Dodaj do ulubionych

Trzeci syn

15.10.12, 23:54
Dzis usg wykazalo ze bede miala 3 syna.Bardzo mnie przybila ta informacja(mimo ze powinnam sie cieszyc ze zdrowy)Caly czas placze,bo juz drugi raz staralismy sie o corke,a tu nic.Moze pomyslicie ze jestem nienormalna,ale nie mam sie komu wyzalic,ze musze zrezygnowac z zakupu sukienek ktore upatrzylam sobie w sklepie i poszukac imienia dla chlopca.Moze to moj blad ze w ogole nie przyjmowalam do wiadomosci,ze moge nosic pod sercem chlopca.Pozdrawiam Kaska
Obserwuj wątek
    • czar_bajry Re: Trzeci syn 16.10.12, 00:03
      Kasiu rozumiem Twoje rozżalenie ale cóż takie życie, mnie udało się za trzecim razem dwoje pierwszych dzieci to córkismile, moi sąsiedzi a zarazem rodzice najlepszej przyjaciółki próbowali trzy razy i mają trzy córkismile, a moje wujostwo miało dwoje dzieci pierwsza była córka i podczas drugiej ciąży wujek ( zawodowy wojskowy) warczał wkoło... syn, syn, syn no i urodziła się córka, wujek wrócił do domu i na pytanie co się urodziło odpowiedział krótko i zwięźle- dzieckosmile\Trzymaj się mocno i powodzenia życzęsmile
    • kamelia04.08.2007 Re: Trzeci syn 16.10.12, 00:06
      dlaczego drugi, a nie trzeci raz staraliscie sie o córkę?
      w końcu to trzecie dziecko....
      • czar_bajry Re: Trzeci syn 16.10.12, 00:10
        Bo za pierwszym razem było im wsio rawnosmile
      • katharina7 Re: Trzeci syn 16.10.12, 00:11
        Pierwsze dziecko wiadomo,obojetnie.Jak juz byl synek-to wiadomo druga cora,no ale wyszedl drugi synek.No i teraz trzeci.Wiadomo,swoje dzieci kocha sie bezwarunkowo,ale mimo to troche sie "posypalam".Dzieki
        • kamelia04.08.2007 Re: Trzeci syn 16.10.12, 00:16
          katharina7 napisał(a):

> No i teraz trzeci.Wiadomo,swoje dzieci kocha sie bezwaru
          > nkowo,ale mimo to troche sie "posypalam".Dzieki

no i dobrze, ze bedzie syn. Syn, to tez dziecko smile
          ja mam 2 córki i przy ew. nastepnej ciązy wolałabym córkę. Te piekne sukienki, które mam, bluzki, koszule, kurtki, wdzianka.... Gdyby sie urodził chłopak, to by wmnie wkurzały ludzkie komentarze, bo poza tym, to chyba bym sie nauczyła zyc z synem.
          Raz trzymałam na rekach niemowle-chłopca i było dobrze. Tylko nie bierzcie tego zdania na super powaznie. Jak sie ma dzieci jednej płci, to się człowiek przyzwyczaja, chocby nawet przez te ubrania.

A w jakim wieku sa ci starsi chłpcy, jesli mozna wiedzieć?
          • czar_bajry Re: Trzeci syn 16.10.12, 14:20
            no i dobrze, ze bedzie syn. Syn, to tez dziecko smile
            > ja mam 2 córki i przy ew. nastepnej ciązy wolałabym córkę. Te piekne sukienki,
            > które mam, bluzki, koszule, kurtki, wdzianka...

Weź jej nie dobijaj...smile
            • kamelia04.08.2007 Re: Trzeci syn 16.10.12, 15:11
              to ja moge teraz tak zaspiewac "na chłopca":

te piekne błekitne body i jasnoniebieskie pajace, a potem te eleganckie biale czy niebieskie koszule, marynarki, spodnie z kancik, te małe krawaciki, te bluzki z dinozaurem czy tygrysem, te kraciaste koszule, te biale bluzeczki polo.....

Zobacz czy brzydkie sa ubrania dla chłopca, rozwiń sobie w prawo. Mały elegant lub artysta.

Do tego zawdiacko obciete włosy (byle nie na jeża). Ach, och.....
              • moofka Re: Trzeci syn 16.10.12, 16:26
                mam dwoch synow i bardzo dobrze cie rozumiem
                chociaz sa ladniejsi niz niejedna dziewczynka wink
                to tez bym chciala corke - nie ze zamiast, ale tez smile
                z drugiej strony, skoro dobry Pan Bog daje trzeciego syna, to pewnie ma w tym swoj ukryty plan
                wiec trzeba brac dziekowac i kochac jak swoje smile
                na pocieszenie urocza fotka, ktora kiedys krazyla po ematce
                po-land.pl/img/upload/20120613200803.jpg
                ps kamelio 2007 skoro juz musisz w tym watku sie udzielac, to z jakims dowcipem, albo drobrym przepisem, bo do pocieszania lepiej sie nie zabieraj big_grin
                • raszefka Re: Trzeci syn 17.10.12, 10:17
                  moofka napisała:

>
                  > na pocieszenie urocza fotka, ktora kiedys krazyla po ematce
                  >

Wzruszyłam się smile
                  • ichi51e Re: Trzeci syn 21.11.13, 11:00
                    Podbije choc watek stary. Ta fotka piekna! Tez chce 3 chlopcow!
                • sanrio Re: Trzeci syn 21.11.13, 14:57
                  uwielbiam to zdjęcie. Mieć takich przystojnych a przy tym, widać, fajnych synów to skarb.
        • skarolina Re: Trzeci syn 16.10.12, 08:52
          katharina7 napisał(a):

> Pierwsze dziecko wiadomo,obojetnie.Jak juz byl synek-to wiadomo druga cora,

A skąd wiadomo? I dlaczego?
      • baltycki Re: Trzeci syn 16.10.12, 00:15
        Ausbildung nie uczy logicznego myslenia.
        • kamelia04.08.2007 Re: Trzeci syn 16.10.12, 00:19
          baltycki napisał:

> Ausbildung nie uczy logicznego myslenia.

takie wnioski płyną z twojego osobistego doswiadczenia?
          A moze jest jeszcze jedna mozliwa odpowiedx na moje pytanie? Panie przemadrzały, co?
          • katharina7 Re: Trzeci syn 16.10.12, 00:20
            Starszy syn ma 11 lat,mlodszy 5 latsmile
            • kamelia04.08.2007 Re: Trzeci syn 16.10.12, 00:32
              kurcze, bałam sie zawsze tej róznicy wieku 4-6 lat, niestety z osobistego doświadczenia uncertain

na pocieszenie ci dodam, ze szlaki masz juz przetarte, pewne rzeczy przewidywalne, nawet jak każde dziecko jest inne. No i jeszcze nie czeka cie "szok kulturowy".
              Gdyby to była dziewczynka, to po 2 chłopakach i takim odstepie czasu, na prawde bys musiała sie przestawiac.

Jeszcze jedno, nie pisze o tym w ogóle, ale ja sie od matki nasłuchałam, jak to ona chciała miec dziewczynke, z drugiej strony z ojcem mnie tak tłamsili i udupiali, i niemalze kazali przepraszac, że zyje, bo ich wyobrażeń nie spełniam, ze ja nie wierze w to "zawsze chciałam dziewczynkę". Czytam to tak, że ty dziewczynko masz byc taka jak sobie wyobrazam, bo ja bardzo kocham moje wyobrażenie, a nie ciebie. Sorry, ale mnie tak naszło po tych sukienkach.
              • kagrami Re: Trzeci syn 17.10.12, 10:31
                Taak, od dziewczynek się więcej wymaga....
                • kamelia04.08.2007 Re: Trzeci syn 17.10.12, 15:01
                  kagrami napisała:

> Taak, od dziewczynek się więcej wymaga....

nastepna zyjaca z głową w chmurach
    • stulta Re: Trzeci syn 16.10.12, 00:13
      Będziesz za to miała całe stado wnuczeksmile Natura wyrówna dysproporcjesmile
      A tak poważnie to postaraj się pogodzić z tą sytuacją. Ja sobie wyrzucam rozczarowanie płcią (w moim przypadku trzecią dziewczynką). Pierwszą się wszyscy cieszyli po pierwsze dziecko. Drugą, bo pojawiła się parę dobrych lat po pierwszej. Od trzeciej wszyscy (łącznie ze mną) oczekiwali bycia chłopcem i nie dostała tyle "słoneczek" co pozostałe. Nadrabiam teraz ile moge, nadrabiamy wszyscy bo po kilku miesiacach okazała się naszym trzecim cudem. Wcześniej była trudna, za co winą obarczam wyłącznie siebie.
      • nanuk24 Re: Trzeci syn 21.11.13, 22:15

> Będziesz za to miała całe stado wnuczeksmile Natura wyrówna dysproporcjesmile

Taaa, powiedz to mojej tesciowejbig_grin
    • robitussin Re: Trzeci syn 16.10.12, 00:32
      Katarzyno, niejedni Ci zazdroszczą takiej czeredki facecików smile Zobaczysz, jaką będziesz dumną mamą otoczoną trzema chłopakami smile
      Swoją drogą córka miałaby trochę przekichane mając dwóch starszych braci (spora różnica wieku), z którymi nie dałoby się nawet pobawić. Więc bierz, co dają i ciesz się, że zdrowe smile
      Moja babcia miała 5 synów i tak bardzo chciała mieć córkę, że jak urodziła się moja starsza siostra (pierwsza wnuczka), to podobno aż się spłakała z radości i powiedziała, że w końcu pierwsza dziewczynka w jej życiu. Siostra była rozpieszczana przez babcię do granic możliwości i w pełni spełniała babcine marzenia o posiadaniu córeczki. Więc wszystko przed Tobą wink
      • bozenka12 Re: Trzeci syn 16.10.12, 01:34
        ja w kazdej ciazy liczylam na core. dwie pierwsze ciaze planowane, dwojka chlopcow, trzecia ciaza wpadkowa, po wielu latach, na staroscsmile i nie dosc, ze ryczalam, ze wpadke zaliczylam, to jeszcze w 13 tyg. sie dowiedzialam, ze chlopaksmile
        czasami tak bywa.
        • eliszka25 Re: Trzeci syn 16.10.12, 06:37
          mam wprawdzie dwoch synow, ale cie rozumiem. w drugiej ciazy tez mialam cicha nadzieje, ze bedzie dziewczynka. nie nastawialam sie jakos specjalnie, bo maz ma tez syna z poprzedniego zwiazku plus nasz wspolny, wiec w sumie wiedzialam, ze bardziej prawdopodobny jest chlopak, ale mialam cicha nadzieje. jak sie dowiedzialam, ze chlopczyk, to jakos tak mimowolnie poczulam sie strasznie rozczarowana i chcialo mi sie ryczec. potrzebowalam troche czasu, zeby przyzwyczaic sie do tej mysli, ale ciaza trwa przeciez 9 miesiecy, wiec czasu masz jeszcze dosc. ja, zanim nasz synek sie urodzil, zdazylam sie przestawic mentalnie i czekalam z radoscia na malego facecika, a starszy synek cieszyl sie na brata. jak juz sie urodzil, to po prostu cieszylismy sie z kolejnego dziecka, bo plec stala sie sprawa malo wazna. coreczka mi sie po cichu marzy, ale moich dwoch urwiskow kocham calym sercem i nie oddalabym za cale tabuny dziewczynek. jestem pewna, ze po pierwszym "szoku" tobie tez sie mysli poukladaja i jak juz synek sie urodzi, to plec stanie sie tak naprawde obojetna, bo to bedzie po prostu twoje dziecko.
          • asiaiwona_1 Re: Trzeci syn 16.10.12, 08:46
            mam znajomych, którzy też liczyli na córkę. I mają... 4 synów big_grin
          • annajustyna Re: Trzeci syn 16.10.12, 09:11
            A dlaczego bardziej prawdopodobny chlopak? Dokladnie 50/50 jest.
            • eliszka25 Re: Trzeci syn 16.10.12, 09:48
              jak ktos juz ma 3 synow, na dodatek TYLKO synow, to jednak chyba cos w tym musi byc wink. oczywiscie teoretycznie szanse na dziewczynke sa, ale jakos specjalnie sie nie ludze, choc marzy mi sie, nie powiem.

acha, moze dodam tylko, ze moj maz tez ma tylko brata, ktory ma 3 synow i corke. urodzila sie jako druga. tesciowa liczyla, ze skoro corek nie ma, to bedzie miec chociaz wnuczki, a tu ledwie jedna sie udala, a oprocz tego 6 chlopa smile
            • ichi51e2 Re: Trzeci syn 16.10.12, 10:12
              szansa nie jest 50/50 bo w przyrodzie rodzi sie wiecej chlopcow. Za to w naturze czesciej umieraja w okresie niemowlecym ;/ wiec potem sie wyrownuje
    • amorkowa2012 Re: Trzeci syn 16.10.12, 09:07
      Po pierwsze gratulacje.
      I zazdroszczę serio. Ja mam 1 sztukę w domu już 32 lata stałej pracy niet.... i zero perspektyw na kolejne dziecko.... Muszę znalezc stałą pracę na etat popracować konkretnie a nie umowy zlecenia w przedszkolach. Zreszta moj maż ma 35 lat i tez nie bardzo wyraża chęci na kolejnego potomka. Raz " go chcialam sprawdzić i powiedzialam ze zrobiłam test ciażowy... na początku nie uwierzył a potem powiedział w szoku totalnym to sie doigraliśmysmile Nie powiem miłe to nie było, a gdy na niego skoczyłam .... to się kajał.. ze wiesz jaky było to bym sie cieszył.. a ja ano... tak tak naszeg 7 latka sama wychowałam., bo go cale dnie nie było- pan kurier.
      Ja muszę się pogodzić z myslą o jedynaku na szczescie moj syn ma jeszcze wujka- mego brata rożnica 9 lat to się dogadująsmile
      Serdecznosci życzęsmile)
      • amorkowa2012 aaa... mialam wypowiedzieć sie w temacie ... 16.10.12, 09:10
        proszę nie skrzywdz dziecka.... moj mąż miał byc córką.... całą ciaże tesciowa mówila ze to córka... jakie jej było zdziwienie gdy urodził sie syn. Do dziś nieszczesliwa... zwracala sie do niego nawet dziewczęcym imieniemsad Ponoć ma wiecej hormonów kobiecychsmile
    • annajustyna Re: Trzeci syn 16.10.12, 09:15
      W 13. tygodniu to zabawa w zgadywanke - poczekaj do polowkowego, wtedy dopiero mozna pewnie okreslic plec.
      • katharina7 Re: Trzeci syn 16.10.12, 09:41
        Nie napisalam ale jestem juz w 24 tc i dopiero teraz sie odslonil i to tak ze o pomylce nie ma mowy.Do tej pory wlasciwie nawet przez mysl mi nie przyszlo,ze to chlopak,bylam pewna corki.Moze za bardzo sie nastawilam...no ale jak dziewczyny pisaly,musze sie z tym oswoic.Dzieki
        • annajustyna Re: Trzeci syn 16.10.12, 09:49
          Trzeci syn tez fajny!!! A jak nie masz imienia, to Ci mozemy cos podrzucic wink.
    • anorektycznazdzira Re: Trzeci syn 16.10.12, 09:21
      Dawaj go do mnie, u mnie będzie drugi i wszyscy będą się cieszyć tongue_out
    • lady-z-gaga dobre strony ;) 16.10.12, 09:23
      -będziesz bardzo dobrą matką - wychowywanie chłopaka masz juz w małym palcu, dziewczynki to inne stwory i - wbrew pozorem - wcale niełatwe smile
      -unikniesz szajby, ktora mogłaby Cię ogarnąć po urodzeniu dziewczynki, koncentrowania się na wyglądzie dziecka, na ubrankach i fryzurach
      -unikniesz nierównowagi w rodzinie i podwójnego faworyzowania najmłodszego dziecka - dziewczynka jako "spełnienie marzeń" miałaby szczególną pozycję, a to mogłoby nikomu nie wyjść na zdrowie
      -jako matka trzech synów powinnas być wyjątkowo dumna z siebie, to naprawdę coś smile))
      - a w ogóle to - wielkie gratulacje smile
      • kamelia04.08.2007 Re: dobre strony ;) 16.10.12, 09:54
        lady-z-gaga napisała:

> -unikniesz szajby, ktora mogłaby Cię ogarnąć po urodzeniu dziewczynki, koncentr
        > owania się na wyglądzie dziecka, na ubrankach i fryzurach

jestem tego samego zdania. To dobrze, że ten najmłodszy bedzie chłopcem. W jej ukladzie jest lepeij, by miała 3. syna. Przeciez sama powiedziała, że marzyły sie te sukienki i dziewczece ciuchy, to strojenie, loczki i skupianie sie na wyglądzie... szajba jest pewna na 100%

> -unikniesz nierównowagi w rodzinie i podwójnego faworyzowania najmłodszego dzie
        > cka - dziewczynka jako "spełnienie marzeń" miałaby szczególną pozycję, a to mog
        > łoby nikomu nie wyjść na zdrowie

otóż to, z jednej stroby faworyzowanie i "chłopcy ustąpcie siostrze", a z drugiej strony córka by musiała spełniac apiracje rodziców i cały czas byc tym spełnieniem marzeń, a nie soba. Wojowniczy temperament i łazenie po drzewach (to przenosnia) byłoby zakazane, bo przeciez jest dziewczynka i nie wypada. Byłaby cała lista zachowań nakazanych, bo dziewczęce i lista zachowań zakazanych, bo przeciez to dla chłopca. Wiem cos o tym, tak się nie da zyc, by spełniac marzenia rodziców. Dziecko ma prawo byc sobą.

> -jako matka trzech synów powinnas być wyjątkowo dumna z siebie, to naprawdę coś

tak jest. Jak wychowa tych 3 na wspaniałych facetów, dobrych mężów i ojcow, tak zeby potem synowe jej nie skleły, to odwali kawał dobrej roboty.

> - a w ogóle to - wielkie gratulacje smile

Przyłaczam sie do gratulacji
        • dzoaann Re: dobre strony ;) 16.10.12, 17:20
          jezu, jakie ty glupoty wypisujesz... serio sadzisz, ze urodzenie wymarzonej dziewczynki rzuca sia rodzicom do tego stopnia na mozg, ze w doopie maja synow, a z owej dziewuszk irobia wybryk natury?
          Urodzilam wymarzona dziewczynke, po 7 latach przerwy- ani sie nie musialam jakos tam przestawiac o czym pisalas wyzej- po prostu sie nia zajmowalam i tyle. Milo jest kupowac sukienki, ale corka posiada tez spodnie, moze swobodnie bawic sie, biegac, wyglupiac, jezdzic na rowerze, latac po kaluzach itp. Nie traktuje jej inaczej ze wzgledu na plec. Moze sie zloscic i bywa niegrzeczna, nie jest na sile wtlaczana w schemat grzecznej dziewczynki. A starsi bracia nie musza ustepowac jasnie ksiezniczce we wszystkim. Moze dlatego ja lubia, kochaja, nawet bawia sie razem- aktualnie sa na dworze sredni z siostra i bawia sie w wojne....a jak tarszy wroci ze szkoly, to wlaczy muzyke bardzo glosno i beda sie wyglupiac razem.
          • kamelia04.08.2007 Re: dobre strony ;) 17.10.12, 14:59
            typowa odpowiedz ematki - całkiem przewidywalna. Zanim jednak mi głupoty zarzucisz, to może przyjrzyj sie temu, co sama napisałas: rodzice sa obiektywni i sprawiedliwi wobec swoich dzieci, bo JA taka jestem.
            To, ze ty myslisz, że TAKA jestes, to nie znaczy, że wszyscy i że zawsze.

Wiecej pomyslunku, zanim wcisniesz "wyslij".
          • agaja5b Re: dobre strony ;) 21.11.13, 19:39
            Wcale nie takie głupoty, różnie bywa, niestety. Moja teściowa do dziś widzi tylko córke,wogóle jej córka wymarzona była. Jej pierworodny syn (mój mąż) wiecznie tylko o wszystko obrywał za nią itp(jakoże starszy to na pewno namawia do zlego). Efekt jest taki że wyhodowali dziewczynę mocno skupioną na sobie i swoich potrzebach, nikt więcej się nie liczy. Tesciowa o niej wciąz opowiada, wszystko tam się dookoła córki kręci, a jak ktos (ja) się nie zamierzam kręcic to jestem bardzo be. Klękajcie narody przed cudem po prostu i co smieszniejsze jej to nie mineło i podejrzewam nie minie. Straszana sytuacja dla pomijanego dziecka w efekcie. Nikomu nie życzę patrzeć (np jako zona) a tym bardziej doswiadczać.
    • mayaalex Re: Trzeci syn 16.10.12, 09:34
      Zazdroszcze smile
      3 synow to moje marzenie. Na razie mam jednego, zobaczymy czy poprawie wynik wink
      A zanim zaszlam w ciaze zawsze marzylam o dziewczynce - ale jak juz zaszlam to od poczatku bylam pewna ze to chlopak.
      Ech, fajnie masz - dziewczynki potrafia dac w kosc a tak bedziesz ukochana mamusia trzech chlopakow.
      Pozdrawiam!
    • princesswhitewolf Re: Trzeci syn 16.10.12, 09:46
      katharina , znam dziesiatki kobiet jakie W OGOLE nie maja dzieci bo albo nie moga, albo nie trafil sie ojciec i by sie zabijaly aby byc w Twojej sytuacji.
      Niech katharia nie wybrzydza. Wnuczkom bedziesz sukienki kupowac.
      • eliszka25 Re: Trzeci syn 16.10.12, 09:53
        z tymi wnuczkami, to nie bylabym taka pewna. moja tesciowa miala 2 synow i marzyla o corce. potem pocieszala sie, ze wnuczki bedzie miala. no i ma.... 6 wnukow i az 1 wnuczke big_grin
      • merich Re: Trzeci syn 16.10.12, 10:02
        Ja mam trzech synów i nigdy tego nie żałowałam. Czekałam na dziecko, a nie na chłopca czy dziewczynkę. Chłopcy są ze soba bardzo zżyci, świetnie się razem bawią, jeden za drugim i trzecim poszliby w ogień. Oczywiście przepychanki między nimi też się zdarzają, jak to między chłopakami. Wierz mi, że jak ich widzę razem to aż serce rośnie. Mam koleżankę, która ma dwóch starszych braci, ona była tym trzecim dzieckiem. Jest niezadwolona bo bracia majaą świetny kontakt ze sobą, a ona z nimi prawie żadnego. Będziesz zadwolona, i Ty i chłopcy.
    • lilly_about Re: Trzeci syn 16.10.12, 10:00
      W jakimś sensie cię rozumiem, mimo że jestem mamą jednej dziewczynki. Ale pomyśl, jakie masz już doświadczenie w wychowywaniu chłopców i ile zaoszczędzicie dzięki temu, ze najmłodsze pewnie wyprawkę ma praktycznie gotową.
    • lauren6 Re: Trzeci syn 16.10.12, 10:04
      Victorii Beckham udało się dopiero za czwartym razem, więc pomyśl, że jeszcze nie wszystko stracone wink
      • gazeta_mi_placi Re: Trzeci syn 16.10.12, 11:48
        Przy pomocy in vitro gdzie selekcjonuje się żeńskie i męskie zarodki smile
        • princesswhitewolf Re: Trzeci syn 16.10.12, 12:18
          tylko ze te in vitro powoduja wysokie prawdopodobienstwo poronienia albo komplikacji w ciazy...
        • tazega4 Re: Trzeci syn 17.10.12, 14:39
          gazeta_mi_placi napisała:

> Przy pomocy in vitro gdzie selekcjonuje się żeńskie i męskie zarodki smile

poedukuj sie troche zanim cos palniesz.

katharina:
          Dzis usg wykazalo ze bede miala 3 syna.Bardzo mnie przybila ta informacja

poczytaj na forum Nieplodnosc, moze zmadrzejesz..
    • marta_magdalena31 Re: Trzeci syn 16.10.12, 11:43
      A nie mozesz oddac do adporcji i sporobowac jeszcze raz???? (zart)
      pociesze Cie-podobno silne kobiety rodza synow, a wiec musisz byc bardzo silna.
      Rozumiem Twoje rozczarowanie i w pewnym sensie wspolczuje, jednak swoje dziecko bedziesz kochac, na razie musisz sie oswoic z mysla,ze nie bedzie sukieneczek i kokardeczek. Ja jak bylam w ciazy to przez 4mies wszyscy mi wmawiali,ze bedzie syn. Choc nie marzylam o synu to pogodzilam sie z ta mysla, jak potem USG pokazalo,ze corka,to czulam sie bardzo rozczarowana. Bo w mojej mentalnosci zyl syn. Teraz z perspektywy czasu nie wobrazam sobie siebie jako mamy chlopaka. Mam corke i jestem szczesliwa ze ja mam. Ty tez w koncu sie ucieszysz , zobaczysz!
    • gazeta_mi_placi Re: Trzeci syn 16.10.12, 11:59
      Bardzo Ci współczuję sad
      Rozumiem, że na aborcję już za późno?
    • soha2 Re: Trzeci syn 16.10.12, 12:09
      te sukienki to pewnie w różowym kolorze?
    • gato.domestico Re: Trzeci syn 16.10.12, 14:25
      ojej synka tez mozna slicznie ubierac smile mnie nie podobaka sie te rozowe sukieneczki. Synka ubieram a'la stary - malenki i wyglada super smile wszystkie laski male i duze sie za nim ogladaja bo wyglada lepiej niz nie jeden dorosly Pan smile
    • 1yna-taka Re: Przyjmij nasze kondolencje 16.10.12, 14:32
      • gato.domestico Re: Przyjmij nasze kondolencje 16.10.12, 14:35
        urodzisz bedziesz sie cieszyla smile
        Ja takze wyczekiwalam córki ( ale bylam glupia) i do tego dziecko po leczeniu nieplodnosci wiec szczescie ze wogole udalo sie...teraz w zyciu nie zamienilabym sie na corke. male chlopczyki sa the best smile

https://suwaczki.maluchy.pl/li-44889.png
    • beverly1985 Re: Trzeci syn 16.10.12, 14:39
      Moja kolezanka z podstawówki była z rodziny w ktorej wielokrotnie "starano się" o chlopca- udało się za 7-mym albo 8-mym razem...
      • cleaa Re: Trzeci syn 16.10.12, 15:23
        katharina ja tez mam trzech synów i nie zamieniłabym ich na 10 córek, kiedyś bardzo chciałam córeczkę, ale moi chłopcy są tak wspaniali, że jestem z nich bardzo dumna. Ty też będziesz szczęśliwa że ich masz, chłopcy są bardziej związani z matką. Nie płacz tylko kochaj tego maluszka który rośnie pod twoim sercem, on tego bardzo potrzebujesmile Na pocieszenie powiem ci że zdarzają się pomyłki, moja znajoma całą ciążę myślała ze nosi córeczkę a na sali porodowej okazało się ze synek, lekarz przepraszał i mówił że jeszcze nigdy się nie pomylił...aż do terazsmile sąsiadka miała odwrotną pomyłkę, miał być chłopiec, urodziła się córciasmile
    • 18lipcowa3 Re: Trzeci syn 16.10.12, 15:43
      Trochę rozumiem twoj żal , też mialam konkretne chęci na daną płec, wiec rozumiem rozczarowanie.
    • deelandra Re: Trzeci syn 16.10.12, 15:45
      normalnie tak mnie natchnęłaś, że swojego bloga ruszyłam, oto wpis specjalnie na twoją cześć big_grin
      ŻEBY ŻYCIE MIAŁO SMACZEK...
      Załóżmy, że jesteś w ciąży, nie, żebym ci życzyła, ale załóżmy. I se ubzdurałaś, że to będzie dziewczynka/chłopiec, np w domu się kręcą już 4 siurki włącznie z mężem i kotem, a ty chcesz psisię teraz. I oto lekarz ci objawia, że będzie piąty siur (w przypadku sytuacji odwrotnej zamieniamy płeć, aczkolwiek trochę się dziwię, że twój mąż nie ma siurka, no, ale mniejsza),
      wpadasz w czarną rozpacz, babcia mdleje, sąsiedzi ci dokuczają itd. Musisz się jakoś z tą sytuacją uporać, bo za kilka miesięcy tak czy owak dziecko się urodzi.
      - ginowi wmawiaj, że to nie twoje dziecko;
      - w szpitalu się drzyj, że podmienili;
      - idź na salę noworodkową i podmień się na dzieciaki z jakąś babą po cesarce, ona i tak nie wie, co się działo, więc da se wmówić w zasadzie wszystko;
      - idź do męża i złóż mu reklamację, musi obejmować wymianę i basta.
      A poza tym to ci powiem, że to żadna różnica, dziewczynki i chłopcy tak samo srają i drą japy w nocy, potem mają bunt, potem, jako nastolatki trzaskają drzwiami, a potem się wyprowadzają, w sumie czym się tak przejmujesz?
    • grave_digger Re: Trzeci syn 16.10.12, 17:03
      jak wychowasz ich mądrze, to kiedyś będziesz miała z nich większą pociechę niż z córek. tak tak. zobaczysz.
    • lafiorka2 Re: Trzeci syn 16.10.12, 17:06
      przepraszam,ale jak słysze i czytam takie pierdoły to mnie krew zalewa....Chcesz miec dziecko?czy dziewczynkę?No niestety...nie jest kolorowo i masz syna to go kochaj a nie płaczesz...Qśwa!
    • amonette Re: Trzeci syn 16.10.12, 17:09
      Nie ważne kto, byle zdrowe smile
      • tebacha Re: Trzeci syn 16.10.12, 17:24
        Moim znajomym po 9 córkach urodził się syn, więc głowa do góry - jest nadziejasmile
      • leyla76 Re: Trzeci syn 16.10.12, 17:35
        Gratuluje. U mnie tez syn w drodze, drugi. Chciałam dziewczynkę. Fakt mam juz jedna, 10 lat, która jak usłyszała, ze będzie drugi brat to przez ponad tydzień płakała. Dodam jeszcze, ze moja teściowa na początek urodziła czterech chłopaków, potem trafiły jej sie 2 córki. Moja kuzynka ma trzech pierwszych chłopaków, i strasznie ubolewala, nad brakiem córki. W czwarta ciążę zaszła jak najmłodszy syn miał 4 mies i okazało sie, ze będzie córka. Tak ze kto wie....
    • aniak167 Re: Trzeci syn 16.10.12, 22:16
      Hej Katharina, wyslalam Ci wiadomosc na skrzynke pocztowa, zajrzyj!
      • aniak167 Re: Trzeci syn 16.10.12, 22:32
        Chyba nie masz ustawionej skrzynki pocztowej, probuje wyslac Ci maila i nie dochodzi?
        • katharina7 Re: Trzeci syn 17.10.12, 08:15
          aniak167 napisała:

> Chyba nie masz ustawionej skrzynki pocztowej, probuje wyslac Ci maila i nie doc
          > hodzi?
          Ustwilam,sprobuj teraz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka