Dodaj do ulubionych

Dobry podklad :)

30.12.12, 19:55
Bylo o pudrze to poprosze teraz propozycje na dobry podklad. Najlepiej jakis lekki, taki w stylu kremow BB, ktory sam dopasowuje sie do kolorytu skory. Nie umiem sama dobrac dobrze koloru, do tego zmienia sie to u mnie gdyz sporo czasu spedzam w slonecznych krajach i jestem wtedy opalona.
Cena nie gra roli, jestem gotowa wydac sporo na cos naprawde dobrego. Aha, do tego moze byc tez puder.
A wlasnie jak Wy dobieracie wlasciwy kolor? Jak to zrobic, bo jak wiadomo w swietle dziennym zawsze wszystko wyglada inaczej jak w sztucznym sad
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Dobry podklad :) 30.12.12, 19:57
      Ja lubie ten https://lh4.googleusercontent.com/public/YX5UVlpMzrU5wkZuh6otZnzdrDprpDaZk2wYhoC7NEfhAKOsBcx6-TxOX9d3nMaEkQeLgfLhP03ax16d4_e9uP5-PkuWocfwZGhzTe1PUzbcDtUvk-F66BhbWog6baKIOrIYFihDCw14C_xNj_8NuNrRBYeyQ9Oan-BVX7LxMNBj5NVYeEaHCPU8b24r7w
      a latem ten
      https://lh5.googleusercontent.com/public/y4QvOWmpKGrVwA7-Rl6dVzvG2PIFcVIY4KtfekcGB88F6fTp4v5yoM08aCyW5aDYwNE_Xh996qvLasiVjJVbwNyWdVQ8pRUMBnqW1UQt772NfUFATHyssRSQf0jvp-oxwtuFIUaFQQ9xyfS5zKnr-MZQsAZyZy1C2lfvPNrkQjXVQY8

Pudru nie uzywam bo raczej mam suchawa skore, nie swiece sie i wygladam nawet z delikatnym pudrem ultralekko nalozonym jak ciastko z cukrem pudrem
    • princesswhitewolf Re: Dobry podklad :) 30.12.12, 20:00
      ie umiem sama dobrac dobrze koloru, do tego zmienia sie to u mnie gdyz sporo czasu spedzam w slonecznych krajach i jestem wtedy opalona.

Rozwazaj zatem tylko te z UV filtrem. Zasada w kosmetyce jest taka ze uzywa sie o 1 ton jasniejszy kolor niz skora gdyz na skorze podklad odrobine ciemnieje. Ewentualnie jesli nie czujesz sie to ten sam ton. Tak sa Panie jakie uzywaja ciemniejszego jako formy uzyskania "opalenizny", ale dla mnie ( prywatna opinia) to porazka. Juz lepiej bronzer uzyc tu i tam....
    • erin7 Re: Dobry podklad :) 30.12.12, 20:01
      Estee Lauder Double Wear jak masz skore raczej tłustą lub Estee Lauder Double Wear Light jak masz cere raczej mieszana. Ja jak odkryłam 2 lata temu to juz nie zamienie na nic innego.
      • duzeq Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 11:07
        Dolaczam sie do klubu fascynatow Double Wear. Tez juz na nic innego nie zamienie.
        • mia_siochi Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 15:44
          Ja też go kochałam, ale zmienili kolorówkę i mój cudny Linen przestał istnieć sad
    • shellerka Re: Dobry podklad :) 30.12.12, 20:03
      po wielu latach testowania i sprawdzania jestem od kilku lat wierna chanel lift lumiere kolor 50 naturel.

próbowałam naprawde wielu. ale tylko w tym nie mam efektu maski, a najwazniejsze? kiedy na chwilę zmieniłam na inny podkład, a po miesiącu wrócilam do lift lumiere, koleżanki spytały mi się, czego używam i czy byłam u kosmetyczki, bo mam taką promienna cerę. to już na dobre utwierdziło mnie w słuszności wyboru i raz na zawsze zaprzestałam poszukiwań.

ale nadal wychodzę z założenia, że powinno się pójść do perfumerii i poprosić o kilka lub nawet kilkanaście próbek (sama tak swego czasu zrobiłam) - jeśli nie mają próbek, to poprosić o zrobienie ich na miejscu - w sephorze nie ma z tym problemu. i próbować, bo co innego wysmarowanie kawałka podbródka testerem, a co innego pokrycie twarzy i ponoszenie podkładu przez caly dzień.
    • ma_dre Re: Dobry podklad :) 30.12.12, 21:03
      https://www.e-parapharmacie.fr/common/userFiles/prd_9995_zoom.jpg

biotherm, wazna jest tez technika, mieszam na dloni (wewn. str.) krople podkladu i krople lekkiego kremu nawilzajacego (np. avene) i potem nakladam to na twarz. Ladnie wsiaka, nic nie widac.
    • kosmitka06 Re: Dobry podklad :) 30.12.12, 23:00
      Ja używam Revlonu. Jak dla mnie rewelacja. Jest do cery suchej, mieszanej i przetłuszczającej się- także każdy dobierze coś dla siebie. Ja mam przetłuszczającą się i zawsze miałam z tym mega problem (po pół h pociłam się, wszystko spływało i czułam jak moja skóra się dusi w takiej masce).
      Ma sporo odcieni, jedynym minusem (dla mnie mega plus) to dość szybko trzeba go rozprowadzić na skórze ale jak "zastygnie" nie widać efektu maski, dopasowuje się do skóry a co najważniejsze nie pozostawia śladów na ubraniach. Cena ok 30-40zł zależy gdzie wink
      • tezee Re: Dobry podklad :) 30.12.12, 23:35
        Bobbi Brown ma dobre podkłady, dodatkowo w żółtych tonacjach w których zawsze wyglada sie dobrze.A juz podklad i puder sypki tej firmy uzyte razem dają rewelacyjny efekt wizualny. Przejdz sie do jakiegos Douglasa wez probke uwazam ze naprawdę warto.
    • claudel6 Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 01:13
      https://www.smudgestyle.com/smudgeuploads/armani-faceradiance1.jpg
      używałam podkladów Diora, Chanel, Lancome - ale ten Face Fabric Armaniego jest dla mnie najlepszy - najlżejszy i najlepiej dopasowujący sie do skóry
      • claudel6 Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 01:14
        uo matko, przepraszam za wielkosc obrazka...
        • patti0 Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 09:04
          A ile kosztują mniej więcej podkłady np. Chanel ?? Bardzo to drogie?
          • ciastko_z_kota Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 17:23
            ok 200 zł.
            opłaca się je zatem kupować przy okazji podróży lotniczych na bezłówce. smile wtedy to koszt ok 150 zł.
      • tezee Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 10:35
        Zgadza się Armani ma bardzo dobrej jakosci kolorówkę, jedna z najlepszych na rynku, najsłabszą ma według mnie Chanel marna realcja jakosc cena, no i w koncu to kultowa marka. Oczywiscie jak co komu ale większosc kobiet jest zawiedziona podkładami Chanel, ja także byłam.
        • shellerka Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 10:58
          przy najbliższej okazji poproszę o próbkę tego armaniegosmile
          cos w tym jest, co piszesz, bo moja siostra, która ma cerę bardzo podobną do mojej, nie mogła używac lift lumiere. był dla niej za świecący. potem próbowała vita lumiere i ten z kolei dla niej był za słabo kryjący i tak powrócila do swojego double wear'a .
          ja z kolei nie mogłam używać diora - jakiegoś liftingującego, bo nie umiałam go dobrze rozprowadzić. z kolei double wear, tak przez większość chwalony ma fatalną kolorystykę. to znaczy za mało odcieni i nie ma wśród dostępnych koloru, który pasowałby mi idealnie.

dla mnie ten mój jest idealny pod tym względem również, że nie używam generalnie kremów na dzień i ten podkład w moim przypadku zastępuje mi również krem nawiliżający, co jest idealnym dla mnie rozwiązaniem zwłaszcza latem. na krem też daje się rozprowadzać - używam, kiedy jest mroźno, albo czuję, że jednak skóra potrzebuje większej dawki nawilżenia.

tak jak pisałam wczesniej - optymalnym rozwiązaniem jest pójście do perfumerii i poproszenie o kilka interesujących nas produktów i testowanie w domu. to co dla mnie jest rewelacją, komuś innemu może wręcz szkodzić.
          • alyeska Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 11:35
            "z kolei double wear, tak przez większość chwalony ma fatalną kolorystykę. to znaczy za mało odcieni "
            DW ma 28 odcieni. Faktycznie za malo.
            • shellerka Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 11:39
              seeerio? bo tak jest napisane? czy widziałaś w sephorze, albo duglasie te 28 odcieni?smile
              • alyeska Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 11:49
                gzie jest napisane? Mieszkam za granica i odcienie sa dostepne wszedzie.
                • shellerka Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 11:54
                  chodzi o to, że EL ma po prostu większość odcieni na bazie różowych pigmentów, a te niekoniecznie są korzystne dla wyglądu cery. zwłaszcza mojej.
                  spójrz na obrazek, który wstawiłam i sama się przekonaj. dokładnie sześć odcieni jest na bazie pigmentów żółtych, ale te z kolei kolory są zdecydowanie za ciemne.
                  ot i cały problem.
                • shellerka Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 11:57
                  och za granicą powiadasz?smile)) ohohohoho... wink
                  tak, próbowałam dobrać sobie DW, zachwalanego przez między innymi moją siostrę również za granicąsmile
                  • alyeska Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 11:59
                    to co w Polsce tez sa dostepne niemozliwe!!!!!!!! Co za postep.
                    To na pewno za sprawa Tuska.
                    • shellerka Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 12:00
                      na pewnosmile))
              • mia_siochi Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 16:32
                shellerka napisała:

> seeerio? bo tak jest napisane? czy widziałaś w sephorze, albo duglasie te 28 od
                > cieni?smile

Fakt, jeśli czegoś nie ma w sephorze lub w douglasie to to nie istnieje big_grin
              • princesswhitewolf Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 18:27
                dla mnie Double Wear byl za ciezki. Maska- no chyba ze ktos lubi mocno kryjace takie.... Natomiast nie probowalam wersji Light. Musze przetestowac... pytanie tylko dlaczego pozostali przy nazwie Double w wersji Light. O ile mysle logicznie to jest to jakas sprzecznosc.
                • alyeska Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 19:28
                  DW uzywam na wyjscia wieczorne jest ciezki i dobrze kryjacy. Light codziennie prawie.
                  Jest cala seria kosmetykow DW - wiec pewnie dlatego ta sama nazwa.
            • alyeska Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 11:40
              o przepraszam 30 nawet.
              • shellerka Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 11:43
                znaczy się tak przeczytałaś, że tyle jestsmile
                to teraz idź i spróbuj kupić coś w miarę jasnego, ale w tonacji żółtej wink
                • mia_siochi Re: Dobry podklad :) 02.01.13, 16:42
                  shellerka napisała:

> znaczy się tak przeczytałaś, że tyle jestsmile
                  > to teraz idź i spróbuj kupić coś w miarę jasnego, ale w tonacji żółtej wink

Proszę bardzo: DW kolor 1W1 Bone.
                  Litery to odcień, pierwsza liczba:natężenie koloru, druga:nasycenie (tak na czuja wink )
                  • shellerka Re: Dobry podklad :) 02.01.13, 16:53
                    nie chodzi o to, czy to ciepły czy chłodny odcień, ale o tonację - żółtą, a większość zdecydowana DW ma tonację różową (róż tez może być ciepły - np. brzoskwinia)
              • tezee Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 11:45
                Bardzo dobrą kolorówkę ma też Givenchy, podkłady naprawdę są świetnej jakości, spory wybor odcieni dla jasnych karnacji, jeśli ktoś szuka z w tonacjach neutralnych albo rózowych strzał w dychę. Ja osobiście szukam podkładów w żółtych tonacjach i tu według mnie Bobbi Brown wygrywa.
                • anek130 Re: Dobry podklad :) 02.01.13, 17:01
                  widze dziewczyny ze dobrze się znacie na tych produktach. Podpowiedzie, bozawsze mam problemz odcieniem- mam jsna karnację i dość zaróżowioną żeby nie powiedziec czerwoną, taka wrazliwa. W jakiej tonacji powinnam kupowac podkłady? może jakis przykład?

Ania
                  • shellerka Re: Dobry podklad :) 02.01.13, 17:11
                    wszelkie zaczerwienienia niweluje zielony korektor. co do koloru, to musisz próbowac.
                    • anek130 Re: Dobry podklad :) 02.01.13, 18:10
                      tak, korektor zielony mam, raczej chodziło mi własnie o podkład, jaki ton czy brzoskwioniowy, czy beże, czy zółcie
                  • hanalui Re: Dobry podklad :) 02.01.13, 17:40
                    anek130 napisała:

> Podpowiedzie, bozawsz
                    > e mam problemz odcieniem- mam jsna karnację i dość zaróżowioną żeby nie powiedz
                    > iec czerwoną, taka wrazliwa. W jakiej tonacji powinnam kupowac podkłady? może j
                    > akis przykład?

Kolor dobierasz do koloru szyji, dekoltu tzn po nałożenie wszystko powinno być w tym samym kolorze. Niestety wiele pan dobiera podklad do nie wiem czego i ma jasna szyjke i dekolcik oraz ze 2 tony ciemniejsza buzie, pięknie odcięta na lini brody wink Podkladu testuje sie na linii zuchwy, tuż przy uchu, trochę na twarz, trochę na szyje i kolor powinien sie wtopic. Jeśli chcesz sie pozbyć zaczerwienien to kup sobie jakiś podklad kryjący, zwykle wystarcza, jak cos wiecej to korektor. Jesli sie nie jest pewnym koloru to lepiej wybrac ton jasniejszy bo zawsze mozna go podrasowac brązerem niz ten ciemny.
              • shellerka Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 11:47
                https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQlZDTQnKgitGhJStRlSUju2A1PTNQ48JEWX5H4zYg7EZskvKEwHxsZrcfI

bo ja tu widzę większość w różu, w którym naprawdę mało komu jest ładnie, a ostatnie siedem faktycznie w żólci, ale ździebko za ciemne jak na naszą strefę klimatyczną, nie uważasz? wink
            • shellerka Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 11:42
              poza tym opakowanie DW jest dla mnie niezbyt higieniczne. na koniec grzebiesz badylkiem kosmetycznym, żeby wygrzebać podkład, na początku trudno jest "wylać" odpowiednią ilość kosmetyku na dłoń.
              • caroninka Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 15:17
                Zgadzam sie z tym. Tez potrzebuje zoltego odcieniu i najjasniejszy uzywalam w lecie, gdzie opalenizna wspolgrala z podkladem wink Co do dozowania tez mnie to wnerwialo, na poczatku wylewalo sie duuuzo, potem cwiczenia by wydostac cos z buteleczki. Podklad dobry, ale ciezko dobrac odcien do mojej twarzy i nieporeczne opakowanie.
    • adwarp Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 10:23
      Lancome Teint Idole - jestem mu wierna od lat i zawsze jest na mojej półce, ostatnio dopuściłam się zdrady dla Chanel Perfection Lumiere - też genialnysmile
      • marzeka1 Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 11:50
        To moje dwa tegoroczne odkrycia ze sensowne pieniądze:
        podkład nr 1

[url=http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=46932&next=1]podkład nr 2[/url]- ten odkryłam dzięki Youtubowi i blogom kosmetycznym, aż się dziwię, jak dobrze w nim wygląda moja twarz.
        • kol.3 Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 16:55
          Podkład YR kupiłam w pierwszej połowie roku, ale do mojej suchej cery jest on średni. Poza tym wpienia mnie to pudełeczko z zakamarkami. Straciłam do niego cierpliwość i wróciłam do podkładów Vichy.
    • jematkajakichmalo Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 12:31
      DW prawie wygral, ale jak zobaczylam te palete kolorystyczna to zwatpilam wink
      Pojde poprosze o probki, a jak nic mi sie nie spodoba to zostane przy kremach BB wink
      • alyeska Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 12:51
        Jak ci BB wystarczaja to kup DW wersja light, bo zwykly jest mocno kryjacy, ale UWAGA light ma jedynie 6 odcieni ( fatalnie Pani, fatalnie). Ja uzywam dwojki a po wakacjach mieszam sobie z 3 ( ciemniejsza).
        Light jest w tubce.
        • japanunieprzerywalempanieposle Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 14:42
          revlon colorstay bije na glowe DW. DW bardzo szybko zastyga a ja nakladam pedzlem i nie bede pedzlowac flat topem z predkoscia swiatla. poza tym kupujesz sliczny zoltawy kolorek a w domu na twarzy robi si rozowy. kupilam w spehorze za 109 zl (promocja chyba do -70)uzylam kilka razy i sprzedalam na allegro za prawie ta samam cene tongue_out czyli powodznie ten podklad ma niezle. a co polecacie z bobbi brown do tlustej?
    • helufpi Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 16:58
      Też miałam problem z dobraniem koloru, aż w końcu zrozumiałam, że większość producentów po prostu nie produkuje odpowiednio jasnych dla mnie kolorów. Znalazłam Revlon (niedrogi), który ma ofertę również dla bardzo bladolicych. W ciemniejszych kolorach wyglądam tandetnie i niezdrowo, niezależnie od ceny.
      Niestety producenci kolorówki mają tendencję do oznaczania ich numeracją na wzór formacji wojskowych (tzn. nigdy nie wiadomo, czy oprócz 33. dywizji kawalerii są jeszcze 32 inne), a do tego zmieniają nazwy kolorów. Nie pojmę tego nigdy, po co. Trud dobierania koloru (w moim przypadku istna mordęga) idzie w związku z tym po pewnnym czasie na marne.
    • robitussin Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 17:40
      Mój ideał:
      wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=26989
      • nikki30 Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 18:02
        Mój ideał to podklad i korektor pod oczy z La Mer.
        Doskonale kryje, nawilza i koi skórę. Korektor pod oczy doskonale kryje zmarszczki mimiczne.Oba kosmetyki bardzo wydajnesmile
        • princesswhitewolf Re: Dobry podklad :) 31.12.12, 18:29
          ja uzywalam kiedys creme de la Mer i przyznam ze ... przereklamowany
    • hanalui Re: Dobry podklad :) 01.01.13, 13:23
      Ja uzywalam i używam różniastych w zależności od pory roku, efektu jaki chce osiągnąć.
      Lubię Chanel Vitalumiere Aqua, Bourjois Healthy Mix Serum lub Healthy Mix, Revlon ColorStay, MAC Studio Fix Powder
      BB nie używam bo jakoś nie mam przekonania ze to jakieś cuda, ot kolejny rodzaj podkladu bez nazwy podklad, by te co nie używaly dotychczas podkładow z rożnych względów kupiły sobie kremik wink. I nie wątpię ze są dobre...
    • guderianka Re: Dobry podklad :) 02.01.13, 17:11
      ja się nie znam, niedawno zaczęłam przygodę z makijażem, stosuję ten i skoro wyglądam ładnie(zdanie również innych)nie ma efektu maski to jak wyglądalabym w tych cudach, które są wyżej opisane? Ulalalaa wink
      koszt -ok.7zł wink

https://img.szafa.pl/ubrania/0/011664650/1346487435/podklad-synergen.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka