rubia88 Re: Trzeci syn 16.10.12, 22:34 ważne, by zdrowe bylo! ale synowie mają jedną poważną wadę, której nie mają córki - synowe ) Odpowiedz Link Zgłoś
prophetess.pl Re: Trzeci syn 17.10.12, 00:10 No i rewelacja. Masz tak jak Beckhamowie . Z autopsji wiem, że 3 dzieci tej samej płci to fajna sprawa - jest w takim układzie coś unikalnego, czego nie ma u rodzeństwa różnych płci. 3 córki/3 synów wyróżnia nas/was spośród standardowych rodzin "mieszanych". Z rzeczy praktycznych - razem się bawią, mają podobne zainteresowania, podobne zabawki i mogą nosić ciuchy jeden po drugim, a jak nie masz dużego mieszkania to możesz upchać od biedy wszystkich w jednym pokoju. Na prawdę dla kilku ciuszków chciałabyś stracić bonusy, które dostaje się za "wierność marce" . Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Trzeci syn 17.10.12, 00:56 To kilka pozytywów: 1. wykorzystasz ubrania i zabawki po starszych chłopakach - mniej kasy pójdzie. 2. znasz się lepiej na wychowaniu chłopców , a nie dziewczymek Słowem: trzecie dziecko tej samej płci to praktyczne rozwiązanie. A dziewczynki wcale nie chcą chodzić w ślicznych sukienkach, nie cierpią się czesać z kucyki i wcale nie są grzeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Trzeci syn 17.10.12, 01:31 Ha teraz wiem dlaczego moj facet podczas rozmowy o dziecku (dziewczynka mi sie marzy)powiedzial : “co ty myslisz,to nie jest wcale tak latwo“ jak na bezdzietnego calkiem madrze Pewnie sie obawia,ze jak zmajstruje chlopca,to mu kolki na glowie ciosac bede poprzestane na jednym,moze w niedalekiej przyszlosci bedzie mozna plec wybrac bezproblemowo,tzn.bez nakladow finansowych,zgodnie z prawem i najchetniej podczas chwilki przyjemnosci A tak to rozumiem,ja co prawda mam wymarzonego chlopaka,ale popadlabym w czarna rozpacz gdyby to byla wtedy corka ka mialam tego chlopca zaprogramowanego w glowie od 14roku zycia,nie wiem czemu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Trzeci syn 17.10.12, 07:16 Popłaczesz i przejdzie. Dobrze, że przyznajesz się otwarcie, to masz dużo czasu, żeby się wyżalić i przyzwyczaić. Trzech budrysów też fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
katharina7 Dzieki 17.10.12, 09:50 Dzieki wszystkim za wasze mile i mniej mile slowa.Niestety z dnia na dzien jest ze mna gorzej.Schudlam juz 3 kg!Wiem ze niektorym wydaje sie ze durna jestem,trudno.Musze jednak skorzystac z pomocy psychologa,mam juz umowiona wizyte bo widze ze sama sobie nie poradze.A pozniej depresja murowana.Jeszcze raz wszystkim dziekuje.Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
tazega4 Re: Dzieki 17.10.12, 14:42 katharina7 napisała: > Dzieki wszystkim za wasze mile i mniej mile slowa.Niestety z dnia na dzien jest > ze mna gorzej.Schudlam juz 3 kg!Wiem ze niektorym wydaje sie ze durna jestem,t > rudno.Musze jednak skorzystac z pomocy psychologa,mam juz umowiona wizyte bo wi > dze ze sama sobie nie poradze.A pozniej depresja murowana.Jeszcze raz wszystkim > dziekuje.Kasia no, co post to lepiej.. Odpowiedz Link Zgłoś
mooni-ka25 Re: Dzieki 21.11.13, 10:32 KASIU! Proszę Cię muszę z Tobą porozmawiać jak sobie poradziłaś. Jestem w podobnej sytuacji - proszę Cię o wsparcie! Proszę napisz do mnie na maila jak najszybciej: monika.z.88@wp.pl Błagam, odezwij się do mnie, bo nie daję rady sama ze sobą już... Odpowiedz Link Zgłoś
amy.28 Re: Dzieki 21.11.13, 11:48 mooni-ka25 napisał(a): > KASIU! Proszę Cię muszę z Tobą porozmawiać jak sobie poradziłaś. Jestem w podob > nej sytuacji - proszę Cię o wsparcie! Proszę napisz do mnie na maila jak najszy > bciej: monika.z.88@wp.pl > Błagam, odezwij się do mnie, bo nie daję rady sama ze sobą już... otwórzcie grupę wsparcia dla pań którym nie będzie dane czesać kucyków i stroić w różowe sukienki. jezu jak ja współczuje waszym synom tak durnych matek. jak można być tak pustym, tak prymitywnym to nie rozumiem. jak w ogóle można mieć żal do losu o zdrowe dziecko. jak można płakać i przeżywać i popadać w depresję z powodu tego, że wózek będzie niebieski a dziecku będzie wacek dyndał między nogami. To po to wam dzieci? To jakiegoś pieska sobie kupcie tego najlepiej do torebki z wyłupiastymi oczami - wybierzecie sobie płeć i możecie kupować sukienusie i kokardki. raz jeden by się wam przydała wizyta na oddziale wcześniaczym albo ośrodku dla dzieci niepełnosprawnych. żebyście pojęły że zdrowe dziecko to jest szczeście i dar. I o ile bym zrozumiałą jeszcze jakby to pierworódka mówiła, oszołomiona hormonami, nie posiadająca jezcze doświadczenia - to rozumiem. Ale kogo wy macie w domu, że ci wasi synowie takim są dla was nieszczęściem aby się do upadłego o córkę starać, o co chodzi? Niegrzeczni? Krzykliwi? Nie słuchają? Wydaje wam sie że córeczka to będzie wisieć na was godzinami, tulić się i czesać warkoczyki i nogą nie tupnie ani głosu nie podniesie, istny anioł po prostu? Żenada po prostu. Mam dwóch najcudowniejszych na świcie synów i doczekać się nie mogę kiedy zaczniemy starania o trzecie dziecko - i z pewnością będę przeszczęśliwa jak będzie to syn. Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: Trzeci syn 17.10.12, 10:26 Moi znajomi mają 4 synów i wszyscy trenują piłkę nożną.. spoko... Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Trzeci syn 17.10.12, 10:53 nie mam sie komu wyzalic,ze musze zrezygnowac z zakupu sukienek ktore upatrzylam sobie w sklepie i poszukac imienia dla chlopca OJP... nie prościej i mniej kosztownie byłoby zakupić laleczkę w sklepie? Mogłabyś nawet wybrać sobie kolor fryzury. Faktycznie powinnaś skorzystać z pomocy psychologa, bo aż strach pomyśleć co będzie jak chłopaki nie będą w życiu spełniać twoich założeń taktycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
echo1111 Re: Trzeci syn 17.10.12, 11:38 Bo dla rodziców najfajniej jest mieć dzieci z duzą różnicą wieku i różnej płci. A dla dzieci najlepiej jak różnica jest mała i ta sama płeć. Jakby nie było - zawsze ktoś będzie zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
matka_z_corka Re: Trzeci syn 17.10.12, 13:35 Babcia mojego męża ma (miała - bo mama męża już nie żyje ) 8 dzieci - 7 córek i jednego chłopaka . Dziadek stwierdził, że będzie dotąd próbował aż w końcu urodzi mu się syn. No i się urodził jako 8 dziecko i dziadek w końcu przestał płodzić. Wszystko przed Wami. Pomyśl jak cię będą na rękach nosić w przyszłości. I mąż do kompletu, bo mu aż 3 urodziłaś! Odpowiedz Link Zgłoś
czaroffnica24 Re: Trzeci syn 21.11.13, 11:59 serio? to źle? Mi się właśnie objawił trzeci chłopak i już snuję plany jak to wybywam na zakupy a chłopaki mi targają siaty z zakupami, bo mnie jako jedynej księżniczce w domu nie wypada... Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Trzeci syn 21.11.13, 12:20 trzeci syn? oszalałabym ze szczęścia. Niestety, to już się mi nie przydarzy Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Trzeci syn 21.11.13, 12:39 Moja kuzynka ma czterech doroslych synow, kazdy inny, kazdy superprzystojny i madry. Uwazam kuzynke za zajebista babke, ze dala rade, a ona peka z dumy ze ma takich fajnych facetow wokol. Odpowiedz Link Zgłoś
plain-vanilla Re: Trzeci syn 21.11.13, 15:33 Ja mam dwoch synow i jestem bardzo szczesliwa. Nie bede miec wiecej dzieci. Chcialam corke, ale widocznie tak mialo byc, ze mam dwoch wspanialych synow. Pozostaje we mnie taka tesknota za posiadaniem corki ze wzgledu na to, ze ja jestem bardzo blisko z moja mama. W kazdym razie depresji z powodu plci drugiego dziecka nie mialam. Super zabawki i ubranka po starszym tez sie przydaly. Odpowiedz Link Zgłoś
tjoanna Re: Trzeci syn 21.11.13, 16:50 Hej, daj spokój będzie dobrze i będziesz go bardzo kochała Tylko daj sobie czas. Zastanów się, dlaczego tak bardzo chciałaś córkę? Ja też czekałam na córkę i też w pierwszym momencie też nie byłam szczęśliwa, kiedy się dowiedziałam, że urodzę trzeciego synka. Chciałam mieć córkę, żeby ją stroić w te śliczne rzeczy, które widziałam w sklepach - bardzo ważny powód I chciałam córkę, żeby mi nikt nie współczuł i każdy uważał, że się "udało" - drugi równie istotny powód Cóż, ludzie mi współczuli i uważali, że się nie udało, ale co z tego. Teraz nasz trzeci synek ma trzy lata i - nie wiem nawet, jak to przekazać - ale jest takim SŁOŃCEM w naszym życiu, że jestem nim nieustannie zachwycona. Zastanawiałam się "po co" mi kolejny syn, a wniósł do naszej rodziny tyle radości, śmiechu, że sobie nie wyobrażasz Do tego ma szczególną zdolność do wzbudzania sympatii innych ludzi, ileż ja razy widziałam, że ktoś się w niego wpatruje z charakterystycznym uśmiechem, ile osób mi powiedziało, że nawet nie przepadają za dziećmi, ale on jest taki urzekający. Już nikt mi nie współczuje Idź sobie do sklepu, to co że masz ciuszki po starszakach, kup swojemu malutkiemu synkowi coś ekstra, coś akurat dla małego mężczyzny. I spokojnie czekaj, zobaczysz, kiedyś będziesz się dziwiła, że chciałaś jakąś dziewczynkę zamiast niego. Odpowiedz Link Zgłoś
mindtriper Re: Trzeci syn 21.11.13, 17:14 Mam trzech synów Ja akurat za drugim razem spadłam z fotela, kiedy na usg usłyszałam "jest siusiak". Mam ten moment rozczarowania w pamięci. Pewnie, fajnie (podkreślam słowo "fajnie") doświadczyć wychowywania dzieci różnej płci, ale tak naprawdę, naprawdę to po prostu jest twoje dziecko. Nie zakładam, że jesteś niedojrzałą idiotką, która rodzi dzieci, żeby móc je ubierać To jest twoje trzecie dziecko, super, jeśli chciane, gratuluję z całego serca. Kiedy trzeci raz zaszłam w ciążę, to nawet wolałam, żeby to był trzeci chłopak, bo najbardziej ekonomiczne w tej sytuacji rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś
mindtriper Re: Trzeci syn 21.11.13, 17:17 Faken, znowu stary wątek. Może laska już ma czwartego syna. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Trzeci syn 21.11.13, 18:20 A juz myslalam ze zadna sie nie dopatrzy Odpowiedz Link Zgłoś
agaja5b Re: Trzeci syn 21.11.13, 19:23 Spokojnie, twoja reakcja jest najzupełniej normalna, spodziewałaś się i miałaś nadzieję na dziewczynkę i się nie spełniły, więc teraz musisz przezyć coś na kształt "żałoby" po swoich oczekiwaniach i cieszyć się tym co daje los. Sama też miałam takie akcje jak sie dowiedziałam że noszę w brzuchu dziewczynkę (1 ciąża) a nie wiem czemu strasznie chciałam chłopca i się tez wkurzyłam, płakałam kilka dni i byłam zła na cały świat. Za drugim razem jak się okazalo że znów będzie kolejna dziewczynka rozczarowania nie czułam, może lekki zawód ale zycie mnie szybko przywróciło do pionu bo się okazało że jest genetycznie chora więc musiałam przeżyć " żałobę" po swoich planach o zdrowym dziecku po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: Trzeci syn 21.11.13, 19:35 Łapie sie na tym ze jak watek ma ponad 10 postow patrze na date zalozenia zeby uniknac zbednego komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
vermello Re: Trzeci syn 21.11.13, 19:40 Dzieci jednej płci lepiej się chowają- tak mówią. I jaka wygoda z chłopcami, nie musisz kupowac spodnieczek, sukienek, plaszczykow do sukienek dluższych, wielu par bucików, nie uczysz robic na drutach, na szydelku, nie uczysz piec ciast, gotowac skomplikowanych obiadów, nie kupujesz spineczek do włosów, gumek, frotek, kokardek, wstążek, opasek, pierścionkow, bransoletek, wisiorkow, tony kosmetykow, odpadnie fitnes, balet. Wymieniac dlugo. Synowie są bardziej za matką , no wiem, co piszę, bo mam i synow i corkę. Odpowiedz Link Zgłoś
foringee Re: Trzeci syn 21.11.13, 19:50 Nie ma lekko moja znajoma po 4 synu postanowiła już córki nie próbować robić Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Trzeci syn 21.11.13, 21:06 Fajnie, gdyby odezwała się autorka wątku i potwierdziła, że ma już przy sobie swojego najsłodszego na świecie trzeciego syna i po raz trzeci szaleńczo się zakochała Odpowiedz Link Zgłoś
3olcia Re: Trzeci syn 21.11.13, 21:24 Nie ma co sie oszukiwac. Tez bylabym zalamana !! Najzwazniejsze zeby bylo zdrowe ale jednak.......zal i straszna zlosc! Ja akurat mam parke ale pierwsza chcialam corke a mam syna. Tez bylam troche zla. No ale ze to pierwsze dziecko bylo to zlosc szybko przeszla. Ale znam wiele osob ktore maja zalamke z tego powodu. W rodzine mam pare ktora tak starala sie o corke ze skonczyli na 4 synach! Najstarszy syn jest juz zonaty i marzyli o corce a dziadkowie o wnuczce zeby wkoncu ta dziewczynka byla. Niestety. Maja 2 chlopcow. Znajoma ma brata i kuzyna. Ona sama ma 2 synow. Mowi ze 3 dziecka nie chce bo jest pewna ze bedze chlopak. Jej brat tak celowal w chlopaka ze skonczyl na 7 corkach. Jej kuzyn tak celowal w corke ze skonczyl na 7 synach Ona twierdzi ze skoro ma 2 chlopakow to napewno nastepni tez beda chlopakami i nie chce celowac do 7 Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Trzeci syn 21.11.13, 21:55 Historie opowiedziala mi znajoma. Bylo u niej w pracy kolega z szostka chlopcow, 3 razy blizniaki. Skad tyle? Pierwszy raz wiadomo, chcieli dzieci. Drugi raz, majac juz dwoch chlopcow, starali sie o dziewczynke. Trzeci raz po prostu wpadli i miedzy druga a trzecia para blizniakow jest zaledwie 11 miesiecy roznicy. Odpowiedz Link Zgłoś