Dodaj do ulubionych

co na mdłości (nie ciążowe)?

22.06.12, 13:30
Biorę leki, których skutkiem ubocznym są mdłości. Po jakimś czasie powinny minąć, ale na razie czuję się niefajnie. Da się coś zrobić, czy czekać?
Obserwuj wątek
    • gaskama Re: co na mdłości (nie ciążowe)? 22.06.12, 13:34
      Polecam jedzenei imbiru i przegryzanie migdałów. Mój syn dostał kiedyś od lekarza na receptę lek, który pomaga przy nudnościach. Spytaj może lekarza. Bez recepty są też homeopatyczne leki.
      • gazeta_mi_placi Re: co na mdłości (nie ciążowe)? 22.06.12, 13:39
        Homeopatyczne nie działają, a czasem i wzmagają objawy.
        Dajcie już spokój koncernom propagującym na leczenie wszystkiego od nerwic przez trądzik po raka płuca wodę z cukrem.
        Średniowiecze...
        • e-milia1 zucie gumy 22.06.12, 14:22
          najlepiej mietowej. polecam
    • hellulah Re: co na mdłości (nie ciążowe)? 22.06.12, 13:35
      Leki od lekarza oczywiście: metoklopramid, torecan.

Popijanie zimnej wody, jak w ciąży; krople mentowal (chyba bez recepty) z odrobiną wody lub cukru. Zimny okład na kark.
      • e-milia1 bieganie 22.06.12, 13:38
        mnie pomagalo bieganie, spacery, ogolnie sport na mdlosci, ale to byly mdlosci ciazowe...
    • majenkir Re: 22.06.12, 13:38
      Coca-Cola i krakersy smile.
    • zuwka Re: co na mdłości (nie ciążowe)? 22.06.12, 13:45
      ja podczas przyjmowania leków powodujących mdłości popijałam często gorący bardzo chudy rosół, albo podgryzałam chrupki kukurydziane lub wafle - takie suche. Coca cola też jest świetna.
      Jeśli to etap przejściowy takie metody będą ok, ale jeśli to dłuższy czas - jak w moim przypadku, zalecam jednak środki od lekarza
    • mama-osama Re: co na mdłości (nie ciążowe)? 22.06.12, 13:47
      Czarna herbata i diphergan. Tylko musisz się zorientować czy leki się wzajemnie nie wykluczają
      • neospasmina Re: co na mdłości (nie ciążowe)? 22.06.12, 13:49
        czasami pomaga zwykły aviomarin
    • rosapulchra-0 Re: co na mdłości (nie ciążowe)? 22.06.12, 13:52
      Leki z końcówką -prazol. W Polsce to polprazol, w UK omeprazol.
      • mama-osama Re: co na mdłości (nie ciążowe)? 22.06.12, 21:48
        Leki z końcówką prazol to ja biorę na zapalenie żołądka. Na początku ciąży też brałam i wymiotowałam. Ale jeśli przyczyną mdłości jest nadkwasota to możliwe, że pomaga. W Polsce z inhibitorów pompy protonowej bez recepty jest np. controloc control (pantoprazol)
    • antyideal Re: co na mdłości (nie ciążowe)? 22.06.12, 13:53
      Przeczekałam, minęło.
    • czar_bajry coca- cola 22.06.12, 21:34

bez gazu...
    • katia.seitz Re: co na mdłości (nie ciążowe)? 23.06.12, 11:34
      Imbir, w formie naparu (trzeba zaparzyć sobie "herbatę" z drobno pokrojonego kłącza).
    • anetaa Re: herbata z mięty, nt 23.06.12, 12:00

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka