Dodaj do ulubionych

wasze "masthewy"-software.

24.10.12, 15:08
Właśnie zmieniam komputer i zastanawiam się co powinnam zainstalować oprócz legalnego Office'a i aktualnego Kasperskyego?

Co macie w PC, bez czego żyć nie możecie?
Obserwuj wątek
    • bella_roza Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 15:18
      zamiast legalnego offica polecam open office a zamiast kasperskyego ktory okropnie zamula - bezpłatny avast
      skype jeszcze może
    • maggorlo Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 15:25
      bez photoshopa, picassy, firefoxa i gg.
    • martishia7 Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 15:31
      Przeglądarkę inną niż domyślna. Na domowym komputerze mam co prawda nadal z przyzwyczajenia Firefoxa, ale w pracy od jakiegoś czasu Chrome i chyba bardziej mi się podoba oraz lepiej działają na nim niektóre fajne wtyczki (np. Page Monitor). Tak poza tym to jakoś od początku wszystko było, co mi do szczęścia potrzebne, oprócz komunikatora.
    • izak31 Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 15:36
      GG, BestPlayer, Napi, Adobe Reader, MS Sql Server
    • morgen_stern Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 15:42
      BestPlayer, Pazera Converter, Napiprojekt, Picassa, Irfanview, to tak z grubsza smile
    • quesuerte Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 16:05

Do wymienionych dodam
      VLC
      PDF Creator
    • morgen_stern Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 16:19
      Aaa, i jeszcze jakaś dobra zgrywarka z CD na mp3, nie pamiętam nazwy tej, którą mam obecnie.
    • morgen_stern Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 16:22
      I jeszcze dopiszę, że ci trochę zazdroszczę... uwielbiam sobie konfigurować takie nówki, czy to komputery, czy telefony, ustawiać, wgrywać, personalizować... sama rozkosz.
      • esr-esr Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 16:29
        to odwrotnie niż ja - nienawidzę tego. bardzo przyzwyczajam się do sprzętu i nienawidzę ponownego układania, wgrywania, konfigurowania, wpisywania haseł i całej tej otoczki.
        mam nowy telefon i od dwóch tygodni nie mogę się zmusić do poświęcenia dwóch godzin na wszystkie ustawienia.
        • morgen_stern Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 16:31
          Przywieź mi go, zrobię to za ciebie...
          • suazi1 Salander 24.10.12, 21:25
            To powinien być Twój drugi nick wink
            • morgen_stern Re: Salander 24.10.12, 21:44
              Może być tongue_out
      • amber_policja Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 20:02
        wink ja też przebieram nóżkami radośnie, analizuję co najmniej, jakbym chałupę od nowa malowała i meblowała :F
        • suazi1 Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 21:30
          O, druga! smile Ja przebieram nóżkami, jak już wszystko mam ustawione i mogę zacząć działać. ostatnio mieliśmy takie zboczonko - mierzyliśmy czas otwierania się kompa. Potem robiliśmy zawody, który szybciej się odpala: pecet czy 'lapek". Nic tylko stuknąć się w głowę...
          • amber_policja Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 22:22
            big_grin
          • czarnaalineczka Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 13:05
            >Potem robiliśmy zawody, który szybciej się odpala: pecet czy 'lapek".

my robimy inne zawody
            odpalamy lapka i zamawiamy pizze
            i sprawdzamy co dojdzie szybciej tongue_out
            • suazi1 Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 13:14
              Twój lapek taki wolny, czy pan od pizzy taki szybki? wink
              • czarnaalineczka Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 14:04
                zdecydowanie to pierwsze big_grin
                • suazi1 Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 19:19
                  Skąd ja to znam...
            • morgen_stern Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 14:06
              To jeszcze dołóżcie uprawianie w tym czasie seksu, będzie więcej kandydatów do dojścia tongue_out
    • leyla76 Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 16:24
      Z programów antywirusowych używam Norton internet security, z darmowych polecalabym comodo internet security wg, mnie niebo lepszy od Avasta. Do tego vlc media player, ccleaner do czyszczenia śmieci w kompie, revo uninstaler do odinstalowania niepotrzebnych programów, malwarebite anti-malware free do usuwania czego antywirus nie usunie, Mozilla thunderbird, fajny darmowy program e- mail jak ze mam kilka kont i nie chce za każdym razem wszystkiego z osobna otwierać , pakiet office bo potrzebny do pracy czy tez dzieciakom do szkoły, ja go dostałam za darmo z komputerem, ale open office tez jest bardzo dobry NO i za darmo.
    • esr-esr Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 16:26
      7zip, dodatkowe przeglądarki (ze dwie), skype, total commander, adobe reader, jakiś odtwarzacz filmów i muzyki i kilka programów branżowych które mieć muszę nawet jak aktualnie nie wykorzystuję. do tego oprogramowanie do hardware'u - skaner, aparat, telefon.
    • morgen_stern Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 16:31
      Wciąż mi się coś przypomina wink Gorąco polecam Unlockera - świetny programik do usuwania różnych plików, których usunąć się nie da (nie dotyczy to oczywiście plików systemowych), czasem coś się zablokuje, a to szybko i niemal z automatu wywala wszystko. Często używam.
      I jakiś odkurzacz do czyszczenia kompa co jakiś czas, używam własnie Odkurzacza.
      • drinkit Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 20:12
        A możesz napisać coś więcej o tym Odkurzaczu? czy jak mi komp przymula to mogę go oczyścić tym programem? On sam rozpoznaje co ma wywalić? rozumiem że czyści dysk z niepotrzebnych, zajmujących miejsce plików? Czy w trakcie jego pracy trzeba monitorować program i np. wybierać, czy tylko odpalam i gotowe??
        • morgen_stern Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 21:47
          Sam się dość często przypomina, kiedy dysk jest zawalony. Być może są tam jakieś szczegółowe funkcje, ale jakoś nie chce mi się tego rozkminiać, robię dalej, dalej i czyści wink
          • suazi1 Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 21:56
            Czyli coś w stylu defragmentacji dysku?
            • morgen_stern Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 09:30
              Az tak dobrze to ja się nie znam tongue_out tu więcej info o programie:
              www.dobreprogramy.pl/Odkurzacz,Program,Windows,12322.html
              • suazi1 Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 12:52
                A, już wiem "o co loto". W każdym badź razie dobrze wiedzieć, ze coś takiego jest, bo na moim kompie zawsze zbiera się masa niepotrzebnych rzeczy, użytych raz i zapomnianych, zwłaszcza w "ulubionych".
    • jamesonwhiskey Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 16:49
      z antyvirow to nod32 a nie jakies wynalazki
      a avast to juz wogole zart
      • suazi1 Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 21:23
        Nod ciekawy też nie jest. Strasznie muli. Po pół roku podziękowałam temu panu.
        • jamesonwhiskey Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 14:15
          co najwyzej to ty jestes zamulona
          • suazi1 Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 19:21
            Rozmowa z takim prostakiem jest poniżej mojej godności więc spie...aj pajacu
    • rebionek Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 20:09
      Linuksa przede wszystkim smile
      • amber_policja Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 21:28
        informaty(k)czka, jak mniemam? smile
        • swiete.jeze Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 14:18
          A po czym wnosisz?
        • rebionek Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 17:50
          chłop informatyk, a ja ciekawska smile a jak spróbowałam to się zakochałam i windowsa już nie chce.
      • gardenia_nowak Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 22:55
        Popieram. Nienawidzę pracować na windowsie. Odkąd mam Ubuntu już się nie pieklę przy komputerze.
    • mika_p Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 20:11
      Firefox z AdBlockiem i aktualnym flashem oraz acrobat readerem.
      IrfanView
      OpenOffice
      A potem się wkurzam, że FF nie ma w pasku adresów tej dziesiątki, którą mam zawsze.
    • daisy Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 20:41
      Nod32, a raczej Eset Smart Security, a nie jakieś avasty...
      F-fox z Adblokiem,
      prawdziwy Office (pożegnałam się z OpenOfficem, bo to zamulająca kobyła jest, a do tego ma za mało funkcji),
      Google Earth,
      Adobe Acrobat
      kodeki do odtwarzania płyt
      i to wszystko, nie zawalam kompa, jesteśmy wolni jak ptaki oboje. smile
      • papalaya Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 20:48
        wszsttko co się che za darmo na pebie i chomiku...
    • kroliczyca80 Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 20:49
      Opera zamiast explorera, photoshop, deamon tool (wirtualny dysk), calibre (do zmiany formatu ebooków) i bit torrentwink
    • demonii.larua Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 21:08
      AVG, PaintShop, CCleaner, usuwaczka do timeline na FB i skrypty do gry tongue_out
    • suazi1 Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 21:21
      Zależy, do czego komu służy. Moim must have są wszelkie programy graficzne typu flash, cały pakiet adobe, corel, ewentualnie word. No i dobry antywirus. Reszta mnie nie interesuje.
    • zuwka Re: wasze "masthewy"-software. 24.10.12, 21:38
      Irfan view. Bo dużo zdjęć robię i lubię je czasem wyostrzyc, rozjasnic, przyciemnionej. Poza tym znam ten program tak dobrze, ze oglądanie jotpegow na czymkolwiek innym to dla mnie katorga
      ------------------------------------------------------------
      "Żeby jeździć samochodem trzeba zdać egzaminy ale żeby mieć dziecko wystarczy dwoje idiotów."
      ------
    • hellulah Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 13:11
      Pewnie było wyżej - Open Office, legalny, darmowy. Zamiast Office'a Microsoftu.
    • swiete.jeze Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 14:26
      Chromium, cups-pdf, easytag-aac, gedit, gimp, icedove, keepassx, libreoffice, nautilus-dropbox, pidgin, rhythmbox, shotwell, skype, niestety virtualbox, vlc, wget, workrave.
      • gardenia_nowak Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 22:58
        też muszę mieć virtualboxa, ale przynajmniej można sobie zapisać stan maszyny i nie trzeba czekać na tę debilną muzyczkę na początku...
    • redheadfreaq Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 17:22
      Skype, Chrome (wcześniej Firefox), GIMP, Nikon View NX2 (program do przeglądania i niewielkiej modyfikacji plików RAW), NX2 Capture (zaawansowana obróbka), Picasa (upload), OpenOffice, Avast - to na kompie domowym.

Na służbowym jeszcze Filezilla, PDFMerge, jakiś program do szybkich screenshotów i większość wyżej wymienionych.
    • landora Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 18:27
      Dla mnie to Photoshop i AutoCAD, ale z takich "ogólnoużytkowych" to Firefox i GooleTalk. Jeszcze Nero się przydaje.
      • swiete.jeze Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 20:47
        W sumie też powinnam napisać, że AutoCad, ale skoro nawet mi nie przyszedł do głowy przy wymienianiu must have, to znaczy, że specjalnie często go nie otwieram.
    • barbibarbi Re: wasze "masthewy"-software. 25.10.12, 18:37
      nie mogłabym żyć bez GIMP-a, a także bez picassy i bez firefoxa,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka