Dodaj do ulubionych

Oszukany mąż

12.10.12, 12:16
Witam
Mąż kupił na Tablicy.pl tablet. Miał to być jego prezent imieninowy , sam go wybrał, długo na niego zbierał "zaskórniaki" w końcu okazało się, że na imieniny od rodzinki dostał kasę. skorzystał z tego i kupił.
No i właśnie jest problem. Na zdjęciu dopatrzyłam się, że tablet jest uszkodzony(ekran). Pieniądze mąż wysłał tydzień temu, chłopak się nie odzywa. Ani kasy, ani paczki.
Co możemy teraz zrobić. Otworzyć paczkę ( o ile w końcu chłopak ją wyśle) przy listonoszu, spisać protokół tj. napisać o uszkodzeniu i co dalej. Nie przyjąć paczki i żądać od chłopaka zwrotu pieniędzy. Czy przyjąć paczkę i odesłać na własny koszt, i dopiero żądać zwrotu pieniędzy?
Szkoda mi męża, bo ma biedak pecha. Ciągle coś kupujemy na allegro i nie mieliśmy wpadki. Aż do teraz. Do tego ja na jego imieniny też zrobiłam zakup przez internet, i też sprzęt musiał odesłać, bo nie działał ! W tym przypadku jednak reklamację uznali.
Nie wiem jak on patrzył na te zdjęcia, bo ewidentnie chłopak tak trzyma tablet, że na powiększeniu widać spod palca wystającą pajęczynkę.
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Oszukany mąż 12.10.12, 12:29
      A sprzedawca nie odbiera telefonu? Nie da się z nim pogadać?
      Niestety, w razie czego to sprawa cywilna, bo tablica.pl nie odpowiada w żaden sposób za prawidłowość transakcji i kontakty między kupującym a sprzedającym...
      • patunki Re: Oszukany mąż 12.10.12, 12:45
        Nie zrobisz nic -niestety. Ja kilkakrotnie zostałam oszukana, teraz kosztowniejsze zakupy robię w pewnych sklepach, wolę zapłacić więcej ale mieć pewność,że kupuję pełnowartościowy sprzęt.
    • chipsi Re: Oszukany mąż 12.10.12, 13:04
      Jeżeli w opisie nie było informacji o uszkodzeniach to nie musiałaś oglądać fotek pod lupą i zwyczajnie polecam otworzyć paczkę przy kurierze i jeśli uszkodzenie jest to spisać protokół uszkodzenia.
      • anetinus Re: Oszukany mąż 12.10.12, 14:24
        Spisuję protokol, podpisuje się pod nim ja i ten, kto paczkę dostarczył. I co dalej? Rozumiem, że będzie on dowodem dla policji, że towar jest niezgodny z opisem. Mam przyjąć paczkę, czy nie?
        • amy.27 Re: Oszukany mąż 12.10.12, 14:43
          Nie przyjmuj paczki, jak przyjmiesz to d... zbita.
          Otwierasz, piszesz że uszkodzona i dajesz listonoszowi. A potem postrasz policją i tyle. Szybko gość wymięknie.
        • chipsi Re: Oszukany mąż 12.10.12, 14:44
          Chyba najlepiej po spisaniu odmówić przyjęcia i żądać odesłania. Kurier coś mądrego myślę doradzi smile
          • lofmitender Re: Oszukany mąż 12.10.12, 14:47
            mysle ze zdjecie nie bedzie zadnym dowodem sad niestety....
    • nowi-jka Re: Oszukany mąż 12.10.12, 14:45
      a czemu nie płatnosc za pobraniem?? bezpieczniej
    • lofmitender Re: Oszukany mąż 12.10.12, 14:46
      z tablicy.pl wysylalas kase...nigdy sie nie spotkalam z czym stakim ze by ktos wyslal...na allegro masz przynajmniej payu i ubezpieczenie a tam...
    • anetinus Re: Oszukany mąż 12.10.12, 15:47
      Oj dziewczyny, nie mówcie co zrobił źle, bo ja to wiem i on już wie, i już tak nie zrobi. Jutro podjadę na pocztę i dowiem się co w takich przypadkach mogę zrobić.
      Kasy szkoda, męża szkoda, bo dobry i raczej rozsądny, a tak mu się ten tablet spodobał, że zgłupiał normalnie.

" jak się nie przewrócisz, to się nie nauczysz"
    • marta-zs Re: Oszukany mąż 12.10.12, 16:06
      nie wiem, moim zdaniem w ogole nie przyjmować przesyłki, niech sobie odliczy za przesyłki i odda kase. Bo nawet jak odbierzecie:
      -od kuriera, to spiszecie protokol,a towar i tak zostaje u was
      -przez pocztę, jesli nie ma wykupionej tej uslugi to nawet nie spiszecie protokolu i zostajecie tak czy siak z paczką. Później czeka was zabawa z odsyłaniem, o ile odbierze, a następnie czekanie za zwrot.

Ja sprzedaje okazyjnie na tablicy, raz wysłałam za pobraniem i kobieta mnie oszukała, teraz tylko wysyłam za przedpłatą na konto, mimo iz na tablicy są zapisy, zeby takich rzeczy nie robić.
      • ma2ma Re: Oszukany mąż 12.10.12, 20:51
        Aby móc otworzyć paczkę musisz najpierw podpisac listonoszowi jej odbiór-inaczej na pewno nie pozwoli Ci jej otworzyć. tak więc już jest twoja, nastepnie spisac protokól i pisać do sprzedającego. wysłać wraz z protokołem zdjęcia i czekac na litość..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka