Dodaj do ulubionych

pomóżcie mi

20.12.12, 17:11
Witam serdecznie mam duży problem z moją roczną córcią, zaczeła strasznie wymiotować po każdym posiłku a w sumie miala ich trzy nawet można ppowiedzieć ze nic dzisiaj nie zjadła, troszeczke pije tylko. do tego doszła mała gorączka 38 nie wiem co mam robić czy jechać z nią na pogotowie czy poczekać do jutra zobaczyc jak w nocy bedzie, teraz Tosia zasneła, padła dokladnie oczy dziecku same sie zamkneły ze zmeczenia i rzygania, przed snem zjadla troszeńke kiślu i zasneła, boje się tylko by sie nie odwodnija. Pomóżcie
Obserwuj wątek
    • maggorlo Re: pomóżcie mi 20.12.12, 17:12
      Na pogotowie, natychmiast.
      • asiaiwona_1 Re: pomóżcie mi 20.12.12, 17:13
        nie no kuźwa, najlepiej na forum pytać uncertain Idź żesz z dzieckiem do lekarza w trybie pilnym.
    • amoreska Re: pomóżcie mi 20.12.12, 17:17
      Do lekarza - natychmiast, jak nie na pogotowie, to na SOR.
    • myelegans Re: pomóżcie mi 20.12.12, 17:20
      podawaj elektrolity, zobaczysz jaka bedzie jak wstanie. Jedzeniem bym sie nie przejmowala.
      Ja bym pojechala do lekarza, dlatego, ze to bardzo male dziecko.
      W przypadku starszego zaczekalabym 24godziny. U nas grypa jelitowa zdarza sie co roku okolo swiat Bozego Narodzenia i zawsze trwa nie dluzej niz 24godziny. O, i zawsze my sie tez zalapujemy i dziadkowie tez sie juz pare razy zalapali.

Zdrowka
    • edelstein Re: pomóżcie mi 20.12.12, 17:24

• 18lipcowa3 ale w czym ci pomóc? 20.12.12, 17:30
      jelitówkę pewnie ma, przygotuj dużo pieluch, miche, ręczniki bo będziesz miała sr...nie i rzyganie all night long
      na bank dziecko nic nie zje, pilnuj żeby piła, mierz temperaturę , będzie dużo spała i pierz, pierz, pierz , ....wink)
    • szironna Re: pomóżcie mi 20.12.12, 18:01
      dla oceny sytuacji lekarz wart odwiedzenia.

poza tym:
      1.odgazowana cola do picia, podawać napoje małymi porcjami i często;
      2. elektrolity;
      3. można podać np. hipp ors 200;
      4. możesz podać vomitusheel;
      5. żadnych zup, prowokują wymioty;
      6. gdy poprosi o pokarm - bezpieczne są suchary, biszkopty, chleb.

ostra faza trwa przeważnie 24h, sam wirus siedzi w organizmie nawet do miesiąca.
      zdrowia życzę i pozdrawiam.
    • maderta Re: pomóżcie mi 20.12.12, 18:40
      Na pogotowie!!!! To nie musi być nic wielkiego, np jelitówka, ale u takich maluchów szybko może dojść do odwodnienia, więc natychmiast do lekarza.
    • emilka_x Re: pomóżcie mi 20.12.12, 18:54
      Moja córka miała ostatnio podobne objawy, gorączka, wymioty, złe samopoczucie, w tym że mam starsze dziecko i dopiero rano poszłyśmy do lekarza, okazało się że to angina a nie jelitówka. Z tak małym dzieckiem wybrałabym się jednak do szpitala, lepiej być spokojnym niż całą noc się martwić co dziecku jest.
      Dawaj dużo pić ale małymi łyczkami bo inaczej zwróci, jeśli to jelitówka to wygazowana cola powinna pomóc lub choć troszkę złagodzić objawy, przydało by się też podać jakieś elektrolity np orsalit. Jeść nie musi, ważne żeby piła.
    • kitkat22 Re: pomóżcie mi 20.12.12, 18:56
      wezwij lekarza
    • rosapulchra-0 Re: pomóżcie mi 20.12.12, 18:59
      To może być rotawirus. Na pogotowie natychmiast!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka