Dodaj do ulubionych

Janowski przeprowadził się do mojego domu!

31.12.12, 03:04
Szukałam inspiracji do swojego mieszkania i natknęłam się na to:
https://czterykaty.pl/czterykaty/51,109407,3667790.html?i=0

Niby nic, ale to wypisz wymaluj mój były dom! To znaczy wygląda jak mój były dom. Oczywiście meble inne i schody były w kolorze drewna a nie niebieskie i szafka na odkurzacz pod nimi, a tam gdzie fragment szafy wejście do kuchni, ale poza tym toczka w toczke moja chałupka! Nawet te uskoki na suficie i koło schodów. I z takich właśnie schodów spadłam dwa lata temu trzymajac młodą na rękach - do tej pory mnie kręgosłup boli. Uwielbiałam ten domek bo był zupełnie bezkorytarzowy, taki otwarty. Normalnie żyłam jak celebrytka! big_grin
Obserwuj wątek
    • sueellen Re: Janowski przeprowadził się do mojego domu! 31.12.12, 03:07
      czterykaty.pl/czterykaty/51,109407,3667790.html?i=8
    • feniks_z_popiolu Re: Janowski przeprowadził się do mojego domu! 31.12.12, 06:33
      Też lubię minimalistyczne wnętrza. Jednego czego brakuje mi w tym salonie to książki.
      P.Janowski nie lubi czytać?
      • stuletnia_stokrotka Re: Janowski przeprowadził się do mojego domu! 31.12.12, 07:21
        myślę,że ma sporo więcej pomieszczeń i książki może trzymać w którymś z nich...big_grin
        • patti0 Re: Janowski przeprowadził się do mojego domu! 31.12.12, 08:47
          A ja nie znoszę takich białych, sterylnych, bezdusznych wnętrz.
          • naomi19 Re: Janowski przeprowadził się do mojego domu! 31.12.12, 09:03
            Jeśli to jest dla Ciebie białe, bezduszne i sterylne wnętrze to jesteś po prostu ślepa!

piękna podłoga, okna, te zaokrąglone wnęki
            całkiem fajnie

no cóż jednym brakuje książek, a Janowskiemu mogłoby brakować w innych domach kolekcji instrumentów na przykład, nie wszystkie domy mają być identyczne (bo wypada mieć książki)
      • aneta-skarpeta Re: Janowski przeprowadził się do mojego domu! 31.12.12, 09:26
        moja mama uwielbia czytac i nie ma ani jednej ksiazki.

pare lat temu przeszla na ebooki. niedawno sie przeprowadziła i nie brała ksiazek ze sobą , tylko zostawiła w spadku

w poprzednim domu było duzo ksiazek, ale w części goscinnej nie było ich widac, były trzymane w małym pokoju na górze.

tak wiec roznie bywa
        • anick5791 Re: Janowski przeprowadził się do mojego domu! 31.12.12, 09:44
          Uwielbiam czytać, a większość książek trzymam w gabinecie. Rodzice znajomej mają ogromny księgozbiór i założenie: żadnych książek w salonie, bo choć jedno pomieszczenie w domu ma być od nich wolne. Tak że nieobecność książek w salonie o niczym nie świadczy.
      • beataj1 Re: Janowski przeprowadził się do mojego domu! 31.12.12, 09:40
        Po raz kolejny zadziwia mnie ta potrzeba eksponowania książek. Nie lubię widoku książek na wierzchu. Naprawdę rzadko kiedy wygląda to dobrze. A już załadowane książkami ściany w klitkach w blokach robią upiorne wrażenie. Ja rozumiem że jak sie nie ma innego wyjścia bo sie lubi czytać i lubi się mieć książki i mieszka się w bloku to trzeba je gdzieś trzymać ale nie czarujmy się dobrze to nie wygląda (że nie wspomnę o tym że jest dodatkowo składowiskiem kurzu).
        No chyba że ma się wydzieloną biblioteczkę jako osobne połączenie (choć tez jest to wizualnie przytłaczające z uwagi na ilość kolorów, kształtów i rozmiarów książek).

A wnętrze Janowskiego sympatyczne -choć zupełnie nie moje - za naturalne i bezowe dla mnie.
      • mamaemmy Re: Janowski przeprowadził się do mojego domu! 04.01.13, 19:38
        feniks_z_popiolu napisał:

> Też lubię minimalistyczne wnętrza. Jednego czego brakuje mi w tym salonie to ks
        > iążki.
        > P.Janowski nie lubi czytać?

może nie lubi.
        U nas duża częśc domu jest wręcz zawalona ksiązkami,duzo regalów z ksiązkami,u Emki w pokoju to samo.
        Ale ostatnio zauwazyłam,ze poznaje nowych ludzi,wchodzę do ich domow..i na regale jest ksiązka kucharska,biblia i kilka książek z RD..Tyle. i nie nie maja kindla.Po prostu nie czytają nic.
        Zaczęłam więc pomału oddawac ksiązki do bibllioteki-w ramach bookcrossingu.
        Niech będzie miejsce na nowe smile
    • m.i.n.e.s Re: Janowski przeprowadził się do mojego domu! 31.12.12, 09:48
      A mozesz pokazac jak wyglada taki dom na zewnatrz?
    • kroliczyca80 Re: Janowski przeprowadził się do mojego domu! 31.12.12, 10:30
      Dom Twój, Janowskiego i pewnie jeszcze kilku osób. Widocznie to projekt z katalogu.
      Bardzo ładny zresztą i chyba przytulny.
      • marzeka1 Re: Janowski przeprowadził się do mojego domu! 31.12.12, 11:57
        Za tydzień przyjadą "moje" nowe meble do salonu w takim kolorze: uwielbiam jasne meble, jasne pomieszczenia- duszę się w ciemnych typu wenge - dokładnie tak mogłabym mieszkać.
      • sueellen Re: Janowski przeprowadził się do mojego domu! 31.12.12, 12:11
        Możliwe, ale zaskoczyło mnie to gdyż mój dom jest w UK a Jankowskiego chyba raczej w Polsce. Nie mam zdjęcia swojego domu z zewnątrz
    • anmoko Re: Janowski przeprowadził się do mojego domu! 31.12.12, 19:36
      Panu chyba zabraklo na wykonczeniesmile Wnetrze nie powala, jest tradycyjnie, tanio i bez polotusmile
    • allatatevi1 Re: Janowski przeprowadził się do mojego domu! 04.01.13, 19:05
      Wow wygląda identycznie jak akademiki w Finlandii, toczka w toczkę.
    • edelstein Re: Janowski przeprowadził się do mojego domu! 04.01.13, 19:27
      Zachwyca mnie ta potrzeba ekspozycji ksiazek u ematektongue_out prawo jazdy tez jest wazne,ale chyba nie trzymacie go oprawionego w ramki,by wiedzieli,ze macietongue_out
      Znam osobe co ksiazek ma mase,w spadku dostala,ani jednej poza lekturami szkolnymi nie przeczytala,ale matongue_out
      Dom ematki wyobrazam sobie tak:Wszedzie ksiazki,tv nie ma,prawko na komodzie,by wszyscy widzieli,magisterka w gablocie,dyplom ukonczenia szkoly wyzszej na sciane.
      Zastanawiam jak bardzo trzeba z aparycji ziac glupota,by musiec sie papierami dowartosciowywac.
      • edelstein Re: Janowski przeprowadził się do mojego domu! 04.01.13, 19:30
        A pan Janowski to blisko zwiazany z moja rozina,nawet w jednej z kobiet sie kochal.Z opowiadan wiem,ze to bardzo wartosciowy czlowiek,zdolny i sympatyczny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka