Dodaj do ulubionych

co ZAWSZE macie w kuchni

• lola211 Re: co ZAWSZE macie w kuchni 18.09.12, 20:33
      Kawe i mleko do niej.
      Wode mineralna.
      Jajka.
    • kkalipso Re: co ZAWSZE macie w kuchni 18.09.12, 20:33
      Wszystko z podstawowych produktów ,coca-cola,piwo,soki również,trochę słodyczy dla męża i córki.Mięso w zamrażalce posortowane na porcje ,kotlety,kurczaki w porcjach,pyzy z mięsem(lubię b.).zjeść od czasu do czasu.

• aga_sama Re: co ZAWSZE macie w kuchni 18.09.12, 20:41
        Pomidory w puszce, czosnek. przyprawy
        ryż basmati, kasza gryczana, olej
        Makaron, kawa, herbata, mleko, cukier

Od niedawna: mleko ryżowe, muesli, makaron, mąka - bezglutenowe. I to mnie wnerwia, bo konczy się zawsze najszybciej, niespodziewanie, nie mam jeszcze wyczucia ile i kiedy schodzi, a muszę gonić do specjalistycznego sklepu
    • azomim Re: co ZAWSZE macie w kuchni 18.09.12, 20:35
      W lodówce zawsze mam masło i mleko. Plus zwykle jajka, drożdże, jakiś twardy ser dojrzewający.
      W kuchni poza tym- przecier pomidorowy, pomidory w puszce, mąkę, makaron, ryż i różne kasze.

Przyprawy to oczywistość chyba?

W zamrażalniku zawsze mam szpinak.
    • gryzelda71 Re: co ZAWSZE macie w kuchni 18.09.12, 20:38
      W czasach sklepów 24h na dobę nie mam zapasów i zdarza się ze i ryżu i mąki nie mam.
      Cóż najwyżej umrzemy z głodu.
    • ochra Re: co ZAWSZE macie w kuchni 18.09.12, 20:43
      Zawsze mam: mrożone mielone mięso, łososia, soczewicę, jogurt naturalny, suszone owoce.
      • katus118 Re: co ZAWSZE macie w kuchni 18.09.12, 20:48
        Zawsze? O, dużo mogłabym wymieniać. Ale na pewno musze mieć: jabłka/sliwki, jogurty naturalne i serki wiejskie, rybę wędzoną, łososia, piersi z kurczaka, i wszelkiej maści przyprawy.
        No i obowiązkowo: porządek i ład.
    • joxanna Re: co ZAWSZE macie w kuchni 18.09.12, 20:52
      pesto... To u nas podstawowy produkt ratunkowy (obok makaronu oczywiście). Jeśli np wyjeżdżamy na jakieś wakacje to raczej opróżniam lodówkę ze świeżych rzeczy i zawsze upewniam się, że jest makaron i pesto - na wypadek powrotu o jakiejś dziwnej godzinie.
    • asia_i_p Re: co ZAWSZE macie w kuchni 18.09.12, 21:03
      Zawsze w kuchni mam laptop i kota. Mąka, kasza i ryż już nie są taką oczywistością.
      • eliszka25 Re: co ZAWSZE macie w kuchni 18.09.12, 21:16
        oprocz oczywistosci typu maka, cukier, sol, przyprawy, kasze i makarony ZAWSZE mam w kuchni oliwe z oliwek, ocet balsamico, koncentrat pomidorowy, ser, jajka, mleko, maslo, smietane slodka i kwasna, czosnek i cebule, sos sojowy, olej, najczesciej slonecznikowy i sklarowane maslo.

poza tym najczesciej mam balagan i brudne gary w zlewie wink
      • czarnaalineczka Re: co ZAWSZE macie w kuchni 18.09.12, 21:37
        o i psa mam jeszcze
        psa mam wszedzie w zasadzie
    • amoreska Re: co ZAWSZE macie w kuchni 18.09.12, 21:05
      Oliwę, makarony, mrożone mięso, masło. Chyba musiałabym zbyt dużo wymieniać.
    • vivyan Re: co ZAWSZE macie w kuchni 18.09.12, 21:17
      Kabanosy, pomidory w puszce, czosnek, cebulę i masło. Jak mi się kończy masło to robię się nerwowa, w sumie nie wiem czemu bo zużywamy go niewiele no ale musi być.
    • inguszetia_2006 Kawę, śmietankę do kawy, coca-colę n/t 18.09.12, 21:22
    • franczii Re: co ZAWSZE macie w kuchni 18.09.12, 21:36
      Nie mam typowych zapasow. Ale zawsze mam mleko, jajka, ze 3 rodzaje sera, serek typu filadelfia, jogurty, soczki w kartonikach, salate, marchewke, ziemniaki, cebule, owoce sezonowe i banany, jakies sezonowe warzywo, lody, dzem, nutelle, platki sniadaniowe, chleb, ciastka, jakies slodycze, pomidory w puszce, tunczyk, oliwe.
      No i takie oczywiste typu ryz makaron, kasze i straczkowe.
    • kobieta_z_polnocy Re: co ZAWSZE macie w kuchni 18.09.12, 21:50
      To co pierwsze przychodzi mi do głowy to herbata, oliwa, pieczywo (rodzaj aż tak ważny nie jest, byle było), jogurt (naturalny bądź grecki) i pomidory. Może jakaś wędlina.
      • m_india Re: co ZAWSZE macie w kuchni 18.09.12, 22:19
        marchew, puszka szprotek i kukurydzy, masło
    • kondolyza Re: co ZAWSZE macie w kuchni 18.09.12, 22:48
      nie będę pisać o jogurtach, owocach, warzywach i wędlinach bo tego nie uznaję za wyposażenie ponadczasowe-z prostej przyczyny-data ważności.
      ponadto mieszkanie na dwa domy-miejski i wiejski wyklucza takie zapasy.
      no więc zawsze mam:
      1)zamrażarka - lód, wódka, ciasto francuskie, kiełbasa na ognisko - to w domu na wsi, oraz jakieś mięso, jakaś paczka warzyw, czasem lody, jakaś ryba czy krewetki w razie gości
      2)lodówka: jaka, masło, sery twarde, kabanosy lub paczkowane salami
      3)własne przetwory czyli suszone pomidory, przecier pomidorowy, pasta z cukinii, pasta z papryki, ajwar, ogórki kiszone, dżemy, grzybki, żurawinka, śliwk w occiei-to do mięs, czosnek i papryczki w oliwie
      4) spiżarka-wina, nalewki włąsnej roboty, pieczywo chrupkie, tortille, wafle ryżowe, mace razowe, puszki z fasolą, ciecierzycą, rybami, kukurydzą i groszkiem. słoiki z kaparami, oliwkami, sosy.

tym sposobem nigdy nie ma stresu że goście wpadną.
    • czar_bajry Re: co ZAWSZE macie w kuchni 18.09.12, 22:54
      Ja zawsze lubię mieć zapas kukurydzy, groszku i czerwonej fasoli w puszcze.

Ja teżsmile

Muszę mieć zawsze jajka, ser żółty, parówki ( inaczej moje dzieci twierdzą iż nie ma nic do jedzenia) , cebulę keczup i majonez a i coca colę ale ja uzależniona od niej jestemsmile
    • mayaalex Re: co ZAWSZE macie w kuchni 18.09.12, 23:52
      Kawe rozpuszczalna i mleko. W sytuacji kryzysowej zastapia sniadanie smile
    • aniko16 Re: co ZAWSZE macie w kuchni 19.09.12, 14:50
      [b]Zawsze mam wszystkiego za dużo. I nawet nie chodzi mi o puszki z pomidorami, makarony, oliwę, make cukier, miód i masło orzechowe, które mogą spokojnie sobie postać. Zawsze mam czego ś nadto z rzeczy psujących się, niepotrzebne sery, pieczywo, za dużo sałaty, świeżych warzyw czy owoców. Nie znoszę tego wyrzucać, ani zmuszać się do zjadania czegoś na co nie mam ochoty. Bardzo lubię pustą lodówkę i to jest doskonałość do której dążę. Osiągnięcie tego ideału byłoby z pożytkiem i dla kieszeni i dla sylwetki.
      • aqua48 Brudne naczynia? 19.09.12, 17:15
        Ostatnio mam wrażenie, że ile razy nie umyję to natychmiast zlew znowu jest pełen. A potem do kuchni wchodzi mąż i narzekając, ze tylko on to robi, zabiera się.. za mycie sterty garów. Wypełzają skądś, czy co?
        Dobrze, że nie mam zmywarki, bo chyba musiałabym ją trzy razy dziennie puszczać.
    • pitahaya1 Re: co ZAWSZE macie w kuchni 19.09.12, 17:37
      Kawę. I jeszcze psa, który ZAWSZE skamle, żeby mu coś do jedzenia rzucić.
    • kawka74 Re: co ZAWSZE macie w kuchni 19.09.12, 17:46
      Czosnek, suszone pomidory, tuńczyk w oleju, feta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka