uważaj jeszcze tydzień się nie skończył!
        • antychreza Re: to był udany tydzień 07.06.12, 21:45
          A jutro trzeba do pracy uncertain
        • mia_siochi Re: to był udany tydzień 08.06.12, 07:52
          Ok. To był udany tydz ROBOCZY big_grin

marzanna_2015 napisała:

> uważaj jeszcze tydzień się nie skończył!
      • mia_siochi Re: to był udany tydzień 08.06.12, 07:50
        I ocieplany kombinezon.
    • bianna Re: to był udany tydzień 08.06.12, 08:14
      Jakbym czytała o sobie smile
      W środę złożyłam wypowiedzenie, w poprzedni weekend odmowiłam teśiowej, która usilnie nas namawiała, by ją fikcyjnie zatrudnić jako nianię. Mamy nianię, a teściówce brakują dwa lata do emerytury i kombinuje jak może. Nie chciało się pracować, to niech się teraz martwi!

No to opijamy zmiany smile
      • mia_siochi Re: to był udany tydzień 08.06.12, 08:32
        Ja się z wypowiedzeniem wstrzymuję do końca miesiąca, teraz mam mentalną labę przez cały czerwiec smile

Moja pseudo to zupełnie realnie chciała zostac niańką,ale przeliczyliśmy sobie, że nasze zdrowie psychiczne jest jednak cenniejsze, niż te 400zł które byśmy na jej usługach przyoszczędzili wink do tego wożenie do niej, a żlobek 2 ulice dalej, można młodego wózkiem w 10min odebrać. Pomijam już, że kobieta mnie wkurza wink
      • gazeta_mi_placi Re: to był udany tydzień 08.06.12, 10:12
        A myślałam, że to przede wszystkim rodzina powinna się wspierać. Dlaczego nie chcesz pomóc teściowej? Ty też kiedyś będziesz w jej wieku i też być może stracisz pracę, zobaczymy czy ktokolwiek wtedy będzie chciał Cię zatrudnić, a rodzina która by miała taką możliwość się na Ciebie wypnie.
        Paskudna z Ciebie osoba.
        • mia_siochi Re: to był udany tydzień 08.06.12, 10:24
          Zua zua mia tongue_out
          • gazeta_mi_placi Re: to był udany tydzień 08.06.12, 10:41
            Ale to nie do Ciebie tylko do tej co pisze, że nie chce zatrudnić FIKCYJNIE teściowej której brakuje dwóch lat do emerytury.
            • niutaki mia:) 08.06.12, 10:57
              ale masz fajnie, ja mam ostatnie dwa tygodnie skopane wrrrr, zazdraszczam.
              • mia_siochi Re: mia:) 08.06.12, 11:15
                Walczyłam o te pracę okrągły miesiąc- tyle trwał proces rekrutacyjny. Więc wiesz- raz na wozie, raz pod wozem smile
                • niutaki Re: mia:) 08.06.12, 11:22
                  no to gratulacjesmile
            • mia_siochi Re: to był udany tydzień 08.06.12, 11:10
              Aaaa... wink moja przechodzi na emeryturę na własne życzenie, nikt jej nie każe.
            • bianna Re: to był udany tydzień 08.06.12, 11:56
              Jakoś nie mogę zapomniec mojej ukochanej teściowej, że gdy było podejrzenie u mojej córki (a jej wnuczki) mózgowego porażenia dziecięcego, nie chciała prosić o pomoc swojej przyjaciółki lekarki - rehabilitantki II stopnia o pomoc w rehabilitacji. Tylko dlatego, ze się właśnie przy wódeczce pokłóciły i się nie odzywają.
              Ale co tam - ja ją wspieram duchowo. Znaczy, w duchu liczę, że w końcu ruszy zadek i pójdzie do roboty, bo kolejny raz UP ją wywaliło z rejestru za odrzucenie oferty pracy.
      • wies-baden Re: to był udany tydzień 08.06.12, 10:56
        A nie możesz kobiecie pomóc w znalezieniu pracy? Jakaś niania u zaprzyjaźnionych koleżanek?
        • mia_siochi Re: to był udany tydzień 08.06.12, 11:14
          Ona ma pracę, nikt jej nie każe iść na emeryturę.
          A moje koleżanki za dobrze ją znają, niektóre osobiście wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka