amber_policja 24.10.12, 15:08 Właśnie zmieniam komputer i zastanawiam się co powinnam zainstalować oprócz legalnego Office'a i aktualnego Kasperskyego? Co macie w PC, bez czego żyć nie możecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bella_roza Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 15:18 zamiast legalnego offica polecam open office a zamiast kasperskyego ktory okropnie zamula - bezpłatny avast skype jeszcze może Odpowiedz Link Zgłoś
maggorlo Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 15:25 bez photoshopa, picassy, firefoxa i gg. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 15:31 Przeglądarkę inną niż domyślna. Na domowym komputerze mam co prawda nadal z przyzwyczajenia Firefoxa, ale w pracy od jakiegoś czasu Chrome i chyba bardziej mi się podoba oraz lepiej działają na nim niektóre fajne wtyczki (np. Page Monitor). Tak poza tym to jakoś od początku wszystko było, co mi do szczęścia potrzebne, oprócz komunikatora. Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 15:36 GG, BestPlayer, Napi, Adobe Reader, MS Sql Server Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 15:42 BestPlayer, Pazera Converter, Napiprojekt, Picassa, Irfanview, to tak z grubsza Odpowiedz Link Zgłoś
quesuerte Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 16:05 Do wymienionych dodam VLC PDF Creator Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 16:19 Aaa, i jeszcze jakaś dobra zgrywarka z CD na mp3, nie pamiętam nazwy tej, którą mam obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 16:22 I jeszcze dopiszę, że ci trochę zazdroszczę... uwielbiam sobie konfigurować takie nówki, czy to komputery, czy telefony, ustawiać, wgrywać, personalizować... sama rozkosz. Odpowiedz Link Zgłoś
esr-esr Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 16:29 to odwrotnie niż ja - nienawidzę tego. bardzo przyzwyczajam się do sprzętu i nienawidzę ponownego układania, wgrywania, konfigurowania, wpisywania haseł i całej tej otoczki. mam nowy telefon i od dwóch tygodni nie mogę się zmusić do poświęcenia dwóch godzin na wszystkie ustawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 16:31 Przywieź mi go, zrobię to za ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
amber_policja Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 20:02 ja też przebieram nóżkami radośnie, analizuję co najmniej, jakbym chałupę od nowa malowała i meblowała :F Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 21:30 O, druga! Ja przebieram nóżkami, jak już wszystko mam ustawione i mogę zacząć działać. ostatnio mieliśmy takie zboczonko - mierzyliśmy czas otwierania się kompa. Potem robiliśmy zawody, który szybciej się odpala: pecet czy 'lapek". Nic tylko stuknąć się w głowę... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 13:05 >Potem robiliśmy zawody, który szybciej się odpala: pecet czy 'lapek". my robimy inne zawody odpalamy lapka i zamawiamy pizze i sprawdzamy co dojdzie szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 13:14 Twój lapek taki wolny, czy pan od pizzy taki szybki? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 14:04 zdecydowanie to pierwsze Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 14:06 To jeszcze dołóżcie uprawianie w tym czasie seksu, będzie więcej kandydatów do dojścia Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 16:24 Z programów antywirusowych używam Norton internet security, z darmowych polecalabym comodo internet security wg, mnie niebo lepszy od Avasta. Do tego vlc media player, ccleaner do czyszczenia śmieci w kompie, revo uninstaler do odinstalowania niepotrzebnych programów, malwarebite anti-malware free do usuwania czego antywirus nie usunie, Mozilla thunderbird, fajny darmowy program e- mail jak ze mam kilka kont i nie chce za każdym razem wszystkiego z osobna otwierać , pakiet office bo potrzebny do pracy czy tez dzieciakom do szkoły, ja go dostałam za darmo z komputerem, ale open office tez jest bardzo dobry NO i za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
esr-esr Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 16:26 7zip, dodatkowe przeglądarki (ze dwie), skype, total commander, adobe reader, jakiś odtwarzacz filmów i muzyki i kilka programów branżowych które mieć muszę nawet jak aktualnie nie wykorzystuję. do tego oprogramowanie do hardware'u - skaner, aparat, telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 16:31 Wciąż mi się coś przypomina Gorąco polecam Unlockera - świetny programik do usuwania różnych plików, których usunąć się nie da (nie dotyczy to oczywiście plików systemowych), czasem coś się zablokuje, a to szybko i niemal z automatu wywala wszystko. Często używam. I jakiś odkurzacz do czyszczenia kompa co jakiś czas, używam własnie Odkurzacza. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 20:12 A możesz napisać coś więcej o tym Odkurzaczu? czy jak mi komp przymula to mogę go oczyścić tym programem? On sam rozpoznaje co ma wywalić? rozumiem że czyści dysk z niepotrzebnych, zajmujących miejsce plików? Czy w trakcie jego pracy trzeba monitorować program i np. wybierać, czy tylko odpalam i gotowe?? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 21:47 Sam się dość często przypomina, kiedy dysk jest zawalony. Być może są tam jakieś szczegółowe funkcje, ale jakoś nie chce mi się tego rozkminiać, robię dalej, dalej i czyści Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 21:56 Czyli coś w stylu defragmentacji dysku? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 09:30 Az tak dobrze to ja się nie znam tu więcej info o programie: www.dobreprogramy.pl/Odkurzacz,Program,Windows,12322.html Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 12:52 A, już wiem "o co loto". W każdym badź razie dobrze wiedzieć, ze coś takiego jest, bo na moim kompie zawsze zbiera się masa niepotrzebnych rzeczy, użytych raz i zapomnianych, zwłaszcza w "ulubionych". Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 16:49 z antyvirow to nod32 a nie jakies wynalazki a avast to juz wogole zart Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 21:23 Nod ciekawy też nie jest. Strasznie muli. Po pół roku podziękowałam temu panu. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 14:15 co najwyzej to ty jestes zamulona Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 19:21 Rozmowa z takim prostakiem jest poniżej mojej godności więc spie...aj pajacu Odpowiedz Link Zgłoś
rebionek Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 20:09 Linuksa przede wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
amber_policja Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 21:28 informaty(k)czka, jak mniemam? Odpowiedz Link Zgłoś
rebionek Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 17:50 chłop informatyk, a ja ciekawska a jak spróbowałam to się zakochałam i windowsa już nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
gardenia_nowak Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 22:55 Popieram. Nienawidzę pracować na windowsie. Odkąd mam Ubuntu już się nie pieklę przy komputerze. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 20:11 Firefox z AdBlockiem i aktualnym flashem oraz acrobat readerem. IrfanView OpenOffice A potem się wkurzam, że FF nie ma w pasku adresów tej dziesiątki, którą mam zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 20:41 Nod32, a raczej Eset Smart Security, a nie jakieś avasty... F-fox z Adblokiem, prawdziwy Office (pożegnałam się z OpenOfficem, bo to zamulająca kobyła jest, a do tego ma za mało funkcji), Google Earth, Adobe Acrobat kodeki do odtwarzania płyt i to wszystko, nie zawalam kompa, jesteśmy wolni jak ptaki oboje. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 20:48 wszsttko co się che za darmo na pebie i chomiku... Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 20:49 Opera zamiast explorera, photoshop, deamon tool (wirtualny dysk), calibre (do zmiany formatu ebooków) i bit torrent Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 21:08 AVG, PaintShop, CCleaner, usuwaczka do timeline na FB i skrypty do gry Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 21:21 Zależy, do czego komu służy. Moim must have są wszelkie programy graficzne typu flash, cały pakiet adobe, corel, ewentualnie word. No i dobry antywirus. Reszta mnie nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zuwka Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 21:38 Irfan view. Bo dużo zdjęć robię i lubię je czasem wyostrzyc, rozjasnic, przyciemnionej. Poza tym znam ten program tak dobrze, ze oglądanie jotpegow na czymkolwiek innym to dla mnie katorga ------------------------------------------------------------ "Żeby jeździć samochodem trzeba zdać egzaminy ale żeby mieć dziecko wystarczy dwoje idiotów." ------ Odpowiedz Link Zgłoś
hellulah Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 13:11 Pewnie było wyżej - Open Office, legalny, darmowy. Zamiast Office'a Microsoftu. Odpowiedz Link Zgłoś
swiete.jeze Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 14:26 Chromium, cups-pdf, easytag-aac, gedit, gimp, icedove, keepassx, libreoffice, nautilus-dropbox, pidgin, rhythmbox, shotwell, skype, niestety virtualbox, vlc, wget, workrave. Odpowiedz Link Zgłoś
gardenia_nowak Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 22:58 też muszę mieć virtualboxa, ale przynajmniej można sobie zapisać stan maszyny i nie trzeba czekać na tę debilną muzyczkę na początku... Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 17:22 Skype, Chrome (wcześniej Firefox), GIMP, Nikon View NX2 (program do przeglądania i niewielkiej modyfikacji plików RAW), NX2 Capture (zaawansowana obróbka), Picasa (upload), OpenOffice, Avast - to na kompie domowym. Na służbowym jeszcze Filezilla, PDFMerge, jakiś program do szybkich screenshotów i większość wyżej wymienionych. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 18:27 Dla mnie to Photoshop i AutoCAD, ale z takich "ogólnoużytkowych" to Firefox i GooleTalk. Jeszcze Nero się przydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
swiete.jeze Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 20:47 W sumie też powinnam napisać, że AutoCad, ale skoro nawet mi nie przyszedł do głowy przy wymienianiu must have, to znaczy, że specjalnie często go nie otwieram. Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 18:37 nie mogłabym żyć bez GIMP-a, a także bez picassy i bez firefoxa, Odpowiedz Link Zgłoś