Dodaj do ulubionych

ktory samochod wybrac?

09.10.12, 11:42
do wyboru mam dwa.jeden musze sprzedac.
Pierwszy:
mały,zwinny,z najprostrzym silnikiem wiec zanim sie rozpedzi to troche mija czasu,zmiesci sie parkowany pod samym domem,latwo nim parkowac na miescie,jak woze dzieci do przedszkola to mam blisko bo stoi pod domem, przed przedszkolem gdzie jest zawsze ciasno nie boje sie nim wjechac,jezdze nim juz 2 lata,

Drugi:
wiekszy ale pali porownywalnie co pierszy, jest o 2 lata starszy co pierwszy,ma wiekszy bagaznik wiec wozek wejdzie i zakupy,skorzane siedzenia,lepszy silnik wiec komfort jazdy tez lepszy,szybciej sie rozpwedza,parkowanie z tylu domu wiec trzeba dalej isc z dzieciakami,fotelikiem w rece z niemowlakiem(rano jak bede wozic do przedszkola),do przedszkola nie wjade bo sie boje ze potem nie wyjade (gdyz jest tam ciasno i trzeba wyjezdzac tylem),ogolnie boje sie jego gabarytow i roznych miejs gdzie bedzie ciasno zaparkowac,wycofac itp, mialabym sie do niego przesiasc wiec wprawy moze nabiore z czasem ale przez to ciezko mi sie zdecydowac...

na razie nie pracuje wiec do pracy nie dojezdzam.woze dzieci do przedszkola, jezdze na zakupy, do miasta,do centrów handlowych itp.

pomozcie smile
Obserwuj wątek
    • solaris31 Re: ktory samochod wybrac? 09.10.12, 11:49
      wszystko zalezy od przeznaczenia samochodu.

jeśli auto jest Ci potrzebne do kręcenia się po mieście, wybierz mniejsze. mniej spalisz paliwa, szybciej zaparkujesz. do gabarytów większych można się przyzwyczaić, ale można też się nie przyzwyczaić.
    • lilly_about Re: ktory samochod wybrac? 09.10.12, 11:55
      Zamieniam duże auto na mniejsze, typowo miejskie. raz że mniej pali, dwa że wszędzie wjadę, wszędzie zaparkuję i jest mi wygodniej poruszac się nim po mieście.
    • mayaalex Re: ktory samochod wybrac? 09.10.12, 12:07
      Jesli jezdzisz glownie po miescie i parkowanie jest wazne to maly. Zakupy zawsze mozna w siatkach w srodku poupychac a jak sie zrobi zimno to te pare metrow parkowania blizej z dzieciakami moze akurat sie przydac.
    • jak_matrioszka Re: ktory samochod wybrac? 09.10.12, 12:08
      Gdyby to mialo byc jedyne auto w rodzinie to zostawilabym wieksze. Te skorzane siedzenia to co prawda minus, ale plusy przewazaja. Tyle ze ja umiem parkowac i od tej strony problemu wogole nie rozwazam.

Jezeli to ma byc auto miejskie, to mniejsze wystarczy jezeli to ma sprawic ze po dojechaniu na miejsce zaparkujesz, a nie zawrocisz do domu bo ciasno bylo wink
      • aannaa6 Re: ktory samochod wybrac? 09.10.12, 13:05
        a dlaczego skórzane siedzenia to minus, dla mnie rewelacja - łatwe w czyszczeniu, ładnie wyglądają, siedzenie tapicerowane to porażka
        • jak_matrioszka Re: ktory samochod wybrac? 09.10.12, 17:18
          Dla mnie minus bo ja nie lubie, wole tapicerowane. A najgorsze siedzenia laczone, czesc skora a czesc tapicerka, ochyda.
    • irima2 Re: ktory samochod wybrac? 09.10.12, 12:34
      My jak nie mogliśmy się zdecydować, który samochód sprzedać wystawiliśmy na sprzedaż obydwa i czekaliśmy który szybciej pójdzie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka