Dodaj do ulubionych

telefon dual sim

04.08.12, 23:32
Ma któraś doświadczenie z telefonami na 2 karty? Mam szczerze dość noszenia 2 telefonów.
Fochów nie mam, ma się nie wieszać, obsługiwać 2 karty jednocześnie, mieć normalną klawiaturę...
Obserwuj wątek
    • papalaya Re: telefon dual sim 04.08.12, 23:37
      to noś jeden

zawsze to 2 kilo mniej, z dwoma kieszeń by cie się urwała...
      • mia_siochi Re: telefon dual sim 04.08.12, 23:38
        Nie mogę jednego.
        Nie noszę telefonu w kieszeniach.
        • woman_in_love Re: telefon dual sim 04.08.12, 23:41
          samsung c5212
        • papalaya Re: telefon dual sim 04.08.12, 23:44
          torebkę masz wielkości paczki papierosów?

można jeden, można, a jak nie wiesz jak to tylko współczuć smyczy...

w sobotę o 23.45 też musisz mieć dwa?
          • gku25 Re: telefon dual sim 05.08.12, 00:48
            Ja musiałam, w logistyce/ spedycji tak bywa.
          • m_incubo Re: telefon dual sim 05.08.12, 10:44
            Współczuć to należy braku umiejętności odpowiedzi na proste pytanie zawarte w pierwszym poście wink
    • soczek_bez_gazu Re: telefon dual sim 04.08.12, 23:47
      Każda chińska podróbka ma dual sim.
      • mia_siochi Re: telefon dual sim 04.08.12, 23:51
        Skąd pomysł, że chcę kupić chińską podróbę?
        • to_ja_tola Re: telefon dual sim 25.03.14, 17:44
          albo pytanie co nie jest? chińską podróbką?big_grin
          • rasowa_sowa Re: telefon dual sim 28.02.15, 20:38
            to_ja_tola napisała:

> albo pytanie co nie jest? chińską podróbką?big_grin

Chiński oryginał, np. Xiaomi smile
    • przeciwcialo Re: telefon dual sim 04.08.12, 23:53
      Mam samsunga 3322 bardzo fajny i łatwy w obsłudze model. Dobra bateria.
      Sa pewnie bardziej wypasione modele ale dla mnie wystarcza.
      • mia_siochi Re: telefon dual sim 05.08.12, 00:05
        No właśnie waham się między nim a Nokią Asha 200 lub Nokią C2-03 (linków nie wkleję, bo traktują to jako spam)
    • myszmusia Re: telefon dual sim 05.08.12, 08:43
      probowałam jeden z dwoma kartami ale rozładowywał ssie w najgłupszych momentach i wtedy zostajesz bez zadnegowink
    • dorek3 Re: telefon dual sim 05.08.12, 13:14
      Mam od kilku lat i nie wyobrażam sobie chodzenia z dwoma aparatami. Mam myPhone i jak dla mnie lepszy niż Samsung mojego męża (GT-C6712) który tez przestawił się na duaSIMy nieodwracalnie.
      Teraz zastanawiam się nad takim Samsung Galaxy Y Pro Duos B5512 ale w ręku nie miałam jeszcze.
      • mia_siochi Re: telefon dual sim 05.08.12, 18:08
        No, opinie w miarę dobre ma, natomiast zaskoczeniem jest dla mnie siermiężna Asha 200, podobno zupełnie przyzwoicie działa, kosztuje śmieszne pieniądze w dodatku...
    • piekielna-diablica Re: telefon dual sim 05.08.12, 20:56
      ja mam to maleństwo c2-00 - moim zdaniem jest ok

https://ecsmedia.pl/c/nokia-c2-00-snow-white-b-iext7784801.jpg
    • japanunieprzerywalempanieposle Re: telefon dual sim 01.12.13, 22:40
      jak to dziala? jak sie wybiera z ktorego numeru chce sie dzwonic? czy jest ot uciazliwe?
      • kasi-a00 Re: telefon dual sim 25.03.14, 17:41
        obie karty sim masz zamontowane w telefonie, obie są jednoczensie aktywne, przynajmniej ja tak mam w myphone s-line, i z każdego nr możesz odbierać polaczenie, albo z jednego rozmawiać a z drugiej karty sim być w siecie w tym samym czasie
      • to_ja_tola Re: telefon dual sim 25.03.14, 17:48
        masz włozone dwie karty,obie aktywne i np w samsungu masz napisane który kontakt z której karty.
    • kasi-a00 Re: telefon dual sim 25.03.14, 17:40
      najlepsze telefony a teraz tez smartphony z dual sim zawsze miał myphone, polska firma, ale sprawdzona pod tym wzgledem
    • to_ja_tola Re: telefon dual sim 25.03.14, 17:43
      kupujesz jakiegoś np Samsunga i wkładasz dwie karty i...dzwoniszsmile
    • kkalipso Re: telefon dual sim 25.03.14, 18:27
      Miałam ten, jakiś czas temu i zadowolona byłam ( fajna sprawa z tymi dwoma kartami ) teraz jego ekran wydaje mi się taki malutki .
      https://f01.osfr.pl/foto/8/2663218664/fd4054664410d4c7d229570fc4485a15/alcatel-ot-991d-czarny,2663218664_2.jpg
    • agus-ka Re: telefon dual sim 25.03.14, 19:19
      mam sony xperia tipo dual. Nie jestem zadowolona z jednego podstawowego powodu, z niewiadomych powodów wylogowuje mi jedną kartę i to zawsze tą samą. Porażka. Przed uaktualnieniem oprogramowania często się wieszał i na jednej karcie moi rozmówcy mieli dźwięk z pogłosem
      chętnie bym zmieniła na coś normalniejszego
    • kk345 Żałosny spam n/t 28.02.15, 18:50
    • mas.uka Re: telefon dual sim 28.02.15, 19:01
      od pół roku mam huawei ascend g730 i jest boski. Używam dwóch simów prywatnego i służbowego, mam tam dodatkowo poczte exchange, nie wiesza się, świetnie się z niego rozmawia i używa netu
    • falundafa Re: telefon dual sim 28.02.15, 20:28
      mam nokie x i jeśli chodzi o dwie karty sim to bez problemu, przełącza się dotykowo i dzwoni, odbiera bez przełączania z każdej zależy na jaki nr z naszych ktoś dzwoni ale z innych powodów tego telefonu nie polecam
    • katecat1 Re: telefon dual sim 28.02.15, 20:29
      Mam nokię lumię 730 i jest super. Przez tydzień miałam nokię( microsofta) lumię 535 i to był dramat- ma schrzaniony ekran dotykowy. Microsoft ponoć nad tym pracuje, ale sami do końca nie wiedzą czy to problem soft czy hardwarowy.
    • miron78 Re: telefon dual sim 25.05.15, 21:05
      Miałem ten sam problem, kupiłem dual i w kieszeniach od razu lżej smile Wybrałem Lumię 535 Ds, a że tu raczej same mamy to można sobie przeczytać małe info na co zwracać uwagę www.teletop.com.pl/telefon-na-dwie-karty-sim/
      • askastar Re: telefon dual sim 25.05.15, 21:22
        A ja polecał plusowego twora Kazam Trooper..żadnego problemu,wielki ekran,bateria duża i wytrzymała. Nie zawiesza sie,nie wylogowuje,a z racji dużego ekranu klawiatura jest duża i bardzo poreczna smile
    • lunatyk76 Re: telefon dual sim 11.12.16, 16:50
      Ja mam Samsunga J5 z technologią Dual Sim i jestem bardzo zadowolona z tego powodu bo muszę mieć na tę chwilę dwa numery a nie muszę przy tym dokupować drugiego telefonu, którego pewnie zapominałabym brać często z domu, tak samo jak samsunga big_grin
      W ramach ''podziękowania'' za ułatwienie swojego codziennego życia napisałam nawet wpis na swoim blogu o pozytywach i popularności dual sim.
      Osoby, które mają np nr prywatny i służbowy, powinny koniecznie nabyć telefon z wejściem na dwie karty smile
    • ult.ramaryna Re: telefon dual sim 11.12.16, 18:48
      Teraz mam XiaoMi Mi4C i jeste bardzo zadowolona,wcześniej przerobiłam XioaMi RedMiNote2, Lumia 640XL i ta była do bani, a jeszcze wcześniej Huawei G630. Zależy co robisz z telefonem i do czego go potrzebujesz. JA bardzo dużo dzwonię, korzystam z poczty i właściwie to wszystko więc Lumia i Huaweimi nie pasowała bo mi kontakty wcinało, teraz już drugi XiaoMi jest super
      • wioskowy_glupek Re: telefon dual sim 11.12.16, 18:53
        Mama używa LG L Fino wersja Dual SIM smile Jest zadowolona.
        Jeżeli jest to dla ciebie istotne to pamiętaj, że wiele modeli DUAL SIM pozwala na jednoczesne użytkowanie tylko 2 kart sim bez karty SD albo 1 SIM, 1 SD.
        • aankaa Re: telefon dual sim 11.12.16, 19:02
          głupek - odpowiadasz na post z sierpnia 2012 big_grin big_grin big_grin
    • plain-vanilla Re: telefon dual sim 11.12.16, 19:10
      Korzystalam z telefonu chińskiej firmy, nie podróbka, który miał wszystko to, co najlepsze smartfony ogólnie dostępne. Niestety upadł i ekran jest do naprawy. Ustawienia obsługi sim są bardzo proste i wygodne.
      Teraz mam inny telefon też dual SIM,ale jeszcze nie korzystalam z dwóch kart w nim, więc nie mogę zachwalac.
      Telefonów tego typu jest masa. Najpierw się zastanów, jakie parametry ma mieć ten telefon a potem szukaj dual sim.
      Dla mnie podstawa to OS Android, minimum 3GB RAM, 16GB ROM i 13mpx aparat tylny oraz wyświetlacz 5,5 cala, utwardzony wyswietlacz. Ten pierwszy też miał taki duży wyswietlacz.
      • plain-vanilla Re: telefon dual sim 11.12.16, 19:13
        Aha, jeszcze dla mnie było ważne, żeby był dedykowany slot na dwie karty SIM oraz kartę pamięci. Dużo z tych telefonów ma szufladkę na dwie karty SIM, ale wtedy już nie włożysz karty pamięci, bo drugie miejsce na kartę SIM jest tym samym miejscem na kartę pamięci.
    • plain-vanilla Re: telefon dual sim 11.12.16, 19:15
      A teraz widzę, że stary post, lol. Może komuś się Info przyda. Przynajmniej nie spamowałam zadnymi konkretnymi modelami.
      • szmytka1 Re: telefon dual sim 11.12.16, 19:46
        ha no i się nabrałam, nawet polecialam chłopa zapytać ile tel kosztował big_grin
    • barbibarbi Re: telefon dual sim 11.12.16, 19:24
      Miałam Samsunga Galaxy Grand Neo, były dwie karty. Czasami wariował, w ogóle nie można było się do mnie dodzwonić. Nie wiem, czy to może jakieś złe ustawienia telefonu, czy to jakieś błędy oprogramowania. Teraz ten telefon ma moja córka, została w nim tylko jedna karta i nie ma żadnych problemów.
      • tak_to_nowy_nick Re: telefon dual sim 11.12.16, 20:42
        barbibarbi napisała:

> Teraz ten telefon ma moja córka,
        > została w nim tylko jedna karta i nie ma żadnych problemów.

Zapomniałaś w plusach wypisać jak dobrze się go po cichu przegląda jak córka śpi big_grin
    • szmytka1 Re: telefon dual sim 11.12.16, 19:45
      Mąż ma nokię, kupił ze 3 lata temu za 300 zł, zwykły telefon, zaden smartfon. Jest taki problem, że działa oczywiście na 2 karty ale jak chcesz 1 wyjąć to juz działał nie będzie, czyli albo 2 karty albo nie działa wcale.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka