Dodaj do ulubionych

Jak uprać...

10.09.12, 12:03
Dziewczyny, poradźcie, jak pierzecie dziecięce maskotki, które mają baterie w środku. Zwykłe pluszaki piorę w pralce, a tych się boję wrzucić. A wycieranie mokrą ściereczką Świnki Peppy, mojej córki niewiele daje. Aż wstyd, jak ona wygląda.
Obserwuj wątek
    • czarnaalineczka Re: Jak uprać... 10.09.12, 12:08
      a jakas pianka do tapicerki ?
      powinny byc jakies eko
    • bri Re: Jak uprać... 10.09.12, 12:55
      Możesz spróbować ją umyć spirytusem (nawet jeśli dość mocno nasączysz to szybko wyparuje), albo wodą utlenioną. Ostatnio odkryłam, że właśnie wodą utlenioną (3% - taką zwykłą do przemywania ran) najlepiej się czyści (organiczne) plamy z tapicerki z mikrofibry, ale była jasna, nie wiem czy ciemnego materiału by nie odbarwiła. Poza tym dobrze jest zamrozić na kilkanaście godzin (giną roztocza).
    • chipsi Re: Jak uprać... 10.09.12, 13:36
      Córa wrzuciła kiedyś maskotkę na baterie do basenu. Wymyła się średnio i 2 dni grała bez przerwy ale gdy wyschła działa nadal smile Osobiście nie polecam tongue_out
    • grouse1 Re: Jak uprać... 10.09.12, 14:15
      Jeśli chodzi o pluszaki z bateriami w środku, to wrzucam je normalnie do pralki, jeszcze się nie zdarzyło, żeby nie działały po praniu.
    • suazi1 Re: Jak uprać... 10.09.12, 14:25
      Ostatnio wrzuciłam do pralki Reksia na baterie. Stwierdziłam, że wolę mieć czystego i niedziałającego niż brudasa drącego się wniebogłosy. Jakież było moje zdziwienie, gdy po wyjęciu z pralki Reksio szczekał jakby nigdy nic.
    • anna_geras Re: Jak uprać... 10.09.12, 14:36
      adu_linka napisała:

>Aż wstyd, jak ona wyglą da.

jak świniasmile
      Potwierdzam,że prać normalnie w pralce.
      • adu_linka Re: Jak uprać... 10.09.12, 21:36
        Dzięki za porady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka