Dodaj do ulubionych

Czapka zimowa

28.09.12, 22:38
Zainspirowana wątkiem o kapeluszu chciałam Was zapytać, czy zimą nosicie czapki i jeśli tak to w jakim fasonie?
Ja mam odwieczny problem z doborem czapki, w każdej wyglądam idiotycznie uncertain (tak mi się przynajmniej wydaje) więc od ładnych kilku lat uszy mi marzną zimą tongue_out
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: Czapka zimowa 28.09.12, 22:47
      Futrzany toczek- ze sztucznego futerkana podobienstwo tego www.mojeciuchy.pl/dane/3372116/Wielki_futrzany_TOCZEK_na_zime.html
      • edelstein Re: Czapka zimowa 28.09.12, 22:54
        Na super mrozy,rzadko sie zdarzaja mam uszatke z naturalnego futra i skory.Na mniej mrozne dni mam kaptur od kurtki,rowniez z futrem.Uwielbiam wykonczenia futerkowe,ale tylko naturalne.
    • zuwka Re: Czapka zimowa 28.09.12, 22:49
      Ja mam niezliczoną ilośc czapek smile od wielkich zachodzących na oczy czap, poprzez czapy ze sztucznego futra z nausznikami, smieszne czapki z węzłami jak uszy zwierzece, z roznymi pomponami, po czapki z daszkiem. Ja mam to szczęście, ze w większości czapek moja twarz wyglada dobrze. Zatem lubię sezon jesienno zimowy, bo mogę wzbogacić kreacje różnego rodzaju czapkami.
    • followthesun Re: Czapka zimowa 28.09.12, 22:57
      No właśnie kapelusz noszę. Doskonale się sprawdza.smile

https://www.michaeljacksoncelebrityclothing.com/MJ-Pics/SmoothCriminal/MJ-Black-Fedora.jpg
    • pruszynkaaa Re: Czapka zimowa 28.09.12, 22:58
      Ja po prostu weszłam do sklepu z kapeluszami - niemal wszystkie na mnie pasowały i w każdym wyglądałam nieźle. Od tamtego momentu koniec z czapkami
      • myszmusia Re: Czapka zimowa 29.09.12, 15:10
        jakim cudem wam w kapeluszach nie marzna uszy?
        • mysz1978 Re: Czapka zimowa 30.09.12, 00:31
          trudno mi opisac swoej capki, bo sa takie jakies zwykle big_grin Staram sie zeby nei rzucaly sie w oczy bo wygladam glupio uncertain
          Problem bede miala niedlugo, bo o ile sa cienkei czapki dla dzieci (jesienno-wiosenne bawelniane) to da doroslego to juz niekoneicznie uncertain
          A niestety mam nawracajace problemy z zatokami, wiec jzu do zera stopni nie czekam bo wiem jak sie to konczy uncertain
        • followthesun Re: Czapka zimowa 30.09.12, 07:10
          Nie wiem, ale nie marzną. smile

myszmusia napisała:

> jakim cudem wam w kapeluszach nie marzna uszy?
    • czarnaalineczka Re: Czapka zimowa 28.09.12, 23:01
      zalezy do czego
      mam uszatke z baardzo dlugimi uszami
      mam zwykle " zolwiowe"
      a najczesciej nosze czarny kaszkiecik
    • klubgogo Re: Czapka zimowa 29.09.12, 09:42
      Nienawidzę czapek, ale noszę dopiero poniżej minus 5 lub poniżej zera, gdy mocno wieje. Noszę zwykłe wełniane.
    • gulcia77 Re: Czapka zimowa 29.09.12, 09:53
      Z tego samego powodu noszę kapelusze i kaszkiety big_grin
    • mayaalex Re: Czapka zimowa 29.09.12, 10:00
      Mam uszanke ze sztucznego futra, wyglada fajnie do puchowych kurtek, czapke z daszkiem (hmm... Chyba kaszkiet?) z cienkiej welnianej tkaniny i kapelusz. Wreszcie nie marzna mi uszy bo wczesniej to juz musialo byc naprawde strasznie zimno zebym cos na glowe zalozyla wink
    • jowita771 Re: Czapka zimowa 29.09.12, 10:13
      Noszę, bardzo lubię czapki. Noszę różne, ale najbardziej lubię duże. Mam fajny kaszkiet ze sztucznego futerka.
    • 18lipcowa3 Re: Czapka zimowa 29.09.12, 10:18
      taką zwykłą jak z H&M, kremową albo jakies zywe kolory
      do tego mam pompon z lisa na górze
      Mucha taką miała w zeszłym roku

• imogen0 Re: Czapka zimowa 29.09.12, 10:22
      Lubię nosić czapki,wełniane w zdecydowanych kolorach
    • gagunia Re: Czapka zimowa 29.09.12, 10:39
      Czapek mam dużo, w zależności od tego, do czego chcę je nosić. Wełniane, z pomponem, z daszkiem, podwójne materiałowe "garnki". Generalnie 90% moich czapek ma fason wyglądający na za dużą, luźną. A wszystko po to, żeby mi nie przychlastało fryzury.
      W ogóle uwielbiam nakrycia głowy i uważam, że wyglądam w nich fajnie. Do niektórych strojów wolę siebie w czapce/chuście niż bez.
      • marzeka1 Re: Czapka zimowa 29.09.12, 14:47
        Noszę, zawsze, najlepiej mi w fasonach z daszkiem- takich mam kilka i je najbardziej lubię. Nie znoszę chodzić zimą z gołą głową, zaraz bolą mnie uszy, głowa, włosy robią się okropne (to już wolę je maltretować czapką).
    • paartycja Re: Czapka zimowa 29.09.12, 14:53
      zimą raczej nie wychodzę bez czapki- chyba,że jest 5 na plusie.
      najbardziej lubię włóczkowe,z pomponem,luźne- smerfetki się chyba na takie mówi choć lubię nie aż tak luźne,bardziej dopasowane
    • mika_p Re: Czapka zimowa 30.09.12, 01:00
      jak jest mi zimno, to w odwłoku mam wygląd.
      W 90%, a te 10% przeznaczam na kolor - w silne mrozy noszę czapkę włóczkową.
      Jak jest lekko zimno, to beret, aksamitny albo filcowy.
      Jak jest zimno znienacka, to owijam głowę szalikiem - środek szalika na środek czoła, skrzyżowane z tyłu i zawiązane w przodu, żeby szyje chronić.
      • bi_scotti Re: Czapka zimowa 30.09.12, 03:25
        Czapke nosze wylacznie na narty; jak pisalam w watku o bieganiu w zimie, kiedys przy -30C w wietrze probowalam biegac w czapce - zdecydowanie za cieplo kolo 4-5 km wiec nawet jak jest bardzo zimno to tez biegam tylko w opasce. Czapek nie uznaje, jak juz koniecznie cos musze zalozyc, bo wali sniegiem to niech bedzie kaptur ale i tak wole gola glowe. Jedyne dwie kobiety, ktore ewentualnie moge zaakceptowac w kapeluszach to Marlena i Ingrid, reszcie zawsze szczerze wspolczuje ...
        https://www.events.at/static/binaries/thn/130/530/89/img_600x600.jpg
        https://www.movieactors.com/freezes1/casablanca127.jpeg
        • followthesun Re: Czapka zimowa 30.09.12, 07:12
          Naprawdę uważasz, że tylko dwie kobiety na świecie mogły nosić kapelusze? smile
          • aneta-skarpeta Re: Czapka zimowa 30.09.12, 07:25
            3
            Audrey jeszcze pewnie

ale, że wszystkie trzy już nie żyją to już nikt nie powinien nosić nakryć głowybig_grin
            • followthesun Re: Czapka zimowa 30.09.12, 07:29
              Tak to jakoś wyszło. big_grin

aneta-skarpeta napisała:3
              Audrey jeszcze pewnie ale, że wszystkie trzy już nie żyją to już nikt nie powinien nosić nakryć głowy big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka