Dodaj do ulubionych

Opakowanie przedszkolaka

08.12.12, 19:51
Przymierzam się do kupna dziecku ocieplanych spodni na zimę.
Będę kupować je przez internet a słabe mam rozeznanie w temacie.
Młody jest pierwszy rok w przedszkolu i wciąż nie do końca radzi sobie z samodzielnym ubieraniem, więc szukam czegoś, co dawałoby się bez większych kłopotów nałożyć na dżinsy.

Macie jakieś podpowiedzi co do modelu lub marki?

Myślałam o wariancie bez szelek - ale czy to-to nie zsuwa się z pupy podczas włażenia na różne ścianki wspinaczkowe, zjeżdżalnie itp?
Obserwuj wątek
    • red-truskawa Re: Opakowanie przedszkolaka 08.12.12, 20:10
      syn ma m. in. takie allegro.pl/hm-nowe-spodnie-ocieplane-snieg-czarne-104-i2852211986.html
      spokojnie założysz je na jeansy lub inne spodnie,ale on nie nosi ich na jeansy bo moim zdaniem to malo wygodne, nosi na rajstopy lub same, zalezy jak zimno.
      • yantichy Re: Opakowanie przedszkolaka 08.12.12, 20:59
        I nie zsuwają się z pupy przy różnych wygibasach na placu zabaw?
        Może to jest myśl, żeby po prostu zmieniał spodnie przedszkolne na takie ciepłe.
        Dzięki!
        • niezapominienajka Re: Opakowanie przedszkolaka 09.12.12, 03:14
          ja mlodemu kupilam takie spodnie z taka kamizelka zamiast szelek, bo w szelkach sie gubil, no i mam pewnosc ze jak bardzo by sie nie staral a panie nie mialyby tego w nosie to plecy i nery ma okryte
          • yantichy Re: Opakowanie przedszkolaka 09.12.12, 09:46
            Na takie jeszcze nie natrafiłam. Rozejrzę się (zasadniczo cały czas się rozglądam smile)
    • lilly_about Re: Opakowanie przedszkolaka 09.12.12, 09:49
      Mam takie śniegowce na gumce z H&M oraz z Tup-Tupa, ale nie wkładałabym ich na jeansy, bo to niewygodne dla dziecka, raczej na getry lub rajstopy.
      • yantichy Re: Opakowanie przedszkolaka 09.12.12, 10:03
        Getry i rajstopy odpadają, w naszym przedszkolu jest wściekle gorąco, więc nie zafunduję młodemu dwóch warstw ubrania rajstopy-spodnie, bo się dziecko ugotuje.

W zeszłym roku chadzał właśnie w spodniach ocieplanych nakładanych przed wyjściem na zwykłe. Wszelako, wtedy ja mu pomagałam w ubieraniu.
        Niegłupi może być ten patent z zakładaniem na spacer li jedynie spodni ocieplonych i ze zmianą na zwykłe po powrocie.
        Nic to, każdy wariant i tak będziemy musimy przećwiczyć.
        • red-truskawa Re: Opakowanie przedszkolaka 09.12.12, 11:28
          Moj 3-latek zakłąda te spodnie sam, one sa sciagane w pasie na gumce i nie spadają; w przedszkolu chodzi w rajstopach z krótkimi cienkimi spodenkami na wierzchu i sam potrafi zdjąc jedne i założyć drugie. Nie wiem w jakim wieku jest twoje dziecko ale skoro chodzi do przedszkola nie przypuszczam zeby było młodsze niz moje, wiec tez sobie poradzi.
          • yantichy Re: Opakowanie przedszkolaka 09.12.12, 17:41
            Miałam nadzieję, że dzisiaj je kupimy, ale nasz lokalny h&m uznaje sprzedaż ocieplanych spodni dziecięcych za fanaberię. Wróciliśmy z dwoma parami rękawiczek. Jak bardzo je naciągnę i przypnę szelki, może będą mogły służyć za ocieplacze nóg smile
            Młody ma prawie 4 lata, ale ze sprawnością manualną u niego różnie. Niemniej takiemu modelowi spodni jak zaproponowałaś powinien bez kłopotu stawić czoło.
    • suazi1 spodnie narciarskie 10.12.12, 09:14
      Najlepiej z szelkami i wewnętrznym mankietem ze ściagaczem w nogawkach. Zresztą każde porządne spodnie narciarskie takie mają smile. Tak na marginesie i na przyszłość: najlepiej takie rzeczy kupować wiosną na wyprzedażach, z wiadomych względów wink. Firma nie gra roli. Moja córka śmiga na przemian w spodniach brugi (kupowane w makro wiosną) i tina tolle (ciuchlandowy nabytek). No i impregnować co jakiś czas, bo nawet firmowe spodnie po którymś praniu zaczna przepuszczać wilgoć.
    • lineczkaa Re: Opakowanie przedszkolaka 10.12.12, 09:19
      Ja moim kupuję zwykłe kombinezony i nakładam na spodnie. Mają wrodzone obrzydzenie na widok rajstop, więc jest to jedyny sposób wink.
      • yantichy Re: Opakowanie przedszkolaka 10.12.12, 20:23
        lineczkaa napisała:
        > Ja moim kupuję zwykłe kombinezony i nakładam na spodnie. Mają wrodzone obrzydzenie na widok rajstop, więc jest to jedyny sposób wink.

Otóż właśnie. My też bezrajstopowi jesteśmy.

suazi1 napisała:
        > Tak na marginesie i na przyszłość: najlepiej takie rzeczy kupować wiosną na wyprzedażach, z wiadomych względów wink

Wiem, że dałam ciała. Myślałam, że ubiegłoroczne spodnie wystarczą. A one są na styk - samodzielne nałożenie je na zwykłe spodnie raczej nie wchodzi w rachubę. A że mają nogawki bez mankietów i śliską podszewkę, więc z kolei bez czegoś pod spód będą umiarkowane komfortowe w noszeniu.

Na razie kupiłam kombinezon (na szczęście zamki błyskawiczne są nam niestraszne, z guzikami byłaby groza) i poluję na spodnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka