Witam,
Nie odzywam się na forum, ale podczytuję je regularnie. Teraz chcialabym poprosić Was dziewczyny o opinię. Otóż jestem w tej chwili w ciąży- połowa 6 miesiąca. Na razie pracuję, nie poszłam na L4. Jednakże wiem, iż powrót do pracy po macierzyńskim jest dla nas dość problematyczny. Nie będę może szczegółowo omawiać powodów, ale ogólnie chodzi o to, iż koszt opieki nad dzieckiem byłby niewiele niższy niż moje dochody. Koleżanka zasugerowała mi, abym pozostała z dzieckiem w domu na wychowawczym i jednocześnie zajęła się odpłatnie opieką nad innym dzieckiem. Czyli byłabym nianią na wychowawczym. Przyznam, iż jej pomysł przypadł mi do gustu. Lubię dzieci, jestem nauczycielem języka angielskiego, więc poniekąd mam jakieś pedagogiczne przygotowanie. A dzięki takiemu rozwiązaniu mogłabym zaopiekować się własnym maleństwem przy okazji zapewniając mu kontakt z rówieśnikiem i jednocześnie zarabiać. Co o tym myślicie? Czy kogoś zainteresowałaby oferta takiej niani? Czy coś takiego ma sens? Dodam, iż kwestia wypadnięcia z rynku pracy jest dla mnie nieistotna- moja branża ma ten plus, iż nie tak łatwo wypaść z rynku

; (choć w szkole państwowej nie pracuję).