anetinus
12.10.12, 12:16
Witam
Mąż kupił na Tablicy.pl tablet. Miał to być jego prezent imieninowy , sam go wybrał, długo na niego zbierał "zaskórniaki" w końcu okazało się, że na imieniny od rodzinki dostał kasę. skorzystał z tego i kupił.
No i właśnie jest problem. Na zdjęciu dopatrzyłam się, że tablet jest uszkodzony(ekran). Pieniądze mąż wysłał tydzień temu, chłopak się nie odzywa. Ani kasy, ani paczki.
Co możemy teraz zrobić. Otworzyć paczkę ( o ile w końcu chłopak ją wyśle) przy listonoszu, spisać protokół tj. napisać o uszkodzeniu i co dalej. Nie przyjąć paczki i żądać od chłopaka zwrotu pieniędzy. Czy przyjąć paczkę i odesłać na własny koszt, i dopiero żądać zwrotu pieniędzy?
Szkoda mi męża, bo ma biedak pecha. Ciągle coś kupujemy na allegro i nie mieliśmy wpadki. Aż do teraz. Do tego ja na jego imieniny też zrobiłam zakup przez internet, i też sprzęt musiał odesłać, bo nie działał ! W tym przypadku jednak reklamację uznali.
Nie wiem jak on patrzył na te zdjęcia, bo ewidentnie chłopak tak trzyma tablet, że na powiększeniu widać spod palca wystającą pajęczynkę.