Dodaj do ulubionych

Jaka umywalka?

31.10.12, 11:01
Są nablatowe, wpuszczane, podwieszone. Dyskutuję właśnie z koleżanką nad ich urodą i praktycznością. Podobają mi się nablatowe, taka miska na szafce. Koleżanka twierdzi że są niepraktyczne bo nie można ich domyć. Macie takie? Inne? naprawdę któreś rozwiązanie jest szczególnie uciążliwe w użytkowaniu?
Obserwuj wątek
    • maggorlo Re: Jaka umywalka? 31.10.12, 11:08
      Koleżank
      > a twierdzi że są niepraktyczne bo nie można ich domyć.

e tam... U perfekcyjnej pani domu się nauczy i doczyści. Ja mam taką, co to trochę jest w szafce, a trochę wystaje (podwieszona...???) jak nablatowa. Nie wiem w czym tkwi problem niedomywania. Ja go nie mam.
    • peggy_su Re: Jaka umywalka? 31.10.12, 11:26
      Mam umywalkę wpuszczoną w blat. Te nablatowe miski też mi się bardzo podobają, ale u mnie głównym kryterium była wysokość blatu w łazience. Pod blatem musiała się zmieścić pralka więc jest dość wysoko, a gdybym jeszcze na to połozyła miskę to już w ogóle byłoby bez sensu.
      Nie ruzomiem czym miałoby się różnić domywanie zwykłej umywalki od takiej miskowej smile Pewnie istotne jest żeby między miską a ściana było odpowiednio dużo miejsca, żeby się tam dało umyć i tyle. Jakby mi to pasowało do koncepcji łazienki to bym sobie taką zrobiła smile
    • guderianka Re: Jaka umywalka? 31.10.12, 11:29
      Mam dokładnie tę
      https://www.armaland.pl/_p/88/n/zestawy-szafka-+-umywalka-kolo-primo-umywalka-55-+-szafka-50-bialy-polysk-p88818.jpg
      wczesniej również miałam podobną ale innej firmy i wielkości. Koleżance pewnie chodzi o miejsce styku umywalki z szafką, jest wąskie wcięcie i jesli tam poleci brudna woda to faktycznie nie masz możliwości umyć. Z tym że jesli wleci to i tak tego nie widać, woda wyparuje, syfek zostanie ale nie jest on zabójczy ani powodujący zakażeń. Dla mnie takie rozwiązanie jest praktyczne i estetyczne, nie widać rur, łatwy jest też do nich doste p jesli coś sie stanie, wykorzystana jest przestrzen pod umywalką
    • princy-mincy Re: Jaka umywalka? 31.10.12, 12:20
      jesli nablatowa to faktycznie miska (taka z wiekszym obwodem u gory niz u podstawy) to moze byc problem z domyciem
      ale nablatowe to nie tylko miski, ale tez i proste ksztalty- kubiczne, ktore przylegaja do blatu pod katem 90 stopni, wiec da sie domyc.
      • donnasanta Re: Jaka umywalka? 31.10.12, 12:36
        Mam 3 lazienki, w 1 nablatowa (ale nie miske), w 2 normalna wiszaca, w 3 wpuszczana.
        Z higiena nie ma w zadnej problemu. Najbardziej lubie sie myc w tej zwyklej wiszacej smile
        • chipsi Re: Jaka umywalka? 31.10.12, 12:49
          > Z higiena nie ma w zadnej problemu. Najbardziej lubie sie myc w tej zwyklej wis
          > zacej smile

Mieścisz się w niej? tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka