06.10.12, 20:23
Zdecydowałam się !Po długich latach myślenia warto,nie warto -wypada nie wypada!Zamierzam sobie zrobić malutki tatuaż,miejsce to nadgarstek lewej ręki,kolorowy....

Jak kilka minut temu,powiedziałam o tym mężowi ,oznajmij ,że najlepiej będzie jak zrobię sobie znak "przerwa w życiu" i podał datę ślubu,zabawne.......frytkami i kotletem zamknęlam mu buzię,dobrze,że był głodnysmile

I teraz potrzebuję troszkę pomocy każde zdanie będzie dla mnie na wagę złota!Na pewno nie chcę gwiazdek i napisów obecnie modnych ,kwiatków więc co ?Widziałyście coś ciekawego ,macie jakieś pomysły....

A tak ogólnie macie tatuaże ,pochwalicie się gdzie i co ,może fotka.....warto było czy żałujecie?
Obserwuj wątek
    • aneta-skarpeta Re: Tatuaż! 06.10.12, 20:33
      ja jestem tatuazowa- mam całe plecy- robione rok, co miesiacsuspicious

moj mąż ma rękaw i łydkę

zaczełam jak mialam 18 at i zrobilam sobie maly drobiazg i potem dorobiłam resztęwink

pewnie to nie koniec, natomiast gdyby nie praca to bym chodzila chyba cala wydziargana

jak wybierzesz wzor to odczekaj, aby upewnic sie czy napewno chcesz ten- ja czekalam bardzo dlugo ( choc mialam tylko zarys

a najlepiej zrob jak moja bratowa- nakleiła sobie tatuaz zmywalny i po 3 dniach wiedziala ze nie chce tatuazy, bo ją to męczy

ja nie żałuję, ale tez o nim nie myslę
      • kkalipso Re: Tatuaż! 06.10.12, 20:48
        Szczerze -nie spodziewałam się tego po tobie smile

Albo to takie głupie szufladkowanie,że emama to już tylko mama.Garsonka itd.l

Ja do takich zmian jestem okropna musze dojrzeć jak dobre wino ,a jak już zrobię to na pewno nie będę żałowała.Sam fakt,że w końcu wiem gdzie chcę to wielki postęp,zrobię go tam bo będzie tylko dla mnie i będę go widzieć wciąż ,między zegarkiem a bransoletkami(a zawsze coś noszę).Jednak nie mam pomysłu na wzór ma być mały ,wielkość powiedzmy kapsla .Kocham moją rodzinę i jednak być może zdecyduję się na daty czy incjały....trudno będziesad

Mój mąż zrobił sobie tatoo przed wakacjami na plecach ,fajnie wygląda.....
        • aneta-skarpeta Re: Tatuaż! 06.10.12, 21:55
          oglądaj duzo stron ze zdjęciami, w końcu Cię tkniesmile
          z małym jest problem, bo jest mało miejsca i trzeba sie zdecydowac na 1 rzecz
          • gwen_s Re: Tatuaż! 07.10.12, 09:48
            ja widziałam właśnie na nadgarstku wytatuowana grupa krwi.
            Sama myślę nad tatuażem, tzn chcę, ale właśnie gdzie i wzór jeszcze nie wybrany, nie spieszę się zobaczymy co z tego wyjdzie.
            A słyszałam też, ze (ponoć) dobrym sposobem na sprawdzenie wzoru jest rozwieszenie obrazka w "stałych" miejscach, praca, kuchnia, łazienka itd, jak sie opatrzy i nadal będzie wow to można robić smile
            • aneta-skarpeta Re: Tatuaż! 08.10.12, 16:32
              z doswiadczenia powiem

ludzie bez tatuazy mają jakieś irracjonalne wyobrażenie o posiadaniu tatuazusmile

ludzie wytatuowani nie myslą, gdy sa starzy- ojej jestem taki pomarszczony i mam jeszcze do tego tatuaz

myslą jak kazdy- ojej jaki jestem pomarszczony, będę miał w tym miesiącu na leki?suspicious

do tatuaża sie człowiek przyzwyczaja i nie traktuje sie go- ojej mam tatuaz
              on po prostu jest, nie mysli się o nim i nawet jeśli za 10 lat zrobilby sobie cos innego w tym miejscu, to akceptuje fakt- ok w tamtym czasie zrobilem to i jest ok, szukam innego miejsca na cielewink- zakładam ze nie ma babola
              ja np mam tylko 1 plecy i bardzo żałuję, bo tam sie człowiek najmniej marszczy, najmniej tyje i łatwo to pokazać lub schować

i teraz gdybym miala zrobic sobie kolejny tatuaz to pewnie wybralabym inny wzór, co nie oznacza, ze tego żałuję, po prostu dojrzałam do innego wzoru i szukam miejsca na ciele na kolejny
              warto wzór przemysleć, a jednoczesnie zdecydowac się na cos oryginalnego- np ja powiedzialam mojemu ( artur szolc) co chcę miec mniej więcej a on mi namalował obraz na ciele mazakiem, pozmienialismy szczegóły i do roboty
              mało osób jest takich ja jawink wiec warto sobie popatrzec poszukac i wybrac dobrego tatuażystę

jak robimy napis to wiadomo trudno to spieprzyc, ale jak chcesz np kwiaty, motyle, jaszczurę to warto sie 3 razy zastanowic nad tym kto ma to zrobic
    • kropkacom Re: Tatuaż! 06.10.12, 20:39
      A dlaczego chcesz sobie zrobić tatuaż? Mi się tatuaże podobają, ale u niektórych osób. Sama nie mam, bo to nie mój styl tongue_out
      • kropkacom Re: Tatuaż! 06.10.12, 20:42
        Pamiętaj: demotywatory.pl/3851515/Czasu-
        • kkalipso Re: Tatuaż! 06.10.12, 20:52
          img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201207/1341105358_tmh5lk_600.jpg" border="0" alt="https://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201207/1341105358_tmh5lk_600.jpg">

Jeśli mam wygladac tak jak ta 90 l.to nawet tam tatuaz jestem gotowa sobie zrobićsmile
          • kkalipso Re: Tatuaż! 06.10.12, 20:53
            https://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201207/1341105358_tmh5lk_600.jpg

o to mi chodziło!
            • kropkacom Re: Tatuaż! 06.10.12, 21:07
              No ok. Czym jest dla ciebie tatuaż? Ozdobą? To sobie walnij kwiatka. Buntem? Chcesz coś światu przekazać, a może chcesz coś konkretnie o sobie powiedzieć? Może to ma być symbol miłości do pana co mu obiad robisz? Jak sobie na te pytania odpowiesz to będziesz wiedziała co tatuaż ma przedstawiać.
              • kkalipso Re: Tatuaż! 06.10.12, 21:16
                Raczej z buntem ma najwięcej związku moja decyzja ....

Buntem samej z sobą...
        • jak_matrioszka Re: Tatuaż! 06.10.12, 20:52
          https://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201210/1349105202_isyrji_600.jpg
    • czarnaalineczka Re: Tatuaż! 06.10.12, 20:40
      mala mi sobie zrob
    • broceliande Re: Tatuaż! 06.10.12, 20:44
      Wiesz co? Dziwię się, że nie masz pomysłu. Nie wiesz jakim obrazkeim chcesz uwiecznić jakiś moment w życiu?
      Kto inny ma napisać, że pająka, różę, czaszkę, czy inne takie?
      I co jest modne?
      Dziwne.
      Ja nie mam tatuażu właśnie dlatego, że moje życie nie da się ująć w jeden symbol na skórze.
      Nie kierowałabym się modą, wybrałabym coś ważnego.
      Nie masz nic ważnego?
      Jsa mam mnóstwo ważnych rzeczy i dlatego nie potrafię wybrać i raczej nie wybiorę.
      • katus118 Re: Tatuaż! 06.10.12, 20:46
        Tylko przypadkiem nie rób tak: www.wiocha.pl/746773,Trudny_klient
    • marzeka1 Re: Tatuaż! 06.10.12, 20:53
      Nie, nie mam pomysłu,nigdy nie zdarzyło mi się zobaczyć ładnego tatuażu; mój śp. ojciec miał na duży tatuaż na przedramieniu: pamiątka z wojska. I zawsze wiedziałam,że mi się to nie podoba.
      • kkalipso Re: Tatuaż! 06.10.12, 21:00
        Tych tatuaży przed i po komunie to nawet nie biore pod uwagę...nie dziwne,że taki negatywny stosunek ma do tego wiele osób to tak jak z ruskim złotem......wszystko dla polańskich złote kojarzy się z tandetą..choć juz tyle lat minęło.
      • jowita-90 Re: Tatuaż! 06.10.12, 21:02
        Mam na nadgarstku lewej ręki imię syna. Tandeta? Nie obchodzi mnie to-jest moja. Na dzień dzisiejszy wiem że jak będzie mnie stać to napewno zrobię jeszcze na stopie i na karku. Dla siebie.
        • kropkacom Re: Tatuaż! 06.10.12, 21:09
          I to jest fajna sprawa, bo ty wiesz czym jest dla ciebie tatuaż.
    • thorgalla Re: Tatuaż! 06.10.12, 21:16
      Moim zdaniem najgorszy wybór na tatuaż to imiona ukochanych i/lub daty ślubu.
      Skończy się miłość i tatuaż zostanie.
      W necie można znaleźć fotki usuwanych albo przerabianych tatuaży.
      Goresz nawet od serduszek,rózyczek czy znaków chińskich.

Jeżeli kiedykolwiek upadnę na głowę aby sobie zrobić tatuaż to będzie to imię dziecka.
      Dziecko zawsze zostanie moim dzieckiem.
      • kropkacom Re: Tatuaż! 06.10.12, 21:19
        Mi się podobają (jeśli tak można to określić) ciekawe hasła, które jednak coś mówią. Kwestia jest taka, że trzeba mieć coś do powiedzenia... smile
      • broceliande Re: Tatuaż! 06.10.12, 21:20
        A ja chcę nakłonić męża do tatuażu: moje imię + foreverbig_grin
        Na plaży pękałabym z dumy...
        • kropkacom Re: Tatuaż! 06.10.12, 21:22
          Oj, miałyby baby gadania na tej plaży big_grin
          • broceliande Re: Tatuaż! 06.10.12, 21:42
            No i o to by chodziło...
            Mój mąż - rozumiesz - klata, opalenizna, z tym tatuażem. I ja u jego boku dumna i blada!
            • kropkacom Re: Tatuaż! 06.10.12, 21:47
              Już to sobie zwizualizowałam smile
      • kkalipso Re: Tatuaż! 06.10.12, 21:24
        Też tą drogą idę coraz bardziej.....

Teraz rozmawiałam z meżem i mówi mi ,że jak coś będzie nie tak to jakiegoś X będę sobie musiała znależć............Imię córki wygrywa ,ale jeśli i z nią nie będę w dobrych kontaktach to co?
        • aneta-skarpeta Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:58
          napisz sobie imę córki np Ania

a jak się kiedys znienawidzicie to sobie przerobisz na I hate Ania, albo jesli nie lubisz angielskiego
          nienawidzę Cię, Ania

wink
    • rosapulchra-0 Re: Tatuaż! 06.10.12, 21:22
      Mam mały tatuaż na lewej dłoni wzdłuż małego palca.
      Podobają mi się te:
      https://3.bp.blogspot.com/-UmkktSPZFRg/Ta2jtXZrQvI/AAAAAAAAAG4/YnAqr8XreGM/s1600/ear_tattoos_16%255B1%255D.jpg
      https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSX-0-pX1FkjTKgjil_qDzQ1rEpJWP8FhkT6ZkCpqxeKKVIiYoTeA
      https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSysmIDLgdnpTM3lLOfHmJAuo2bWcA_lyXKBy3dKT32XVYpbAEEpg
      https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQcc73PQXryaKjFxLhxJ253evk8KoWiEN95aF-wYR_G1eeObwZtrw
      https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT3RBUaQIrqeU-zDzfdQSV5HrC8uMVRqthY65xRnpbAs07H-lJC
      https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRNOlWyUAqXybSoDBcxf_k-U74dZlxL7j5EKP-mXPT2YFiKiwjm
      https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRD-t4qGBaGdqRdh-h9EZvN-KgbAWYa0pF5DOF72NEcWWHQpkwXgQ
      https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQhgp7SUJEf_a0BHRW_niASM9iv2qHBpcfRv2HpA0Q1Yc2vVFeqgQ
      https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSe7ZJuCycKYg2kdCtZ0EHFPhh2qEdruZcvcBeAOAD7H97HfhFipQ
      https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRxQyePulsmG9uc340n2P77Koh9py7ASqnYi1xEqEm9wqYLQIyd3A
      https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSZUvsFiXeyApvS_rFWXIXazZi_PRuII0wkuJs2YzJWtDio5QVa
      • kkalipso Re: Tatuaż! 06.10.12, 21:28
        Fajne rosa jak widzę większość 3G .....też o takim myślę,pieniądze nie mają znaczenia ,tylko wzór i wykonanie..

A co ty masz na tym palcu może foto?
        • rosapulchra-0 Re: Tatuaż! 06.10.12, 21:44
          Tak wyglądał zaraz po zrobieniu:
          http://imageshack.us/a/img96/2568/25366110150201509789927.jpg

Potem, po odpadnięciu strupka już gorzej się prezentował (dlatego wybieram się z nim do poprawki, a przy okazji zrobię sobie nowy na drugiej dłoni, przy kciuku. Bransoletkę na nadgarstku również planuję wink)
          http://imageshack.us/a/img707/4615/25986310150207636074927.jpg
          • kkalipso Re: Tatuaż! 06.10.12, 21:59
            Podoba mi się poważnie,nigdy nikogo nie widziałam kto by miał tam tatuaż..szacunsmile

Ładne masz usta i pewnie całą resztę też=====coś gadasz żeś brzydkasmile))

I po trzecie ten ostatni tatoo bardzo mi się spodobał może nie zrobiłabym całego ale końcówkę ..b.super!
            • rosapulchra-0 Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:12
              Dziękuję smile Choć mój mąż twierdzi, że jestem brzydka, ale on to stwierdził już dawno temu, zanim zostaliśmy parą. Do dziś się dziwię, że mu się mnie zachciało.
          • baszysta Re: Tatuaż! 07.10.12, 14:45
            UMYSL BIEDAKA ZAWSZE BEDZIE BIEDNY JAK ZOBACZY TRIBALA WYDA MU SIE NIEZBEDNY
      • kropkacom Re: Tatuaż! 06.10.12, 21:36
        Mam skojarzenia z tatuażami naklejkami.
    • varna771 Re: Tatuaż! 06.10.12, 21:23
      bardzo podoba mi się na nadgarstku, ale niestety nie mogę sobie pozwolić ze względu na pracę zawodową ... chyba gdzies gdzie nie bedzie widać zrobię smile
      • kkalipso Re: Tatuaż! 06.10.12, 21:32
        Co ma do tego praca?Własnie dlatego mówię,że moj tatoo to oznaka buntu bo mam dosyć szufladkowania,niby wszyscy krzyczą bądz sobą a niewielu się wychylasad

Ale przyznaję się,że wybrałam te miejsce bo tak samo łatwo pokazać jak i zakryć...
        • varna771 Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:03
          kkalipso napisała:

> Co ma do tego praca?
          uważam, że ma, ale to jest tylko moje zdanie. Są zawody, które muszą wzbudzać zaufanie, powagę, a tatuaż w widocznym miejscu może dyskwalifikowac ...widziałaś kiedyś lekarza z tatuażem widocznym miejscu? może na pośladku ma, ale na ręce na pewno nie.
          • rosapulchra-0 Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:11
            Mieszkam w UK. To kraj wytatuowanych ludzi. Poważnie. Gdziekolwiek - u lekarza, w banku, w sklepie, innego rodzaju biurach - wszędzie są wytatuowane osoby. Kobiety najczęściej na dekoltach, rękach, dłoniach, mężczyźni dosłownie wszędzie, włącznie z głową. Ostatnio stałam w kolejce za jednym takim wytatuowanym na głowie, dosłownie całą głowę miał wytatuowaną, po brwi, a na karku słodki napis: fuck you.
            • varna771 Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:22
              rosapulchra-0 napisała:

> Mieszkam w UK. To kraj wytatuowanych ludzi. Poważnie. Gdziekolwiek - u lekarza,
              > w banku, w sklepie, innego rodzaju biurach - wszędzie są wytatuowane osoby. Ko
              > biety najczęściej na dekoltach, rękach, dłoniach, mężczyźni dosłownie wszędzie,
              > włącznie z głową. Ostatnio stałam w kolejce za jednym takim wytatuowanym na gł
              > owie, dosłownie całą głowę miał wytatuowaną, po brwi, a na karku słodki napis:
              > fuck you.
              W Polsce widziałaś wytatuowanych pracowników urzędu , lekarzy, asystenta starosty/prezydenta miasta, prokuratorów itp ? mówię o Polsce a nie o UK.
              • jak_matrioszka Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:30
                Znam sedzine z tatuazem, ale z tego co wiem to ona w bikini po budynku sadu nie biega, wiec malo prawdopodobne zeby koledzy z pracy lub klienci ten tatuaz widzieli. Nie jest on umiejscowiony na twarzy, dloniach ani szyi/karku, reszte da sie zakryc bez wzbudzania podejrzen.
              • rosapulchra-0 Re: Tatuaż! 06.10.12, 23:18
                Polska to okropny zaścianek, więcej w niej uprzedzeń i niż zdrowego rozsądku.
          • kkalipso Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:11
            No jeśli ktoś bardzo boi się o swój stołek to tak...

Wyobraż sobie ,że siostra mojego szwagra to lekarz i ma t. w widocznym miejscu ,znam również młodą 25 l,psycholożkę po studiach w Anglii z t. na kostce (o kurcze jak ona do szpitala szpilki założy)....widzisz jak ma się chody to się człowiek niczego nie boi..takie życiesmile
            • varna771 Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:18
              kkalipso napisała:

> No jeśli ktoś bardzo boi się o swój stołek to tak...
              jeżeli ktoś jest murarzem to owszem tatuaż z napisem "kocham zoche" nikogo nie razi. W dzisiejszych czasach bezrobocia większość ludzi boi sie o swój stołek smile
              • aneta-skarpeta Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:22
                weźmy pod uwagę, ze co innego jak masz na nadgarsku napis wiezienny DUPA, a co innego jak ładnego motylka, kwiatek czy slowo love
                • varna771 Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:37
                  aneta-skarpeta napisała:

> weźmy pod uwagę, ze co innego jak masz na nadgarsku napis wiezienny DUPA, a co
                  > innego jak ładnego motylka, kwiatek czy slowo love
                  tatuaż to tatuaż.
                  • aneta-skarpeta Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:54
                    a olczyki to kolczyki, a makijaz to makijać, a fryzura to fryzura
              • kkalipso Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:38
                widze właśnie...
            • aneta-skarpeta Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:18
              warto miec tatuaz w takim miejscy, zbey mozna bylo to ukryc- to mówie z doswiadczenia

są chwile w zyciu, ze np tatuaz nie pasuje do garsonkiwink

dlatego ja robiłam tak, abym mogła go skryć ( nie wchodzi na szyje) i jak zaloże bluzke bez rękawów ( na bardzo grubych ramiączkach) to tez nie będzie go widac

a jak chce pokazac to pokazuję

tak wiec zrób sobie w takim miejscu aby zasłaniał go zegarek, bransoletka etc

mi się np bardzo podoba tatuaz na stopie, ale wg mnie okropnie wygląda tatuaz pod jasnymi rastopami- wiec dla mnie odpada, bo a nóż będę chciala zalozyc jasne rasjtopy
              pozatym tatuaz na stopie nie wygląda dobrze przy każdych pantoflach
            • lola211 Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:23

Sa zawody,w których trzeba sie prezentowac powaznie,wzbudzac zaufanie i stosowac dress code.Nie pasuje ani kolczyk w nosie ani tatuaz.Byłoby głupota narazac sie na utrate dochodów z powodu walniecia sobie jakiegos obrazka na skorze,notabene- co to ma obecnie za buntowniczy wydzwiek, jak jest tak powszechne.Zwykle, banalne do bólu, w złym guscie zreszta.
              • aneta-skarpeta Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:27
                tatuaz nie musi miec wydzwieku buntowniczego

po prostu niektorzy mają silną potrzebę ozdabiania ciała

z buntem to ma niewiele wspolnego- z moich obserwacji wynika, ze wiekszosc ludzi nie robi tego z powodu buntu, a dobry tatuaz tyle kosztuje, ze czesto decydują się na to ludzie dojrzali
                • lola211 Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:34
                  No ale autorka watku chce wlasnie bunt wyrazic -po to ten tatuaz.
                  Ja bym na jej miejscu walneła go sobie na czole-jak bunt to bunt, a nie jakies polsrodki.
                  • aneta-skarpeta Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:56
                    a gdzie ona napisała, że to ma byc oznaka buntu?
                    • lola211 Re: Tatuaż! 06.10.12, 23:01
                      Cytuje:
                      Raczej z buntem ma najwięcej związku moja decyzja ....

Buntem samej z sobą...
                      • aneta-skarpeta Re: Tatuaż! 06.10.12, 23:04
                        a to w ramach buntu będzie inicjał córki?smile
                  • kkalipso Re: Tatuaż! 06.10.12, 23:13
                    Jak ja kocham takie agresywne podejście ,pewnie nie ma gdzie ujść i stąd ten jad.....ulżyj sobie,nikt sie nie dowie ,że to ty....
                    • kkalipso Re: Tatuaż! 06.10.12, 23:16
                      a bunt kochanie stąd ,że nie mam zamiaru być tym kim chca mnie widzieć ,ale sobą i zdobywać zaufanie pracą nie wyglądem , bo to błędne koło ,może kiedyś dorośniesz ,choć wątpię strach o stołek ci nie pozwoli
                      • yenna_m Re: Tatuaż! 06.10.12, 23:19
                        e tam, Twoje ciało - Ty decydujesz

moje koleżanki (pracownice sądu okręgowego wink ) mają piękne tatuaże na stopach
                        naprawdę piękne
                        gdybym nie była taki trzęsityłek też bym se ten kod paskowy na kostce walnęła smile
                        • kkalipso Re: Tatuaż! 06.10.12, 23:23
                          a teraz powiedz szczerze żartujesz czy ci sie podoba ten K0D jako tatuaż....?
                          • yenna_m Re: Tatuaż! 07.10.12, 00:35
                            podoba mi się
                            taki prywatny wyraz buntu tongue_out
                            • yenna_m Re: Tatuaż! 07.10.12, 18:30
                              o, coś takiego np

https://poszukiwaczka.blox.pl/resource/kod_kreskowy.jpg
                              • kkalipso Re: Tatuaż! 07.10.12, 18:50
                                przed drożyzną...
                      • lola211 Re: Tatuaż! 07.10.12, 08:59
                        Ha, juz widze jakie bys miala wyniki pracujac np w banku - klienci pchaliby sie drzwiami i oknami do wytatuowanej doradczyni.Nie mialabys szansy wykazac sie profesjonalizmem, bo nawet nie chcieliby z toba gadac.
                        • kkalipso Re: Tatuaż! 07.10.12, 14:17
                          lola211 napisała:

> Ha, juz widze jakie bys miala wyniki pracujac np w banku - klienci pchaliby sie
                          > drzwiami i oknami do wytatuowanej doradczyni.Nie mialabys szansy wykazac sie p
                          > rofesjonalizmem, bo nawet nie chcieliby z toba gadac.

Mogłoby mnie odrzucić od wieśniarki w garsonce,od pani z brudnymi paznokciami,czy cuchnącej ale od pięknej zadbanej kobiety z tatuażem napewno nie,poza tym pod ubrania i biżuterię nie zagladam...

Co do pracowników bankowych to mam do nich taki szacunek,że wiekszości to bym mordę sprała,zwłaszcza za wciskanie pożyczek biednym ludziom których na to nie stać ,za perfidne klamanie i całą resztę....jak widzę reklamy banku czy przechodzę to obok to nie dobrze mi sie robi....
                          Żaden krawat czy garsonka nie sprawi,że będziecie w moich oczach szanowani,przynajmniej wiekszośc z was ...
                          • lola211 Re: Tatuaż! 07.10.12, 16:34
                            Pracownicy banków to tacy sami ludzie jak reszta.
                            Nikt nikomu nie przystawia noza do gardła, by zaciagal pozyczke, ludzie sami chca pozyczac, jak nie z banku to z parabanku, twoje zdanie na ten temat to fałszywy stereotyp.
                            I serio bardzo watpie, aby tych pracownikow interesowala twoja opinia na ich temat.

A co do meritum- uzmyslawiam ci tylko,ze tatuaz u osob wykonujacyh okreslona prace jest nie na miejscu i tylko idiota by go sobie w widocznym miejscu robił.
                            • rosapulchra-0 Re: Tatuaż! 07.10.12, 18:00
                              Nie masz racji, Lola. Już dawno minęły czasy, gdy tatuaże utożsamiano z grupami przestępczymi. W tej chwili robienie tatuaży jest modne, wręcz w dobrym tonie. I nie to już tylko zachodnia moda, w Polsce "dziary" również są bardzo popularne.
                              • lola211 Re: Tatuaż! 07.10.12, 18:11
                                > Nie masz racji, Lola. Już dawno minęły czasy, gdy tatuaże utożsamiano z grupami
                                > przestępczymi.
                                Ja tego przeciez nie napisalam.
                                W mojej ocenie tatuaze szpeca i sa kiczem.Sa popularne, ale to tym bardziej swiadczy o nich zle.Denne seriale tez sa popularne i maja rzesze wiernych fanów.Tak jak i disco polo.Preferuje inny rodzaj estetyki po prostu.
                                • yenna_m Re: Tatuaż! 07.10.12, 18:26
                                  lolu, kulturowo patrząc, ludzie od wieków ozdabiali swoje ciała w ten sposób

niektóre tatuaże są naprawdę piękne

mnie np nie podobają się niektóre buty, nie podoba mi się posiadanie licznych partnerów przed ślubem, nie podoba mi się posiadanie dzieci bez ślubu, nie podoba mi się zwyczaj malowania twarzy przez kobiety (jakoś z malowaniem twarzy przez Indian mi się kojarzy) - czy to znaczy, że mam potępiać zjawiska kulturowe? czy raczej zamknąć buzię i dać żyć innym? a swoje opinie zostawić dla siebie? wink
                                  • lola211 Re: Tatuaż! 07.10.12, 18:37
                                    Potępiam czy po prostu wyrazam zdanie,jak to na forum?
                                    Mnie najbardziej rozsmieszyły teksty o wielkiej cywilnej odwadze i jej braku u ludzi, ktorych stanowiska wykluczaja epatowanie tego typu zdobnictwem.
                                    • yenna_m Re: Tatuaż! 07.10.12, 18:42
                                      cywilna odwaga czy nie, sprawa ryzykowna
                                      ale chyba o tym jednak już się tyle mówiło/pisało w mediach, że dziewczyna raczej jest świadoma

jak ma potrzebę mieć 6 kolczyków w uchu, 1 w pępku i tatuaż na łopatce - to jej sprawa

pracownik banku może też mieć tatuaż
                                      jeśli np będzie to pupa czy jakieś dyskretne miejsce na plecach - jestem niemal pewna, że szef i tak nigdy się o tym nie dowie wink
                                      tym bardziej klient banku wink
                                      • lola211 Re: Tatuaż! 07.10.12, 18:55
                                        Ale mowa jest o nadgarstku i- rozumiesz- pracownica banku jak nic powinna sobie taki strzelic, bo inaczej jest tchórz.
                                        • yenna_m Re: Tatuaż! 07.10.12, 19:06
                                          nadgarstek mi się nie podoba jako miejsce na tatuaż

ale każdy robi ze swoim tyłkiem to, na co ma ochotę (na własne ryzyko) i nic na to nie poradzisz+
                    • lola211 Re: Tatuaż! 07.10.12, 09:00
                      Nie ma we mnie agresji.
                      Raczej ..pobłazanie.
              • yenna_m Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:41
                bez przesady, sędzia czy adwokat albo lekarz nie latają po pracy świecąc klatami czy ramionami

oficjalnie chodzą w fartuch/togach/garniturach czy innych strojach służbowych wink

choć słyszałam o sędzim, który w sandałach cez skarpet na salę wszedł big_grin gdy został zbesztany przez szefa, żachnął się: "Winetou też skarpet nie nosił" tongue_out
                ostatecznie i tak tych nóg w sandałach zza biurka przecież nie było widać big_grin
                • jak_matrioszka Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:47
                  yenna, przypomnialas mi sedzine ktora mi slubu udzielala. Kobitka miala toge i nalezne wisiorki, a pod toga jeansy i adidasy. Tatuazu nie widzialam, ale wcale by mnie nie zdziwil.
                  • varna771 Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:53
                    jak_matrioszka napisała:

> yenna, przypomnialas mi sedzine ktora mi slubu udzielala. Kobitka miala toge i
                    > nalezne wisiorki, a pod toga jeansy i adidasy. Tatuazu nie widzialam, ale wcale
                    > by mnie nie zdziwil.
                    od kiedy to sędzina udziela ślubów ?
                    • yenna_m Re: Tatuaż! 06.10.12, 23:05
                      no to urzednik stanu cywilnego big_grin
                      • varna771 Re: Tatuaż! 06.10.12, 23:07
                        yenna_m napisała:

> no to urzednik stanu cywilnego big_grin
                        no właśnie big_grin widzę pewną różnicę smile))
                        • yenna_m Re: Tatuaż! 06.10.12, 23:11
                          ale czarną "kiecke" nosi wink
                          • varna771 Re: Tatuaż! 06.10.12, 23:23
                            yenna_m napisała:

> ale czarną "kiecke" nosi wink
                            a nosi smile) a nawet "łańcuch" na szyi ma smile także spoko, można się pomylić i kierowniczke USC za sędzine wziąć big_grin
                        • jak_matrioszka Re: Tatuaż! 07.10.12, 00:22
                          W Polsce urzednik SC, a za granica sedzia, widzisz roznice?
                    • jak_matrioszka Re: Tatuaż! 07.10.12, 00:18
                      Nie wiem od kiedy, ja slub bralam 10 lat temu to nowoscia nie bylo.
                  • m_incubo Re: Tatuaż! 08.10.12, 00:12
                    Żona sędziego udzielała ci ślubu? I skąd wiesz czy w ogóle była mężatką? wink
                • rosapulchra-0 Re: Tatuaż! 06.10.12, 23:17
                  Osobiście znam jednego prawnika, który jest wytauowany, że niejeden więzień dziar mu zazdrości.
        • aneta-skarpeta Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:14
          przede wszystkim znajdz dobrego tatuazystę,
          jak zobaczy sie na jakim poziomie robi się tatuaze to od razu wiesz czego mozna oczekiwac od tatuazu. Jesli chodzi o napis to wydaje się, że sprawa jest prosta, ale niekoniecznie.

inna kwestia- np tatuaz rosy, był źle pielęgnowany, stąd poschodził pigment- tatuaz by przesuszony, być może smarowany jedynie wazeliną i nie regularnie- wazne zeby nie odmaczac tatuazu mascią, ale nie dopuszczac tez do wysuszenia

ja polecam krem leczniczy do pielegacji tatuazy- jest lepszy niż maści dostepne w aptekach, bo ma lżejszą konsystencje

a u kogo bys robiła?
          • kkalipso Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:19
            o właśnie ,mój mąż smarował specjalną maścią swój t.w sumie ja mu smarowałam i naprawdę warto....bo goiło się bez problemu.
          • kkalipso Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:22
            poczekaj zaraz wkleję ci tatuaż mojego męża ......i ocenisz pracę ,tam będę prawdopodobnie robiła t.ale raczej 3G. momencik
          • kkalipso Re: Tatuaż! 06.10.12, 23:05
            wysłałam na priv
            • aneta-skarpeta Re: Tatuaż! 08.10.12, 16:34
              wieczorem obejrze, bo tutaj mam srtrasznie słaby netsmile
    • yenna_m Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:14
      mnie się marzy kod kreskowy z wypisanym nr PESEL albo NIP wink tongue_out
      • kkalipso Re: Tatuaż! 06.10.12, 22:20
        żeś orginalna............
        • nolus Re: Tatuaż! 06.10.12, 23:52
          https://s1.kozaczek.pl/2012/10/jessica-alba-ribbon-tattoo.jpg

big_grin

tak se patrze i sie zastanawiam czy ta kokardka ma jakies symboliczne znaczenie? tongue_out
    • gladys_g Re: Tatuaż! 06.10.12, 23:27
      Mnie tylko byłoby żal straty możliwości oddawania krwi, szpiku etc.
      • kkalipso Re: Tatuaż! 06.10.12, 23:40
        to ma się do 6 miesięcy od zrobienia ....cała reszta to zwykła biurokracja! to samo prawo podlega zabiegom kosmetycznym....
        • czar_bajry Re: Tatuaż! 07.10.12, 00:02
          Mam kotka w greckim słońcu na wysokości krzyża.
          Moja córka ma piękny motyw kwiatowy stopa i opleciona kostka oraz mniej piękną wróżkę na łopatce.
          Tatuaż to bardzo indywidualna sprawa i sama musisz wiedzieć co chcesz,nie sztuką jest mieć tatuaż sztuką jest mieć coś co do ciebie pasuje.
          • amy.27 Re: Tatuaż! 07.10.12, 00:14
            ja nie mam tatuażu ale byłam krok od zrobienia. byłam umówiona, wzór wybrany itd ale z jakichś tam przyczyn błahych nie poszłam, potem tą kasę wydałam i tak po paru miesiącach zapomniałam, uznałam że sobie zrobię potem i minęło 5 lat. I ostatnio przy sprzątaniu znalazłam ten mój wzór. Matko, jakaś opatrzność nade mną czuwała - widząc to dziś po prostu sama wyjśc z podziwu nie mogłam jak mi mogło wpaść do głowy w ogóle wytatuowanie sobie czegoś, a w sumie czegokolwiek! Dziś bym to laserowo usuwała na bank. Bo kobieta zmienną jest i przemyśl dobrze czy ci się nie odmieni. Bo u mnie odmieniło się wszystko, z gustem co do tatuaży włącznie i dziś bym żałowała.
            • kkalipso Re: Tatuaż! 07.10.12, 00:34
              Znam dziewczyny które porobiły tatuaż- byle gdzie i byle jak i tyle -ani żałują ,ani myślą to poprawić czy coś.W tych czasach można tak poprawidz t.że dzieło sztuki wyjdzie tylko pieniądze trzeba mieć i ładne ciało....

Ja nie jestem spontaniczna w takich sprawch,skoro się zdecydowałam to będzie to lubiane całe życie .....
          • kkalipso Re: Tatuaż! 07.10.12, 00:19
            No w końcu -już myślałam ,że tylko 2 emamy mają tatuaż.Jasne ,że to indywidaualna sprawa ,chociaż i tu mamy doczynienia z modą i nowymi trendami nie ma co się oszukiwać,dlatego pytam,a jeśli chodzi o wybór to wiadomo jak nie napisy to zwierzak,czy kwiatek albo jakiś symbol,więc pytam co jest najbardziej w waszym guście ale odpowiedzi nici............wiadomo ,że to moja sprawa,aczkolwiek dobrze wiedzieć co się ludziom podoba......Ja raczej zrobię 3G .
            • czar_bajry Re: Tatuaż! 07.10.12, 00:23
              Tylko jak mały to pamiętaj żeby był wyraźny bo inaczej będzie jak kleks wyglądał.
            • jak_matrioszka Re: Tatuaż! 07.10.12, 00:26
              W moim guscie sa tatuaze tekstowe, ale sama sobie nie zrobie bo:
              - sie boje
              - gust mi sie zmienia.
              Rysunki wydaja mi sie takie mocno schodzone, taki naskorny H&M (w sensie ze wszyscy to samo nosza).
    • best_bej 3G 07.10.12, 00:26
      3G co to jest?
      google na ten temat milczy
      • kkalipso Re: 3G 07.10.12, 00:44
        3D znaczy się trójwymiarowe...........
        • best_bej Re: 3G 07.10.12, 00:55
          aaaaaa
          wink)
    • guderianka Re: Tatuaż! 07.10.12, 08:30
      Mam trzy, z każdym wiąże sie jakaś historia. Wzory wybrane , edytowane przeze mnie-nikt mi nie podpowiadał co robić i gdzie. Tatuowanie się to głębsza filozofia dla mnie, nie zachciewajka i chęć posiadania ładnego wzoru. Tatuaże sa moje, osobiste, znaczące. Za kilka miesięcy jak przestanę karmić i Mlody będzie mogł na dłużej być beze mnie zrobię sobie czwarty. Na stopie, jestem w trakcie dopracowywania wzoru.
    • vesper_lynd_1 Re: Tatuaż! 07.10.12, 09:41

Najbardziej w tym poście bawi mnie jedno - zawsze wyobrażałam sobie, że tatuaż to mocno osobista sprawa, że ludzie umieszczają na ciele ważne dla nich i tylko dla niech inskrypcje czy rysunki- a ty chcesz, żeby forumki doradzały co masz se wytatuować, cos czego nie da się zmyć mydełkiem fa jak przestanie bawić i się odpodoba?To tylko dowód na to, że nie przemyślałaś sprawy do końca i raz jeszcze się lepiej zastanów, czy chcesz go mieć.
      • kkalipso Re: Tatuaż! 07.10.12, 14:00
        I tu się mylisz.Najbardziej chodzi mi o praktyczne rady odnośnie tatuażu , wzór wybiorę sobie sama.Nie zaszkodzi czasami posłuchać innych i dowiedzieć się czegoś nowego...

A co do tego bo to musi mieć jakieś WIELKIE znaczenie dla ciebie ,bardzo ważna data i takie tam to ja nie bardzo rozumiem bo jeśli ktoś nie ma w życiorysie takich wyniosłych zdarzeń to co niby ma zrobić,czekać na CÓD...dla mnie wszystko naj... wiąże się z córką ,ale nie mam raczej ochoty na t.odnośnie dziecka.Sama nie wiem...

Na dzień dzisiejszy jestem za tekstem....i szukam,szukam..
        • czarnaalineczka Re: Tatuaż! 07.10.12, 15:26
          "wszystko czasem mija , nawet najdluzsza zmija"

no ale na maly tatuaz za dlugie tongue_out
          • kkalipso Re: Tatuaż! 07.10.12, 15:43
            czarnaalineczka napisała:

> "wszystko czasem mija , nawet najdluzsza zmija"
            >
            > no ale na maly tatuaz za dlugie :

Chcesz być kochanym ,bądz godny miłoścismile

• paartycja Re: Tatuaż! 07.10.12, 09:45
      odkąd pamiętam chciałam mieć tatuaż
      zrobiłam wreszcie pół roku temu i żałuję,że tak długo zwlekałam
      kocham ten mój malunek,czuję się kompletna-tak jakbym miała go mieć od urodzenia ale natura zapomniała.a tak wreszcie mam wszystko big_grin
      ja mam dość specyficzne zwierzę na pośladku-nie chciałam żadnych napisów,kwiatków,gwiazdek,infantylnych delfinków czy różyczek.
      dojrzewam do drugiego tatuażu,namówiłam męża-na razie jesteśmy na etapie poszukiwań wzorów-pamiętaj,że to w zasadzie na całe życie i trzeba sobie to dokładnie przemyśleć.
      ze względu na rodzaj pracy raczej nie powinnam mieć tatuażu w widocznym miejscu
      • kkalipso Re: Tatuaż! 07.10.12, 14:06
        paartycja napisała:

> odkąd pamiętam chciałam mieć tatuaż
        > zrobiłam wreszcie pół roku temu i żałuję,że tak długo zwlekałam

Podejrzewam,że to samo powiem!Odnośnie pracy to za pewna siebie i odważna jestem,żeby się bać co ludzie powiedzą ,postaram się,żeby wyszło idealnie i nie raziło po oczach.A i dokładnie dlatego wybrałam to miejsce,żeby było WIDAĆ..
        • lola211 Re: Tatuaż! 07.10.12, 14:14
          A w jakim zawodzie pracujesz?
          • kkalipso Re: Tatuaż! 07.10.12, 14:47
            Prywatna firma handlowa..
            • kkalipso Re: Tatuaż! 07.10.12, 14:52
              a i mam nadzieję,że na wystawie klijentów tatuażem nie odstraszęsmile
            • lola211 Re: Tatuaż! 07.10.12, 16:36
              Jako kto, PH? Z klientami pracujesz?
              • kkalipso Re: Tatuaż! 07.10.12, 17:06
                Owszem,choć przyznaję ,że najczęściej telefoniczny(realizowanie zamówień,wysyłka itd.)

Widzę,że dla ciebie człowiek z tatuażem jest spalony,a ja nie o tym chcę rozmawiać komu pasuje itp.ale o tatuażu.
                Jeśli kiedyś twoje dziecko w ukryciu przed tobą zrobi sobie t. to co powiesisz się ,bo kariery nie będzie mogł zrobić?Naprawdę myślisz,że człowiek z t.jest jakiś gorszy?

• lola211 Re: Tatuaż! 07.10.12, 17:34
                  Powyzej piszesz, ze tatuaz to akt odwagi.
                  Chcialabym to zobaczyc, gdybys byla np doradca w banku.Bo pracujac tam gdzie pracujesz nie musisz sie zbytnio odwaga wykazywac jak widze.Co to za odwaga miec tatuaz pracujac w jakiejs firemce i to z dala od klientów?Zadna.

Tatuazy osobiscie nie lubie, bo uwazam je za kicz i ozdobe w złym guscie.Co zrobi kiedys dziecko, to zrobi.Ja moge jej co najwyzej uzmysłowic,ze nie jest to najlepszy pomysl.
                  • kkalipso Re: Tatuaż! 07.10.12, 17:48
                    lola211 napisała:

> Powyzej piszesz, ze tatuaz to akt odwagi.
                    > Chcialabym to zobaczyc, gdybys byla np doradca w banku.Bo pracujac tam gdzie pr
                    > acujesz nie musisz sie zbytnio odwaga wykazywac jak widze.Co to za odwaga miec
                    > tatuaz pracujac w jakiejs firemce i to z dala od klientów?Zadna.
                    >
                    W naszej firemce to doradcy finansowi nas po nogach całują..obyśmy nadal utrzymywali współpracę.

Nie wiem po co ty tu przyszłaś chyba podkreślić swoją pozycję i przypomnieć gdzie pracujesz,bo a nuż emamy zapomniały.Przypominam,chcę rozmawiać o tatuażu a nie o hierarhi w stadzie,więc wyluzuj.

Raczej nic prócz jadu do dyskusji nie wniesiesz ,swoje zdanie powiedziałaś więc ,żegnam.
                    • lola211 Re: Tatuaż! 07.10.12, 17:59
                      Nie pracuje w banku, jesli o to ci chodzi.Podalam pierwszy z brzegu przyklad, by ci uzmyslowic, ze bajdurzysz o odwadze i jej braku.Widze jakies megakompleksy masz,ze tak ci pracownicy branzy finansowej sola w oku.
    • florka72 Re: Tatuaż! 07.10.12, 11:55

mam. od chyba pięciu lat. uwielbiam i często sobie go oglądam.
      jest bardzo zindywidualizowany, nawiązuje do pewnej historii i do tego, jakbym chciała widzieć świat.
      mam na łopatce prawej. w bluzkach nie widać, chyba, że na ramiączkach.

marzę o kolejnym. zrobię, po ciąży. tylko nie wiem, gdzie. może na żebrach? nie chcę, by mi "przeszkadzał" w pracy, jestem korpo-człowiekiem niestety i nie chcę go eksponować. choć wszyscy wiedzą, że jest, to go nie pokazuję w robocie.
    • montechristo4 Re: Tatuaż! 07.10.12, 16:28
      Mam, zrobiłam pół roku temu, po latach ochoty na tatuaż. Czarny, na łopatce. Uważam, że jest przepiękny smile Zamierzam zrobić sobie jeszcze jeden, w bardziej widocznym miejscu, na ramieniu. Denerwuje mnie to, że ten na łopatce rzadko mogę pokazać komuś, więc zrobię w miejscu bardziej widocznym. Szukam wzoru, najchętniej zrobiłabym taki sam, ale chyba głupio mieć 2 jednakowe tatuaże big_grin
    • newarks Re: Tatuaż! 07.10.12, 17:25
      Mam dwa jeden duzy na plecach ale taki ze jesli chce to go nie widac 3 motyle i gwiazdki (kocham motyle wink) i drugi ,tydzien temu zrobiony na lewym nadgarstku imie syna taki ze moge go ukryc pod biżu. lub zegarkiem tatuaze sa moje dla mnie nie dla kogos zalezalo mi wlasnie na tym zebym mogla je ukryc.Chcialam kiedys na kostce ale chyba sie nie zdecyduje. Jeśli już to byloby to imie drugiego dziecka jesli bede je miala tez pewno na nadgarstku.3 tatuaże by wystarczyły choć nie wiem to wciaga wink.
      • kkalipso Re: Tatuaż! 07.10.12, 17:36
        Też słyszałam,że wciągasmile

Właśnie oglądam urocze diabełki...słodkie sąsmile
    • krejzimama Re: Tatuaż! 07.10.12, 17:52
      W tradycji zachodu tatuaż był przypisany środowisku przęstępców, bandytów oraz więźniom.
      Teraz przyjął się jak widać wśród plebsu pochodzącego ze wsi oraz dzielnic miejskiej biedoty.
      Wraz z postępującym chamieniem oraz idioceniem społeczeństw wzrasta przyzwolenie na tego typu ohydztwa.
      • kkalipso Re: Tatuaż! 07.10.12, 18:05
        tak ma się zachód do tradycji -jak tatuaż do biedoty!
    • czarnaalineczka Re: Tatuaż! 07.10.12, 17:58
      https://cdn0.lostateminor.com/wp-content/uploads/2011/01/bizarre-Tattoo.jpg
      • yenna_m Re: Tatuaż! 07.10.12, 18:08
        ojp big_grin
      • kkalipso Re: Tatuaż! 07.10.12, 18:09
        Kochany.....szkoda,że ja po laserze i nici z tego!
        • czarnaalineczka Re: Tatuaż! 07.10.12, 18:14
          ale maz chyba nie po laserze wink
          • kkalipso Re: Tatuaż! 07.10.12, 18:24
            ups i jak ja to powiem........

mój mąż się goli pod pachami,przeważnie ma takie króciutkie odrosty,więc znów pudło..
    • shellerka Re: Tatuaż! 07.10.12, 18:14
      nie czytałam wcześniejszych wypowiedzi. dwa miesiące temu prawie rozwiodłam się z małżonkiem, bo nie zapałał chęcią wizyty w studiu tatoo w jego rodzinnym mieście..

cóz... ja mażę o kokardce... czarnej... różowej, czerwonej... whatever... w miejscu wymyśl9nym przez Ciebie. moja sis cioteczna ma gwiazdkę, ale nie chcę powielać, choć chcębig_grin

po występie Natki Siwej u Kuby i jej pistolecie mój mąż ma przewagę jakby argumentacyjną co do wyglądu miejsca i ogólnie sensu tatuowania mojego ogólnie oczywiście pięknego ciała...

i też jestem w rozterce
      • nolus Re: Tatuaż! 07.10.12, 18:20
        https://s1.kozaczek.pl/2012/10/jessica-alba-ribbon-tattoo.jpg

a o tym co sądzicie? czy ta kokardka cos wyraża? w swoim zyciu poznałam tylko jedna laskę z takim tatuazem i była ona tancerką erotyczną suspicious
        • kkalipso Re: Tatuaż! 07.10.12, 18:29
          po pierwsze w życiu bym nie zrobiła tam tatoo,żadnych podtekstów seksualnych...

nie mam pojęcia co tej dziewczynie przyszło do głowy...

a myśląc o t.kokardce biorę pod uwagę tylko taką malutkąhttps://www.img.loveit.pl/obrazki/20111225/fotomin/5ab05a67c14393e5527592f.jpeg
      • kkalipso Re: Tatuaż! 07.10.12, 18:22
        fajne są te kokardki....ale ja się nie skuszę bo dużo tego!

im więcej oglądam tym bardziej pewna jestem,że chcę ....szukam i nie mogę się doczekać finału!
        • margotka28 Re: Tatuaż! 07.10.12, 19:22
          ja mam dwa. Jeden zrobiony 16 lat temu, drugi 4 miesiace temu. Pracuje na eksponowanym stanowisku. Nikomu moje tatoo nie przeszkadzaja. Niedlugo robie trzeci wink to wciaga.
          A ty lola wez sie ogarnij.
          • krejzimama Re: Tatuaż! 07.10.12, 20:25
            >Pracuje na eksponowanym stanowisku.
            Faktycznie kasy w Biedronkach są mocno wyeksponowane.
          • lola211 Re: Tatuaż! 07.10.12, 23:31
            > A ty lola wez sie ogarnij.

Bo?
    • franczii Re: Tatuaż! 08.10.12, 06:01
      Nie mam i nigdy sobie nie zrobie. Z tego co widze wsrod rowiesnic jestem w zdecydowanej mniejszosci. Tym lepiej.
      • fajnykotek Re: Tatuaż! 08.10.12, 11:01
        A ja sobie zrobiłam, całkiem niedawno - na okrągłą rocznicę urodzin wink. Stwierdziłam, że jak sobie teraz nie zrobię - to już nigdy. Długo wybierałam wzór i miejsce, gdzie on będzie. Bo tu gdzie pracuję i stanowisko na którym jestem, nie pozwala na zrobienie widocznego tatuażu, niestety.
        Więc mam pięknego kocurra, całkiem sporego, na środku pleców. W lecie mogę do pracy spokojnie założyć sukienkę na szerokich ramiączkach, z niedużym dekoltem i go nie widać.
        Fajnie mi z nim smile, specjalnie kupowałam przed latem topy na ramiączkach, na "po pracy".
        Wzorów szukałam w necie, wcale nie wiedziałam co chcę, i ten wybrany do mnie "przemówił". Zachwyciłam się tym kotem, nie żałuję.
        Teraz myślę co by sobie jeszcze zrobić big_grin.
    • tosterowa Re: Tatuaż! 08.10.12, 11:58
      I kiedy robisz?
      Ja też dojrzewam do decyzji, ale raczej na pewno zrobię smile To będą napisy (czy tam hasła;p), już raczej wiem jakie i gdzie. Teraz "tylko" kwestia działania, hehe, ale jakoś ciężko mi to przychodzi.
      • kkalipso Re: Tatuaż! 08.10.12, 16:21
        Najważniejsze -stało się wiem czego chcę! To nie będzie napis ale symbol,właściwie przypomniało mi się ,że kiedyś tym symbolem interesowałm się troszkę i myślę,że nie przypadkiem znów trafił mi w ręce.

Pod koniec tygodnia pójdę na pierwszą wizytę do salonu tatoo i zobaczymy co dalej.Teraz muszę dopracować wzór i przemyśleć jak ma wyglądać ,możliwości jest tysiącesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka