Dodaj do ulubionych

Mamy - HELP! - USA/DE/FR

24.11.12, 15:46
Sprawa dotyczy chłopca z rozlanym guzem pnia mózgu. forum.gazeta.pl/forum/w,567,140564491,140564491,Nieoperowalny_guz_pnia_mozgu_u_dziecka.html.
Szukam namiarów (konkretnych nazwisk lekarzy/profesorów) do szpitali/klinik w: USA/DE/FR które podejmują się leczenia przypadków określanych w Polsce jako "nie nadające się do wyleczenia." Wiem, że takie istnieją tylko zależy mi na znalezieniu konkretnych - najlepszych, z sukcesami w leczeniu przypadków beznadziejnych dla innych. A Wy mieszkając w danym kraju - możecie wiedzieć, czy poszukać więcej.

Jeśli przy okazji macie jakieś doświadczenie z finansowanem takiego leczenia - proszę - podpowiedźcie.

Sprawa super pilna więc liczę na odzew emamowej społeczności.
Obserwuj wątek
    • nanuk24 Re: Mamy - 24.11.12, 17:52
      Mozesz do nich napisac.
      www.darserca.org/
      • lily-evans01 Re: Mamy - 24.11.12, 19:03
        Jeśli jest potrzeba, mogę nieodpłatnie przetłumaczyć dokumentację medyczną na francuski.
        • wiera1 Re: Mamy - 24.11.12, 19:16
          WIELKIE DZIĘKI - proszę o więcej.
          Napisałam już do tej organizacji w USA - ale jest sobota więc może odpowiedzą w pon.

DZIĘKUJĘ smile za propozycję tłumaczenia - nie omieszkam skorzystać jak tylko ktoś poda mi nazwę szpitala - podobno jest jakiś w Paryżu (?) zajmujący się takimi przypadkami
          • donkaczka Re: Mamy - 24.11.12, 21:01
            a Polsce wyczerpali juz wszelkie mozliwosci? pytalas czy byli na konsultacjach w Bydgoszczy u prof.Harata?
            • wiera1 Re: Mamy - 24.11.12, 22:48
              Rodzice szukają możliwości na kilku frontach - wszędzie praktycznie.
              Starają się dostać do prof.Harata - nie wiem na razie jak im idzie.
              Stąd mój post.
              Rodzicom powiedziano wprost, że praktycznie z takim rozpoznaniem dziecko nie dożywa do etapu radioterapii.
          • lily-evans01 Re: Mamy - 25.11.12, 11:20
            Jakby co, daj odpowiedź w tym wątku i prześlij dokumenty na maila gazetowego, jak wyżej.
    • annajustyna Niemcy 24.11.12, 23:01
      Dogrzebalam sie, ze w Niemczech aktualnie dziala program pod kierownictwem prof. Kramma z Kliniki Uniwersyteckiej w Halle:
      www.kinderkrebsstiftung.de/krebs-bei-kindern/krankheitsbilder.html?uid=27&cHash=d3b01adee3
    • blata Niemcy 2 24.11.12, 23:30
      Klinika w Heidelbergu:
      www.klinikum.uni-heidelberg.de/Physikalische-Vorteile.116994.0.html
      Leczą też dzieci:
      www.klinikum.uni-heidelberg.de/Arbeitsplatz.120243.0.html
      Kontakt:
      www.klinikum.uni-heidelberg.de/Ambulanter-Bereich.120221.0.html
      Trzymam kciuki...
    • maligna567 Re: Mamy - HELP! 25.11.12, 00:32
      nie wiem, jak sie te dwa raki maja do siebie, ten byl operowany protonami we Francji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka