Dodaj do ulubionych

Szkoła-zaczyna się.Czyli o idiotyzmach óczycieli.

• iwles przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 14:40

Óczycielka okazała się być fajną nauczycielką -cd
      yenna_m 03.10.12, 13:47

Pogadałam, wyjaśniłam, poszukałam rozwiązania. Spodziewalam sie zmory z długimi zębiszczami, spotkałam miłą blondynkę smile
      Pismo miałam w torebce w razie sztywnego podejscia do problemu. Sztywniactwa nie bylo.
      Sprawa załatwiona big_grin
      Znaczy się - nieporozumienie było tongue_out
      -------------

Re: Óczycielka okazała się być fajną nauczycielką
      pade 03.10.12, 13:50

I nie głupio Ci teraz?

----------

yenna_m 03.10.12, 14:04

nie

pozłościłam się w bezpiecznej smile forumowe przestrzeni a dla pani byłam miła

nie wiem, dlaczego miałoby mi być glupio

natomiast paniom, które nie widziały niczego złego w stawianiu ocen za niemanie sprawdziana napisanego na bdb powinno być głupio

bo to jednak o nich świadczy
      (ewidentne óczycielstwo smile )

---------------------------

A jak pani motywowała swoją decyzję?
      amoreska 03.10.12, 14:08

Gdyż niezmiernie mnie to ciekawi smile

Aha, dobrze, że sprawa wyjaśniła się pozytywnie smile

----------------

Re: A jak pani motywowała swoją decyzję?
      yenna_m 03.10.12, 14:17

no generalnie nieporozumienie było
      sprawdzian jest mój, pani go nie potrzebuje, jak się okazuje

---------------

koolair 03.10.12, 14:21

To skoro go nie potrzebuje to za co ta pałka??

----------------

yenna_m 03.10.12, 14:27

no toż mówię, że nieporozumienie zwyczajne
      za nic pałka

------------

sadosia75 03.10.12, 14:30

Najważniejsze, że sprawa wyjasniona, dzieć nie został pokrzywdzony a óczycielka to jednak nauczycielka.
      wsio dziś załatwiłaś?

---------------

chipsi 03.10.12, 14:09

Też uważałam że ta jedynka była idiotyzmem. Fajnie że wyjaśniłaś sprawę i fajnie że o tym napisałaś. Głupio by było gdybyś tylko narzekała na forum i nie wyjaśniała sprawy, ale tak?

A tak w ogóle to wkurza mnie że człowiek nie może się spokojnie przyznać do pomyłki bo go inni zjedzą. Mój mąż tak ma a ja pomału staję się "nieomylna".

-----------------

joanna35 03.10.12, 14:25

Super, że wyjasniłaś sprawę i napisałaś o tym na forum
      • kub-ma Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 17:23
        Yenna strasznie smutne to jest. I nie mam na myśli szkoły
        • yenna_m Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 17:29
          a couważasz, że urzędnik skarbówki też może takie samowolki uprawiać?
          serio?

smutne jest to, co piszesz
          jako nauczyciel

naprawdę strasznie smutne
          • kub-ma Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 18:24
            Wiesz co jest smutne? Że napisałaś najpierw, że pai jest niezbyt rozumna i niemal nazwałaś ją idiotką. A dopiero później wyjaśniłaś sprawę. I okazało się, że to nieporozumienie.
            Najpierw chciałam odpisać na Twój poczatkowy post, że trochę już pracuję w tym zawodzie i wiele sytuacji widziałam i powinnaś porozmawiać z panią, bo niemal pewna jestem, ze sytuacja się wyjaśni i nie trzeba tak ciężkiej broni wywlekać.
            I się wyjaśniło i pani okazała się sensowną osobą i teraz to Ty w ogień za nią.
            Nie lubię, gdy ktoś rzuca tak lekko tak ostre słowa. Mi w takiej sytuacji trochę jednak byłoby wstyd.
            • kawka74 Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 18:26
              To się lekko zdublowałyśmy....
        • sarah_black38 Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 17:37
          iwles napisała:

>
          > Óczycielka okazała się być fajną nauczycielką -cd
          > yenna_m 03.10.12, 13:47
          >
          > Pogadałam, wyjaśniłam, poszukałam rozwiązania.

I o to mi cały czas chodziło, o zwyczajną rozmowę bez piany na ustach ( i wątku na 300 wpisów). Dobrze ,że na sam koniec pani stała się ponownie nauczycielką.
          • yenna_m Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 17:45
            bo pani okazała się być osobą bardzo sensowną i zainteresowaną uczniem

a wtedy, gdy nawet dzieciak cos nabroi czy przekręci, jestem w stanie za takim nauczycielem iść nawet w ogień i do upadłego trzymać jego stronę tongue_out
            • mirmunn Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 18:00
              a jednak... nieporozumienie, synuś jedynki nie dostał,historia się powtarza
              co wymyśli nasza mamuśka następną razą?
              hehehe
              jak to niektórzy biją pianę
              • yenna_m Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 18:02
                cóż
                na pewno jakiś temat się znajdzie

óczycielstwo to temat - rzeka big_grin
                • mirmunn Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 18:04
                  podobnie jak walnięte mamuuuuuuuuśki
                  • yenna_m Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 18:09
                    zmień pracę, bo aż tutaj czuć zapach wypalenia
                    (i nie zartuję, pisałam pracę na temat wypalenia zawodowego; depersonifikacja oraz własnie taka postawa to objawy wypalenia)

moim zdaniem nie nadajesz się do zawodu z takim podejsciem do dzieci (nie znasz dziecka i uważasz, ze patologiczny kłamca) oraz rodziców

smutne

ale cóż
                    bywa - nie każdy może być nauczycielem
                    niektórzy przez całe życie są tylko marnymi óczycielami - bez jaj, pasji i bez szacunku oraz sympatii dzieci i rodziców
                    • kawka74 Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 18:25
                      Wiesz, co jest smutne?
                      To, że obraziłaś całkiem sporą grupę ludzi, łącznie z tą - teraz - cudowną nauczycielką syna (ciekawe, czy wie, że została nazwana idiotką). To, że z poprzedniej, podobnej historii nie wyciągnęłaś żadnych wniosków. To, że nie potrafisz przeprosić (bo tego, co wysmażyłaś w tym osobnym wątku, przeprosinami bym nie nazwała).
                      Ale najsmutniejsze są chyba gazyliony emotów - tego to się naprawdę nie da znieść.
                      • yenna_m Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 18:40
                        jest rada - nie czytaj, serio

i poczytaj o roli emotek

nie, nie pisałam, że za tą panią mogłabym w ogień pójść
                        za mało ją znam

nie nadinterpretowywuj

natomiast cała masa osób pracujących w szkole nieźle się popisała pisząc swoje posty

odzew porażający
                        począwszy od udowadniania, że wystawianie oceny ndst za nie oddanie sprawdzianu ocenionego na bdb to sytuacja normalna
                        aż do stwierdzenia, że w sytuacji ewentualnej skargi rozwiązaniem jest oskarżenie rodzica i dziecka o fałszowanie dokumentów

niech żyje etyka!

to naprawdę chore, zdegenerowane środowisko
                        i nie chodziło tutaj o tę panią
                        chodziło o reakcję kobiet pracujących w zawodzie nauczyciela i udzielających się na forum na dośc absurdalną sytuację, gdy dziecko dostaje jedynkę za nie przyniesienie sprawdzianu ocenionego na ocenę bdb

nie zauwazyłam, poza kilkoma odosobnionymi wypadkami, podejścia godnego zaszczytnego miana pedagoga

ot, takie tam óczycielstwo nie lubiące dzieci i ich mamusiek się odezwało

czas zmienić racę, mile panie
                        to smutne, gdy człowiek na codzień robi coś, czego nie lubi tongue_out
                        • yenna_m Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 18:44
                          tak btw nie pomyślałaś, ze post np mógł być podpuchą? big_grin
                        • kawka74 Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 19:14
                          Pozostaje tylko pogratulować dobrego samopoczucia.
                          A podpucha - nie, nie sądzę, raczej odwracanie kota ogonem i przenoszenie ciężaru dyskusji na inne poletko, żeby zatrzeć fatalne wrażenie po pokazie własnej niekompetencji, pieniactwa i grubiaństwa.
                          • yenna_m Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 20:10
                            a smile

kompetencją nazwiesz stwierdzenia dosi?
                            a to ciekawe big_grin

mnie mierzi takie podejscie do ocenianych przez siebie osób
                            może dlatego, że też pracowałam w tym zawodzie
                            i to, co czytam na forum (chodzi mi o tę całą rozpiętość komentarzy aż do zapewnienia dosi, że w takich wypadkach oskarżyłaby matkę o kłamstwo a dziecko o fałszerstwo dokumentów) jest cholernie obrzydliwe

jesli uważasz, że takie stwierdzenia przystoją nauczycielowi - to sorry, kończę dyskusję, bo mi, jako byłemu nauczycielowi, takie bagno nie pasi tongue_out
                            nie musi, prawda?
                            • kawka74 Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 20:24
                              > kompetencją nazwiesz stwierdzenia dosi?

Nie. Nazywam Twoje zachowanie niekompetentnym i grubiańskim z elementami pieniactwa. Nie piszę o Dosi czy o kimkolwiek innym, tylko o Tobie.

> i to, co czytam na forum (chodzi mi o tę całą rozpiętość komentarzy aż do zapew
                              > nienia dosi, że w takich wypadkach oskarżyłaby matkę o kłamstwo a dziecko o fał
                              > szerstwo dokumentów) jest cholernie obrzydliwe

Yenna, przyjrzyj się sobie, zanim zaczniesz się bawić w Naczelnego Umoralniacza - zachowałaś się histerycznie, obraziłaś człowieka, osądziłaś na podstawie bardzo kiepskich przesłanek. Ale to nie było obrzydliwe, a skąd, gdzie tam - prawda?
                              Zacznij od uporządkowania tego bagna, które sama wyprodukowałaś, a dopiero potem bierz się za umoralnianie reszty świata.
                              • yenna_m Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 20:33
                                moment
                                czy bagno nie okazało moralności świata nauczycielskiego?
                                chodzi mi o tą wypowiadającą się we wskazany przeze mnie sposób część

dla mnie to potwierdzenie tezy, że przyjęte przeze mnie stwierdzenie, że są óczyciele, którzy tak zrobią, jest prawdziwe

a nie jest?
                                przyjrzyj się

zanim weźmiesz się za obronę moralności, spójrz krytycznym okiem na ten światek
                                mnie obrzydza takie udowadnianie przez nauczyciela, że takie zachowanie mieści się w granicy normy

czyli zdarza się
                                nie u mnie, to gdziekolwiek, nie?
                                • kub-ma Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 04.10.12, 17:28
                                  A czy przypadkiem Dosia nie podjęła dyskusji na tym samym poziomie co Ty?
                              • pade Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 21:26
                                Kawka, gratuluję dyplomacji i cierpliwoścismile
                                • kawka74 Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 04.10.12, 17:33
                                  Cierpliwości mi już zabrakło, a dyplomację zachowam dla moich dzieci wink
              • mirmunn Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 18:02
                a i może przebadaj synusia, bo albo niekumaty albo patologiczny kłamca
                psycholog nie zawadzi smile

szkoda tylko,że nie dałaś pisma dyrektorowi i pani, błaźniąc się ostateczniesmile
                • yenna_m Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 18:04
                  ale dlaczego uważasz, że mój syn to patologiczny kłamca?

sprawa dotyczyła młodszego dziecka a nie starszego

• mirmunn Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 18:05
                    w takim razie obajsmile
                    • yenna_m Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 18:06
                      i Tobie też wszystkiego najlepszego big_grin
                      óczycielka? big_grin
                      widać big_grin big_grin big_grin
                      • mirmunn Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 18:10
                        pudło
                        ale skoro wiesz lepiej- to wolny kraj smile smile smile
                        • yenna_m Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 18:13
                          no to ja Ci mówię, że też pudło z Twojej strony big_grin

• yenna_m Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 18:06
                  swoją drogą - jakie to specyficzne osoby óczą w szkołach big_grin tak se myślę, gdy czytam twój post, mirmunn
          • yenna_m Re: przyklejone przez moderatora - c.d. 03.10.12, 17:51
            sarah - połowa wpisów jest o pomidorze tongue_out
      • vesper_lynd_1 Yenna...pokaż kobiecie ten watek;) 03.10.12, 18:43

...koniecznie, dla ostatecznego oczyszczenia atmosfery...hehehehe

...masz Ty problem, kobieto, oj masz sama ze sobą....

• yenna_m Re: Yenna...pokaż kobiecie ten watek;) 03.10.12, 18:45
          nie, po prostu nie lubię idiotyzmów szkolnych big_grin

strasznie nie lubię big_grin

natomiast w/w wątek pokazuje myślenie dużej grupy nauczycieli - że sytuacja w ktorej dzieciak dostaje ndst za nieprzyniesienie spr to norma big_grin

gratulacje big_grin

takie osoby uczą nasze dzieci, brawo!
          • d.o.s.i.a Re: Yenna...pokaż kobiecie ten watek;) 03.10.12, 18:54
            > takie osoby uczą nasze dzieci, brawo!

E tam, jeszcze gorsze, ze takie osoby jak Ty maja dzieci na wychowaniu...
            • yenna_m Re: Yenna...pokaż kobiecie ten watek;) 04.10.12, 08:26
              dlaczego?
              uważasz, że idealna matka pozwoli óczycielce pomiatać swoim dzieciem?

cóż.
              mamy zupełnie inne wizje rodzicielstwa
              ino to, że twoja wizja jest niekompatybilna z moją to już mnie nie bardzo obchodzi big_grin
              twój cyrk - twoje małpy
              • kub-ma Re: Yenna...pokaż kobiecie ten watek;) 04.10.12, 17:32
                yenna_m napisała:

> dlaczego?
                > uważasz, że idealna matka pozwoli óczycielce pomiatać swoim dzieciem?

Idealna matka broni swojego dziecka. Tylko cały problem polega na tym, że owa nauczycielka nie pomiatała Twoim dzieckiem. Tobie się tylko tak wydawało.
                • yenna_m Re: Yenna...pokaż kobiecie ten watek;) 04.10.12, 17:51
                  akurat sprawa jest trochę bardziej złożona, o kilku aspektach nie pisałam na forum

więc znając wycinek rzeczywistosci, nie odważyłabym się tak napisać big_grin
                  • kub-ma Re: Yenna...pokaż kobiecie ten watek;) 04.10.12, 18:43
                    yenna_m napisała:

> o kilku aspektach nie pisałam na fo
                    > rum

Eeee, tak się nie da dyskutować. Jeżeli z faktów podajesz tylko piąte przez dziesiąte, to ani rady nie da się udzielić, ani opini rzetelnej stworzyć.
                    • yenna_m Re: Yenna...pokaż kobiecie ten watek;) 04.10.12, 18:58
                      no nie da, nie da
                      tu się kilka spraw nawarstwiło

na szczęście wszystkie zostaly wyjaśnione ku obopólnej radości

Natomiast naprawdę mogę, bo się nie wstydzę, przerosić tej pani za podejrzenie o óczycielstwo, albowiem pani óczycielką nie jest, czego dowiodła mi podczas rozmowy na tematy budzące mój niepokój.

Co niniejszym czynię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka