fajnykotek 19.06.12, 08:43 na koniec 6 klasy? Chciałabym Jej podziękować, bardzo pomogła mojemu synowi. Nauczycielki co wypada kupić? Kosmetyki? Czekoladki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margotka28 Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 08:57 kosmetyki raczej bym odradzała, bo nie wiesz jakich używa, czy nie jest na coś uczulona etc. Zapytaj może, czy klasa się na coś nie składa, może trójka klasowa już coś ma. Gdybym ja chciała indywidualnie nagrodzić nauczycielkę, to bym zrobiła jej album ze zdjęciami dzieci z klasy z jakimiś fajnymi dopiskami. W szkole moich dzieci jest zwyczaj, że na koniec nauki z danym nauczycielem (3 lub 6 klasa) kupuje się coś dla szkoły. My kupujemy urządzenie wielofunkcyjne, które będzie stało w klasie o numerze.... i tak pani będzie mogła drukować materiały dla następnych dzieci. Do tej pory robiła to u siebie w domu za własne pieniądze. Oczywiście wcześniej zapytaliśmy panią, co byłoby potrzebne. Pani dała wskazówkę, a że mieliśmy tyle pieniędzy w budżecie klasy to jej kupiliśmy to urządzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 09:01 Książka. Coś taniego, zgodnego z zainteresowaniami (jeśli znasz). Stosunkowo najmniej krępujący prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnykotek Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 09:31 Ja chcę od siebie prezent. Od klasy będzie coś, chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 12:58 fajnykotek napisała: > Ja chcę od siebie prezent. Od klasy będzie coś, chyba? przesada !takie jak ty rozpuszczają nauczycielki .... Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 09:34 Nic.Laurka od dziecka czy ustne podziekowania absolutnie wystarcza.Ale jesli chcesz to nastepnym razem kup tez prezent ekspedientce czy innej osobie wykonujacej swoj zawod. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnykotek Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 09:57 aleś jest przemądra edelstein, no doprawdy. Napisałam przecież, że syn dużo zawdzięcza wychowawczyni. Ona zrobiła dla niego dużo więcej niż mogłaby tylko z racji wykonywanego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 11:49 I w zupelnosci wysymtarcza szczere podziekowania.Ten zwyczaj z prezentami dla lekarzy,poloznych,nauczycieli jest zenujacy i kojarzy sie z czasami wzmozonego lapowkarstwa.Jak tak duzo zribila mozesz napisac list pochwalny do kuratorium i dyrektora szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 12:30 Łapownictwo jest czymś innym niż podziękowanie za dobrze, ponad normę, wykonaną pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 13:08 angazetka napisała: > Łapownictwo jest czymś innym niż podziękowanie za dobrze, ponad normę, wykonaną > pracę. Nie tylko w łagodniejszym i wytłumaczonym wykonaniu Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 17:29 Obowiazki dobrego wychowawcy rozciagaja sie poza pensum i ten wychowawca dostaje kase za wychowawstwo i nagrody jesli jest wybitny w fachu.Dla mnie to jest smieszne,tak jak latanie z alkoholem do lekarza,ktory nas wyleczyl,w koncu to jego praca.widzialam efekty szeroko rozumianej “wdziecznosci“dlatego mowie takim formom podziekowan stanowcze nie.Sloea uznania i zwykle dziekuje wystarczaja. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 13:07 fajnykotek napisała: > aleś jest przemądra edelstein, no doprawdy. Napisałam przecież, że syn dużo zaw > dzięcza wychowawczyni. Ona zrobiła dla niego dużo więcej niż mogłaby tylko z ra > cji wykonywanego zawodu. Ale gdyby sam się nie starał to by był guzik z pętelką Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: jaki prezent dla wychowawcy 20.06.12, 14:39 fajnykotek napisała: > aleś jest przemądra edelstein, no doprawdy. Napisałam przecież, że syn dużo zaw > dzięcza wychowawczyni. Ona zrobiła dla niego dużo więcej niż mogłaby tylko z ra > cji wykonywanego zawodu. to niech SYN coś wymyśli i samodzielnie zrobi.. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: jaki prezent dla wychowawcy 05.06.16, 10:35 to jej praca, bez przesady!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamisa7 Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 12:44 Jeśli dużo zawdzięczacie pani nauczycielce to moim zdaniem niewielki kosz kwiatów byłby na miejscu. Albo po prostu bukiet kwiatków i jakieś pralinki. Odpowiedz Link Zgłoś
paartycja Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 12:51 będę miała taki sam dylemat jak syn będzie kończył gimnazjum. o ile łapownictwu w każdej postaci mówię stanowcze nie o tyle tutaj wychowawczyni syna bardzo dużo robi dla niego i dla nas-na pewno ponad normę,poświęca swój prywatny czas,bardzo troskliwie zajęła się naszym problemem i na pewno będę chciała specjalnie jej podziękować. Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 13:08 Rok temu, na koniec 3 klasy, córka z własnej inicjatywy kupiła wychowawczyni takie coś: Odpowiedz Link Zgłoś
reges Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 14:39 Ale fajny ten medal. Jeśli do tego jest niedrogi to super pomysł. Wzruszyłam się, chociaż to nie dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
nandadevir Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 13:11 ja się bardzo cieszę jak dostaję czekoladę z orzechami albo niedrogie kwiaty. Zbyt kosztowny prezent jest krępujący. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 13:14 Dla mnie najmniej krępującym prezentem, jaki otrzymuję i przyjmuję, są książki; z reguły, od lat na zakończenie nauki w liceum, od swoich wychowanków otrzymuję książkę, album- obowiązkowo z ich wpisami w środku; to dla mnie JEDYNY niekrępujący prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaga15 Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 13:51 Tu znalazłam bardzo elegancki prezent www.e-kalia.pl/swiece/swiece-rzezbione/swieca-rzezbiona-duza-granat.html Odpowiedz Link Zgłoś
fajnykotek dla jasności 19.06.12, 13:54 nie jestem zwolenniczką dawania prezentów komukolwiek. Nigdy żadnemu nauczycielowi do tej pory niczego nie dałam. A teraz chcę podziękować, bo jest za co. Dziękuję za rady. Chyba rzeczywiście poprzestanę na ładnym bukiecie i dobrych czekoladkach . Odpowiedz Link Zgłoś
metwoh Re: dla jasności 20.06.12, 08:44 Jeżeli czekoladki, to kup Merci -będzie, jak na reklamie. Ja ze dwa razy dostałem brandy, ale rozumiem, ze do kobiety z flaszką nie wystartujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 14:42 ale to nie jej praca?! Odpowiedz Link Zgłoś
mabingo Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 16:20 Jak ja uwielbiam takie wątki! Pyta się kobita jasno i wyraźnie: CO kupić nauczycielce. Ale jedna z drugą oczywiście nie rozumieją pytania bo mają misję do spełnienia. I zaczyna się durne komentowanie: a po co? a na co? a dlaczego? A już porównanie z łapówką było fantastyczne! Pod względem głupoty oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 17:51 Ja kupiłabym książkę. Jakiś ładny album na przykład. 1. to nie łapówka, bo chłopiec kończy szkołę tylko podziękowanie 2. moja mam oddał kiedyś facetowi pieniądze ( bo dał za dużo ) on nie wiedział kasy było od cholery i te kila setek to były dla niego drobne. Facet wziął pieniądze i wrócił z perfumami za połowę tej sumy. Radości mamy nie zapomnę nigdy . Nawet jak nauczycielka nie przeczyta owej książki to na półkę postawi i może za 10 lat powie : -Ten album mam od Jasia z 6 a on teraz studiuje ale ile się z nim namęczyłam Na koniec zeszłego roku dałam nauczycielce mojego dziecka ( hindusce) Przewodnik po Polsce. Nie liczyłam, że ona kiedyś Polskę odwiedzi i, że przewodnik się przyda. Mam nadzieję,, że jak ktoś ją odwiedzi to zobaczy książkę i powie, że miała kiedyś dziecko z Polski co przyszło z lichym językiem a testy końcowe zdało świetnie. Jej łez wzruszenia gdy dawałam jej tę książkę nie zapomnę nigdy tak samo jak nie zapomnę jak się cieszyła gdy pokazywała koleżankom skromny w sumie prezent. Tegoroczna nauczycielka naszego dziecka dostanie na koniec komplet zakładek do książek. Każdą z innego kraju który odwiedziliśmy. Mamy 4 pewnie jeszcze ze 2 lub 3 się zbiorą. Nic mądrzejszego nie mogłam wymyślić dla pani która mówi 5 językami a nazwiskami polskich pisarzy sypie jak z rękawa i podobno czyta 3 książki tygodniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 18:07 jakaś ładna książka do tego album ze zdjęciami dzieci przy każdym zdjęciu wklejona laurka z wydrukowanymi słowami "dziękuję Pani za...." i wypisane dziecięcą rączką za co mysle, ze nauczycielce byloby miło Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 21:07 mabingo napisał: > Jak ja uwielbiam takie wątki! Pyta się kobita jasno i wyraźnie: CO kupić nauczy > cielce. Ale jedna z drugą oczywiście nie rozumieją pytania bo mają misję do spe > łnienia. I zaczyna się durne komentowanie: a po co? a na co? a dlaczego? A już > porównanie z łapówką było fantastyczne! Pod względem głupoty oczywiście. No ale wytłumacz mi sens kupowania czegokolwiek nauczycielem skoro ona wykonuje swoją pracę???Ale jak dają lekarzowi to łapówka.A też zdarza się lekarz i "lekarz"Tak samo nauczyciel i "nauczyciel".Dlatego ja! nie rozumiem idei kupowania prezentu wychowawczyni. Odpowiedz Link Zgłoś
mabingo Re: jaki prezent dla wychowawcy 20.06.12, 16:02 to_ja_tola napisała: > > No ale wytłumacz mi sens kupowania czegokolwiek nauczycielem skoro ona wykonuje > swoją pracę??? Nie chce mi się, bo było już tysiąc wątków na ten temat. Wyguglaj sobie, to może zrozumiesz ten sens. Ale jak dają lekarzowi to łapówka.A też zdarza się lekarz i "lek > arz"Tak samo nauczyciel i "nauczyciel".Dlatego ja! nie rozumiem idei kupowania > prezentu wychowawczyni. No to twoja sprawa jak nie rozumiesz. Załóż oddzielny wątek w tym celu, bo w tym nikt cię nie pyta o twoje zdanie na ten temat. Pytanie było jasne i wyraźne: JAKI prezent? a nie CZY prezent? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: jaki prezent dla wychowawcy 05.06.16, 12:10 O to właśnie chodzi, że ma nic nie kupować, skoro jest prezent od całej klasy. Czego tutaj nie rozumiesz? To jest zwyczajnie nie miejscu, ponieważ stawia innych uczniów w gorszym świetle. Ustalone jest, że jest prezent od całej klasy to należy to uszanować. I nie mam na myśli kwiatka czy czekoladek przy odbiorze świadectwa. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Nie będe doradzała co kupić, ale 19.06.12, 17:43 zasugeruje ci co zrobić: Otóż spędź kilka dni przypominając sobie, co ta konkretna nauczycielka zrobiła i w jakich okolicznościach. A następnie napisz to, najdobitniej jak możesz. Po czym prześlij dyrekcji szkoły, zaś nauczycielce wypisz list z podziękowaniami, zawierający również informację, co napisałaś w liście do dyrekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: Nie będe doradzała co kupić, ale 19.06.12, 21:09 i weź ją na ręce i w ogóle to kup jej wycieczka zagraniczną.... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Nie będe doradzała co kupić, ale 21.06.12, 00:29 Czyli napisanie paru miłych i szczerych słów to też przesada? Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 21:46 Moze jakis kolaz ze zdjeciem dziecka i wychowawczyni, plus recznie robione czekoladki- kupne tez moga byc, i moze jakis kwiatek ale najlepiej taki ze dziecko samo wyhodowalo specjalnie dla pani. Tak mysle i jakos podobnie bym zrobila. Dla bardzo lubianej wychowawczyni. Odpowiedz Link Zgłoś
beatulek Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 22:25 A takie coś? allegro.pl/podziekowania-dla-rodzicow-swiadkow-nauczyciela-i2418935829.html Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapor Re: jaki prezent dla wychowawcy 19.06.12, 22:54 Sama jestem nauczycielem i tak jak parę dziewczyn pisało-najbardziej zapamiętuje te prezenty, które dzieci same mi zrobiły. Zresztą takie pomysły podrzucam moim dzieciakom. W tym roku samodzielnie wykoanły małe laurki dla każdego nauczyciela. Ja na Twoim miejscu kupiłabym jakąś książkę ( kiedyś dostałam taką z róznymi cytatami -przydaje się do wpisywania dzieciakom sentencji do pamiętników) i jakis kwiatek .Ja zasugerowałam dzieciom,że mogą zamiast bukietu kupić taki doniczkowi. Dłużej postoi a i zawsze będę pamiętała,że go dostałam od np X ucznia. Ps Niektóre komentarze są straszne...a potem z takimi rodzicami ma się stycznośc w szkole. Czasem to przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: jaki prezent dla wychowawcy 20.06.12, 07:49 Ps Niektóre komentarze są straszne...a potem z takimi rodzicami ma się stycznośc w szkole. Czasem to przykre... Ps.Przykre jest to że nauczyciele nauczyli się barć Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: jaki prezent dla wychowawcy 20.06.12, 08:32 Taa.. A wątek był zatytułowany " Jestem nauczycielem i zastanawiam się co najlepiej dostać" Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: jaki prezent dla wychowawcy 20.06.12, 10:33 thaures napisała: > Taa.. A wątek był zatytułowany " Jestem nauczycielem i zastanawiam się co najle > piej dostać" Mam zakończenie 6 klas u córki są dwie klasy ,nasza kala 32 osoby kupiła naszej wychowawczyni trzy albumy związane z przyrodą.Klasa równoległa 19 osób wychowawczyni kupiła łańcuszek złoty i bransoletkę (cyrk) Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: jaki prezent dla wychowawcy 20.06.12, 13:07 Mój syn też kończy VI klasę- żadnej składki nie było, bo tylko część rodziców się tym zainteresowała. Nie sądzę, że z tego powodu wychowawczyni klasy nie będzie mogła spać. Na pewno część dzieci przyniesie jakieś drobne prezenty, ale nikt do tego przymuszany nie jest. Nagonka jest na nauczycieli, ale sami napędzają taką sytuację rodzice. Zwłaszcza rodzice dzieci w podstawówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: jaki prezent dla wychowawcy 20.06.12, 13:37 Oj nikt nie powiedział,że nie będzie mogła usnąć jak niczego nie dostanie.Bez przesady.Poza tym wię,że napewno coś od którejś klasy dostanie Tak się nauczyli! Odpowiedz Link Zgłoś
mabingo Re: jaki prezent dla wychowawcy 20.06.12, 15:49 gabi683 napisała: > Ps.Przykre jest to że nauczyciele nauczyli się barć No sorry ale głupoty bezdenne piszesz. Nie "nauczyciele nauczyli się brać" tylko "rodzice nauczyli ich brać". Czy twoim zdaniem nauczyciele proszą się o prezenty? Czy na zebraniach albo w 4 oczy domagają się prezentów od rodziców? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: jaki prezent dla wychowawcy 20.06.12, 16:22 mabingo napisał: > gabi683 napisała: > > > Ps.Przykre jest to że nauczyciele nauczyli się barć > > No sorry ale głupoty bezdenne piszesz. Nie "nauczyciele nauczyli się brać" tylk > o "rodzice nauczyli ich brać". Czy twoim zdaniem nauczyciele proszą się o preze > nty? Czy na zebraniach albo w 4 oczy domagają się prezentów od rodziców? Tak nauczyciel nauczyli się brać ,niby składka nie obowiązkowa ale jak nie dasz to wszyscy dziko patrzą ze nie dałaś lub nie dałeś .Taki życie Odpowiedz Link Zgłoś
reges Re: jaki prezent dla wychowawcy 21.06.12, 14:25 Ale, że co? To nauczyciele te składki zbierają? Obrażą się, jak nie dasz? A jeśli zbierają rodzice to przecież nauczyciel i tak sie nie dowie, kto dał a kto nie dał? Nie rozumiem Twojego toku myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: jaki prezent dla wychowawcy 05.06.16, 10:45 reges napisała: > Ale, że co? To nauczyciele te składki zbierają? Obrażą się, jak nie dasz? A jeś > li zbierają rodzice to przecież nauczyciel i tak sie nie dowie, kto dał a kto n > ie dał? Nie rozumiem Twojego toku myslenia. no sorry, ale wychowawczyni mojej córki z podstawówki nawet sama zasugerowała co chce dostać. Nie widziała w tym nic zdrożnego. Odpowiedz Link Zgłoś
cmentarna.polka Re: jaki prezent dla wychowawcy 21.06.12, 14:35 beatulek napisała: > A takie coś? rel="nofollow">allegro.pl/podziekowania-dla-rodzicow-swiadkow-nauczyciela-i2418935829.html o matulu, jaki kicz i bezguście! Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: jaki prezent dla wychowawcy 20.06.12, 11:16 Sama dwojgu nauczycielom corki dawalam prezenty na koniec nauki, z wielkiej potrzeby serca. Pani z 1-3 dostala malenkie złote serduszko, wylacznie dla jego wartosci symbolicznej, pan z gimnazjum - powieść kupiona w taniej ksiazce, za to najwazniejsza w moim zyciu. Oba prezenty z dlugimi listami w ktorych po imieniu i konkretnie nazywalam to, za co im dziekuje. Bo ludzie czesto wcale nie maja świadomosci, ile dobrego robią, i warto im o tym mówic. Wlasnie wybieram sie z czekoladkami do pielegniarki, żeby podziekowac jej za jedno jedyne zdanie, ktore uslyszalam od niej w sali wybudzeń. Jestem pewna, że ona nie ma pojecia, ile dobrego zrobila. a co do tego, ze to jej obowiazek - ta pani akurat zlamala procedurę. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: jaki prezent dla wychowawcy 20.06.12, 13:59 Co za idiotyczne komentarze. Przecież tu nie chodzi o włazidupstwo ale o zwykłą, ludzką wdzięczność za działania ponadnormatywne. Sama takich kiedyś doświadczyłem z córką, nauczycielka dostała właśnie Merci i paczkę dobrej herbaty bo wiem, że lubi taką. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: jaki prezent dla wychowawcy 21.06.12, 14:43 > Co za idiotyczne komentarze. Przecież tu nie chodzi o włazidupstwo ale o zwykłą > , ludzką wdzięczność za działania ponadnormatywne. no dokladnie. już nawet w zwyklej wdzięcznosci niektorzy odnajda drugie dno. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: nic, dostaje za to pensję n/t 20.06.12, 14:50 tylko nie chlip, kiedy szef ci powie to samo odmawiając premii Odpowiedz Link Zgłoś
kate_8 papalaya 20.06.12, 22:13 o mnie się nie martw bo .... niespodzianka.... sama jestem nauczycielem i co? dziwnie się zrobiło ??? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.asz Re: jaki prezent dla wychowawcy 20.06.12, 22:58 ja bylam b wdzieczna paniom (2 byly) mojego dziecka, zwlaszcza ze wiem ze czesto wymagal dodatkowej opieki, zajecia sie bo mial problemy jezykowe, mialysmy osobne spotkania gdzie rozmawialysmy nt postepow i planow na przyszlosc, tzn co ja mam w domu robic a co ona w szkole dodatkowo - tak uwazam ze robilam wiecej niz przy innych dzieciach, wiecej niz normalnie sie robi dalismy: laurke od mlodego krotki liscik ode mnie i m, gdzie napisalam za co dziekuje gift card do starbucksa nie wiedzialam co dac, naprawde, bo kolejna rzecz do postawienia? kwiaty? czekolade?-nie wiem czy jadaja, obecnie sporo kobiet jednak dba o linie kosmetyki- nie wiadomo jakich uzywaja, wiec stanelo na karcie, nie dalam duzo, bo mialam wiecej pan do obdarowania, ale tyle ile uznalam ze moge sobie pozwolic z moim budzetem... Odpowiedz Link Zgłoś
asia.asz Re: jaki prezent dla wychowawcy 20.06.12, 23:00 tak uwazam ze robilam wiecej niz przy innych dzieciach, wiecej niz normalnie sie robi robila, nie robilam Odpowiedz Link Zgłoś
jojecznik Re: jaki prezent dla wychowawcy 21.06.12, 22:05 Ładny długopis/ pióro. Odpowiedz Link Zgłoś
katpio123 [...] 05.06.16, 10:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: jaki prezent dla wychowawcy 05.06.16, 15:46 Książka .kwiaty.czekoladki. Kosmetyki dla nauczyciela?kogoś chyba pogrzało.niedługo bieliznę będą dawać Odpowiedz Link Zgłoś
isa1001 Re: jaki prezent dla wychowawcy 05.06.16, 17:22 olewka100procent napisała: > Książka .kwiaty.czekoladki. Kosmetyki dla nauczyciela?kogoś chyba pogrzało.nied > ługo bieliznę będą dawać Kurcze blade! Znowu stary wątek! Odpowiedz Link Zgłoś