Dodaj do ulubionych

gładka bluzka pod żakiet - gdzie kupić

22.09.12, 12:08
potrzebuję kilku takich bluzek 'bazowych' - pod żakiet lub sukienkę-szmizjerkę. bez żadnych udziwnień, całkowita klasyka. mają być przy ciele ale nie obcisłe, dekolt okrągły lub w szpic, rękawy długie lub 3/4 i najważniejsze - materiał ma być porządny, a nie przejrzysta szmatka która po kilku praniach nadaje się do wyrzucenia. aha, i bez prasowania. sądzę że spełni te warunki raczej grubszy materiał ze sztucznego włókna niż bawełna. czy widział ktoś takie cudo? wbrew pozorom w sieciówkach typu H&M, C&A, Orsay nie da się tego kupić. może powinnam zajrzeć do droższych sklepow 'dla kobiet biznesu'? jest tam cos takiego?
Obserwuj wątek
    • robitussin Re: gładka bluzka pod żakiet - gdzie kupić 22.09.12, 12:18
      bella_roza napisał:

> potrzebuję kilku takich bluzek 'bazowych' - pod żakiet lub sukienkę-szmizjerkę.
      > bez żadnych udziwnień, całkowita klasyka. mają być przy ciele ale nie obcisłe,
      > dekolt okrągły lub w szpic, rękawy długie lub 3/4 i najważniejsze - materiał m
      > a być porządny, a nie przejrzysta szmatka która po kilku praniach nadaje się do
      > wyrzucenia. aha, i bez prasowania. sądzę że spełni te warunki raczej gr
      > ubszy materiał ze sztucznego włókna niż bawełna. czy widział ktoś takie cudo? w
      > brew pozorom w sieciówkach typu H&M, C&A, Orsay nie da się tego kupić.

Dziwne, bo bluzki "basic" zawsze kupuję właśnie w takich.
      Zajrzyj tez do Zary. W zeszłym roku kupiłam tam bardzo fajne, gładkie, bawełniane z lycrą i bez udziwnień. Wybór kolorów dowolny.
      • bella_roza Re: gładka bluzka pod żakiet - gdzie kupić 22.09.12, 12:21
        bawełna z lycrą będzie mocno obcisła a tego nie chcę, do tego po paru praniach zmienia się w szmatę.
    • beverly1985 Re: gładka bluzka pod żakiet - gdzie kupić 22.09.12, 12:28
      W ogóle nie wyobrazam sobie takiej bluzki indifferent. Jesli ma byc bez prasowania, to takie sa z dodatkiem elastanu- wiec raczej obcisla. Jeśli ma być "przy ciele, ale nie obcisła" to mnie sie kojarzy z bluzką koszulową, ale takie trzeba prasować

Masz jakieś zdjęcie bluzki, o jaka ci chodzi?
    • lady_nina Re: gładka bluzka pod żakiet - gdzie kupić 22.09.12, 13:07
      gerry weber, simple, massimo dutti, jackpot, cos, pennyblack, solar, tiffi, marc o'polo, part two

aczkolwiek takie proste bazy to raczej zwykle z domieszką elastyczną - chociaż może to złudzenie, bo ja takich szukam
      takie nie elastyczne to najprędzej chyba w cos, part two i marc o'polo
    • agni71 Re: gładka bluzka pod żakiet - gdzie kupić 22.09.12, 14:15
      Esprit
    • mika_p Re: gładka bluzka pod żakiet - gdzie kupić 22.09.12, 14:48
      Pawilony na rynku, tudzież inne skupisko nie sieciówek, tylko pojedynczych sklepików.
      Twój opis kojarzy mi sie z bluzkami, jakie lubbi moja mama, a ona się głownie w takich miejscach zaopatruje, galerie z sieciówkami ją denerwują.
      • jola-kotka Re: gładka bluzka pod żakiet - gdzie kupić 22.09.12, 15:26
        simple,tam maja takie rzeczy i w brew pozorom nie tragiczne.
    • bella_roza Re: gładka bluzka pod żakiet - gdzie kupić 30.09.12, 16:05
      już wiem czego szukać - wiskoza+elastan, ale grubsze nie cieniutkie przezroczyste. taki materiał ma pewną sztywność i nie opina się tak bezlitosnie na sylwetce wink
    • annajustyna Re: gładka bluzka pod żakiet - gdzie kupić 30.09.12, 16:17
      Szmizjerke? Chyba princeske? Patrzylas w Orsayu?
      • annajustyna Re: gładka bluzka pod żakiet - gdzie kupić 30.09.12, 16:18
        Doczytalam, ze w Orsayu nie. No to Esprit.
    • dziarpok Re: gładka bluzka pod żakiet - gdzie kupić 30.09.12, 22:35
      Polska firma- Ostrów- nie szmacą się i nie trzeba prasować. Sprawdzone, H&M, orsaye - dawno zużyte i wywaone, tylko nie te polecane.
      • bella_roza dziarpok 01.10.12, 10:12
        a gdzie można kupić te bluzki Ostrów?
    • kamelia04.08.2007 Re: gładka bluzka pod żakiet - gdzie kupić 30.09.12, 22:40
      może w petit bateau moja kolekcje damska, a w damskiej sa poszukiwane przez ciebie klasyki z porzadnej bawełny
    • gaga-sie Re: gładka bluzka pod żakiet - gdzie kupić 30.09.12, 22:52
      Sprawdź bluzki z Gatty
    • joanna.pio Re: gładka bluzka pod żakiet - gdzie kupić 01.10.12, 14:55
      Mam sprzed kilku lat H&M, a te kupione niedawno się szybko zeszmaciły. Obecnie dobrze się mi noszą topy i koszulki z Camaieau (nie wiem, jak toto się pisze).
    • default Re: gładka bluzka pod żakiet - gdzie kupić 01.10.12, 15:09
      W Promod widziałam coś takiego. Białe, czarne, kremowe, szare i takie jakieś... beżowe czy różowawe. Po 59 zł.
      Ewentualnie - jeśli jesteś z W-wy - możesz takie bluzeczki w przeróżnych kolorach kupić po 10 zł w CHT Marywilska 44 smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka