Dodaj do ulubionych

A "Życie Pi" podobało się?

02.01.13, 00:57
Bo ja mam mieszane uczucia. Kocham Anga Lee miłością wielką za "Ostrożnie pożądanie", ale w przypadku Pi... no nie wiem, może właśnie tak się dzieje, kiedy człowiek ma już przed filmem rozbuchane oczekiwania, że później pozostaje jakiś niedosyt. Wizualnie to było bardzo ładne, i prawie że się wykończyłam nerwowo z powodu tygrysa bengalskiego, ale żeby szukać w tym zaraz głębi?
Jak dla mnie to trochę ta sama kategoria ładnej bajki co Atlas Chmur i Hobbit.
Ale może macie inne refleksje i chcecie się podzielić?
Obserwuj wątek
    • podkocem Re: A "Życie Pi" podobało się? 02.01.13, 07:51
      Książkę czytałam, filmu nie oglądałam, więc nic nie mogę o nim powiedzieć. Ksiązka podobała mi się bardzo, ale nie da się jej jednoznacznie zrozumieć, nie wszystko musi mieć też jedno właściwie zakończenie.
    • angazetka Re: A "Życie Pi" podobało się? 02.01.13, 09:18
      Jeszcze się nie miało jak podobać, polska premiera 11 stycznia. Książka mnie nie zachwyciła, Anga Lee kocham miłością wielką ("Brokeback mountain", "Rozważna i romantyczna", "Burza lodowa"), ale nie wiem, czy nawet on pomoże.
      • na_pustyni Re: A "Życie Pi" podobało się? 02.01.13, 18:22
        Burza to też jeden z moich ulubionych filmów smile
    • echtom Re: A "Życie Pi" podobało się? 02.01.13, 09:33
      Filmu nie oglądałam, czytałam książkę i wydała mi się trochę, hmm, pretensjonalna. Wiecie, ten klimat, że masz świadomość obcowania z wielką literaturą, ale cię nie zachwyca wink
      • mamaemmy Re: A "Życie Pi" podobało się? 02.01.13, 18:19
        echtom napisała:

> Filmu nie oglądałam, czytałam książkę i wydała mi się trochę, hmm, pretensjonal
        > na. Wiecie, ten klimat, że masz świadomość obcowania z wielką literaturą, ale c
        > ię nie zachwyca wink

taaaak idealnie ujęte smile
    • klubgogo Re: A "Życie Pi" podobało się? 02.01.13, 18:01
      Książka była piękna i wiele po filmie się spodziewam.
      • ganna_risatdinova Re: A "Życie Pi" podobało się? 02.01.13, 18:22
        Oj, lepiej się za dużo nie spodziewaj.
        Ten film by spokojnie przeszedł jako film przygodowy o zdeterminowanym rozbitku, ale w momencie kiedy aspiruje do bycia czymś więcej, a nawet głosi, że zaraz nam tu maluczkim przedstawi prawdy objawione, to cóż, tak jak echtom napisała, robi się trochę pretensjonalnie.
    • na_pustyni Re: A "Życie Pi" podobało się? 02.01.13, 18:21
      Nie przebrnęłam przez tę książkę - nie wiem, może to nie był nasz czas.
    • a.va Re: A "Życie Pi" podobało się? 02.01.13, 20:19
      Kocham książkę miłością wielką, więc na film się na wszelki wypadek raczej nie wybieram, bo cokolwiek zrobią, nie doskoczą do moich wyobrażeń.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka