Dodaj do ulubionych

Udało wam się kiedyś przedyskutować nacjonalistę?

02.09.12, 12:51
Takiego wiecie - młodzież wszechpolska i sierpem i młotem...? No tłukę takiemu betonowi do łba prawdę objawioną a on nadal te swoje lelum, polelum mi wciska...tracę już nadzieję, że ma misja nauczeniowa odniesie skutek...smile
Jak myślicie, przekonywać dalej czy to jest taki poziom przy którym lepiej odpuścić dla własnego zdrowia psychicznego?
Obserwuj wątek
    • wioskowy_glupek Re: Udało wam się kiedyś przedyskutować nacjonali 02.09.12, 13:41
      Ale po co ? Co Cię obchodzą czyjeś poglądy wink chce mieć takie niech ma...
      Ja na ogół nie próbuję bo mnie to nie obchodzi, chyba że ta osoba próbuje mnie przekonać do swego, wówczas nie mam problemu z przegadaniem, wystarczą fakty i argumenty.
      • olakociak Re: Udało wam się kiedyś przedyskutować nacjonali 02.09.12, 13:58
        no w sumie to nie wiem po co...ale jak widzę wpisy typu " bić niemca to obowiązek a ruska przyjemność" to aż mnie palce świerzbią i daję się wciągnąć w denna gadkę...
        • czarnaalineczka Re: Udało wam się kiedyś przedyskutować nacjonali 02.09.12, 16:06
          pomysl ze tak maja od bicia konia
          wspolczuc trzeba bo to biedne chlopaczki sa
    • jadwiga1350 Re: Udało wam się kiedyś przedyskutować nacjonali 02.09.12, 14:34
      > No tłukę takiemu
      > betonowi do łba prawdę objawioną a on nadal te swoje lelum, polelum mi wciska..

Taa? A może to TY wciskasz mu swoje lelum-polelum, a on Tobie prawdę objawioną? Hę?

> Takiego wiecie - młodzież wszechpolska i sierpem i młotem...?

I może jeszcze antysemitą jest? A w tramwaju/autobusie/pociągu dokucza Murzynom?
      Co ta poprawność polityczna robi z ludzi...
      • olakociak Re: Udało wam się kiedyś przedyskutować nacjonali 02.09.12, 15:39
        Wiesz, nie doszłam tak daleko, ale bym się nie zdziwiła gdyby rzeczywiście pigment skóry miał dla niego znaczenie...
        A dal ciebie tez ma czy tylko błędnie wywnioskowałam po twoim wpisie?
    • krejzimama Narodowców powinno pokazywac w... 02.09.12, 14:38
      ...zoo i cyrku.
      • josef_to_ja Lepsi narodowcy od lemingów i lewaków. 02.09.12, 14:40
        I wszelkiej maści zbrodniarzy np. Jaruzeli, Kiszczaków.
        • krejzimama i matołów 02.09.12, 14:45
          takich jak ty
          • josef_to_ja Re: i matołów 02.09.12, 14:55
            Nie życzę sobie żebyś mnie obrażała. Ciekawe czy znasz chociaż jednego narodowca. Dużo działaczy narodowych to ludzie wykształceni i zaradni, mający swoje firmy itp.
            • krejzimama Re: i matołów 02.09.12, 14:58
              Twoje życzenie jest dla mnie niczym.
              • bi_scotti Remedium 02.09.12, 15:07
                Najlepszym lekarstwem dla niektorych oszolomow jest krotka lekcja historii wlasnej rodziny:
                world.time.com/2012/08/14/hungarian-far-right-leader-discovers-his-jewish-roots/
                • josef_to_ja Nacjonalizm nie zawsze równa się rasizmowi. 02.09.12, 15:24
                  Narodowiec nie musi być rasistą. Są kraje, gdzie nacjonalizm za naród uważa obywateli o różnym pochodzeniu etnicznym i nie dzieli ich przez pryzmat koloru skóry. Twórcy rasizmu nie byli za bardzo nacjonalistami. Jedynie Chamberlaina można uznać tylko w jakimś stopniu za protoplastę nazimu. Gobineau był konserwatywnym liberałem, Lapouege był socjalistą i marksistą, współpracownikiem. Nacjonaliści są wszędzie, w krajach arabskich, w Japonii, w Korei Południowej.
                  • josef_to_ja Nacjonalizm narodził się wśród lewicy jakobińskiej 02.09.12, 15:27
                    Warto mieć podstawy wiedzy historycznej.
                  • josef_to_ja Współpracownikiem ruchu feministycznego. 02.09.12, 15:29
                    Narodowiec nie musi być rasistą. Są kraje, gdzie nacjonalizm za naród uważa obywateli o różnym pochodzeniu etnicznym i nie dzieli ich przez pryzmat koloru skóry. Twórcy rasizmu nie byli za bardzo nacjonalistami. Jedynie Chamberlaina można uznać tylko w jakimś stopniu za protoplastę nazimu. Gobineau był konserwatywnym liberałem, Lapouege był socjalistą i marksistą, współpracownikiem ruchu feministycznego. Nacjonaliści są wszędzie, w krajach arabskich, w Japonii, w Korei Południowej.
              • josef_to_ja Re: i matołów 02.09.12, 15:11
                Będziesz mnie dalej obrażasz to po prostu będę zgłaszał Twoje posty do moderacji, za którymś razem może dostaniesz po prostu bana i będziesz musiała zakładać nowe konto.
                • krejzimama taki odważniak 02.09.12, 16:39
                  i zasłania się moderacją niczym gó...arz w piaskownicy krzyczący "jestes u mamy".
                  Jednak z ciebie jest fiut. Właściwie to taki malutki fiutek.
                  • josef_to_ja Re: taki odważniak 02.09.12, 16:47
                    Dyskusja wymaga zachowania kultury osobistej i netykiety, Ty nazywając mnie matołem nie przestrzegasz ich, więc dyskusja z kimś kto mnie obraża i wyzywa jest jałowa i niekonstruktywna.
                    • czarnaalineczka Re: taki odważniak 02.09.12, 20:41
                      bo lewaki i lemingi to takie zgodne z netykieta i kultura uncertain
                      • josef_to_ja Re: taki odważniak 02.09.12, 20:46
                        Lewak to ktoś o poglądach lewackich, czyli skrajnie lewicowych. Wolę prawicowego nacjonalistę od lewaka. Nie ma nic pogardliwego w słowie lewak, jeśli używa się go zgodnie z przeznaczeniem. Natomiast ja nikogo nie atakuję personalnie i nie obrażam.
                        • czarnaalineczka Re: taki odważniak 02.09.12, 20:49
                          matola jak widac tez mozna uzywac zgodnie ze prznaczeniem
                          • josef_to_ja Re: taki odważniak 02.09.12, 22:05
                            Ja akurat matołem nie jestem, więc nie do mnie ta uwaga. smile
                    • varna771 Re: taki odważniak 02.09.12, 21:37
                      Dyskusja wymaga zachowania kultury osobistej i netykiety, Ty nazywając mnie mat
                      > ołem nie przestrzegasz ich, więc dyskusja z kimś kto mnie obraża i wyzywa jest
                      > jałowa i niekonstruktywna.

I kto to mówi ? zapomniałeś już jak mnie w mailu nazwałeś s... !!! Przyznałeś się tutaj na forum do jakiej subkultury należysz ?? Podpowiem, że jest to subkultura, w której uważają się za wielkich patriotów, dla których najważniejsze rzeczy to honor i ojczyzna. Wyznają ideę polskiego nacjonalizmu. Nawołują do walki z anarchią, monopolami także z innymi subkulturami młodzieżowymi oraz każdym, kto zostanie uznany za wroga ojczyzny...
        • gazetopolaczek Re: Lepsi narodowcy od lemingów i lewaków. 02.09.12, 15:57
          josef_to_ja napisał:

> I wszelkiej maści zbrodniarzy np. Jaruzeli, Kiszczaków.

Jaruzelski i Kiszczak brali aktywny udział w antysemickich czystkach, więc może bliżej im do nacjonalistów niż się powszechnie wydaje.
          • josef_to_ja Ale dla "postępowców" Jaruzel to bohater. 02.09.12, 16:17
            Ulubieniec Gazety Wyborczej, partii rządzącej i jej duchowego mentora TW Bolka. Natomiast Twoja uwaga była słuszna. Nacjonalizm może być również lewicowy i jak widać w historii były przypadki, że nacjonalizm szedł w parze z komunizmem. W PZPRze była nawet frakcja narodowo-komunistyczna pod wodzą Mieczysława Moczara, tzw. moczarowcy. Za nacjonalistę uchodził również Gomułka.
    • princess_yo_yo Re: Udało wam się kiedyś przedyskutować nacjonali 02.09.12, 16:08
      osob z defektami mentalnymi (paranoja, wiara w teorie spiskowe, oderwanie odrealnienie, itd) nie da sie chyba przekonac argumentami? wiec po co probowac?
      • josef_to_ja Nacjonalistą był np. Charles de Gaulle. 02.09.12, 16:14
        Nacjonalizm to normalny zdrowy pogląd. Jak widać nacjonalistami zdarza się być nawet mężom stanu. Nacjonaliści również przelewali za was swoją krew podczas II wojny światowej w formacjach AK i NSZ.
        • olakociak Re: Nacjonalistą był np. Charles de Gaulle. 02.09.12, 16:23
          On jest raczej z nacjonalistów radykalnych...bardzo.....
        • princess_yo_yo Re: Nacjonalistą był np. Charles de Gaulle. 02.09.12, 16:23
          problemy natury psychicznej nie wykluczaja obejmowania najwyzszch stanowisk panstowych, w pl zdaje sie jest/byla to dosc powszechna sytuacja chyba?
    • marina2 Re: Udało wam się kiedyś przedyskutować nacjonali 02.09.12, 19:25
      nie udało,ale też nie mam takiej głębokiej potrzeby.z mojej obserwacji wynika ,ze faza ostra na ogół szczytuje między 16 a 22 rokiem życia.potem stygną
      • josef_to_ja Re: Udało wam się kiedyś przedyskutować nacjonali 02.09.12, 19:30
        Coś w tym jest.
    • inguszetia_2006 Re: Udało wam się kiedyś przedyskutować nacjonali 02.09.12, 21:11
      olakociak napisała:
      Takiego wiecie - młodzież wszechpolska i sierpem i młotem...?
      Witam,
      A czerwoną hołotę to czym jak nie "sierpem i młotem"?;-P
      Pzdr.
      Ing
      • josef_to_ja Re: Udało wam się kiedyś przedyskutować nacjonali 02.09.12, 22:08
        Dobry post. Precz z komuną. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka