Dodaj do ulubionych

Ciąża 7mc, czterolatek i wakacje

24.07.12, 15:34
Zamarzył mi się Dublin - co sądzicie?
Wyjazd byłby bez męża, bo nie ma urlopu. Czy to ma sens, wypocznę czy się raczej zmęczę? Kondycję mam dobrą, ostatnio wędrowałam po Pogórzu Przemyskim, dość lajtowo, ale i bezproblemowo.
Mój czterolatek lubi zwiedzanie, muzea, zamki.
Obserwuj wątek
    • mary_lu Re: Ciąża 7mc, czterolatek i wakacje 24.07.12, 15:41
      Super pomysł, nie ma co się ograniczać dzieckiem i ciążą, w końcu jesteś nowoczesną kobietą a nie ematką z przedporodowym zapaleniem mózgu, chorą na ciążę.

Przecież Dublin to cywilizowane miasto, jakby od wysiłku coś Ci sie pogorszyło i trafiłabyś do szpitala, to w końcu są tam służby, które zajęłyby się przez dobę czterolatkiem, zanim rodzina by nie dojechała.
    • thorgalla Re: Ciąża 7mc, czterolatek i wakacje 24.07.12, 15:55
      Rozumiem,że będziesz miała tragarza to targania walizek.
      Samolotem? Ciężarne od któregoś tam miesiąca nie są wpuszczane na pokład.
    • hanalui Re: Ciąża 7mc, czterolatek i wakacje 24.07.12, 16:01
      Jak bedziesz korzystala z komunikacji i dziecie z wozka to powinno byc ok, bo odleglosci raczej spore miedzy jednym zamkiem a drugiem, miedzy muzeum takim a smakim.
      Z dziecieciem to polecam zoo, natural history museum, botanic garden, troche na obrzezach w dun laoghaire sea life aquarium
    • marzeka1 Re: Ciąża 7mc, czterolatek i wakacje 24.07.12, 16:03
      Moja szwagierka jest teraz w 7 miesiącu, rodzi na początku września- niedawno wracała do Londynu, bo miała tydzień czasu na to, by wejść na pokład samolotu, potem nie biorą ciężarnych. Dlatego ciekawa jestem, jakimi liniami spokojnie mogłabyś polecieć, British czy Lot- odpada.
      I o ile z mężem, wsparciem wybrałabym się, sama w ciąży z dzieckiem i bagażami- w życiu!
      • hanalui Re: Ciąża 7mc, czterolatek i wakacje 24.07.12, 16:07
        marzeka1 napisała:

Dlatego ciekawa jestem, jakimi liniami spokojnie mog
        > łabyś polecieć, British czy Lot- odpada.

Ryanair z papierami do 36 tyg i 32 w ciazy mnogiej np
        • gazeta_mi_placi Re: Ciąża 7mc, czterolatek i wakacje 24.07.12, 16:31
          Ciekawe czy można zataić ciążę przed pracownikami lotniska, mówię że nie jest ciężarna jeno gruba. I co wtedy robią? Przeprowadzają badanie ginekologiczne na omen nomen czy jakoś tak samolocie?big_grin
    • lady-z-gaga Re: Ciąża 7mc, czterolatek i wakacje 24.07.12, 16:49
      Czy to ma sens, wypocznę czy się racze
      > j zmęczę?

W siodmym miesiącu ciąży, sama z czterolatkiem, od zamku do zamku? oczywiście, że wypoczniesz. Na Twoim miejscu załatwiłabym sobie dodatkowo jakąs robotę w tym Dublinie winkbig_grin
      • heca7 Re: Ciąża 7mc, czterolatek i wakacje 24.07.12, 16:53
        Na zmywaku na przykład big_grin

Serio nie ma innego miejsca bliżej, które Ci się podoba?
    • rulsanka Przemyślałam sprawę... 24.07.12, 17:50
      I nie będę jechać. Sama to jeszcze ok. Ale gdybym np. musiała tam iść do szpitala, to co zrobię z synem?
      Więc Dublin za rok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka