poznanianka-78 21.02.13, 11:15 Chciała bym kupić mężowi e papieros,ale nie wiem kompletnie na co zwócić uwagę przy kupnie ww? Podpowiedzie coś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hot_mama30 Re: e papieros 21.02.13, 11:21 Powiem ci ,że wszytskich co znam szczelili to ustrojstwo po góra 4-5 miesiącach , ale nawet przez ten czas zaoszczedzicie pare zł Odpowiedz Link Zgłoś
poznanianka-78 Re: e papieros 21.02.13, 11:47 ale na co zwracać uwagę chcąc to to kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
hot_mama30 Re: e papieros 21.02.13, 11:54 na to ile trzyma bateria, na ustnik czy ma byc płaski czy okrągly, czy ogólnie fajka ma byc gruba czy cienka,ile kosztuja oleki do późniejszego uzupełniania. To tak z grubsza chyba Odpowiedz Link Zgłoś
poznanianka-78 Re: e papieros 21.02.13, 11:59 allegro.pl/e-papieros-mild-x1-liquid-wysylka-gratis-i3035209875.html no coś takiego Odpowiedz Link Zgłoś
hot_mama30 Re: e papieros 21.02.13, 12:05 ten wydaje się OK ,tylko cena za wysoka , poszukaj tańszego moja koleżanka ostanio kupiła za 69 zł też na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
girl.anachronism Re: e papieros 21.02.13, 12:17 E-papieros za 69 zł to goowno za przeproszeniem Ja palę elektronicznie od czerwca, kupiłam taki zestaw: allegro.pl/e-papieros-volish-ego3-1-tank-liquid-kurier-0-z-i2968448796.html - z tego co wiem to są to lepsze z papierosów na rynku. Można dokupić osobno każdą część kiedy się zużyje (np. taka osobna grzałka to koszt 9 zł), jest gwarancja, mnóstwo punktów firmowych w każdym większym mieście gdzie można wszystko kupić, jest kilka systemów palenia żeby wybrać ten najbardziej pasujący (ja używam clearomizera: e-papierosy-shop.pl/gfx/big/1343945816.47.jpg kupuję nowy co ok. 2 miesiące albo wymieniam tylko grzałkę). To spora inwestycja, ale zwraca się szybko i jest po prostu bardziej prawdopodobne że się już przy tym zostanie, bo palenie jest przyjemne. Ja ostatniego papierosa zapaliłam w dzień kupna tego, zaoszczędziłam naprawdę kupę kasy i mogę tylko polecić. Przyjemność palenia jest, a nie ma smrodu, popiołu i można sobie zapalić w zasadzie wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hot_mama30 Re: e papieros 21.02.13, 12:23 girl.anachronism napisała: > E-papieros za 69 zł to goowno za przeproszeniem Być może ja jednak na razie nie kupuję , wolę normalnie się zaciagnąć Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: e papieros 04.03.13, 11:57 zgadzam się, moj mąz przyoszczedził poczatkowo i szybko się zniechecił moi rodzice kupili dobre e-papierosy i komfort palenia jest o niebo lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: e papieros 04.03.13, 11:56 moj mąz robi podchody do e-papierosa co jakiś czas- daremny trud mój brat pali e-papierosa, a czasem dla smaku zwykłego natomiast moi rodzice pala e-papierosy od ponad roku i sobie chwalą- szczegolnie mama, ktora nie wyobraza osbie teraz zwyklego papierosa palili wspolnie ok 3 paczek dziennie- łatwo policzyc ile zaoszczedzają Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: e papieros 21.02.13, 12:20 ja nie palę, ale kupowałam mamie. zajrzyj na to forum, tam jest skarbnica wiedzy, tej "profesjonalno-praktycznej" dotyczącej e-papierosów. w skrócie z tego co wyczytałam nie warto kupować e-papierosów tanich, bo to badziew...wybór należy uwarunkować ilością wypalanych papierosów (żywotność baterii). im więcej mąż pali, tym musi liczyć się z zakupem epapierosa z mocniejszą baterią. najlepiej tam zadaj pytanie, ale napisz coś więcej, polecą ci też sprawdzone liquidy. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: e papieros 21.02.13, 12:30 mamie też kupiłam volisha ale w wersji slim: www.e-dym.pl/E-papierosy/629-Zestaw_2x_e-papieros_eGO_3.1_SLIM_1000mAh.html Odpowiedz Link Zgłoś
poznanianka-78 Re: e papieros 21.02.13, 16:56 no dobra...byłam dzisiaj,popatrzyłam i znalazłam coś...Za 150zł ale...cos tam się wymienia za jakiś czas?jakieś grzałki,jakieś atomizery,jakieś cartomizery... Czytam i wciąz mało wiem Odpowiedz Link Zgłoś
nightfury Re: e papieros 23.03.14, 20:39 Ja wapuje teraz z e-papieroska Foof liquid o smaku mojito. Cudowna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
marry_ann30 Re: e papieros 20.06.16, 17:14 Ja za bardzo nie znam simę na modelach itp, ale dostałam OnlyQ1 zakupionego na sklep.takeitliquid.eu, super sprzęt i mają świetne smaki liquidów, uwielbiam vapować truskawkę w śmietanie i jagodę z tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: e papieros 21.02.13, 21:07 kolega poleca volish, podobno próbował różnych, ale wywalił, bo zaczynały np. przeciekać Odpowiedz Link Zgłoś
kasi-a00 Re: e papieros 23.03.14, 00:34 tak jak już powiedziałam, 300zl za volish to przepłacone zakupy, to takie drogie jest bo często w galeria sa ich sklepy, a czynsz kosztuje, a to samo, te same części możesz kupic za 100zl, i niczym się nie roznia Odpowiedz Link Zgłoś
boleros6 Re: e papieros 04.03.13, 01:36 Naprawde nie warto kupowac tych drogich e papierosow niczym sie nie różnią od tych tanszych zasada jest prosta wszystkie sa robione i kupowane w chinach a mądrale którzy pierwsi zwęszyli w tym biznes stworzyli marki jak volish zrobili nadruki na papierosach i sprzedaja teraz po kilka razy drozej niz są warte tylko dlatego ze byli szybcy. Jedna znajoma w volishu juz po 2 miesiacach musiala wymieniac grzalke a na nia nia daja tyle czasu gwarancji wiec bez sensu przeplacac. Istotne zeby papieros byl z wymiennymi czesciami wlacznie z grzalka bo wtedy taniej wychodzi eksploatacja - mniej kosztuje wymiana pojedynczego elementu niz calej czesci o to tu chodzi polecam model ego ce5+ wedlug mnie optymalny model a tu link gdzie mozna kupic: tablica.pl/oferta/2x-e-papieros-najnowszy-model-ego-ce5-1100mah-rozbieralny-hit-cenowy-ID2lj89.html Odpowiedz Link Zgłoś
parkerit Re: e papieros 14.03.13, 15:54 Na pewno zwróć uwagę na baterię, aby nie była byle jaka i długo trzymała. Ja mam akurat taki model rm1 rm1.pl/epapieros-the-one-series-silver-srebrny-p-603.html bateria ma 1100 mAh, nie muszę ją ładować za często. Warto też zwrócić uwagę na pojemność e-papierosa, ale to już kwestia gustu kto ile pali. Pojemność rm1, którego ja mam to 1100 mAh i spokojnie starcza mi na kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
poznanianka-78 Re: e papieros 14.03.13, 18:49 dziękuję...już kupiłam.Nie volisha,bo okazało się,że bliski znajomy handluje e-papierosami i kilka słów mi napomknął Nie kupiłam byle jakiego,ale nie Volisha. Na razie jest dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
kasi-a00 Re: e papieros 23.03.14, 00:33 no pochwal się co kupilas ?! na volish i lime szkoda kasy, nie są jej warte ja sama ma foof za 99zl Odpowiedz Link Zgłoś
sandrad2 Re: e papieros 14.03.13, 18:51 zwróć uwagę mężowi na to, żeby nie wapował w miejscach publicznych, tramwajach, przystankach, kawiarni,kinie, itd - bo mnie szlag trafia jak spotykam się z takimi zachowaniami i ktoś tym sztucznym mdłym odorkiem chucha w moją stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
e-milia1 widze, ze w wielu krajach wprowadzono juz 11.04.13, 08:10 zakaz handlu epapierosami. hmmm. Odpowiedz Link Zgłoś
grave_digger Re: widze, ze w wielu krajach wprowadzono juz 16.04.13, 10:00 emilia, zakaz palenia to powinni papierosów wprowadzić we wszystkich krajach. dwa. jak myślisz, czemu zakazali e-papierosów? bo im to zabiera zyski na biznesie tytoniowym! a teraz sobie porównaj zwykłego papierosa do epapierosa. Odpowiedz Link Zgłoś
poznanianka-78 Re: e papieros 11.04.13, 13:07 sandrad2 napisała: > zwróć uwagę mężowi na to, żeby nie wapował w miejscach publicznych, tramwajach > , przystankach, kawiarni,kinie, itd - bo mnie szlag trafia jak spotykam się z > takimi zachowaniami i ktoś tym sztucznym mdłym odorkiem chucha w moją stronę. > yyyyyy,to zwróc uwage tym ,którzy pal,a nie się czepiasz mojego męża... Odpowiedz Link Zgłoś
e-milia1 zawsze interesowalo mnie jak to dziala? 11.04.13, 08:03 piszecie, ze palic mozna wszedzie. a co z dymem? albo z czyms co jest dymopodobne. czy taki papieros jest tak samo szkodliwy? czy trzymanie takiej fajni nie boli na dluzsza mete? bo normalne sa przeciez miekkie a to jak plastik wyglada? ma sie frajde palac cos takiego? wogole nieobeznana jestem w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: zawsze interesowalo mnie jak to dziala? 11.04.13, 08:23 To nie jest dym tylko para. Bez zapachu, przez otoczenie niewyczuwalna w ogóle i nieszkodliwa. E-papieros to po prostu taki mini-inhalator - wdychasz parę z nikotyną i dodatkiem aromatycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
poznanianka-78 Re: zawsze interesowalo mnie jak to dziala? 11.04.13, 13:12 poza tym teraz mogę powiedziec,że mój mąż palacz 1p dziennie po 2 m-cach nie ciągnie go do zwykłych fajek.Jak zapalił w święta z moją mamą,to nie mógł połowy spalić. Liquidy też starczają już na dłużej. Nie wierzyłam,że coś to da,takiemu palaczowi,a jednak.... "Popala" czasami w domu i uważam,że e papieros to idealne rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś
kasi-a00 Re: zawsze interesowalo mnie jak to dziala? 23.03.14, 00:35 lepiej bym tego nie ujęła, wapowanie - z ang od para wodna, to wdychanie pary z nikotyna i aromatem, w wydychanym jest tylko para, brak nikotyny, brak biernego palenia, brak sub smolistych i 4000 innych zw chem Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: e papieros 11.04.13, 09:13 e-papieros to sciema, to tez jest produkt koncernow tytoniowych, uzaleznia tak samo. Tyle, ze nie smierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
poznanianka-78 Re: e papieros 11.04.13, 13:13 nikotyna w liquidach jest owszem...ale nie ma najgorszego....subst.smolistych. Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: e papieros 11.04.13, 13:17 To prawda. Nikotyna nie jest szkodliwa, najgorsze w papierosach sa te chemiczne sztuczne dodatki i smoly. Ale najlepiej i tak oczywiscie calkiem sie uwolnic od nalogu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasi-a00 Re: e papieros 23.03.14, 00:37 to tez nie do końca prawda, nikotyna to narkotyk, miekki ale narkotyk, palenia to nałóg, i nikotyna jest szkodliwa, szczególnie w dużych dawkach, może nawet powodować znaczne uszkodzenia organizmu, ale w paleniu najgorsze sa szkodliwe zw chemiczne i sub smoliste czego epalenie nas pozbawia Odpowiedz Link Zgłoś
nightfury Re: e papieros 23.03.14, 20:40 Jest zawsze możliwość wapowania liquidów bez nikotyny. Odpowiedz Link Zgłoś
barefoot_duck Re: e papieros 16.04.13, 09:07 Ja jestem wielką fanką e-papierosów, na takim Volishu udało mi się skutecznie rzucić palenie, łącznie z "paleniem" e-papierosa. Ale wiązało się to z kilkoma zasadami: 1. e-papierosa "paliłam" tak samo i tyle samo mniej więcej (przynajmniej na początku), co zwykłego papierosa. Czyli jeżeli paliłam 5 papierosów wyłącznie w godzinach pracy i wyłącznie na zewnątrz - to dalej tak robiłam. Rytuał został zachowany. 2. Nie paliłam e-papierosa tam, gdzie wcześniej nie paliłam zwykłych papierosów. Nie paliłam przy biurku w pracy (chociaż mogłabym, jestem w gabinecie sama, nikomu by nie przeszkadzało). Nie paliłam w domu na kanapie, nie paliłam w samochodzie. No i tak sobie popalałam e-papierosa, coraz rzadziej mi się chciało wychodzić i rzadziej. Aż w końcu przez trzymanie go w kieszeni płaszcza zalałam ustnik, czy co tam - w każdym razie bulgotał przy zaciąganiu się. Niefajne to było. No i wylądował e-papieros w podłokietniku w samochodzie, to było jakieś 3 miesiące temu. Nadal tam jest. Nie chce mi się nic z nim zrobić, żeby osuszyć, co tam trzeba, bo i po co? Nie palę w ogóle. Ale uspokajający jest fakt, że jakby mi się tak bardzo, bardzo chciało - to mam to zabezpieczenie w postaci e-papierosa. Odpowiedz Link Zgłoś
beali Re: e papieros 24.03.14, 00:19 Moc baterii, jej wytrzymałość oraz jak najdłuższa gwarancja na nią. Przeciętnie jest to pół roku, ale można znaleźć z dłuższą, co świadczy tylko na korzyść danej e-fajki. To co dla mnie było jeszcze istotne poza baterią: zestaw dwóch e-papierosów/kończy się działanie baterii, wyciągam naładowaną z torebki i nie muszę czekać kilku h aż się naładuje/, bez tego ani rusz! Oczywiście zestaw full czyli ładowarka i co tam potrzebne. Ważna jest dostępność poszczególnych komponentów, by w razie czego dokupić padnięty bez konieczności wymiany całości i dlatego kupiłam w pobliżu, by nie było w razie czego problemów, czekania. Mam od dawna ten: smooke.pl/sklep/e-papierosy/vision-twins i choć są mocniejsze, to dla mnie palącej dużo, wystarcza spokojnie i do tego nie chce się zepsuć, więc nie zmieniam. Ważne, by nauczyć się obsługiwać, to pozwala przedłużyć życie e- fajce. Odpowiedz Link Zgłoś
0liviaaa Re: e papieros 21.05.14, 16:23 Cigger na swoje papierosy ma rok gwarancji. Ja jestem bardzo z niego zadowolona nie zepsuł mi się i super się pali Odpowiedz Link Zgłoś
marry_ann30 Re: e papieros 20.06.16, 17:17 Ja nie znam się na tych wszystkich modelach itp., ale sama dostałam e-papierosa OnlyQ1 z zestawem liquidów zakupionego na takeitliquid.eu, jeśli chodzi o e-papierosa to nie sprawia żadnych problemów, natomiast ich liquidy są świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: e papieros 20.06.16, 18:08 natemat.pl/72783,e-papierosy-nie-takie-zdrowe-jak-sie-wydawalo-zaskakujace-wyniki-francuskich-badaczy Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: e papieros 20.06.16, 21:16 aka10 napisała: > natemat.pl/72783,e-papierosy-nie-takie-zdrowe-jak-sie-wydawalo-zaskakujace-wyniki-francuskich-badaczy A co badali ci badacze? Jest jakiś raport, czy opcja kopiuj wklej tego, co się komuś wydaje? Może wiarygodniej? Raport GIS z 2015r , ukrywany skrzętnie aż do marca 2016r.... Raport Głównego Inspektora Sanitarnego: www.pis.lodz.pl/kutno/E-papieros-pomaga_czy_szkodzi.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawoscopinii Re: e papieros 07.07.16, 20:04 Witajcie! Jestem lekarzem i wszystkich palących i niepalących zachęcam do udziału w badaniu naukowym o E-PAPIEROSACH, opracowanym przez Zakład Medycyny Rodzinnej Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Ankieta nie jest długa. Będę bardzo wdzięczna za wypełnienie. www.surveymonkey.com/r/Epapierosy Odpowiedz Link Zgłoś
jjowita Re: e papieros 22.11.16, 18:03 Cześć mam na imię Jowita i postanowiłam coś zrobić z niedorzeczną nagonką na e-papierosy. W tym celu stworzyłam kampanię, w której zbieram podpisy na rzecz obrony e-papierosów przed akcyzą, bezpodstawnymi zakazami używania ich w miejscach publicznych oraz przed ich całkowitym zakazem. Zapraszam do składania podpisów: secure.avaaz.org/pl/petition/Obronmy_epapierosy_jako_zdrowsza_alternatywe_przyjmowania_nikotyny_Nagonka_na_epapierosy_to_OSZUSTWO/ Odpowiedz Link Zgłoś