kocianna 22.06.12, 13:30 Biorę leki, których skutkiem ubocznym są mdłości. Po jakimś czasie powinny minąć, ale na razie czuję się niefajnie. Da się coś zrobić, czy czekać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaskama Re: co na mdłości (nie ciążowe)? 22.06.12, 13:34 Polecam jedzenei imbiru i przegryzanie migdałów. Mój syn dostał kiedyś od lekarza na receptę lek, który pomaga przy nudnościach. Spytaj może lekarza. Bez recepty są też homeopatyczne leki. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: co na mdłości (nie ciążowe)? 22.06.12, 13:39 Homeopatyczne nie działają, a czasem i wzmagają objawy. Dajcie już spokój koncernom propagującym na leczenie wszystkiego od nerwic przez trądzik po raka płuca wodę z cukrem. Średniowiecze... Odpowiedz Link Zgłoś
hellulah Re: co na mdłości (nie ciążowe)? 22.06.12, 13:35 Leki od lekarza oczywiście: metoklopramid, torecan. Popijanie zimnej wody, jak w ciąży; krople mentowal (chyba bez recepty) z odrobiną wody lub cukru. Zimny okład na kark. Odpowiedz Link Zgłoś
e-milia1 bieganie 22.06.12, 13:38 mnie pomagalo bieganie, spacery, ogolnie sport na mdlosci, ale to byly mdlosci ciazowe... Odpowiedz Link Zgłoś
zuwka Re: co na mdłości (nie ciążowe)? 22.06.12, 13:45 ja podczas przyjmowania leków powodujących mdłości popijałam często gorący bardzo chudy rosół, albo podgryzałam chrupki kukurydziane lub wafle - takie suche. Coca cola też jest świetna. Jeśli to etap przejściowy takie metody będą ok, ale jeśli to dłuższy czas - jak w moim przypadku, zalecam jednak środki od lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
mama-osama Re: co na mdłości (nie ciążowe)? 22.06.12, 13:47 Czarna herbata i diphergan. Tylko musisz się zorientować czy leki się wzajemnie nie wykluczają Odpowiedz Link Zgłoś
neospasmina Re: co na mdłości (nie ciążowe)? 22.06.12, 13:49 czasami pomaga zwykły aviomarin Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: co na mdłości (nie ciążowe)? 22.06.12, 13:52 Leki z końcówką -prazol. W Polsce to polprazol, w UK omeprazol. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-osama Re: co na mdłości (nie ciążowe)? 22.06.12, 21:48 Leki z końcówką prazol to ja biorę na zapalenie żołądka. Na początku ciąży też brałam i wymiotowałam. Ale jeśli przyczyną mdłości jest nadkwasota to możliwe, że pomaga. W Polsce z inhibitorów pompy protonowej bez recepty jest np. controloc control (pantoprazol) Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: co na mdłości (nie ciążowe)? 22.06.12, 13:53 Przeczekałam, minęło. Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: co na mdłości (nie ciążowe)? 23.06.12, 11:34 Imbir, w formie naparu (trzeba zaparzyć sobie "herbatę" z drobno pokrojonego kłącza). Odpowiedz Link Zgłoś