Dodaj do ulubionych

Blizna po cesarce

11.11.12, 21:08
Czy ktoś się orientuje, ile tygodni po cesarce można zacząć smarować bliznę kremami typu conractubex, cepan? Na ulotce jest napisane, że po zagojeniu...Jednak jak byłam na wizycie u gina po 6 tyg. od porodu to powiedział mi, że za wcześnie.
Podbno im wcześniej, tym lepsze efekty, ale nie chcę zaburzyć procesu gojenia.
Czy są tu jakieś emamy po cesarce i znają odpowiedź na moje pytanie?
Obecnie jestem 3 miesiące po zabiegu.
Aha, i kiedy można zacząć porządny trening na brzuszek, typu "brzuszki", itp.?
Obserwuj wątek
    • fajnababka3 Re: Blizna po cesarce 11.11.12, 21:20
      Myślę że już możesz i cwiczyc i smarowac. Ja jestem 6 tyg po i na razie moja blizna jest czerwona więc za wcześnie ale z doświadczenia po poprzedniej cesarce powiem Ci tyle że i bez smarowania ta blizna jest cieniutka jak niteczka.
      • jola-kotka Re: Blizna po cesarce 11.11.12, 21:46
        Po 12 miesiacach niezaleznie od typu zabiegu, blizny mozna sie pozbyc w gabinetach medycyny estetycznej,laserowymi zabiegami frakcjonowania skory.
        • tarantula_75 Re: Blizna po cesarce 11.11.12, 22:12
          A orientujesz się może ile mniej więcej kosztuje zlikwidowanie takiej blizny?
          To już moja druga cesarka. Pierwszą miałam prawie 4 lata temu i robił mi ją lekarz trochę starą metodą, ciut za wysoko. Wystaje nieco za linię majtek, biodrówek już nie założę, bardziej zabudowanymi ją zakryję. Poprzednia blizna po 3 latach była dość ciemna, nie zbladła, widać tak mam...Kolejne cięcie było w tym samym miejscu, chociaż lekarz przeklinał swego poprzednika, że tak wysoko...Gdyby cięcie było tak jak u mojej koleżanki, niemal na linii, jak się kończą "włoski"wink to bym sobie w ogóle tym nie zaprzątała głowy...
          • jola-kotka Re: Blizna po cesarce 11.11.12, 22:22
            Dzwonilam,az do kolezanki,ktora zajmuje sie tym na co dzien,w tej chwili usuniecie blizny po cesarce kosztuje u niej 400zl,cena ze szczecina
            • tarantula_75 Re: Blizna po cesarce 12.11.12, 21:49
              Cena całkiem przystępna. Ciekawa jestem, czy jest tu jakaś emama, która likwidowała taką bliznę - chodzi mi o to, czy jest jakieś ryzyko, że ten zabieg się nie uda, że coś się będzie paprać, czy boli mocno po zabiegu, itp.
              • jola-kotka Re: Blizna po cesarce 12.11.12, 21:58
                Ja likwidowalam wiele blizn po operacjach plastycznych bo niestety zostaja niewielkie ale jednak i po usunieciu wyrostka.
                Nie boli,czasami zabieg trzeba powtorzyc,ale u mnie zniknely wszystkie.
          • kkalipso Re: Blizna po cesarce 11.11.12, 22:58
            tarantula_75 napisała:

Pierwszą miałam prawie 4 lata temu i robił mi ją lek
            > arz trochę starą metodą, ciut za wysoko. Wystaje nieco za linię majtek, biodrów
            > ek już nie założę, bardziej zabudowanymi ją zakryję.

Dziwne?! Ile centymetrów od pępka,że tak wysoko?
    • dziennik-niecodziennik Re: Blizna po cesarce 11.11.12, 23:53
      mozesz juz zacząc smarowac. cwiczyc tez juz mozesz.
      • tarantula_75 Re: Blizna po cesarce 12.11.12, 21:51
        Zmierzyłam dzisiaj. Licząc od pępka w linii prostej to 10 cm, ale to jest taki lekki łuk, więc krawędzie mogą być ciut wyżej, może nawet 9 cm od poziomu pępka.
        • tarantula_75 Re: Blizna po cesarce 12.11.12, 21:52
          To była odpowiedź do kkalipso, przepraszam, że psuję drzewko.
      • tarantula_75 Re: Blizna po cesarce 12.11.12, 21:52
        Dziękuję za radę.
    • 3fanta Re: Blizna po cesarce 12.11.12, 13:10
      Ja mam jeszcze pionową bliznę po pierwszej cesarce robionej 18 lat temu.Druga musiała być w tym samym miejscu niestety.Ale je jest tak źle.Blizna jest cienka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka