18.06.12, 11:52
Moj maz od tygodnia ostro agituje mnie na...Chiny. Nie na podroz, bynajmniej, tu nawet bym sie ucieszyla bo bylam raz i wrocilam zachwycona. Nie, on ma ochote tam pomieszkac. W tym roku stuknie nam 14 lat malzenstwa, juz dwa razy mieszkalismy po rok-dwa poza wlasnym krajem, w tym raz z dziecmi. Co jakis czas usiluje mnie namowic na Dubaj albo Indie, teraz mu odbilo z Chinami, podchodzi nawet dzieci ktore sie od pomyslu oganiaja.

Zawsze cenilismy u siebie nawzajem taka przygodowosc, latwosc adaptacji, dlatego jeszcze niedawno bym mu pewnie przyklasnela a teraz mi sie jakos nie chce, widze u dzieci potrzebe stabilizacji. Niewiem czy predzej jemu przejdzie czy ja sie dam namowic na jakas kolejna wariacka przygode.
Obserwuj wątek
    • mary_lu Re: Meza nosi 18.06.12, 12:22
      Zamieńmy się na mężów!

Swojego od kilku lat namówić nie mogę... Ma cholernik zawód idealny do włóczenia sie po świecie, ja też bym nie zginęła, ale trzyma się kraju jak przyspawany. Dubaj sobie w TV tylko oglądamy...
      • kolpik124 Re: Meza nosi 18.06.12, 12:25
        Polecam Goa i Oman, chociaż teraz wszyscy już tam jeżdżą. Karaiby passe, przynajmniej jeśli chodzi o Punta Cana i Varadero, teraz wybiera się poszczególne wyspy, na topie w Polsce są St. Barths's i Martynika.
        • lipsmacker Re: Meza nosi 18.06.12, 12:37
          Nie wiem co jest na topie w Polsce bo tam nie mieszkam smile
          Z wymienionych z pierwszej reki znam Oman ale ten z wczesnych lat 90tych czyli inny swiat. W Dubaju tez wtedy spedzilam kilka miesiecy i to tez byl inny Dubaj niz dzis, jeszcze lecieli na samej ropie, o turystyce dopiero przebakiwali.
          • kolpik124 Re: Meza nosi 18.06.12, 12:40
            Oman od kilku lat otwiera się turystycznie, kiedyś otrzymanie wizy wymagało posiadania lokalnego sponsora plus kosmicznych procedur biurokratycznych.

Emiraty dobre na zakupy, poza tym w porównaniu do Omanu znacznie mniej "egzotyczne" i fatalnym klimatem, latem można zapomnieć.
            • lipsmacker Re: Meza nosi 18.06.12, 12:45
              Ja raczej niezakupowa jestem smile Ostatnio tam bylam w 2007, jedyne co kupilam to kolejnego Tissota bo mieli wiekszy wybor niz u nas.
              • sokhna Re: Meza nosi 18.06.12, 14:03
                Na Dubaj bym sie nie skusila, osobiscie padlabym po miesiacu smile

U nas byly rozmowy o wyjezdzie to w gre wchodzila Malezja.
    • agnieszka-007 Co to jest? 18.06.12, 14:12
      Co to jest "Moj maz"?
      • lipsmacker Re: Co to jest? 18.06.12, 14:18
        Aha. Czyli mam przeprosic za brak polskiej trzcionki.
        Przepraszam.
        • deelandra Re: Co to jest? 18.06.12, 14:22
          ok, ale pięć minut na karnym jeżu musisz odsiedzieć, żeby się utrwaliło big_grin
        • spicy_orange Re: Co to jest? 18.06.12, 14:52
          za TRZcionkę powinnaś dostać trzcinką po łapach wink
        • chomiczkami Re: Co to jest? 18.06.12, 15:06
          Zrób tak: koło zegara masz pasek języka. A jak nie masz, to masz w Panelu Sterowania język wink.
          Prawym przyciskiem naciśnij i wybierz "ustawienia". W zakładce "ogólne" masz listę języków - wybierz "dodaj". I wybierz Polski-programisty. Języki zmienia się z klawiatury lewym Shift+Alt. W sumie możesz ciągle mieć ustawiony polski. I już masz polską czcionkę.

Nie mam systemu angielskiego więc nie wiem, jak to brzmi po ichniemu.
          • hamerykanka Re: Co to jest? 18.06.12, 20:20
            No nie wiem. Ja lece na viscie, takiego czegos w pasku nie mam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka