Dodaj do ulubionych

Przemarsz Rosjan.

09.06.12, 23:41
Od kilku tygodni mozna bylo przeczytac o ewentualnym przemarszu Rosjan w Polsce w dniu 12 czerwca. Jest to Dzien Rosji, dzien w ktorym zatwierdzono suwerennosc Rosji.

Wladze Warszawy zgodzily sie na ten przemarsz.

Co Wy sadzicie o tym pomysle?

Taki 11 listopada w wydaniu rosyjskim, teraz podczas Euro.

Ja poczatkowo nie widzialam problemu, teraz mam mieszane uczucia.
Obserwuj wątek
    • pade Re: Przemarsz Rosjan. 09.06.12, 23:56
      po tym jak narozrabiali u nas też mam wątpliwości
      ale sądzę, że policja stanie na wysokości zadania
      • nanuk24 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 00:12
        Nie czytalam wiadomosci od tygodnia, co sie stalo?
        • antyideal Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 00:16
          jeszcze nic tongue_out
    • triss_merigold6 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 00:06
      Jestem za. Śródmieście stolicy i tak jest brzydkie, może zbudowane całkiem na nowo byłoby ładniejsze.
      • czar_bajry Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 00:16
        Mam mieszane uczucia, jeśli to tylko przejście z hotelu na stadion to ok ale jak wiadomo z ruskimi nigdy nic nie wiadomo. Sztuczna mgła a potem się okaże , że Warszawy niet....
      • wespuczi Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 00:39

> Jestem za. Śródmieście stolicy i tak jest brzydkie, może zbudowane całkiem na n
        > owo byłoby ładniejsze.

az mi sie dziecko kazalo ogarnac bo za glosno sie smieje.
        • kota_marcowa Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 01:03
          > az mi sie dziecko kazalo ogarnac bo za glosno sie smieje.
          >

Ja tezsmile
    • kkalipso Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 00:15
      ....musieli do nas przyjechać na marsz? skoro dla nich takie ważne to dlaczego w domu nie zostali,nie powinni dostać pozwolenia i tak naprawdę to kogo to do cholery obchodzisad
    • inguszetia_2006 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 00:33
      nutka07 napisała:
      Wladze Warszawy zgodzily sie na ten przemarsz.
      Co Wy sadzicie o tym pomysle?
      Witam,
      Sądzę, że nie musimy być aż tak uprzejmi, a władze Warszawy są zachowawcze.
      Pzdr.
      Ing
      • bi_scotti Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 01:57
        A to nie jest jakos tak historycznie bolesne dla warszawiakow? Taki przemarsz Rosjan ...?
        Jakos mi sie tak przypomnialo chociaz pewnie ja przesadzam ...

Czekamy ciebie, czerwona zarazo,
        byś wybawiła nas od czarnej śmierci, 

byś nam, kraj przedtem rozdarłszy na ćwierci,
        była zbawieniem witanym z odrazą.

Czekamy ciebie, ty potęgo tłumu 
zbydlęciałego
        pod twych rządów knutem, 
czekamy ciebie,
        byś nas zgniotła butem swego zalewu i haseł poszumu.

Czekamy ciebie, ty odwieczny wrogu,
        morderco krwawy tłumu naszych braci,
        czekamy ciebie – nie, żeby cię spłacić,
        lecz chlebem witać na rodzinnym progu.

Żebyś ty wiedział, nienawistny zbawco,
        jakiej ci śmierci życzymy w podzięce
        i jak bezsilnie zaciskamy ręce, 
pomocy prosząc,
        podstępny oprawco.

Żebyś ty wiedział, dziadów naszych kacie,
        sybirskich więzień ponura legendo,
        jak twoją dobroć wszyscy kląć tu będą,
        wszyscy Słowianie, wszyscy twoi bracia.

Żebyś ty wiedział, jak to strasznie boli nas,
        dzieci Wielkiej, Niepodległej, Świętej, 

skuwać w kajdany łaski twej przeklętej,
        cuchnącej jarzmem wiekowej niewoli.

Legła twa armia zwycięska,czerwona 

u stóp łun jasnych płonącej Warszawy
        i ścierwią duszę syci bólem krwawym
        garstki szaleńców, co na gruzach kona.

Miesiąc już mija od Powstania chwili,
        łudzisz nas czasem dział swoich łomotem,
        wiedząc, jak znowu będzie strasznie potem 

powiedzieć sobie, że z nas znów zakpili.

Czekamy ciebie – nie dla nas, żołnierzy,
        dla naszych rannych – mamy ich tysiące
        i dzieci są tu, i matki karmiące,
        i po piwnicach zaraza się szerzy.

Czekamy ciebie – ty zwlekasz i zwlekasz,
        ty się nas boisz i my wiemy o tym,
        chcesz, byśmy wszyscy tu legli pokotem.
        Naszej zagłady pod Warszawą czekasz.

Nic nam nie zrobisz – masz prawo wybierać.
        Możesz nam pomóc, możesz nas wybawić
        lub czekać dalej i śmierci zostawić... 

Śmierć nie jest straszna, umiemy umierać.

Ale wiedz o tym, ze z naszej mogily
        nowa sie Polska, zwycieska, odrodzi,
        po ktorej ty nie bedziesz chodzil
        czerwony wladco rozbestwionej sily.

Jozef Szczepanski, "Ziutek", wrzesien 1944

• yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 10:53
          przesadzasz i to mocno

a wzrost PKB to milo miec dzięki interesom z "sowiecką zarazą"?
          i nie mowie o tych chwilowych przychodach wynikających z Euro, tylko kwitnącej od lat wspolpracy gospodarczej między wieloma firmami...

jakas normalnie totalna rusofobia przez Ciebie przemawia

(acha, ta sowiecka zaraza ginęła, wyzwalając PL, niezależnie od politycznych rozgrywek tych, co na górze, związanych już z przejęciem naszego kraju do komunizmu...)
          • inguszetia_2006 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 11:26
            yenna_m napisała:
            (acha, ta sowiecka zaraza ginęła, wyzwalając PL, niezależnie od politycznych ro
            > zgrywek tych, co na górze, związanych już z przejęciem naszego kraju do komuniz
            > mu...)
            Witam,
            Yenna tworzysz alternatywna wersję historii, czy jak?;-P Zdaje się, że sowiecka zaraza 17 września 1939 roku wkroczyła na ziemie Polskie i była to napaść? Nie tak było? Chyba nie...
            Dzięki tobie już wiem, że chcieli nas wyzwalać.
            Tylko dlaczego, powiedz, wbrew naszej woli?;-P
            Pzdr.
            Ing
            • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 11:53
              a potem w 45 roku szla i wyzwalała

dziwne, we Wro są groby rosyjskich zolnierzy
              na grype pewnie umarli
              albo na katar...
              • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 11:55
                poza tym to byli zwykli ludzie - tacy zwykli, wyciagnieci z domow - czyis synowie i ojcowie, niezamieszani w polityke

kazali to walczyli, przy okazji gineli...

w sumie kto im kazal?
                generalnie kto im kazal do Berlina isc? trza bylo do polskich granic przepedzic tongue_out
                • iuscogens Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:05
                  yenna_m napisała:

> poza tym to byli zwykli ludzie - tacy zwykli, wyciagnieci z domow - czyis synow
                  > ie i ojcowie, niezamieszani w polityke
                  >
                  > kazali to walczyli, przy okazji gineli...
                  >
                  > w sumie kto im kazal?
                  > generalnie kto im kazal do Berlina isc? trza bylo do polskich granic przepedzic
                  > tongue_out

no jak myślisz kto im kazał?? Kto wtedy rządził w ZSRR?? Kto wojnę zaczynał?? Nie tylko Niemcy.
                  ludzie zawsze giną na wojnie, zazwyczaj Ci, którzy z nią nic wspólnego nie mają, nie jest to jakaś cecha Rosjan, Polacy, Niemcy, Brytyjczycy i inni mieli tak samo. Tylko jaki to ma związek z planowanym marszem??
                  • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:07
                    ale wcale nie musieli w sojusze wchodzic - tez taka prawda

my, Polacy, to jestesmy taki naród, ze żezre gęś 200 lat temu, a jeszcze nam w dupach gęga big_grin
                  • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:10
                    ius, w tym marszu tez ludzie idą
                    nie wieruszka, nie sam Boski Władimir Władimirowicz, tylko ludzie...
                    • iuscogens Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:19
                      Znaczy na każdy marsz mamy się zgadzać, bo w każdym idą ludzie?? Na każde zgromadzenia, bo tam są ludzie?? Zapewniam Cię, że nie mam zamiaru odhumanizowania Rosjan (to akurat robi sadoska w swoim poście pisząc o "polaczkach" uncertain), ale zgoda na ten marsz jest dziwna, tym bardziej jak się weźmie pod uwagę, że demonstracja rodziców dzieci niepełnosprawnych przed siedzibą premiera została przez warszawskie władze rozwalona poprzez zabranie zgłoszonego namiotu, w którym można było karmić i przewijać osoby niepełnosprawne. Dziwne priorytety mają nasze władze, na marsz obcokrajowców, którzy chwalili się, że będą nosić koszulki promujące totalitaryzm, który pochłonął miliony ludzi (tak, to też byli ludzie) zgoda jest, na postawienie namiotu dla niepełnosprawnych w czasie protestu zgody nie ma. Mam równo w de takie władze i taką sprawiedliwość.
                      • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:25
                        Pisząc o polaczkach?
                        Iusco a dlaczego się nie buntujesz jak piszą rusek ? rusek ok ale polaczek to już be?
                        • iuscogens Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:31
                          ty na poważnie sugerujesz, ze dla mnie sformułowania rusek jest ok?? Zauważyłaś, żebym takowego używała?? Właśnie miałam się Ciebie pytać czy tobie rusek nie przeszkadza, skoro piszesz o polaczkach. Bo z tego co pamiętam raczej fanką rusków nie byłaś, a polaczkami szafujesz łatwo. O ile nie robi na mnie wrażenie pisanie o ruskach czy polaczkach przez forumowych trolli, tbo po nich można się tego spodziewać, to tekst o polaczkach w twoim wydaniu mnie jednak dziwi.
                          • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:48
                            A mnie dziwi nieme przyzwolenie na pisanie o ruskach. Nie zwrócono uwagi na to, ze się Rosjan obraża takim sformułowaniem. Ale jak tylko śmiałam napisać polaczek to odrazu znalazło się kilka chętnych do ataku.
                            Nie dziwi cię to ?
                            • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:58
                              Bo to napisała Krejzi Sadosiu. Myslisz, że potepienie nawróci ją na właściwią drogę? Nie żartuj.
                              • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:02
                                Nie nawróći. Ale pokaże osobom takim jak ja, że nie jest to tolerowane w "społeczeństwie"
                                • feniks_z_popiolu Wątek dłuższy niż trasa pochodu:) 10.06.12, 13:28
                                  byłam wczoraj m.in. na krakowskim przedmieściu pod hotelem bristol gdzie mieszkają rosjanie. tylko ich flaga wisząca obok naszej. wokół zero zainteresowania. jedynie obok miejscowy folklor intonujący tam od 2 lat "od ruskich i od żydów racz uwolnić panie". tych nawiedzonych krzyżowców bardziej bym się baławink
                      • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:32
                        Iusco, ale mówią teraz w tv głośno i wyraźnie: to nie jest zgromadzenie tylko przejście!
                        przejście na mecz! nie histeryzujmy
                        • iuscogens Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:49
                          Ne histeryzuję, jesli to tylko przejście na stadion i nie będzie żadnych koszulek o których mówiono wcześniej, to problemu nie widzę.
                          • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:56
                            Wyraźnie i głośno, besztając przy tym Rymanowskiego, który podjudza bez przerwy, powiedziała to ok. 15 minut temu prezydent Warszawy. Koszulki mają być czerwone. I tyle.
                            Teraz trzeba by do Solidarnych apelować, żeby się nie wygłupili.
                            A zaczęło się od Muchy...powinna sobie język odgryźc.
                      • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:01
                        ius, mi sie cale Euro nie podoba, bo... pisalam o tym wczoraj chyba ze sto razy i nie chce mi sie na abarot powtarzac wink

dla mnie kibic to taki szczegolny rodzaj bydła tongue_out (nie obrażając bydła, bo to miłe i spolegliwe raczej zwierzaki wink )

dziwie się nutce, bo teraz dziewczyna larum podnosi, ale wczoraj Euro bylo spoko i bezpieczenstwo tez ok

no to co sie teraz podnieca? brak spojnosci widze?
                        bo jak za przeproszeniem, taki "ruski" z flagą pomknie, to juz nie ok?

eeee... takie pieprzenie kotka za pomocą młotka (sorry, nie pieprzenie tylko przyprawianie i nie młotka a narzędzia słuzącego do wbijania gwozdzi) tongue_out
                        • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:05
                          Dobrze Ci wychodzi nadinterpretacja, nie poraz pierwszy zreszta.

A teraz konkretnie, gdzie to larum?
                          • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:09
                            jakbys nie histeryzowala i larum nie podnosila, to by Ciew w tym wątku nie bylo i nie skakalabys po tych nieszczesnych "ruskach"
                            • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:15
                              Zacytuj gdzie skacze po Rosji i Rosjanach!

Tu i teraz, zachowaj twarz i wklej moje wypowiedzi, swiadczace o tym ze nie klamiesz.

Wklej takze moje histeryczne wpisy i te w ktorych podnosze larum.

Czekam na konkrety!
                              • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:17
                                "mieszane uczucia" i potem calosc rozwoju Twojej argumentacji, lacznie z wrogim czepianiem sie sadosi
                                • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:38

Do Yenny

1. Prosze zacytuj czy jestem za przejsciem Rosjan, czy jestem przeciwna temu.

2. Pokaz mi argumentacje do mojego zdania, na temat przemarszu.

3. Gdzie histeria i laurm w moich wypowiedziach.

4. Co rozumiesz przez zwrot 'mieszane uczucia'.

Czekam.

Zobaczymy kto KLAMIE i nadinterpretuje.
                                  • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 14:22
                                    nie wiem, gdybym miala mieszane uczucia, to bym nie pisala na forum wątku, co do ktorego wiadomo, ze będzie narodowosciowy i antyruski sajgon

jest takie powiedzenie w PL: "Jak nie urok to sraczka albo przemarsz ruskich wojsk"

i Ty uzylas nie slowa: marsz, manifestacja, ale przemarsz

sorry, bardzo zle mi sie to skojarzylo
                                    wyjatkowo zle big_grin
                                    • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 14:41
                                      argumentacja..hmmm żałosna
                                      słowa przemarsz uzyli sami Rosjanie
                                    • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 15:00
                                      Przemarsz takie okreslenie wytepuje w informacjach internetowych.

Mieszane odczucia to znaczy, ze nie opowiadam sie stanowczo za konkretna opcja.

Co z kolejnymi punktami?
                                      Cytaty poprosze.
                                      • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 15:09
                                        ino to, ze wystepuje, nie zwalnia od samodzielnego myslenia big_grin big_grin big_grin

jak w necie by napisali, ze kupe sie je, to bys jadla? big_grin
                                        • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 15:32
                                          yenna_m napisała:

> ino to, ze wystepuje, nie zwalnia od samodzielnego myslenia big_grin big_grin big_grin
                                          >
                                          > jak w necie by napisali, ze kupe sie je, to bys jadla? big_grin

I to jest Twoja odpowiedz na slowo przemarsz uzywane w internecie?

Tak Ci na zakonczenie napisze, bo slusze nie masz zamiaru ze mna wiecej rozmawiac, ze doskonale wychodzi Ci nadinterpretacja i pisanie klamstw tu w tym watku.

Oczywiscie nie znalazlas argumentow na poparcie swoich po prostu durnych wnioskow, dotyczacych moich wypowiedzi tutaj.
                                          Absolutnie nie potrafisz prowadzic rozmowy, uciekasz sie do wysmiewania i rzucania watpliwych zartow i musze powiedziec ze autentycznie nie spodziewalam sie tego po Tobie. Mialam obraz zupelnie innej, sensownej kobiety.
                                      • iuscogens Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 15:14
                                        nie załapałam od razu, yenna uważa, że napisałaś o przemarszu, żeby się ze sraczką i przysłowiem kojarzyło....
                                        teraz to już padłam....
                                        to jest chyba ematkowy szczyt absurdu, jak widać jak nie ma żadnego powodu, żeby się dowalić to nic nie szkodzi i tak się coś znajdzie uncertain
                                        • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 15:33
                                          ius, a widzisz, bo u mnie sformulowanie "mieszane uczucia" - gdy je wyglaszam publicznie - jest komunikatem, że mnie cos bardzo uwiera, moze nie do konca, moze widze pozytywne strony (ale widze negatywy) i jeszcze nie jestem wdziabana na maksa big_grin ale sprawa jest rozwojowa wink

dlatego pisze, ze komunikacja w necie jest uboga

natomiast z nutka rozmawia sie w ten sposob, ze nutka pprowadzi dyskusje na zasadzie 100 pytan do
                                          zero wlasnej argumentacji, tylko zdawkowo (a mnie argumentacja i sposob dochodzenia do wnioskow bardzo interesuja) - zdanie-dwa, a potem 100 pytan big_grin big_grin big_grin

przeciez to nawet trudno dyskusja nazwac big_grin
                                          • iuscogens Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 15:43
                                            Tak yenno, grzechem nutki jest uzycie słowa przemarsz, które porównalaś z jedzeniem kupy i napisanie, że ma mieszane uczucia. A teraz przeczytaj sobie swoje żarciki o zjadanych dzieciach i się zastanów przez kogo ta dyskusja wyglądała tak a nie inaczej. Twoje odpowiedzi były merytoryczne?? Weź sobie na spokojnie przeczytaj co z sadośką pisałyście, bo trochę trudno będzie Ci utrzymać tezę o strasznej nutce, która ma olaboga "mieszane uczucia". Też mam mieszane w sprawie tego przemarszu, bo doczytałam o czerwonych koszulkach. Skoro to święto państwowe to raczej można by się spodziewać trzech kolorów z flagi, tak chyba byli ubrani kibice przy meczu z Czechami, jak jest cel czerwonych koszulek, skoro wszystko Ci się źle kojarzy to kolor czerwony też zapewne wzbudza w Tobie pewne historyczne skojarzenia. Bo we mnie wzbudza i nie wiem jak połączyc ten radosny marsz kibiców z czerwonymi koszulkami, bo cos tu się gryzie.
                                            • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 16:24
                                              merytorycznie z nutka wczoraj rozmawialam smile

poza tym zadalam pytanie: jak sie ma ta histeria do dzisiejszego pokojowego przejscia Rosjan pod palac w celu zlozenia kwiatow?

historia nie jest w 100 procentach biala lub czarna
                                              wszystko to niuanse, odcienie
                                              nikt nie zdobyl sie na sprawiedliwosc, ze owi straszni ruscy najbardziej ucierpieli w czasie komunizmu i de facto tez zaliczyli niezly horror
                                              jest skupianie sie jedynie na bolesnych zaszlosciach, jakbysmy zapomnieli, ze pare razy tym "ruskim" dalismy do wiwatu

i tak - nazwa narodowosci brzmi: Rosjanin
                                              jak i Polak

szkoda, ze tak malo osob sobie z tego zdaje sprawe i z pokretnych, niejednoznacznych szarosci zwiazanych z historia, jak i ze stosunkiem przede wszystkim nad do naszych sasiadow - sorry, to jest jednak mocarstwo i nie ma się co sadzić, a wypadaloby, jak to w zwyczajach dobrosasiedzkich bywa, zaczac tez szanowac

bo trudno domagac sie dla siebie szacunku nie okazujac go rownoczesnie

tyle w temacie.
                                              • iuscogens Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 17:40
                                                no ale to pytanie do Ciebie, bo klasyczną histerię odstawiłaś ty z sadośką, nutka pisała o mieszanych uczuciach na temat przemarszu, żadnej histerii w tym nie było, za to w waszych wpisach jak najbardziej. Też jestem ciekawa jak ta wasza histeria ma się do podejścia Rosjan pod pałac. Nijak chyba. Oni więcej rozsądku zachowali.
                                                • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 18:28
                                                  nie, nutka wiele rzeczy napisala - odsylam do pasjonujacej lektury
                                                  (bo rpawde mowiac z tego, co nutka napisala nic nie wynika - zadnej tezy, w sumie mialkosc i nic ciekawego tongue_out )
                                                  poza ogolnikami

i nie odwalilam histerii, tylko jestem oburzona, ze mozna tak podchodzic do pewnycyh spraw, jednoczesnie samemu, jako Polak, oczekujac szacunku

brak szacunku to bron obosieczna
                                                  • iuscogens Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 18:42
                                                    yenna_m napisała:

> nie, nutka wiele rzeczy napisala - odsylam do pasjonujacej lektury
                                                    > (bo rpawde mowiac z tego, co nutka napisala nic nie wynika - zadnej tezy, w sum
                                                    > ie mialkosc i nic ciekawego tongue_out )
                                                    > poza ogolnikami

ale gdzie, bo na pewno nie w tym wątku.
                                                    >
                                                    > i nie odwalilam histerii, tylko jestem oburzona, ze mozna tak podchodzic do pew
                                                    > nycyh spraw, jednoczesnie samemu, jako Polak, oczekujac szacunku

ale jak podchodzić, podaj w koncu jakiś konkret, bo na razie tu ty próbujesz wmówić nutce i innym (mi pewnie też, bo też miałam wątpliwości do marszu) rusofobię na podstawie mieszanych uczuć, przemarszu i twojego skojarzenia ze sraczką. Tylko jaki z tego konkret??? Na czym polega to podchodzenie do pewnych spraw?? Bo nie wiem, szczerze.

>

> brak szacunku to bron obosieczna

no własne to próbowałam wytłumaczyć sadosi w kontekscie jej tekstu o polaczkach, ale strzeliła focha.
                                          • asia_i_p Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 15:49
                                            Yenna, Nutka nie odpowiada za to, że używasz pewnych wyrażeń niezgodnie z ich dosłownym znaczeniem. Masz pełne prawo stosować "mieszane uczucia" jako eufemizm dla sformułowania "ostre wkurzenie", ale to nie jest podstawowe znaczenie tego zwrotu. Skąd ona ma znać wszystkie meandry twojej prywatnej poetyki?
                                            • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 17:27
                                              Określenia mieszane uczucia użyła Nutka, nie Yenna, ona to określenie wyśmiała.
                                              To tak gwoli ścisłości.
                                              • asia_i_p Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 20:29
                                                Ja się odniosłam do tego fragmentu wypowiedzi Yenny:
                                                "bo u mnie sformulowanie "mieszane uczucia" - gdy je wyglaszam publicznie - jest komunikatem, że mnie cos bardzo uwiera, moze nie do konca, moze widze pozytywne strony (ale widze negatywy) i jeszcze nie jestem wdziabana na maksa ale sprawa jest rozwojowa"
                                                Wyjaśniała w ten sposób, czemu uznała Nutkę za skrajnie przeciwną marszowi.
                                                • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 21:49
                                                  no i ja tego wyjaśnienia nie rozumiem kompletnie
                          • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:13
                            No jak zwyklesad
                            Ja, tak jak Uma, zastanawiam się, co się z tą Yenną stało...
              • iuscogens Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:16
                Wiesz to wyzwalanie w 45, nawet abstrahując od 39, to dość kontrowersyjna teza. Oni przejmowali te tereny pod swoje wpływy, wyzwolenie byłoby wtedy jakby wyzwolili i wrócili do siebie, on wyzwoli spod okupacji niemieckiej i narzucili swoją władzę. Wyzwolenie w kontekście tego co było potem jest dość ironicznym stwierdzeniem.
                A że żołnierze przy tym ginęli to oczywiście prawda, nie tylko we Wrocławiu.
                Sam fakt śmierci żołnierzy nie sprawia, że to było wyzwalanie.
                • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:19
                  nie, no ok smile
                  zerknij, ilu sojusznikow z zachodu ginelo wyzwalajac polskie ziemie big_grin big_grin big_grin

jakim my jestesmy podlym i niewdziecznym narodem... (pomijajac, ze potem wyszlo jak wyszlo, ale do Maszy czy Wani, ktorzy zgineli podówczas, czy też Iwana, ktory wyladował na Syberii, trudno miec o to pretensje...)
          • bi_scotti Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 18:31
            yenna_m napisała:

> jakas normalnie totalna rusofobia przez Ciebie przemawia

Nadinterpretujesz. Ja jak JK, "... jam po prostu jest rusofil antykomunista!" (z czego to, Kotku?, jakby zapytal Kisiel; ale czy ktos jeszcze w ogole wie kto byl to JK? kto to byl Kisiel?).
    • melancho_lia Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 07:57
      Mnie tam wsio rawno. Niech sobie idą, jeden przemarsz mniej czy więcej w warszawie- jestem przyzwyczajona. Mam tylko nadzieję, ze nie będzie kolejnych utrudnień, bo i tak juz jest dosyć cięzko przez te wszystkie budowy i Euro.
      • feniks_z_popiolu Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 08:03
        Formalnie przemarsz Rosjan dość dobrze skanalizowany został bo od Muzeum Narodowego przez Most Poniatowskiego do Stadionu. Niby samo centrum ale budynków i ludzi na trasie niewiele. I nie dotknie to zbyt boleśnie rozwiązań komunikacyjnych bo ten rejon na Euro i tak ma specjalny rozkład.
        • melancho_lia Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 08:07
          No to spoko. Nie muszę przejeżdżać przez centrum. jedyne czego się obawiam, ale to przy każdej demonstracji jest- to burdy.
        • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:47
          No to moze by ludziom kapoki porozdawac wink
    • kozica111 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 08:15
      Niesmaczny pomysł, a was tylko interesuje czy będą korki czy nie.
      • melancho_lia Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 08:33
        Bo widzisz dla zwykłych ludzi ważne są utrudnienia w ich zwyczajnym życiu, a nie jakies podteksty. nawet jesli mi się to nie podoba to co Twoim zdaniem mogę zrobić? Co najwyżej wybrać w kolejnych wyborach inne władze, które z pewnością się nie zgodzą na takie rozwiązania a nawet wypowiedzą Rosji wojnę...
        Dlatego średnio mnie obchodzą rzeczy, na które nie mam absolutnie żadnego wpływu.
        • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 10:54
          ano dokładnie, że właśnie takie rzeczy interesuja normalnego mieszkanca

jam nie warszawianka - niech se idą tongue_out
      • feniks_z_popiolu Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 08:37
        Nie korki tylko możliwość wejścia w zwarcie z innymi kibicami. Sytuacja jest niezręczna dla p. Gawor od momentu pojawienia się tego pomysłu u Rosjan. Najlepiej gdyby ta petycja w ogóle się nie pojawiła.
        Ale jak już jest FORMALNIE złożona to:
        1/ zabronić? - niebezpieczeństwo, że zbiorą się nie tam gdzie byśmy chcieli i niekoniecznie tylko ci, których byśmy chcieli
        2/ pozwolić? - narazić się opinii warszawiaków ale z drugiej strony mieć kibiców i kiboli ich pod łatwiejszą kontrolą
        Jestem za wariantem nr 2.
        • krejzimama Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 08:45
          Zabronić. W razie nielegalnego zgromadzenia użyć siły w celu przywrócenia porządku.
    • krejzimama Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 08:22
      Zgoda na ten marsz to ogromny błąd.
      Bydło ruskie powinno siedziec zamkniete w jakichs zagrodach czy klatkach.
    • nabakier Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 08:23
      Niech idą. Bo to dla niech rzeczywiście ważne święto. Po drugie, zamierzają wśród nich manifestować tacy, którzy by u nich manifestować nie mogli, czyli ichni niepożądani polityczni.
    • graue_zone Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 08:24
      Ja jestem przeciw. Skandaliczna sytuacja. Ciekawe, czy wyobrażacie sobie przemarsz Polaków w Moskwie? Czy dałby ktoś na to pozwolenie?
      • naomi19 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 08:41
        Solidarni 2010 wpadli już na ten pomysł! Nie słyszałaś?
        • graue_zone Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 08:44
          Nie. O matko!
        • melancho_lia Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 08:46
          Żenujące. Ogólnie dzialanie tej grupy są żenujące.
          • krejzimama Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 08:50
            Tak samo żenujące jest wydanie zgody na marsze rusków w Warszawie.

Duży minus dla władz miasta.
            • melancho_lia Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 09:02
              No to daj temu wyraz w kolejnych wyborach. Nic więcej nie możesz zrobić.
            • lipsmacker Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 11:11
              W tej kwestii zgadzam sie calkowicie z krejzi.
    • kropkacom Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 09:00
      Nie do końca chce mi się łapać klimat tego problemu. Może dlatego - dać im przejść. Pokazać, że nie mamy z tym problemu i tyle.
      • olena.s Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 09:27
        Pamiętam opowieści mojej mamy o festiwalu młodzieży, kiedy za żelazną kurtynę w słabnącym stalinizmie wpuszczono kolorową zachodnią gromadę - może i lewicową, może i komunizującą, ale wesołą, tańczącą jive czy co tam wtedy było, swobodną, roześmianą.
        Myslę, że ta bardzo kontrastowa obecność pomogła potem w ruchach prących do liberalizacji.
        Mój wniosek: puścić, pokazać, jak u nas działa swoboda ekspresji. Nigdy nie wiadomo, jakie to owoce przyniesie.
        • nabakier Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 09:37
          smile
        • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 10:56
          o to to

i nie histeryzowac
        • nangaparbat3 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:00
          Moja ciocia brala w tym udział. W rodzinie jeszcze po latach opowiadalo się o zjeździe jak o jakims absolutnie cudownym wydarzeniu, ziszczeniu marzeń o wolnym, radosnym świecie - nawet jesli na chwile.
        • bi_scotti Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 18:45
          olena.s napisała:

> Pamiętam opowieści mojej mamy o festiwalu młodzieży, kiedy za żelazną kurtynę w
          > słabnącym stalinizmie wpuszczono kolorową zachodnią gromadę - może i lewicową,
          > może i komunizującą, ale wesołą, tańczącą jive czy co tam wtedy było, swobodną
          > , roześmianą.

Festiwal Mlodziezy i Studentow w 1957 roku - do dzis sie w domu zachowala chusteczka/apaszka z tego festiwalu. Musze cos moim kanadyjskim dzieciom opowiedziec o tym zeby chusteczka trwala dalej gdy mnie juz nie bedzie wink

Wracajac to meritum watku, mysle o malejacej garstce tych z pokolenia moich rodzicow, ktorym nigdy nie dane bylo miec ich wlasnej Parady Zwyciestwa (... Alejami z parada, bedziem szli defilada, w wolna Polske, co wstala z naszej krwi...) i ktorym teraz przyjdzie "zniesc" parade/przemarsz potomkow tych, ktorzy tyle krzywd ... Moze jest racja w tym, ze nalezy wybaczac, zapominac, dawac szanse, patrzec w przyszlosc. Jest tylko jedno ALE w tym wszystkim: Rosjanie nigdy tak naprawde nie uznali krzywd i zbrodni, ktorych sie dopuscili na Polakach w latach 1939-53 wiec jak mozna wybaczyc gdy sprawca zbrodni o wybaczenie nie zabiega? Jak mozna zapomniec gdy sprawca nie uznaje krzywd, ktorych dokonal? Stad i moje, jak to wyzej przedyskutowano "mieszane odczucia" uncertain
    • iin-ess Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 09:55
      z tego co wiem to nie został złożony wniosek o przemarsz zgodny z ustawa o zgromadzeniach publicznym tylko prośba o pomoc w przejściu na stadion z to chyba różnica- sprawa jak zwykle rozdmuchana, aby tylko zaszczepić jak najwięcej nienawiści i rozpętać zadymę.
      • troll_only Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 10:45
        to sprobuj sobie poprosic o pomoc w przemarszu przez centrum Moskwy, plac Czerwony ....
        przy okazji popros o zwrot wraku samolotu ....
        • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 11:34
          Róznica jest zasadnicza. W naszym kraju jest demokracja, w Rosji zamordyzm, vide ostatnia decyzja P. dotycząca zwiększenia kar grzywny za udział w zgromadzeniach.
      • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 11:44
        Tylko wczesniej mozna bylo przeczytac, ze ma byc to manifestacja zwiazana z ich swietem.
        • iin-ess Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:22
          nutka07 napisała:

> Tylko wczesniej mozna bylo przeczytac, ze ma byc to manifestacja zwiazana z ich
          > swietem.
          >
          >
          Własnie: "można bylo przeczytac" Najwyższy czas sobie uświadomić, że nie mozna jak ciele wierzyć we wszystko co można przeczytać
          • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:32
            No wybacz ale jezeli od kilku tygodni jest jedna wersja, to ja nie bede sie zglaszala osobiscie do Rosjan zeby uwiarygodnic to co pisza na polskich portalach.

Ty zapewne sama tez wybiersz w to co wierzysz, niekoniecznie zawsze dobrze.
    • tosterowa Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 11:38
      Niech idą, czemu mieliby nie iść?
      • thaures Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:01
        Nie wyobrażam sobie, że Polacy dostaliby zgodę na taki przemarsz w Moskwie. Z drugiej strony jakby tej zgody w Warszawie nie dostali- to też nie wiem jakby się zachowali.
        Boję się, że trafią na transparenty,że Rosjanie zamordowali nam prezydenta i zadyma gotowa. Albo sami będą mieli jakieś transparenty, które rozjuszą naszych. Wydaje mi się,że niewiele potrzeba, by przemarsz przerodził się w ogólne lanie.Jeszcze wszystko to przed meczem, gdy nerwy naszych będą w kiepskim stanie. Obawiam się tego przemarszu.
        • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:08
          po to jest wojsko w Wawie, zeby spokojnie bylo
        • tosterowa Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:13
          Myślę, że jakiś dziwaczny konflikt (głównie wywoływany i podgrzewany przez polskich, prawicowych polityków i znajdujących adresatów wśród podobnych mentalnością Rosjan) polsko-rosyjski zostałby zaogniony, gdyby zgoda na przemarsz nie była udzielona.
          Rosjanie wykonali dzisiaj dobry gest w polską stronę, my im umożliwimy marsz.
          Oni niech się zachowają na nim przyzwoicie i my w stosunku do nich też.
          Oczywiście, zapewne paru prymitywów po obu stronach się znajdzie, ale po to jest Policja, aby ich pacyfikować. A nie pozwalać tej grupie prymitywów podgrzewać swoje rosyjsko-polskie fobie.
    • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 11:56
      Niech idą. Chcieli wystarszyć polaczków swoją siłą i grupą. no jak widać udało się im i to bez marszów.
      psychologicznie mają polaczków w garści. na stadionie polscy kibicie pewnie też przerażeni będą siedzieć w kącie. nie wiem kto jest bardziej prymitywny. kretyni,którzy pobili niewinnych ludzi we wrocłąwiu, czy kretyni, którzy chcą " pogrzebać rusków" albo " wyjeb..ć w kosmos czerwonych"
      tak czy siak zastraszyli maluczkich. nie musieli nawet z hoteli wychodzić, żeby pół polski przerazić.

Ot i to się nazywa siła psychologiczna big_grin dobre smile
      a w rosyjskich wiadomościach cisza na temat polaków, na temat marszów, na temat przerażenia jakie wzbudza w kraju garstka Rosjan.
      Tylko polskie media masturbują się Rosją.
      • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:06
        dokladnie, sadosiu, dokladnie big_grin
      • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:11
        Sadosia, przesadzasz. Nasze media rozdmuchują trochę, Rymanowski i jedynie słuszna partia bardziej. Ale. Nie podniecamy się tym. Nie generalizuj.
        W sobotę obok mnie siedziała grupka kibiców rosyjskich. Świetne chłopaki. Nie balam się ich, nie skuliłam w kąciku.
        Nie pisz tak, bo to troche upokarzające jest...i przykre.
        • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:21
          Pade zobacz co się dzieje teraz w mediach. Co wypisują choćby tu na forum.
          Upokarzające jest to, że jematka walcząca z antypolskimi tekstami teraz Rosjan nazywa ruskami. w innym wątku pisze "ruski do domu" a na mojego maila z lewego profilu wysyła wiadomości typu " ty czerwona.... " albo " sierpem i młotem w czerwoną hołotę"
          Ja generalizuje? gdzie? jak?
          Rosjanie chcą przejść pokojowo przez Warszawę. Polityk PiSu mówi, że mają u siebie wystarczająco ulic. później szaraczek kowalski pisze na forum, ze jak chcą to niech idą do siebie maszerować. a podobno żyjemy w demokratycznym państwie, państwie dla człowieka, opierającym się na szacunku, prawie.
          Coś się zmieniło? dotyczy to wszystkich ale nie Rosjan?
          I ten marsz ma jedynie na celu pokazanie siły Rosjan.
          Nie ma nic piękniejszego niż grupa kibiców ( bez różnicy jakiego kraju ) idących ramię w ramię śpiewający dopingujące przyśpiewki dla swojej drużyny. to się nazywa jedność.
          I tego się boją polacy?
          Tak tak wiem... boją się rozróby. ale chyba już zapomnieli ci Polacy, że po filmie BBC każdy się zapierał, zę przecież kibol to jednostka a nie całość. Teraz jednostki bijące stewardów we Wrocławiu ma świadczyć o wszystkich kibicach rosyjskich?

Razi mnie bardzo to jak niby dumny Polak traktuje Rosjanina. I jak czuje się lepszy masturbując się każdego dnia Rosją. w tym samym czasie Rosja nawet słowem nie wspomni o Polsce.
          • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:27
            Ja napiszę w swoim imieniu. Jedyne czego sie obawiam to prowokacji ze strony Solidarnych. Tego się boję, bo, ze ta prowokacja będzie, jestem pewna. I mam nadzieję, że Rosjanie nie dadzą się sprowokować.
            A teraz słucham Gronkiewicz-Waltz. Brawo!
          • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:29
            I jeszcze jedno Sadosiu, nie jestem polaczkiem.
            cholera, naprawdę przykro mi się zrobiłosad
            • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:32
              A ja nie jestem ruskiem, nie jestem też czerwoną hołotą i jestem u siebie w domu i nie wiem dlaczego mnie z niego wyrzucają. Nie jestem też dziczą jak twierdzą niektórzy na innych forach. A 12 czerwca przejdę ulicami Warszawy aby wspierać swoją Rosyjską drużynę.
              czytam te komentarze i też jest mi przykro z tego powodu, że ktoś mnie obraża bo mu Rosja nie pasuje.
              Na balkonie mam wywieszoną Rosyjską flagę. Pięknie powiewa na Krakowskim wietrze i nawalony studencina pozdrawia mnie ze swojego balkonu krzycząc, że we wtorek wygra najlepszy i życzy mi miłego meczu! a teoretycznie dorosłe kobiety obrażają mnie nazywając mnie ruskiem. ot dziwny jest ten świat.
              • iin-ess Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:34
                sadosia75 napisała:

> A ja nie jestem ruskiem, nie jestem też czerwoną hołotą i jestem u siebie w dom
                > u i nie wiem dlaczego mnie z niego wyrzucają. Nie jestem też dziczą jak twierdz
                > ą niektórzy na innych forach. A 12 czerwca przejdę ulicami Warszawy aby wspiera
                > ć swoją Rosyjską drużynę.
                > czytam te komentarze i też jest mi przykro z tego powodu, że ktoś mnie obraża b
                > o mu Rosja nie pasuje.
                > Na balkonie mam wywieszoną Rosyjską flagę. Pięknie powiewa na Krakowskim wietrz
                > e i nawalony studencina pozdrawia mnie ze swojego balkonu krzycząc, że we wtore
                > k wygra najlepszy i życzy mi miłego meczu! a teoretycznie dorosłe kobiety obraż
                > ają mnie nazywając mnie ruskiem. ot dziwny jest ten świat.

Tzn ty możesz wyzywać, możesz prowokować, a ktos nie może dać się sprowokować, tak?
                • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:41
                  Kogo zwyzywałam? Czy ja pierwsza tu na forum użyłam stwierdzenia polaczek? czy może wcześniej w X postach było napisane rusek?
                  to co? można śmiało pisać rusek to rusek tamto ale ja już nie mogę napisać polaczek?
                  wy obrażać możecie ale ja już was nazwać pobłażliwie nie mogę?
                  Ja prowokuje?
                  mój wpis jest jedynie reakcją na to co jest tu już napisane.
                  i mam głęboko gdzieś co sobie pomyśli o mnie polaczek,który wcześniej śmiało pisze rusek czy czerwona hołota.
                  Mnie interesuje zdanie Polaka,który szanuje innych i nie obraża .
                  • iin-ess Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:53
                    sadosia75 napisała:

> Kogo zwyzywałam? Czy ja pierwsza tu na forum użyłam stwierdzenia polaczek? czy
                    > może wcześniej w X postach było napisane rusek?
                    > to co? można śmiało pisać rusek to rusek tamto ale ja już nie mogę napisać pola
                    > czek?
                    > wy obrażać możecie ale ja już was nazwać pobłażliwie nie mogę?
                    > Ja prowokuje?
                    > mój wpis jest jedynie reakcją na to co jest tu już napisane.
                    > i mam głęboko gdzieś co sobie pomyśli o mnie polaczek,który wcześniej śmiało pi
                    > sze rusek czy czerwona hołota.
                    > Mnie interesuje zdanie Polaka,który szanuje innych i nie obraża .

Nie wiem ile osob cie tu obrazilo bo nie czytalam nie liczyłam, mozna policzyć,a ty obraziłaś caly naród, w tym mnie, ktora nigdy ciebie ani nikogo nie obraziłam.
                    • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:16
                      Cały naród? to można śmiało obrażać wszystkich Rosjan nazywająch ich ruskimi ? czy może wtedy liczy się jednostkowo? bo jak się zgłoszą dwie osoby obrażone to są dwie obrażone?
                      No dziwne naprawdę dziwne. Szkoda , że nie stanęłaś tak w obronie szacunku dla Rosjan.
                      Bo wiesz w tym wątku obrażono CAŁY naród Rosjan. a ich zdecydowanie więcej jest niż obrażonych Polaków....
                      • iin-ess Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:22
                        sadosia75 napisała:

> Cały naród? to można śmiało obrażać wszystkich Rosjan nazywająch ich ruskimi ?
                        > czy może wtedy liczy się jednostkowo? bo jak się zgłoszą dwie osoby obrażone to
                        > są dwie obrażone?
                        > No dziwne naprawdę dziwne. Szkoda , że nie stanęłaś tak w obronie szacunku dla
                        > Rosjan.
                        > Bo wiesz w tym wątku obrażono CAŁY naród Rosjan. a ich zdecydowanie więcej jest
                        > niż obrażonych Polaków....

Wiesz nie trafiłam jeszcze na te rzekome obelgi na forum, więc odnieść się nie mogłam. Teraz stanęłam w swojej obronie bo bez powodu zostałam ja obrażona i zaatakowana przez ciebie. Wyżej( przed tymi postami tez cos pisalam, ale to nie ważne prawda?) Ważne, że jestem malutkim polaczkiem na ktorego mozna pluć, a on nie ma prawa nawet się odezwać. Nie chce mi się juz z toba gadać.
                      • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:31
                        Aaaa, to liczy się że WAS jest więcej???
                        Nie zagalopowujesz się?
                        O ile rozumiem pierwsze oburzenie, tak teraz zaczynam myśleć, że tych, ktorzy Rosjan szanują (albo przynajmniej nie lecą stereotypami), też masz za nic...
                        • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:36
                          Pade daj spokój. ironii nie wyczytałaś? tak tak wiem teraz się znajdzie tuzin tych,które ironii nie wyczuły.
                          napisałam polaczków to obraziłam cały naród. zostało napisane rusek to obrażono wyłącznie mnie.
                          I to ja się zagalopowałam?
                          • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:43
                            ja się odniosłam do tego konkretnie zdania:
                            Bo wiesz w tym wątku obrażono CAŁY naród Rosjan. a ich zdecydowanie więcej jest niż obrażonych Polaków..

• nanuk24 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 16:03
                        Nie tylko w tym watku obraza sie Rosjan. Jak zyje, jeszcze nigdy nie uslyszalam Rosjanie/rosyjski, tylko zawsze ruskie/ruski.
                        • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 16:05
                          Tylko pytanie ile osob uzywa slowa 'rusek' bo chce obrazic Rosjanina, a ile ze zwyklej ignorancji uzywa niepoprawnej nazwy.
                          • nanuk24 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 16:15
                            tez mi tlumaczenie.
                            niech sie doksztalca, by nie obrazac
                            • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 16:27
                              To nie jest tlumaczenie takich osob, jasne ze powinni sie doksztalcic albo pilnowac poprawnej formy.
                              Mozna korygowac 'ruskich', co tez czynie jak slysze.

A pamietacie czasy dowcipow byl sobie Polak, 'Rusek' i Niemiec? Funkcjonowaly i to dosc dlugo i na 'ruska' nikt uwagi nie zwracal.
                              • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 16:34
                                no ale co to tlumaczy? rusofobia to rusofobia
                                a co na temat zlozenia kwiatow przez Rosjan? bo pytam po raz piaty chyba?
                                • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 21:21
                                  Twojego wpisu o kwiatach nie widzialam.
                                  Bardzo ladny gest ze strony Rosjan.

Ja nie jestem do Rosjan wrogo nastawiona.

yenna_m napisała:

> no ale co to tlumaczy? rusofobia to rusofobia

Co jest dla Ciebie rusofobia w moim poscie na ktory odpowiedzialas?
                                  Kawaly z 'ruskimi' czy niepoprawne nazywanie Rosjan 'ruskimi', bo o tym pisalam.
                          • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 16:27
                            nutka, rozumiem, ze skoro piszesz o ignorancji, to projektujeszd przez pryzmat siebie?
                            moje dziecko, chodzace do 3 klasy podstawowki wie, ze nazwa narodowosci brzmi: Rosjanin

czyli rozumiem, ze mamy narod idiotow?

nie wiem, co gorsze...
                            • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 16:33
                              Uwazam ze slowo 'rusek' nie musi byc zawsze uzywane w celu obrazenia. Po prostu wroslo to w ludzi Xlat temu i tak uzywaja, wiedzac ze jest Rosja i Rosjanie.
                              • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 16:36
                                acha, rozumiem, ze to da Ciebie jest ok, skoro w zartach jest ten "rusek"
                                Polish jokes tez Cie nie ruszają i nie oburzają, prawda? big_grin
                                bo to dziala na tej samej zasadzie big_grin big_grin big_grin
                                • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 21:41
                                  Nie nie jest dla mnie ok, napisalam wyzej ze jak slysze koryguje.

Chyba wiekszosc narodow jest bohaterami dowcipow, a z kawalami jest jak ze stereotypami.
                                  Ja nie biore tego do siebie
                              • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 16:38
                                no ale polaczek tez funkcjonuje od lat, jak polish jokes big_grin big_grin big_grin
                                plączesz się big_grin
                                to nie jest nowe okreslenie
                                • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 21:42
                                  yenna_m napisała:

> no ale polaczek tez funkcjonuje od lat, jak polish jokes big_grin big_grin big_grin
                                  > plączesz się big_grin
                                  > to nie jest nowe okreslenie

W czym sie placze?

Gdzie pisalam o 'polish jokes'?
                                  • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 21:54
                                    * i polaczku
              • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:36
                Ale Ciebie Krejzi obraziła, nie my. Dałaś się sprowokowaćsad
              • iuscogens Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:44
                no ale kto Cię konkretnie obraża??? Bo na razie to ty w tym wątku o polaczak pisałaś, ktoś Cię tu ruską nazwał??
          • iin-ess Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:30
            sadosia75 napisała:

> Pade zobacz co się dzieje teraz w mediach. Co wypisują choćby tu na forum.
            > Upokarzające jest to, że jematka walcząca z antypolskimi tekstami teraz Rosjan
            > nazywa ruskami. w innym wątku pisze "ruski do domu" a na mojego maila z lewego
            > profilu wysyła wiadomości typu " ty czerwona.... " albo " sierpem i młotem w cz
            > erwoną hołotę"
            > Ja generalizuje? gdzie? jak?
            >
            Dziwisz się po swoich wypowiedziach? To z nich płynie nienawiść, wyższość i słowa poniżenia w stosunku do kraju w którym mieszkasz. Wcześniej obiły mi się o oczy twoje wypowiedzi, ze jesteś źle traktowana. Teraz się nie dziwie.
            • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:33
              Zacytuj te słowa wyższości
              • iin-ess Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:40
                wypowiedz z 11.56, zresztą sama dobrze wiesz.
            • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:43
              Nie popieram Tych wiadomosci, ale zbierasz zniwo swoich wypowiedzi na forum.

Pytalam Cie kim jestes Ty i kim jestescie 'Wy' odnoszac sie do Twojego postu, nie odpowiedzialas.
              Czuc u Ciebie zawoalowana nienawisc(?) do Polski, bo niechec to nie jest.

Sposob w jaki sie wypowiadasz, jest czasami dla mnie mocno razacy.
              • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:47
                Ahahahaha tak masz rację nienawiść.
                Nie odpowiedziałam? no bo może nie wertuję X stron wstecz, żeby odpowiedzieć na każdy post w którym się wypowiadałam?
                No ale na bank to nie było to. to była nienawiść. Zawoalowana? no co ty to jawna nienawiść....
                daj spokój... szukasz u Polki nienawiści do Polski? to może u niewidomego poszukasz nienawiści do niewidomych?
                Dziwne, ze nie widzisz nienawiści polaczków do rosjan. i tego jak bardzo by chcieli ich zmieść z powierzchni ziemi.
                Tak tak odkładnie polaczków. bo jak nazwać kogoś kto Rosjan nazywa ruskimi albo ruskiem?
                • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:53
                  Sadosia, ale to nieprawda, opanuj się.
                  Nikt na codzień nie myśli w ten sposób o Rosjanach. Nikt normalny.
                  A skoro masz podwójną narodowość, to jednak należałoby zachować jakąś równowagę.
                  • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:00
                    Nikt normalny.

O właśnie ! Nikt normalny ! I w tym tkwi środek sprawy.
                    Nikogo normalnego polaczkiem bym nie nazwała. Ale skoro znajdzie się taki ktoś jak krejzi czy jej podobni i Rosjan nazywa ruskimi to dlaczego ja jej nazwać polaczkiem nie mogę?
                    Nie mam podwójnej narodowości. Jestem Polką z dziada pradziada. Rosję kocham jak swój własny kraj. Ale razi mnie bardzo jak się Rosję i Rosjan obraża. I mam pełne prawo do tego, żeby się na coś takiego nie godzić.
                    Przykładem może być Yenka. Z nią rozmawiam często gęsto i długo. Ona doskonale wie jakie mam podejście do Polski do Rosji. Jak wazne miejsce zajmują w moim sercu te dwa kraje. Ale też doskonale wie,że duma i Polki i Rosjanki we mnie tkwi bardzo głeboko i nie pozwolę na obrażanie moich "ludzi" czy to Rosjan czy Polaków. bez różnicy czy obraźliwe stwierdzenie pada z ust polaka czy rosjanina.
                    • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:09
                      No to teraz sobie wyobraź, że ja, tak samo jak Ty Rosję, kocham Polskę. Nie raz o tym pisałam, choć to, co poniektórych śmieszy. I własnie przeczytałam, ze jestem polaczkiem, bo? Bo nie zbanowałam Krejzi? Nie mam takiej władzy. Przykro mi.

• nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:55
                  To odpowiedz mi teraz.

''Napisalas 'nie strzelicie', strzelicie to druga osoba liczby mnogiej, czyli wy.

Skoro piszesz nie strzelicie, to kim Ty jestes? Z kim sie identyfikujesz? ''

Piszac polaczki i polacy NICZYM sie nie roznisz, od tych od 'ruskich'.
                  Jestes taka sama, tylko po drugiej stronie barykady.
                  • iin-ess Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:01
                    nutka07 napisała:

> To odpowiedz mi teraz.
                    >
                    > ''Napisalas 'nie strzelicie', strzelicie to druga osoba liczby mnogiej, czyli w
                    > y.
                    >
                    > Skoro piszesz nie strzelicie, to kim Ty jestes? Z kim sie identyfikujesz? ''

No z Rosja sie identyfikuje, napisala wyraźnie.
                    >
                    >
                    >
                    > Piszac polaczki i polacy NICZYM sie nie roznisz, od tych od 'ruskich'.
                    > Jestes taka sama, tylko po drugiej stronie barykady.
                    >
                    Dokładnie. Bardzo straciła w moich oczach. Nigdy nikogo nie obraziłam, a zostałam obrażona i czuję się zaatakowana tylko dlatego, ze jestem Polką.
                    • nanuk24 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 16:20
                      Lojezu, a ja sie nie poczulam obrazona, bo wiem o co Sadosi chodzi, co zreszta kilka razy w tym watku wytlumaczyla. No, ale gluchemu jelopowi tlumaczyc, to mozna zdrtowie stracic.
                      • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 16:25
                        otoz dokladnie
                      • iin-ess Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 18:46
                        nanuk24 napisała:

> Lojezu, a ja sie nie poczulam obrazona, bo wiem o co Sadosi chodzi, co zreszta
                        > kilka razy w tym watku wytlumaczyla. No, ale gluchemu jelopowi tlumaczyc, to mo
                        > zna zdrtowie stracic.
                        >
                        rozumiem, że gusi jełopi sa tylko po jednej stronie?
                  • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:04
                    Przecież Ci pisałam.
                    Identyfikuję się z Rosją, jej drużyną i jej kibicami nie wiem ile razy jeszcze trzeba będzie Ci to napisać, żebyś zapamiętała.
                    Mimo paszportu Polskiego, wychowania Polskiego i korzeni Polskich tu kibicuję Rosji. I to WY drużyna Polska nie strzelicie gola drużynie Rosyjskiej ( czyli tej,której kibicuję )

Wsio jasne?
                    • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:09
                      Pisalam Ci ze nie chodzi mi o kibicowanie i w tamtym watku juz mi napisalas, ze kibicujesz Rosji.

A pytanie bylo kim sa ci 'Wy', ale nie moglas odrazu napisac.
                      • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:10
                        Czepiasz się. Doskonale wiedziałąś kim są te twoje WY.
                        skoro mowa o piłce nożnej to chyba jasnym jest , że nie chodziło mi o fizyków teoretyków a o drużyny piłkarskie pisząc nie strzelicie gola. no chyba oczywistą oczywistością jest wy drużyna polska.
                        • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:15
                          ojejku, tosmy sie sadosiu zupelnie nie zrozumialy
                          bo ja na ten przyklad myslalam, ze chodzilo Ci o twórców ludowych... sad wink tongue_out

(włączaj skypa lepiej big_grin big_grin big_grin )
                          • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:21
                            Yenna, jesli Tobie się wydaje, że emotikony zakryją złośliwość, która kryje się pod każdą Twoją wypowiedzią, to jestes w błędzie.
                            • iuscogens Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:26
                              Powiem tak, patrzę i oczom nie wierzę w to co sadośka z yenną wypisują uncertain
                              I to niby polaczki histerię rozsiewają....
                              • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:29
                                no po prostu straszne, ze yenna z sadoską maja wlasne zdanie, zamiast pisac mdle posty o dupie panny maryni big_grin
                              • sniyg Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 14:02
                                iuscogens napisał:

> Powiem tak, patrzę i oczom nie wierzę w to co sadośka z yenną wypisują uncertain
                                > I to niby polaczki histerię rozsiewają....

To są ludzie, którzy tak naprawdę wstydzą się tego, że są Polakami.
                                Stad taka nienawiść, tyle złości, ze wstydu.
                          • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:21
                            Tfurcóf ludowych? a w życiu !
                            Na cudzym lapitopie siedzę. Mój się ładuje bo mam nową bateryjkę wink Cuda cudeńka mi przysłałi w piątek i dopiero dziś rozpakowałam.
                            Chyba już nie będę gejem sad
                            • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:24
                              to niesprawiedliwe... jak moglas, sadosiu, jak moglas?
                        • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:29
                          Sadosia sama sie ustawiasz na forum w wielkiej opozycji do Polski(?), Polakow(?), ja to Twoje 'wy', odebralam jako wy Polacy i ja Sadosia (tylko nie wiem jaka Sadosia). Nie pierwszy raz zreszta ustawilas sie w takiej 'pozycji'.
                          Dlatego tak Cie ciagnelam za jezyk, bo chcialam sie do wiedziec kim Ty sie po prostu czujesz.
                          Ja absolutnie nie neguje Twoich odczuc i tego co robisz, nie widze w tym nic zlego.
                          Chodzi o sposob w jaki piszesz, jest tam zawsze jakas nauta prowokujaca negatywne odczucia i wtedy nie widze dzieczyny ktora z radoscia kibicuje Rosji czy czuje sie zwiazana z nia czy z Rosjanami, tylko takie antypolskie forumowe wcielenie Prezesa.

Ja do Rosjan nic nie mam no moze oprocz sympatii, ode mnie nie uslyszalabys zlego slowa, okreslenia rusek tez nie uzywam. Po prostu czasami mierzi mnie, jak czytam Twoje wpisy.
                          • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:32
                            nutka, widac pisalas trochu niezrecznie, bo ja tez wrogosc z Twoich postow wyzierajaca zobaczylam tongue_out

albo jakas ulomnosc netu, albo za malo buziek wstawiasz, zeby okazac swoje emocje i intencje tongue_out
                            • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:39
                              O nie nie !
                              wrogość to rozsiewam ja i ew Ty jak się skromnie do rusków dołączysz. dziewczęta to jedynie o sprawiedliwość białą chusteczką walczą. a nawet nie walczą ale jak dawne damy dworu poezją o wolności i szacunku prawią...

Do wieczora Yenka!
                              • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:49
                                Sadosia daj spokoj, myslalam ze da sie z Toba normalnie pogadac i wyjasnic o co komu chodzi.
                                • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:58
                                  Ja już wyjaśniłam o co mi chodzi i dalej dyskutować nie mam zamiaru.
                                  bo już naprawdę nie ma o czym. i jeszcze mentorskim tonem za cały naród się wypowiadacie " obraziłaś cały naród! " no pacz pani... przynajmniej z 6 osób z tego waszego narodu zapytałam czy czują się obrażeni to stwierdzili, że nie bo takim co Rosjan ruskami nazywają trzeba zafundować miejsce na trybunach wśród tych kretynów którzy pobili stewardów we Wrocławiu. swój do swego ciągnie. tam rusek z polaczkiem dogada się idealnie.
                                  • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 14:15
                                    Nie widzialam wczesniej tego postu.
                                    Takiej odpowiedzi 'oczekiwalam', pytajac Cie wtedy w innym watku ale pisalas cos innego, dlatego pociagnelam temat teraz.

A teraz Ci pokaze o co mi chodzi

> owiadacie " obraziłaś cały naród! " no pacz pani... przynajmniej z 6 osób z teg
                                    > o waszego narodu
                                    zapytałam czy czują się obrażeni to stwierdzili, że nie

A nie naszego? Twojego i mojego?

Piszesz tak jakbys nie nalezala do naszego narodu, 'wy' 'waszego', mimo ze jestes Polka i Polska jest dla Ciebie wazna.
                                    • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 14:24
                                      wyszukiwarka przyjacielem forumowicza tongue_out
                                      • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 14:50
                                        To korzystaj jezeli masz taka potrzebe.
                                    • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 14:24
                                      Tego waszego obrażonego. no podobnoż cały naród obraziłam. więc poszłam popytać ten wasz obrażony naród czy aby na pewno jest obrażony.
                                      Stwierdził ten wasz naród obrażony, ze obrażony się nie czuje. dokładnie w liczbie 6 osób. Do tego ja, moja siostra i mój mąż. to nasz z 9 sztuk jest. Yenkę chyba tez można śmiało doliczyć no to 10 sztuk nieobrażonych.
                                      Więc stwierdzenie, że cały naród obraziłam jest przesadą. I stąd ten wasz naród.

Zapamiętam sobie Nutko, że rozmawiając z tobą trzeba wszystko wyłożyć od A do Z mając na uwadze to, że domyślać się raczej nie lubisz i nie praktykujesz tego w rozmowach w internecie.

I żeby nie było niedomówień planuję niedzielę spędzić poza domem ciesząc się póki co dobrą pogodą. Więc jak Ci nie odpowiem na kolejne pytanie przez dzień lub dwa to nie myśl sobie, że unikam odpowiedzi. Jeśli jednak coś wyjątkowo Cię frapuje w moich wypowiedziach zapraszam na maila. Nie mam w zwyczaju wertować wszystkich wątków w których się wypowiadam. Nie czuję się też w obowiązku odpowiadać na wszystkie wypowiedzi pod moim wpisem. Więc jeśli nie odpowiadam to albo nie widziałam wpisu albo uznałam go za mało ciekawy, żeby odpowiadać.
                                      Z kolei na maile odpowiadam zawsze. Chyba, że jesteś gazetą ew innym pomiotem. Wtedy możesz pisać i pisać.

Miłej niedzieli życzę.
                                      • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 14:49
                                        Nie musisz pisac do mnie w taki sposob.

Pisac do Ciebie juz nie bede.
                            • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:51
                              Ja nie wstawiam emot jak pisze o czyms powaznie.
                              Nie pasuje mi to w takich sytuacjach, a ten temat uwazam za wazny.

W wypowiedzi o kapoku puscialam oko, a tutaj jak pisze buzki sa dla mnie calkowicie zbede.
                              • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 15:12
                                no to piszesz smiertelnie powaznie, wobec tego z kontekstu nie bede sie domyslac, czy masz mieszkane uczucia, czy tez sformulowanie "mieszane uczucia" w konkretcie uzycia slowa "przemarsz" sa raczej jedynie zasloną dymną

za malo sie znamy, zeby oczekiwac DOBREJ komukacji jedynie po wyglądzie literek, serio

(i wygaszam smile generalnie rozmowa z Toba nic nie wnosi do mojego zycia smile )
                                • iuscogens Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 15:17
                                  yenna nie rób sobie jaj, zasłona dymna w kontekście słowa przemarsz?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
                                  Ty naprawdę uważasz, że słowo przemarsz jest obraźliwe?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

To ja już się nie dziwię skąd ty tyle ksenofobów widzisz w Polsce, jak się chcesz coś znaleźć to się znajdzie, nawet jak tego nie ma.
                                  • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 15:29
                                    sorry, ja po prostu zle nutke od wczoraj odbieram big_grin
                                    i w sumie powiem Ci, ze mnie nielogicznosc tej kobiety powala

Euro koko spoko cudne

ale przemarsz ruskich - co jest BEZPOSREDNIM SKUTKIEM Euro juz mieszane uczucia

albo Euro sporo zenska ejakulacja (to chyba sformulowanie nutki) albo jednak mieszane uczucia

bo ten marsz z Euro sie bezposrednio wiąże
                                    • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 15:48
                                      1. Nigdzie nie napisalam ze Euro jest cudne.

Kibicuje fakt, bo lubie pilke nozna ale rozumiem ze sa Polacy ktorzy chcieliby czegos innego zamiast Euro.

2. Mieszane uczucia - nie znasz dokladnie mojego zdania, tyko ogolne halso ktore rzucialam.
                                      Przypominam ze nie mialam nic przeciwko.

3. > albo Euro sporo zenska ejakulacja (to chyba sformulowanie nutki) albo jednak mi
                                      > eszane uczucia

Napisalas Yenna:

''no ale chyba nie kazdy musi z rozkoszy sikać po bieliznie, że Koko Euro Spoko?
                                      na szczescie to wolny kraj wink ''

Odpisalam:
                                      Chyba Ci sie siusianie z kobieca ejakulacja pomylilo tongue_out

I to byl zart, wstawilam nawet buzke.

Masz tu kobieca ejakulacje, ona nie jest moim sformulowaniem pl.wikipedia.org/wiki/Wytrysk_u_kobiet

''
                                • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 15:21
                                  Slusznie.

• sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:34
                            A to przepraszam jak miałam napisać? MY Drużyna polska nie strzelimy NAM drużynie rosyjskiej gola?
                            Jak pan w tv mówi wygraliśmy to myślisz, że on pisze MY w sensie, że on i cała stacja telewizyjna czy może mówi MY naród/ drużyna/ekipa?
                            Nie śmiesz naprawdę nie śmiesz. Nie wmawiaj mi teraz nienawiści do mojego ojczystego kraju bo to już po prostu zasługuje na nagrodę złotych majtek roku ! i nie czepiaj się rzeczy,których nie ma.
                            taka ze mnie prowokatorka z negatywnymi odczuciami z antypolskim wcieleniem prezesa.
                            zdekodowałaś mnie normalnie !
                            • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:48
                              Ja nie napisalam ze nia jestes, tylko tak w niektorych wpisach Cie widze.
                              I wyjasnilam Ci jak zrozumialam Twoj post 'wy', wiec nie musisz teraz pisac 'jak mialas to napisac'. I wyjasnilam Ci dlaczego tak to odebralam.

Nie zauwazylas ze w zadnym stopniu, nie uwazam za zle tego co robisz, ze z moje strony nie spotkalyby Cie zadne obelgi, ze ja tu z Toba nie walcze?

Jestes wstanie sie zatrzymac i przeczytac to normalnie, bo tak do Ciebie pisze?
                          • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:35
                            I masz Nutka 100% racji.
                          • sniyg Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 14:05
                            nutka07 napisała:

> Chodzi o sposob w jaki piszesz, jest tam zawsze jakas nauta prowokujaca negatyw
                            > ne odczucia i wtedy nie widze dzieczyny ktora z radoscia kibicuje Rosji czy czu
                            > je sie zwiazana z nia czy z Rosjanami, tylko takie antypolskie forumowe wcielen
                            > ie Prezesa.

Dokładnie, sam mam znajomych, którzy "idą" za Niemcami, ale to jest wszystko traktowane
                            w kategorii zabawy, a nie wypluwania negatywnych emocji w kierunku Polaków.
                    • iin-ess Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:12
                      sadosia75 napisała:

>
                      > Mimo paszportu Polskiego, wychowania Polskiego i korzeni Polskich tu kibicuję R
                      > osji. I to WY drużyna Polska nie strzelicie gola drużynie Rosyjskiej ( czyli te
                      > j,której kibicuję )

bo?
                      >

• yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:16
                        iin-ess napisała:
                        > bo?
                        > >
                        >

Bo, kurna, tak! wink tongue_out
                      • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:25
                        Bo gdyż ponieważ jestem zakamuflowaną opcją rosyjską...
                        już lepiej?
                    • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:16
                      Ale to nie jest wątek o kibicowaniu, Sadośka!!!
                      • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:20
                        No ale ta ( nicka zapomniałam ) wraca do kibicowania. to jej odpowiadam bo jeszcze gotowa za pół roku na moim blogu zażądać odpowiedzi a ja pamiętać nie będę o co chodzi i to dopiero bida by była.
                        • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:22
                          ty se notatki prowadz, bo tutaj kazda kazdom z zycia rozlicza

poczawszy od dobowego litrazu moczu a skonczywszy na wpierdzielaniu sie z natarczywymi pytaniami w zycie

pomijam, ze jak taka polknie gęs 3 lata temu (wlasnie jak z tym pytaniem) to potem ta jes sie jej odbija czkawką i gęga dwie dobre dekady tongue_out
                          • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:27
                            Wiesz z tym moczem to ciekawa sprawa...
                            Konkretniej o Daszkę moją chodzi. Wieczorem wsio Ci opowiem ! z lekka mnie to niepokoi.
                            • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:30
                              ok, pogadamy wieczorem...
                          • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:38
                            wpierdzielanie się z natarczywymi pytaniami w życie...
                            dobrebig_grin
                            trzeba nie opisywać swojego życia, to i pytań nie będziesmile
                        • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:55
                          Ta Nutka, wrocila raz tutaj do tematu.
                          A dlaczego, wyjasnila.
    • nangaparbat3 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:02
      A to nie jest związane z rozpadem ZSRR? Ja bym sie radosnie przylaczyla, świetując jego upadek.
      • iin-ess Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:33
        Ja normalnych ludzi sie nie boję. Nieważne czy są Polakami, Rosjanami czy kim kolwiek. Ale boję się świrów. Z jednej i drugiej strony.
        • nangaparbat3 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:41
          Wczoraj natknelam sie na grupe rosyjskich - no chyba jednak kiboli, i to takich zamozniejszych. Fotografowali naszą komendę policji i opowiadali, ze jechala za nimi policja w alfa romeo.
          Pomyslalam sobie, ze kibole kibolom podobni, i że zwykli, przyjaźnie nastawieni ludzie tez tu i tam, i że jedyne wyjscie, to aby ci drudzy nadawali ton - i z tym najtrudniej. Że o wiele latwiej moblilizowac ludzi do wscieklości niz do radości, do agresji niż do przyjaxni. Ot, taki gatunek, niestety nie od bonobo sad , od zwyklego szympansa raczej sad
    • demonii.larua Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:41
      Obojętne mi nie jest, obawiam się Polaków, którzy wyskoczą z transparentami w stylu "oddajcie wrak" czy "mordercy" i wtedy to będzie wstyd na całą Europę uncertain
      Prezydentowa nie miała na co wyrażać zgody, dobrze że Rosjanie zwrócili się o pomoc w sprawie przejścia, bo pewnie nie mało ich będzie.
      Pitolenie, że Polacy w Moskwie pozwolenia - tam pozwolenie byłoby konieczne - by nie dostali i Rosjanie też nie powinni dostać, jest bez sensu bo wiadomo jak jest w Rosji, a raczej czego tam nie ma.
      Dodatkowo to dzień rozpadu Związku Radzieckiego, Polacy powinni się przyłączyć i radośnie maszerować na mecz z Rosjanami, bo co prawda nastał potem Putin, ale rozpad ZR nie był bez znaczenia dla Polski.
      Żesz naprawdę... nie ma to jak dorobić otoczkę dramatycznego njusa do czegoś co i tak miałoby miejsce i tak. Żenujące. Rusofobia już się niektórym na dzban rzuca niestety...
    • havana28 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:44
      Własnie obejrzałam konferencje prasowa H. G-W ktora dementuje mity narosłe nt tego "przemarszu". Wladze Warszawy nie wydały żadnej zgody bo to nie jest demonstracja ani zgromadzenie. Rosjan będzie w Warszawie dużo wiecej niz było Greków i Rosjanie poprosili o umożliwienie im bezpiecznego przejścia na stadion, co władze stolicy im umożliwią.

Koniec sensacji
      • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:49
        No dokładnie, pisałam o tym wyżej.
        Jedna Krejzi wystarczyla by wątek zrobił sie nacjonalistyczny, szkoda...sad
        • iuscogens Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 12:53
          Znaczy krejzi obraziła sadośkę?? I o to jest cała afera?? Ja ją mam wygaszoną, od momentu kiedy uwaga, nie była w stanie napisać postu w moim kierunku bez obrażania mnie. Takie osoby się wygasza i tyle.
          • pade Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:00
            No niestety, a Sadoska w odwecie wszystkichsad
          • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:06
            Nie sadośkę. Rosjan. Ja jedna nie tworzę całego narodu Rosyjskiego.
            Afera jest o to, że można napisać rusek ale nie można napisać polaczek.
            i pisząc polaczek obraziłam caaaaaaaaaaaaały naród ( moja siostra nie czuje się obrażona więc raczej nie cały naród ) ale pisząc rusek obrażono wyłącznie mnie... ot ciekawe smile
            • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:07
              sadośka, nie wiesz, że te ruskie to straszne som?
              dzieci w nocy porywajom
              i zjadajom
              i na pewno, jak przejdom świętując swoje święto narodowe, to w międzyczasie poł Stolycy w powietrze wysadzom tongue_out

dla histeryków, co to ich tak te złe ruskie drażniom:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11901941,Rosjanie_zlozyli_kwiaty___Nie_zmienia_to_faktu__ze.html?lokale=wroclaw
              • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:10
                (ide zabrać Umstwo z balkona bo przyjdom Ruskie i ją gotowi jeszcze wyciągnąc przez kraty jakim haczykiem i upiec pod mym oknem - Umstwo młode, powinno dobrze smakować big_grin )
              • sadosia75 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:17
                No som ! No som!
                A Ty myślisz, że skąd te 4 gole? czarna magia z tych porwanych dzieci ! I w ogóle i ten tego...
                Wiesz co Yenka miałaś Ty rację. Ludzie to jednak dziwne som.
                • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:21
                  no przecie sie polskich dzieci w piwnicy nażarli, to i te gole szczelili, nie? big_grin

oj, som dziwne, som big_grin big_grin big_grin

Uma ściągnięta z balkona
                  nie będzie robić za bliny dla ruskich tongue_out
              • nanuk24 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 17:31
                > sadośka, nie wiesz, że te ruskie to straszne som?
                > dzieci w nocy porywajom
                > i zjadajom

wez mnie nie strasz, bo co ja mam powiedziec(heh, to ja juz wiem, co sie stalo z moim zolwiem)
            • iuscogens Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:09
              Nie wiem co napisała krejzi, czy obraziła Ciebie personalnie pisząc np. per ruska czy pisała ogólnie o ruskich, bo odkąd mnie notorycznie obrażała mam ją wygaszoną nie widzę tego co pisze. Ty natomiast pisałaś o polaczkach, dość ogólne sformułowanie.
    • krejzimama Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 13:55
      Myślę, że tacy Czeczeńcy czy Gruzini mogą czuć się dużo bardziej obrażeni na Rosjan.
      I nie chodzi tu o użycie rzekomo obraźliwego słowa.
      Nie chce już sięgać głębiej kogo rosjanie obrażali przez ostatnie lata a nie jakoś nie przeprosili.
      Czterdzieści lat ich okupacji Polski to też niezły wynik.

Więc szanowni rosjanie nie bądźcie tacy delikatni.
    • nanuk24 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 15:52
      Musze powiedziec, ze wlasciwie nie wiem, o co chodzi. Zgaduje: rosyjscy kibice chca przejsc ulicami do stadionu? W czym problem?

Czy jakby Czesi/Grecy, Anglicy o taka zgode prosili, tez bylby problem?
      • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 16:03
        Wczesniej byla wersja dotyczaca przemarszu z okazji odzyskania niepodleglosci przez Rosje, teraz ma byc to czysto sportowy przemarsz, z dala od polityki. Pani Waltz wypowiedziala sie dzisiaj w temacie.

To w sumie tyle smile
        • yenna_m Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 16:39
          nutka07 napisała:

> Wczesniej byla wersja dotyczaca przemarszu z okazji odzyskania niepodleglosci p
          > rzez Rosje, teraz ma byc to czysto sportowy przemarsz, z dala od polityki. Pani
          > Waltz wypowiedziala sie dzisiaj w temacie.
          >
          > To w sumie tyle smile

i ten sportowy marsz budzi u Ciebie tyle mieszanych uczuc? big_grin big_grin big_grin
          • nutka07 Re: Przemarsz Rosjan. 10.06.12, 21:14
            Nie, nie sportowy marsz.

Ten o ktorym pisalam wczoraj w poscie zalozycielskim i to jego dotyczyly moje mieszane uczucia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka