Dodaj do ulubionych

PZU - termin , procedura

20.07.12, 06:43
wie ktos moze jak wyglada sprawa zgłoszenia roszczenia odszkodowawczego (tak to sie chyba nazywa) dziecko ubezpieczone w szkole, drobny w sumie problem ale chyba kwalifikujacy sie na odszkodowanie jakis groszowe , sa wakacje w szkole nie ma szansy do koncówki sierpnia czegokolwiek sie dowiedziec. Czy , jak, gdzie i ile po zdarzeniu sie to zgłasza? rodzic? szkoła? zielona jestem bo nigdy czegos takiego nie załatwiałam.
Obserwuj wątek
    • skarolina Re: PZU - termin , procedura 20.07.12, 07:41
      Do trzech lat po zakończeniu leczenia.
      • myszmusia Re: PZU - termin , procedura 20.07.12, 08:05
        O? to mnie zaskoczyłas, bałam sie ze to tak ze dwa tygodnie - jesli faktycznei tak to spokojnie mozna poczekac do poczatku roku szkolnego. Ale to szkoła powinna załatwic czy ja?
    • melancho_lia Re: PZU - termin , procedura 20.07.12, 08:18
      Ja zgłosiłam przez neta (był jakiś formularz), załączyłam skan wypisu ze szpitala, tego samego dnia oddzwonił do mnie pan z informacją o wypłacie paru groszy i pytaniem na jakie konto mają wysłać.
      Z przedszkola żadnych dokumentów nie potrzebowałam.
      U nas było zdarzenie, że córka przewróciła się w łazience w przedszkolu i uderzyła w głowę. Po południu zaczęły się wymioty i wylądowaliśmy w szpitalu na obserwacji i badaniach. W wypisie ma wpisane wstrząśnienie mózgu.
      Pan, z którym rozmawiałam mówił, ze trzeba załączyć jakies papiery typu- zaświadczenie lakerskie, wypis ze szpitala itp i ew. rachunki za leki itp.
      • myszmusia Re: PZU - termin , procedura 20.07.12, 08:38
        o dziekuje, pogrzebałam na stronie i faktycznie sa jakies formularze moze uda sie w takim razie tak to załatwic, byłoby najwygodniej.Jesli uda mi sie poproawnie wypełnicwink
    • rosapulchra-0 Re: PZU - termin , procedura 20.07.12, 08:38
      Na zgłoszenie szkody masz trzy lata od daty zdarzenia. W szkole powinnaś dostać formularz, który trzeba wypełnić i dołączyć do tego kopie dokumentacji medycznej. I wsio. Potem tylko czekasz na kasę.
      • penelopa40 Re: PZU - termin , procedura 20.07.12, 12:52
        ubezpieczenie szkolne, wypadek podczas wakacji, po rozpoczęciu roku zgłosiłam, w szkole dostałam papier podpisany przez szkołę, wypełniłam go, do tego dołączyłam dokumentację medyczną, jest ważne poświadczenie od lekarza o zakończeniu leczenia/rehabilitacji ! zawiozłam do PZU, po ok 2 tyg, nie pamiętam dokładnie ale szybko pieniądze były już na koncie...
        (kwota 400zł za złamany nos, nastawiany w narkozie)
    • myszmusia są 2 lata max na załatwienie 20.07.12, 13:04
      udało mi sie otrzymac informacje ze żródła czyli z pzu - wklejam moze komus sie tez przydasmile
      za pomocne pokierowanie dziekuje forumkomsmile

"stopień trwałego uszczerbku na zdrowiu powinien być ustalony po całkowitym zakończeniu leczenia, z uwzględnieniem zaleconej przez lekarza rehabilitacji, a w razie dłuższego leczenia – najpóźniej w 24 miesiącu od dnia wypadku ubezpieczeniowego. Zgodnie z powyższym zgłoszenia szkody osobowej z ubezpieczenia następstw nieszczęśliwych wypadków dzieci, młodzieży i personelu w szkołach i innych zakładach należy dokonać po całkowitym zakończeniu leczenia, nie później niż w ciągu 24 miesięcy od zdarzenia. "

-----------------------------------
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka