Dodaj do ulubionych

Wyjazdy, urlopy, miejsca

19.06.12, 23:05
Nie wiem, czy wątek taki był, więc jakby co, to wybaczcie.
Macie już wyjazdy/urlopy zaplanowane? Konkretne miejsca, czy coś na szybko (znam takich ludzi,którzy potrafią planować coś na ostatnią chwilę, bez wcześniejszego konkretniejszego planowania)? Macie takie miejsca, gdzie wracacie co roku, i nie nudzi wam się?
Ja w lipcu wyjeżdżam do Rymanowa - drugie, zaraz po Krakowie, miejsce, gdzie mogę wracac bardzo często i zawsze tak samo mnie fascynuje. I kurczę nie mogę się już doczekac wyjazdu, wreszcie jakiegoś konkretnego wypoczynku.
To samo mam z Krakowem - chociażby na kilka dni, ale uwielbiam tam pobyć.
A jak u Was?
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Wyjazdy, urlopy, miejsca 19.06.12, 23:27
      nigdzie w tym roku. moze wyskoczymy nad jezioro jak bedzie ladna pogoda, z pewnoscia pare razy nad morze. na jakiekolwiek dalsze wyjazdy nie mamy w tym roku pieniedzy całkowicie.
    • spacey1 Re: Wyjazdy, urlopy, miejsca 19.06.12, 23:30
      My jedziemy po raz 5 czy 6 z rzędu w Bieszczady. Wynajmujemy tam rewelacyjną baze - dom na wielkiej działce, z widokiem na połoniny. Co roku łazimy po górach, odwiedzamy te same ulubione knajpki i bary, muzeum historyczne w Sanoku (zbiory Beksińskiego!) i skansen. Wpadamy na koncerty festiwalu Bieszczadzkie Anioły (w tym roku pod inną nazwą już). Co roku jeżdżą z nami jacyś znajomi i z radością pokazuję im moje ukochane miejsca. Już się wszyscy nie możemy doczekać. Mój mąz kiedyś zadzwonił do mnie w czasie pracy i powiedział: dzieje się ze mną coś dziwnego. Pomyślałem o Bieszczadach i tak strasznie zatęskniłem, normalnie, jakby mi się do baby chciało smile
      • heca7 Re: Wyjazdy, urlopy, miejsca 19.06.12, 23:43
        Skąd ja to znam wink Też tak mam , że jak 2-3 razy nie pojadę na Warmię, w okolice Górowa Iławeckiego to jestem chora, po nocach mi się śnią te pagórki i pola z fioletowym łubinem. Nigdy nie mam dosyć.
        Mieszkam na przedmieściach Wawy i zawsze myślałam, że u mnie jest zielono. Po powrocie z majowego wyjazdu wiem, że zieleń w Wawie jest jednak szara uncertain to nie to samo co tam.. a niebo jakie niebieskie... tylko oczy zamknąć.
        • eliszka25 Re: Wyjazdy, urlopy, miejsca 20.06.12, 08:17
          po czesci wakacje mamy zaplanowane, bo jedziemy na 3 tyg. do rodziny w polsce. przez pierwsze prawie 2 tygodnie maz bedzie na delegacji, a my sami u babci. pozniej dolaczy do nas chociaz na tydzien. moze pozniej tez jeszcze gdzies wyskoczymy, bo my z gatunku tych, co to wielce planowac nie musza. zdarzalo nam sie np. w poniedzialek zamarzyc o wyjezdzie, a wsrode juz jechalismy cala rodzina na urlop smile.

za to na ferie jesienne plany mamy juz od ubieglej jesieni, bo chlopakom tak sie podobalo tam, gdzie bylismy ostatnio, ze innej mozliwosci juz nie ma, musimy jechac wlasnie tam. mnie i mezowi tez sie tam podoba, wiec chyba to bedzie nasze stale miejsce przynajmniej przez najblizszych kilka lat.
      • anel_ma Re: Wyjazdy, urlopy, miejsca 20.06.12, 08:55
        my tez w tym roku znów w Bieszczady, ale na żywioł smile
    • babsee Re: Wyjazdy, urlopy, miejsca 20.06.12, 08:23
      Od lutego wybrane i zaplacone-Kaszuby juz 5 raz z rzędu.Piekne,dzikie,bez ludzi,czyste (w przeciwienstwie do Mazur)można wedrowac godzinai po lesie i zywej duszy nie spotkac.Jagody rosną tonami, o grzyby sie potykamy,jeziora czyste jak łza. Pokochalam 5 lat temu i tesknie juz bardzo.
    • chipsi Re: Wyjazdy, urlopy, miejsca 20.06.12, 08:34
      Mazury! Pole campingowe nad jeziorem Nidzkim w Środku puszczy piskiej. Wracam tam już któryś raz, a ciągle nie zobaczyłam wszystkiego co bym chciała. Ostatnio byłam 4 lata temu.
    • kocianna Re: Wyjazdy, urlopy, miejsca 20.06.12, 08:49
      Ja się czuję bezpieczniej, planując. Bałtyk już opłacony, trasa obmyślana, na wyprawę jesienną też już szef urlop podpisał, a ja zaczęłam zbierać sprzęt i kupować ciuchy, ha! - zaczynam planować wyprawę na wiosnę przyszłego roku!
    • sokhna Re: Wyjazdy, urlopy, miejsca 20.06.12, 09:11
      My niestety musimy planowac, bo mam tu pare rzeczy do dokonczenia i po drugie jak chcemy korzystkie leciec to tez trzeba wczesniej zarezerwowac. Polowe lipca i kawalek sierpnia spedzam z corka w PL u rodzicow, poodwiedzam znajomych, planuej wcieczke do Wrocka i jak sie uda to jeszcze do Trojmiasta, a jesienia planujemy wyjazd w ciepelko.

Jedyne czego nie planujemy to jakies wypady weekendowe do Szwajcarii, zeby polazic po gorach. Kochamy tam jezdzic i na szczescie nie mamy daleko.
      • ceide.fields Re: Wyjazdy, urlopy, miejsca 20.06.12, 09:20
        Sardynia w II poł. sierpnia. Willa przy prywatnej zatoczce, motorówka do dyspozycji, własne wino, i oliwa i sery. Raj smile
    • korusiar Re: Wyjazdy, urlopy, miejsca 20.06.12, 09:27
      Tak, wakacje mamy już zaplanowane.

Lipiec w domu w towarzystwie mojej mamy i siostry oraz jej dzieci, widujemy się 2-3 razy w roku więc bardzo się cieszymy na wspólne spędzanie czasu.

W sierpniu, jedziemy na 2 tygodnie nad Bałtyk, w tym roku do Dąbek, tylko we czwórkę.

Wakacje planujemy dużo wcześniej, z reguły kwaterę zaklepujemy już w okolicach marca.
      Nie lubimy nigdzie jechać na tzw. żywioł, za bardzo nas to stresuje wink
    • aurinko Re: Wyjazdy, urlopy, miejsca 20.06.12, 09:29
      Co roku inne miejsce, ale zawsze muszą być dobre warunki do spania, łazienka w pokoju, pełne wyżywienie na miejscu. W tym roku główny urlop - Mazury w sierpniu.
    • grouse1 Re: Wyjazdy, urlopy, miejsca 20.06.12, 10:55
      My co roku wybieramy dwa miejsca za granicą, które chcielibyśmy odwiedzić i jedziemy tam po tygodniu raz sami a raz z dziećmi. W tym roku sami byliśmy w kwietniu, a razem pojedziemy we wrześniu. A całą rodziną jeździmy co roku do Łeby na dwa tygodnie i też mi się Łeba jeszcze nie znudziła big_grin
    • sumire Re: Wyjazdy, urlopy, miejsca 20.06.12, 11:02
      ja akurat z Krakowa z radością wyjeżdżam wink a bardziej serio - niechętnie wracam w te same miejsca. może na starość. na razie świat jest dla mnie za duży i zbyt wiele w nim fascynujących zakątków do obejrzenia. wyjątkiem są Tatry, które kocham bezgranicznie i jeśli nie wracam w nie przynajmniej co dwa miesiące, jestem chora i cierpiąca.
      nigdy też nie nudzi mi się Rzym. zdarzało mi się jeździć tam z Polszy na jeden dzień.
    • thorgalla Re: Wyjazdy, urlopy, miejsca 20.06.12, 11:19
      Dwa razy z dzieckiem już byłam,teraz wszyscy razem odwiedzimy jakieś Legolandy czy inne parki rozrywki.
    • adellante12 Re: Wyjazdy, urlopy, miejsca 20.06.12, 12:00
      Nie planujemy. Pakujemy kampera, tankowanie wody, paliwa, zapakowana lodówka dwie butle z gazem i wioooo... Obojetnie gdzie. jest tylko chwila zastanowienia w którym kierunku jedziemy. A dokad to juz zupełnie obojetne.
    • gulcia77 Re: Wyjazdy, urlopy, miejsca 20.06.12, 12:44
      Dzicz i totalna głusza, więc u mnie planowanie niepotrzebne, spakowanie plecaka i namiotu nie wymaga wiele zachodu smile Najczęściej odwiedzane miejsca to okolice Szczecinka i Drawska Pomorskiego, poza tym ukochane moje Skrwilno. Na wypady weekendowe Tuchów, gdzie zamieszkują przyjaciele, wpadamy prawie bez zapowiedzi (w sensie dzwonimy, że właśnie wyjeżdżamy i że za 2-3 godziny mają na kawę nastawiać i rozkładać karty).
      Na planowane urlopy jako dorosła bab dałam się namówić trzy razy. Za każdym razem dostawałam w hotelu i na plaży świra. Nawet za granicę lubię jeździć na żywioł, z planem tylko co konkretnie obejrzeć. Spanie i jedzenie mniej zajmuje mi głowę. W Rumunii np. bez problemu rozbijaliśmy namiot w gospodarstwach, kupowaliśmy mleko, jedliśmy upieczony własnoręcznie chleb i to było cudo! Acha! Jeździ z nami dziecko big_grin
      • alfa36 Re: Wyjazdy, urlopy, miejsca 20.06.12, 13:29
        Niestety, nie zaplanowałam. Widzę, że mąz trochę zaczął myślec, bo sle mi maile z ofertami. Tyle, ze nie wiem, czy to nie troche za pozno. Niby mam ochotę jechac nad polskie morze w ciemno, ale stresuje mnie to nieco. BYłabym rada, jakby ktos za mnie zaplanowal i rzekł "wsiadaj, jedziemy"smile
        • thaures Re: Wyjazdy, urlopy, miejsca 20.06.12, 13:59
          Pewna mała wieś w Austrii, gdzie po raz... 21 spędzać będziemy wakacje... Przez te lata tylko raz latem tam nie trafiliśmy. Znajomi się z nas śmieją, że świata poza tą wsią nie widzimy i uciekają nam egzotyczne wyjazdy. Trudno, jakoś żyjemy, a inne miejsca poznajemy w ekspresowym tempie, bo szkoda każdego dnia gdzie indziej.. Nasze dzieci też tam ciągną i przedkładają wieś nad zagraniczne obozy czy kolonie.. Mój syn pojutrze już tam będzie. Wszyscy pozostali domownicy mu zazdroszczą. Ale już niedługo....
          • sumire Re: Wyjazdy, urlopy, miejsca 20.06.12, 14:08
            o, zamiłowanie do austriackich wsi to akurat rozumiem i w pełni podzielam smile
            • katus118 Re: Wyjazdy, urlopy, miejsca 20.06.12, 23:18
              Dla niektórych jestem jak stara baba, która ma sentyment do konkretnych miejsc, ale nic na to nie poradzę wink. W tych dwóch miejscach czuję się najlepiej, i chyba nic tego nie zmieni.
              Ale też zawsze sam wyjazd musze mieć dobrze zaplanowany. Sprawdzone miejsca, zaklepane wczesniej, wiedziec mniej więcej chociaż, co i jak. Tak czuję się pewniej. Potem można mieć różne, niekoniecznie miłe niespodzianki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka