Dodaj do ulubionych

mikrofala z piekarnikiem

17.06.12, 23:57
witam, czesto czytam e-mame, ale bardzo rzadko sie udzielam. Teraz mam pytanie i mysle, ze mi pomozecie. Czy w mikrofali z funkcja piekarnika mozna piec normalne ciasto? Np. biszkopt albo ucierane z owocami? Jestem na etapie uzupelniania AGD i zastanawiam sie wlasnie nad takim urzadzeniem, ale nie wiem czy warto. Dziekuje za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • naomi19 Re: mikrofala z piekarnikiem 18.06.12, 00:16
      Chodzi Ci o takie 2w1? Oczywiście, że można i mięcho i ziemniaki, ciasta przeróżne. Jak w zwykłym piekarniku.
      • ivaz Re: mikrofala z piekarnikiem 18.06.12, 06:59
        Ja mam piekarnik z fukcją mikrofali, piekę mięsa, ryby, ciasta, rozmrażam, podgrzewam
        jestem bardzo zadowlona, spełnia moje wymagania, zaoszczędziłam miejsce w kuchni.
    • pa-trynka Re: mikrofala z piekarnikiem 18.06.12, 09:37
      ja tez mam i tez jestem zadowolona. ale...(mam siemensa) w mojej mikrofali trzeba przy pieczeniu wziac jednak pod uwage ze nagrzewanie jest z gory i mimo wlaczenia pieczenia gora/dol nagrzewanie dolu jest slabsze i przy ciezszych ciastach np z owocami trzeba dluzej piec niz przy normalnym piekarniku. wszystko jest kwestia rozpoznania modelu mikrofali i dostosowania sie do niego.
      • annajadwigamalgorzata Re: mikrofala z piekarnikiem 18.06.12, 20:08
        witam, dziekuje Wam za odpowiedzi. Wynika z nich, ze po prostu trzeba "wyczuc" urzadzenie. Chyba sie zdecyduje na 2 w 1, bo zalezy mi na przestrzeni. Pozdrawiam
        • kropkaa Re: mikrofala z piekarnikiem 19.06.12, 00:34
          Obejrzyj w sklepie - to urządzenie jest bardzo małe w środku!
    • yenna_m Re: mikrofala z piekarnikiem 19.06.12, 00:38
      miałam parę lat
      dopóki nie miałam tradycyjnego piekarnika - używałam
      potem, gdy pojawił się piekarnik - mikrofala zaczęła służyć jedynie do podgrzewania mleka
      • yenna_m Re: mikrofala z piekarnikiem 19.06.12, 00:40
        ale jak zamierzasz kupić piekarnik do tej kuchni - daruj sobie funkcję pieczenia w mikrofali
        z piekarnika imho wszystko jest smaczniejsze
        inna jakosc pieczenia
        (u mnie: mikrofala szosty zmysl Whirlpool)
        • yenna_m Re: mikrofala z piekarnikiem 19.06.12, 00:43
          acha, i jeszcze jedno - generalnie rpzestrzegam rzed urzadzeniaqmi typu kilka w jednym
          jedna fukcja sie psuje na amen i musisz kupowac cale nowe urzadzenie (tak poplynelam swego czasu na wynalazku pt candy trio)
    • ok_pl Re: mikrofala z piekarnikiem 19.06.12, 07:34
      miesa, warzywa itd-rewelacja bo szybko, ja udka pieke w 30min. ale co do ciast to nie polecam- w mikrofali szybciej sie nagrzewa i ja bulki czy kruche ciasta zawsze przesadnie podpieke nawet ograniczajacv czas, spalone sa w srodku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka