Dodaj do ulubionych

Jaki zapach na Was zachwycał innych

09.07.12, 19:17
Macie tak że jakieś perfumy które dla Was sa takie sobie podobają się otoczeniu?
Które zapachy wywoływały największy zachwyt?

Ja tak miałam z Pradą , jak dla mnie taki sobie a ciagle sie mnie ktoś pytal co to za perfumy, bardzo sie podobały.
Obserwuj wątek
    • platki_sniadaniowe Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 19:20
      Kiedyś kupiłam taka zwykłą szarą pumę w drogerii i przez cały okres używania zbierałam komplementysmile

Natomiast bywały perfumy które wg mnie były piękne a nikt sie nie zachwycał.
      • gagunia Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 20:03
        O jak mi brakuje tej szarej pumy smile Chyba najwięcej komplementów od chłopaków usłyszałam używając tego zapachu smile
    • marychna31 Innocence Chloe nt 09.07.12, 19:20

• mamaemmy Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 19:21
      zawsze masz interesujące mnie watki smile

NA mnie ten sam zapach zachwycał co mnie wczesniej na dwoch klientach-dokladnie ten sam-
      Lalique Perles. Jest..inny po prostu.
    • mayaalex Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 19:22
      Flora Gucci. Kupilam je zreszta dlatego ze zapachnialy mi przepieknie na kims innym.
      • znowu.to.samo Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 19:25
        Lancome Hypnose

jedna babka zaczepiła mnie na ulicy z pytaniem `co to za piękny zapach!!!`
        • platki_sniadaniowe Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 19:31
          tak , ten zapach też mi sie kiedyś podobał
          dostałam całą dużą butlę Hypnose i byłam wniebowzięta bo mnie uczulił jak diabli

natomiast bardzo spodobał mi sie na kimś Poeme Lancome, mąż mi kupił a mnie po nim bolała głowa, użyłam dwa razy.
        • anna.vanilla Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 10.07.12, 07:23
          Taaaaak! Lubie kilka o podobnej nucie, ale ten innym podoba sie najbardziej.
    • nenia1 Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 19:28
      Najwięcej komplementów zawsze zbierał czerwony amor amor.
      W drugiej kolejności to chyba jadore Diora, albo DKNY be delicious.
      • sokhna Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 19:39
        -nenia czy Ty to ja? smile
        Uzywam dokladnie tych samych zapachow... Czerwony amor amor, jadore Diora (L'eau) i DKNY tylko ze pure.
        Ten ostatni szczegolnie sie podobal innym.

Ostatnio odkrylam tez Escada especially (mala kwadratowa butelka z rozowa zawartoscia), polecam zwariujesz wink
        • mamaemmy Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 20:09
          sokhna napisała:

> -nenia czy Ty to ja? smile
          > Uzywam dokladnie tych samych zapachow... Czerwony amor amor, jadore Diora (L'ea
          > u) i DKNY tylko ze pure.
          > Ten ostatni szczegolnie sie podobal innym.

jak 50% moich znajomych,wlacznie z Escada especially,malo oryginalna jestes po prostu big_grin

>
          > Ostatnio odkrylam tez Escada especially (mala kwadratowa butelka z rozowa zawar
          > toscia), polecam zwariujesz wink
        • nenia1 Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 20:47
          sokhna napisała:

> Ostatnio odkrylam tez Escada especially (mala kwadratowa butelka z rozowa zawar
          > toscia), polecam zwariujesz wink

No flakonik ładniutki, idę się szczerzyć do chłopa wink
          • sokhna Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 21:42
            Ja to bym na flakonik nie zwrocila uwagi, ale kupowalam inny zapach dla kogos na prezent i pani dala mi probke Escady. Zaraz po wyjsciu ze sklepu i powachaniu obrocilam sie na piecie i kupilam buteleczke dla mnie smile
      • gazeta_mi_placi Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 19:54
        Czerwony Amor Amor kiedyś mi się podobał, ale potem mi się znudził.
    • free.rybkam Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 19:34
      Neonatura Cocon z Y.R
      Za żaden zapach tyle komplementów nie dostałam ,mimo że miewam kilkakrotnie droższe.
      • niutaki Yves Rocher, Nature Millenaire EDT 09.07.12, 20:08
        zachwycal zarowno mnie jak i osoby wokol.
    • zona_mi Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 20:20
      Być może.
      Ale zachwycał tylko jednego faceta.
      Prawie 30 lat temu smile
      • mamaemmy Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 20:22
        zona_mi napisała:

> Być może.
        > Ale zachwycał tylko jednego faceta.
        > Prawie 30 lat temu smile

Kojarzy mi sie z dziecinstwemsmile Moja babcia go uzywała,podkradalam jej-boooski!
        • zona_mi Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 20:48
          A wiesz, że nadal jest na rynku?
          Ale już jakiś inny.
    • beataj1 Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 20:24
      Loewe Esencia Femme - wzbudzały zachwyt. Kolega chodził za mną z rozanielonym wyrazem twarzy twierdząc że przypominam mu wakacje nad morzem (udane wakacje dodawał).

Halloween J.Del Pozo - zachwycały mojego osobistego chłopa. Bardzo je lubi do tej pory smile
      • mamaemmy Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 20:27
        beataj1 napisała:

> Loewe Esencia Femme - wzbudzały zachwyt. Kolega chodził za mną z rozanielonym
        > wyrazem twarzy twierdząc że przypominam mu wakacje nad morzem (udane wakacje do
        > dawał).
        może rybą mu pachniałaś?big_grin
        • gazeta_mi_placi Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 20:43
          big_grin big_grin big_grin
    • czarnaalineczka Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 20:37
      shafali z yves rocher
      ale juz ich nie ma sad
    • inguszetia_2006 Ezra - Abercrombie and Fitch 09.07.12, 20:43
    • gku25 Agent Provocateur, n/t 09.07.12, 21:12

• rosapulchra-0 Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 21:30
      Klasyczna Chanel 5 - nie było faceta, który by mnie nie wąchał z przyjemnością. Co ciekawe, kiedyś jeden kolega kupił mi w prezencie te perfumy, dając mi je powiedział, że ten zapach i ja to jest dla niego jedyne skojarzenie. Na innych kobietach go nie znosił.
      • jowita771 Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 22:24
        > Klasyczna Chanel 5

To pachnie starszawą ciotką.
        • rosapulchra-0 Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 10.07.12, 00:07
          Na tobie zapewne tak pachnie, na mnie zdecydowanie inaczej.
          • anna.vanilla Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 10.07.12, 07:19
            Ale ona ma racje... Dla mnie Chanel 5 to zapach, ktory eufemistycznie mozna nazwac zapachem starszej ciotki, a mniej ladnie - dla starej baby. Najokropniejszy z zapachow, wyczuwam go na kilometr i ciagnie mnie do Rygi.
            Spotkalam juz kilka osob o podobnych odczuciach.
            • chipsi Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 10.07.12, 09:47
              Muszę się zgodzić. Na jednej z koleżanek jeszcze można to wytrzymać ale jak sama spróbowałam to "pachniałam" tak że mi kartofle w piwnicy więdły.
            • majowadusza Chanel 5 10.07.12, 09:56

Dla mnie osobiście Chanel5 czuć kulkami molowymi, sorry - moja ciotka mała taką podróbkę i zapach tych perum mieszał się z kulkami molowymi na jej świeżo wyciągniętym płaszczu z szafy w Dzień Zmarłych.
              Sumując wątek, sporo zapachów działa na nas skojarzeniowo ....
              • imasumak Re: Chanel 5 10.07.12, 10:16
                Ale miała podróbkę, a nie prawdziwe Chanel nr 5? Bo wiesz, to różnica.
                Chanel nr 5 to bezwzględnie nie jest zapach dla każdego, a wyłącznie dla koneserów. Moja mama całe życie używa tych perfum, i kojarzą mi się one z elegancją, kobiecością i dobrocią. Są cudowne. Sama nigdy się nie ośmielę po nie sięgnąć.
                • misiowamama-2 Re: Chanel 5 10.07.12, 13:36
                  imasumak napisała:

...>kojarzą mi się one z elegancją, kobiecością i dobrocią. Są cudowne. Sama nigdy się nie ośmielę po nie sięgnąć.

Nie jesteś elegancka, kobieca i dobra???? wink
              • gku25 Re: Chanel 5 10.07.12, 12:29
                Aha, podróbkę. No to nic dziwnego że czułaś kulki na mole.
          • jowita771 Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 10.07.12, 09:51
            > Na tobie zapewne tak pachnie

big_grin Pudło, nigdy nie miałam go na sobie. Wącham tylko na innych, może gdzieś się mijałyśmy wink
        • kamelia04.08.2007 Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 27.07.12, 15:06
          jowita771 napisał:

> > Klasyczna Chanel 5
          >
          > To pachnie starszawą ciotką.

nie znasz się. Jest to wspaniały elegancki i ponadczasowy zapach.
          najlepsza jest woda perfumowa,a wode toaletowa tez lubie, za to nie odpowiada mi najnowsza wersja "piątki".
          • rosapulchra-0 Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 27.07.12, 19:57
            Mój mąż, gdy czuje na mnie ten zapach, to się zachowuje jak kot przy kocimiętce smile
          • lady-z-gaga Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 29.07.12, 10:04
            >Jest to wspaniały elegancki i ponadczasowy zapach.

Ktos, kto podzielał tę opinię, sprezentował mi kiedyś 5tkę Chanel.
            Stoi w łazience i używam go jako odświeżacza do toalety.
            • kamelia04.08.2007 Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 30.07.12, 21:12
              mozesz mi oddac te piatke, pokryje nawet koszty przesyłki.
              Oferta jest powazna
    • lola211 Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 21:35
      Miracle Forever Lancome i Lanvin Eclat D`Arpege.
    • sarling Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 21:41
      Co ciekawe, zapachy, w których siebie uwielbiam, wcale nie powodują uwielbienia u innych, za to te takie sobie - owszem.
      Ostatnio kolego mi powiedział, że pachnę bezczelnie seksownie w Jimmy Choo, a kiedyś, kiedyś za każdym razem, po użyciu szarego Le Jardin - były pytania "o rany, czym tak super pachniesz?"
      Ecscetric molecules był śmierdzący zarówno dla mnie jak i dla otoczenia (sprawdzone na mężu i przyjaciółkach, bo śmierdział mi od początku i bałam sie iść "na miasto").
    • gryzelda71 Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 21:53
      Escentric Molecules molecule 01
    • madame_edith Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 22:21
      Ja go na sobie uwielbiam i komplementy zbieram: Madesmoiselle Channelle, bardzo do mnie pasuje
      • lucysienna Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 22:58
        Elie Saab i Narciso Rodriguez
      • myelegans Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 23:04
        Rose Cardin by Pierre Cardin taki w smuklej, fioletowej buteleczce. NO i nie moge znalezc nigdzie.
        Kojarzycie? Mam butelke i ja wacham, bo mam bardzo mile skojarzenia z tym zapachem i nie moge nigdzie kupic sad
        • bi_scotti Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 09.07.12, 23:56
          Komplementowana jestem gdy uzywam Chanel #19, Burberry Touch i Burberry Summer ale czasem zmieniam, bo wciaz szukam ... smile
          Z bardzo dawnych czasow PRLu pamietam pieknie-pachnaca pania bibliotekarke. Pachniala tak ... egzotycznie, kobieco, "zagranicznie" ... ah, pieknie ... Odwazylam sie raz i zapytalam co to za zapach. Pani sie lekko zawstydzila i wyznala, ze to woda toalowa "Fantazja" kupowana w kiosku RUCHu za 18 zl. Kupilam, uzywalam, bylam komplementowana ale wrednie nikomu nie mowilam czego uzywam - tajemnica moja i pani bibliotekarki wink Dzis nawet nie wiem, ktora firma te wode produkowala ale podswiadomie szukam tamtego zapachu we wszystkich kolejnych probowanych perfumach ... To se ne vrati sad
        • rudamarta4 Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 10.07.12, 00:23
          myelegans napisała:

> Rose Cardin by Pierre Cardin taki w smuklej, fioletowej buteleczce. NO i nie mo
          > ge znalezc nigdzie.
          > Kojarzycie? Mam butelke i ja wacham, bo mam bardzo mile skojarzenia z tym zapac
          > hem i nie moge nigdzie kupic sad

Te?
          allegro.pl/pierre-cardin-rose-cardin-for-women-edt-30-ml-i2468443501.html
          Aukcja nie moja, żeby nie było smile
          • myelegans Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 10.07.12, 02:31
            No kurde te big_grin tez znalazlam na internecie, i se zamowilam. Ach...
    • imasumak Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 10.07.12, 00:29
      Poeme Lancoma - używałam wiele lat i notorycznie byłam zaczepiana z pytaniem co to za piękny zapach.
      Teraz niestety głowa mnie boli od tej wody, muszę jednak przyznać, że żadna inna używana przeze mnie, nie wzbudza tyle zachwytów smile
    • nanuk24 Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 10.07.12, 00:42
      czzdecydowanie czosnek.
    • default Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 10.07.12, 08:52
      Laura by Laura Biagiotti. Używałam tego zapachu lata całe, po prostu zrósł się ze mną. Teraz już go nie ma... Tzn. niby można dostać w necie, ale to już nie to, tylko jakieś podróbki.

A z zamierzchłych czasów (poczatek lat 80-tych) - pamiętam jak mój pierwszy chłopak zachwycał się gdy pachniałam "dezodorantem miętowym" produkcji bodajże Polleny-Lechii smile
      • free.rybkam Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 10.07.12, 09:21
        Jest Laura,tutaj masz:
        pedet.pl/x_C_Sz2__S2_LINIA.html?PZTA=0&ESID2=7010111
        Od lat kupuje w tej perfumerii,nigdy sie nie nacięłam na podróbkę.I ceny w porządku i dostawa szybka.
    • pade Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 10.07.12, 09:14
      Escape CK
      stary zapach, ale jarysmile mało znany więc wzbudza ciekawość
    • babsee Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 10.07.12, 09:16
      Oh la la, Azzaro-ze pachne rozgrzanym sloncem.A nawet obca kobieta mnie zaczepila.Niestey juz go nie ma,tzn zaopatrzylam sie w 100 ml i uzywam na specjalne okazjesmile
      Cerruti Image-to z kolei ludziom kojarzy sie z wiosna.Natomiast moja siostra uwaza,ze pachen drzewem i jakims niepokojem.
    • triss_merigold6 Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 10.07.12, 09:18
      Organza Givenchy.
      • fajnykotek Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 10.07.12, 09:38
        Tak organza jest fajna i jeszcze deep red hugo boss.
      • majowadusza Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 10.07.12, 09:47
        Guerlain Chapms Elysees to moje pierwsze perfumy, które zresztą do dzisiaj uważam że są piękne - zaraziłam nimi moją mamę, teściową, koleżankę. Kolor żółty, takie lekko kwiatowe ale szalenie kobiece.
        Potem było kilka zapachów szczczgólnych, min. Kenzo
        Obecnie zapach o który się pytają to Prada Tendre ( lekko fioletowy odcień ) kupiłąm go w 2007 gdzieś na bezcłowym - teraz wszedł już na nasz rynek
      • babsee Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 10.07.12, 10:10
        Uwielbiam Organze.Po zuzyciu 3 butelek postanowilam zrobic przerwe.A juz Organze Light uwazam za profanacje.Ona ma pachniec tak mocno i zwmyslowo.
      • myelegans Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 10.07.12, 13:03
        Kiedys mialam etap na Organze
        • kamelia04.08.2007 Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 27.07.12, 15:11
          ja miałam faze na Organzę Indécence.
        • jezykkic Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 28.07.12, 23:42
          Organza Givenchy
          Hypnose Lancome
          Dolce Vita Dior
          złota Max Mara ew.cashmire
      • marzeka1 Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 10.07.12, 13:38
        Właśnie wykończyłam Organzę smile
        Teraz DKNY Women
    • chipsi Light Blue D&G 10.07.12, 09:49
      Podobno oklepane ale boskie. Zdarzyło się że mnie zaczepiano i pytano co to to tak cudnie pachnie.
      • platki_sniadaniowe Re: Light Blue D&G 10.07.12, 10:15
        Light blue podoba mi się na kimś, na sobie nie mogłam go strawić
        • matyldamoja Re: Light Blue D&G 10.07.12, 10:57
          Obsession - uwielbiam ten z brązowym korkiem , code armaniego , laura biagiotti
    • guderianka Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 10.07.12, 12:12
      Thierry Mugler Angel- ciągle zadziwia mnie ten zapach, raz mi sie podoba raz nie- często zwraca uwage innych
      • konwalka Re: Jaki zapach na Was zachwycał innych 10.07.12, 13:30
        so pretty cartiera- zostałam po nim obwąchana na imprezie jak suka w rui...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka