Dodaj do ulubionych

jakie tu są hipokrytki!

03.03.13, 10:31
przez 1,5 roku wypominano mi, że w wątku o sąsiadce idiotce, użyłam nazw marek samochodów jej i mojego, którym wtedy jeździłam.
napisałam to między innymi wtedy, żeby określić rozmiar swojego auta, którym udawało mi się bez problemu wjechać do garażu tej samej wielkości co ona, a ona nie potrafiła stanąć na parkingu (o wjeździe do garażu mowy nie mogło być), tak, zeby nie zająć przynajmniej dwóch miejsc.

i nagle pojawia się wątek o toyocie yaris i nagle ematki prześcigają się w wymienianiu marek aut. którymi jeżdżą podkreślając swoją wyższość nad matkami, które mają gorsze.

to samo tyczy się wątku o kryzysie. te pełne wyższości i arogancji posty o kolejnych podwyżkach, wysokich zarobkach itp. itd.

ostatnio coraz więcej takich przechwalanek, co kto ma. przekrzykiwanie się w wymienianiu marek torebek, ciuchów itp. itd.

ja raz! wymieniłam markę torebki, którą miałam w sklepie i na którą spojrzała się ekspedientka. i bęcki od forum znosiłam kilka lat.

dlatego nie udzielam się już w tego rodzaju wątkach.
Obserwuj wątek
    • sarling Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 10:38
      A wiesz, że wczoraj miałam, czytając tamten wątek, skojarzenia z wczesną podstawówką. Taką np. w okolicy I komunii i przechwałki kto dostał lepszy prezent.
      Nie podciągałem tego pod hipokryzję, bo Twojego wątku nie pamiętam,ale wydało mi się wyjątkowo żałosne.
      • czar_bajry Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 12:31
        Och Shell ameryki nie odkryłaś tu dużo hipokrytek można spotkać.
        A najbardziej mnie bawią te przewalanki co która ma i jak świetnie zarabia- tylko jakim cudem na forum od rana do nocy może byćbig_grin
        Jedyny czas kiedy mogłam być na forum od rana do nocy to ten w którym nie pracowałam- wychowawczy, zwolnienia, urlop.
        A gwarantuję że mam bardzo dobrą organizację czasu i potrafię kilka rzeczy naraz robić.
        Nie wierzę w te wille, auta i pełne konta oraz mnóstwo czasu na forum.
        Zazdrość przez nie przemawia- ot i filozofia ich hipokryzji.
        • to_ja_tola Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:12
          czar_bajry napisała:

> Och Shell ameryki nie odkryłaś tu dużo hipokrytek można spotkać.
          > A najbardziej mnie bawią te przewalanki co która ma i jak świetnie zarabia- tyl
          > ko jakim cudem na forum od rana do nocy może byćbig_grin

no jak to?
          przeciez wszystkie na forum...te od rana do wieczora,to albo w swoim biurze big_grin
          albo mają własną firmę big_grin albo w domu pracująbig_grin
          Zastanawiające,ale inteligentne rzekomo osoby przechwalają się na forum.
          A najbardziej "lubię" wątki o tym gdzie pojechac na wczasy?I te odpowiedzi,jakby po prostu wakacje na Teneryfie były jak wyjazd na drugi koniec miastabig_grin
          • shellerka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:15
            o tak, to tez lubię i jakby wydanie 10 tysięcy dla 4 osobowej rodziny to było coś po prostu OCZYWISTEGO!
            • shellerka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:16
              na te wakacje oczywizda
            • mama1dawidka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:19
              Dziewczyny wydaje mi sie ze poprostu zazdrosc sie tu wdala
              Dla jednego 10 tys za wakacje jest duzo a dla innego nie
              Wiec w czym rzecz? Jeden wyda 10 kola jeden 15 tys
              A jeden 2000 i tez bedzie ok
              • shellerka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:43
                rzecz w tym, by mieć świadomość, że pisząc to w taki sposób jak choćby Ty, można komuś sprawić przykrość.
                u mnie ta świadomość przyszła z czasem. kiedyś tez klepałam farmazony, że jak buty to tylko manolo, a jak torebki to tylko chanel, że nie mam znajomych na zmywaku phi, ale potem zauważyłam, że to że akurat w danej chwili mam w życiu szczęście, nie oznacza, że wszyscy tak mają i mam im to uświadamiać w taki mało wyrafinowany sposób.

można napisać o wakacjach za 30 tysięcy w sposób, który sprawi, że odpowiedzą Ci - wow! zazdroszczę, ale masz fajnie, a można napisać o wakacjach za 5 tysięcy tak, że oprócz zazdrości, podniesiesz komuś ciśnienie i wydasz się osobą zarozumiałą i z rozbuchanym ego, za wszelką cenę starającą podkreślać się swoją pozycję w życiu.
                • asia_i_p Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 15:24
                  Rozumiem, że można mieć za złe, jeśli ktoś w wątku o wiośnie rzuca markę butów i torebki. Ale już nie w wątku o butach i torebkach.

Jeżeli ktoś zakłada wątek "czy dotknął was kryzys", powinien liczyć się ze wszystkimi rodzajami odpowiedzi - w końcu próbuje uzyskać chyba jakiś prawidłowy obraz świata. Inaczej napisał by wątek -"proszę, wpiszcie się te, które też dotknął kryzys", i wtedy pisanie o podwyżce byłoby nie na miejscu.
              • to_ja_tola Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 23:28
                no dobra...pewnie,że tak.Ale wiesz?takie pisanie o tych wakacjach w sposób jakby wystarczyło splunąć i jest się na Ibizie itp to dajcież spokój....
                • nabakier Re: jakie tu są hipokrytki! 04.03.13, 10:21
                  Tola, a nie sądzisz, że to po stronie odbiorcy wychodzą jakieś kompleksy? albo ograniczenia? Wczasy za granicą (np. namiotowe) nie są naprawdę drogie, tańsze, niż pensjonat w Polsce.
                  Nie wrzucasz Ty ludzi i tematów aby do jednego uproszczonego wora?
                  • to_ja_tola Re: jakie tu są hipokrytki! 04.03.13, 16:37
                    nie,nie sądzę...Bo czytam i sa wątki i wątki.Jedne fajnie się przeczyta i pomyśli"ok,tam może być ładnie,może pojadę".Ale sa też wpisy ewidentnie dla mnie takie ,gdzie autor chce pokazać"Ja tam byłem szaraczki a wy nie..."
                    Wczasy za granicą (np. namiotowe) nie są naprawdę drogie, tańsze,
                    > niż pensjonat w Polsce.

ale to jak w PL .Tak samo,więc...
                    • shellerka Re: jakie tu są hipokrytki! 04.03.13, 18:20
                      dokładnie tak samo to odbieram
    • kerri31 Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 10:41
      Wyluzuj... dziś taki piękny pochmurny dzień, 2 stopnie na plusie : aż żyć się chce smile
      Pozdrawiam (wink-,<
      • mamaemmy Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 10:59
        kerri31 napisała:

> Wyluzuj... dziś taki piękny pochmurny dzień, 2 stopnie na plusie : aż żyć się c
        > hce smile
        > Pozdrawiam (wink-,<

ja tez uwielbiam wręcz takie dnismilesmile
        • aquarianna Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 11:04
          Pochmurny? U nas tak pięknego słońca nie widziałam od zeszłego roku smile Tylko wiatr łeb urywa.
          • lily-evans01 Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 16:23
            Jesteś z zachodniopomorskiego, czy jak wink
            • aquarianna Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 17:03
              lily-evans01 napisała:

> Jesteś z zachodniopomorskiego, czy jak wink

Wręcz z samego pomorskiego smile
        • ira_07 Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 12:18
          Jeszcze Ci się nie znudziły? To ciesz się nimi do jutra, serwis meteo wróży popołudniowe słońce dla Krakowa smile
    • guderianka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 10:46
      Ale Cię oświeciło wink
      To wychodzi również przy innych wątkach , w których są "dwubiegunowe' tematy - ekologia i oszczędzania, czystość i mycie się, zmiana pościeli i używanie bidetu, zmiana bielizny i malowanie twarzy , picie alkoholu jak jest trend imprezowy i kto jest bardziej wyluzowany i nie picie alkoholu gdy w domu są dzieci itd. itd. wink
      Uwielbiam emamy big_grin
      • kerri31 Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 11:04
        Bo człowiek z natury lubi się chwalić a Polak dodatkowo patrzeć na " stratę " innych. W głebokiej podświadomości cieszymy się, że ktoś ma od nas gorzej, bo to daje nam poczucie włąsnej wartości i zajebistości. Tak było,jest i będzie. Skłonności do przechwalanek pojawiają się w kaŻdym temacie, podejrzewam że byłyby nawet w temacie pogrzebu matki...
    • lauren6 Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 11:00
      Dopiero zauważyłaś, że tu w dużej mierze niedowartościowane i zakompleksione panny siedzą wink A te wszystkie wątki: jacy to ja i mój misio szczupli, ładni, kochający się, nie to co pospólstwo za ścianą. Dzieci grzeczne i mądre, na których źli rówieśnicy i głupi nauczyciele wyżywają się. Jak alimenty na dziecko to koniecznie w wysokości średniej krajowej, bo same zajęcia dodatkowe dzieci wypada wydać tyle co wynosi miesięczny budżet średnio usytuowanej rodziny.
      Marki samochodów to wisienka na torcie wink
    • girl.anachronism Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 11:01
      Dlatego właśnie czytam to forum big_grin Uwielbiam bezbidetową patologię i oskarżanie o przechwalanki przez "specjalistki w wąskiej dziedzinie".
      • shellerka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 11:11
        bardziej chodziło mi o fakt, że panuje tu zasada "co wolno wojewodzie..."
        niż o oskarżanie kogokolwiek.
        nawiasem mówiąc po co komuś bidet, skoro używa go jako dziecięcej umywalki?
    • morgen_stern Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 11:08
      Rozumiem, że wszystkie tu wpisujące się absolutnie nie są hipokrytkami, nie mają kompleksów oraz są zabójczo atrakcyjne, co pozwala im czuć się lepiej od całej szarej masy hipokrytek na ematce tongue_out
      • shellerka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 11:13
        tu, to znaczy gdzie?
        • morgen_stern Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 11:15
          W tym wątku.
          • shellerka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 11:17
            łojezu, weź mi jeszcze morgen podeślij koniecznie definicję słowa hipokrytka i napisz esej o moim świergoleniu.
            wujowy mam nastrój od rana i szukam zaczepki.
            • morgen_stern Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 12:41
              Nic nie pisałam o twoim świergoleniu. Śmieszą mnie po prostu takie wątki i nie wiem, czemu miałyby służyć poza kolejnemu poprawianiu sobie humoru pt. "ja a reszta hipokrytek".
              • shellerka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 12:43
                och och... a mnie twoje wypowiedzi w moich wątkach, które służa sobie twojemu poprawiania humoru pt. "ja a ta niemądra shell"
                • pade Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:02
                  może nie tyle niemądra, co zbyt emocjonalnasmile
        • mama1dawidka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:03
          a o czym tu pisac?
          O super dresach z targu?
          Ktore po pierwszym praniu sie zbeigna?
          Uwazam ze firmowe zeczy przewaznie maja lepsza jakosc
          I co z tego?
          Co do marek dobze poczytac za ktore sie oplaca wydac pieniazki a za ktore nie
          I to nie jest raczej chwalenie tylko informacja o jakosci
          A Tobie jest zdaje mi sie zal
          Ze ktos ma a Ty nie
          A co do toyoty to samochod jak samochod kazdy przy kupnie ma pewne kryteria
          I kupuje to co mu pasuje
          A jak mi jakis watek nie podoba sie to na nim sie nie udzielam proste
          • madzioreck Re: jakie tu są hipokrytki! 04.03.13, 23:02
            > I to nie jest raczej chwalenie tylko informacja o jakosci
            > A Tobie jest zdaje mi sie zal
            > Ze ktos ma a Ty nie

No widzisz, tak się składa, ze Shellerka raczej ma niż nie ma, o ile się orientuję.
            Kolejny wątek można by założyć o tym właśnie: na pewno zal Ci d... ściska, bo ktoś ma, a Ty nie... a zupełnie nie o to chodzi.
      • anulka.p Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 11:19
        morgen_stern napisała:

> Rozumiem, że wszystkie tu wpisujące się absolutnie nie są hipokrytkami, nie maj
        > ą kompleksów oraz są zabójczo atrakcyjne, co pozwala im czuć się lepiej od całe
        > j szarej masy hipokrytek na ematce tongue_out

no właśniesmile
        Mnie bawi traktowanie ematki jako jednego tworu, coś jakby smoczyca z setką główsmile. A może to nie hipokrytki, a zupełnie inne kobiety np. przechwalają się się samochodami w wątku, a inne szydzą z tego w innym, inne nie piją przy dzieciach, a zupełnie inne imprezują na maksa, itd.itd. Ot i cała zagadkasmile
        • japanunieprzerywalempanieposle Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 12:06
          hmm moze dlatego, ze ciagle przezywalas, ze ktos ci czegos zazdrosci. zazdrosci hammera, meza, torebki. troche tego bylo...
          • shellerka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 12:14
            zazdrościli, to przeżywałam.
            nie czepiano się tego, ze ktoś zazdrościł, tylko tych rzeczy.
            jakież to znamienne...
        • aquarianna Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 12:14
          > Mnie bawi traktowanie ematki jako jednego tworu, coś jakby smoczyca z setką głó
          > wsmile. A może to nie hipokrytki, a zupełnie inne kobiety np. przechwalają się się
          > samochodami w wątku, a inne szydzą z tego w innym, inne nie piją przy dzieciac
          > h, a zupełnie inne imprezują na maksa, itd.itd. Ot i cała zagadkasmile

Niedawno jakaś laska biadoliła, że ematki są hipokrytkami, bo w jednym wątku pieją, że każdy ma prawo być egoistą, a w innym, że nie wolno być egoistą (luźny przykład, chodziło chyba o jakieś imprezy w przedszkolu). I też nie mogła zrozumieć, że w jednym wątku mogły pisać zupełnie inne osoby, niż w drugim. Nie, to niemożliwe. Ematka to jednolita masa i ma zawsze pisać konsekwentnie i jednym głosem wink
          • shellerka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 12:22
            dobra. chodzi mi o to, że jest wątek na kilkadziesiąt postów przechwalanek (załóżmy, ze przechwalają się osoby, które to zawsze robią) i ani jednego postu krytykującego (z tej niby dobrej strony mocy, co to zwykle za stosowne uznaje krytykę moich wypowiedzi).

ale jak ja napisałabym, że uwielbiam swoje bmw x6, bo się świetnie prowadzi i ogólnie nie zamieniłabym tego auta na inne (to przykład. nie jeżdżę x6 i nie chciałabym. wolałabym volvo, takie jak miała Susan z GNW) to zostałabym zjechana z góry na dół, że ha ha ha shell się znowu chwali. i co shell? na pewno ci wszyscy zazdroszczą? jak tam shell ty dziumdzio w pseudoterenówce.
            • japanunieprzerywalempanieposle Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 12:35
              hmm ale w tym watku wcale nie pojawiaja sie wielke marki. WV bora, nissan primera, seicento itp sredna polska drogowa
              • shellerka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 12:36
                serio?...
                • shellerka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 12:41
                  to moze pomylilam watki?

gdzies ostatnio widziałam tez watek o autach, gdzie co jedna to lepsze wymieniała.
                • nabakier Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 12:42
                  Shellerka, weź mnie nie załamuj, uważasz, ze się pochwaliłam naszą krową Primerką?
                  To teraz specjalnie dla Ciebie, by Ci poprawić humor: nasza krowa ma 13 lat i jest zardzewiała. I nie stać nas na nową. Stara, zardzewiała, niezwrotna, dużo pali i w dodatku jeszcze musi pojeździć. Lepiej Ci?
                  • shellerka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 12:44
                    bosz... nikt mnie nie kocha, nikt nie rozumie... sad

nie, nie uważam, żebyś się chwaliła primerą.
                    i nie jest mi lepiej.

jest mi źle.
                    • nabakier Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 12:47
                      Przytulam (a ja nieskora do tulanek wink)
                      • shellerka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 12:50
                        thx
                    • adellante12 Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:49
                      Jak to nikt? A ja? Tylko ze to akurat może ci tylko zaszkodzić smile))))))
                  • nabakier Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 12:46
                    acha, i nie ma klimy (hard core, nie?)
                    • aquarianna Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:42
                      nabakier napisała:

> acha, i nie ma klimy (hard core, nie?)

OMG. Żal mi Cię. Jak można bez klimy jeździć?? tongue_out
                      • shellerka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:44
                        należy uważać na przeciągi tongue_out
                        • nabakier Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:46
                          Na południe Włoch na tych przeciagach dojechalim wink
                          • shellerka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:49
                            taki wstyd ojczyźnie przyniesłaś?! wink mam chociaż nadzieję, że od tyłu hotelu, ewentualnie na uboczu pola namiotowego stawaliście ? wink

ps. dziękiwink
                            serio - kiepski mam ogólnie weekend cały.
                            • nabakier Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 14:34
                              Łoczywiście. Na początku. Ale potem, gdy zobaczyliśmy, czym jeżdżą normalni Włosi na prowincji, to luuzz... big_grin
                      • nabakier Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:44
                        A mi się nie żal. Natomiast żal mi Ciebie, bo jesteś wyjątkowo upierdliwa i czepliwa.
                        • aquarianna Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 17:03
                          nabakier napisała:

> A mi się nie żal. Natomiast żal mi Ciebie, bo jesteś wyjątkowo upierdliwa i cze
                          > pliwa.

A Ty dziś chyba wyjątkowo pozbawiona poczucia humoru big_grin
                  • adellante12 Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:50
                    oj tam oj tam... Mój patrol ma teoretycznie 23 lata big_grin))))))
                    • shellerka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:51
                      a praktycznie?.... big_grin
                      • adellante12 Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:59
                        A praktycznie rok temu miał zrobiony totalny remont: nowy silnik skrzynia biegów reduktor, mosty nowa elektryka nowe instalacje paliwa hamulce rama pojechała do cynkowni, karoseria tez wszystko na nowo pomalowane poskładane... Pełna renowacja, ale w papierach 23 latasmile))
                        • adellante12 Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 14:00
                          A i ma załozona nowa klimatyzacjesmile))))))))))
                          • nabakier Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 14:20
                            Zazdroszczę. Jak się ma kochany wozik, to się go kocha.
                            Ja naszą krowę też kocham, ale niestety, to już szrot (szrotem go już nabyliśmy, na rozkurz) sad
                            • adellante12 Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 14:30
                              nabakier napisała:

ale niestety, to już szrot (szrotem go już nabyliśmy, na rozkurz) sad

Jak nabyłem patrola to była to kupa złomuprzywieziona na lawecie. Ważne było ze miał zdrową ramę i nie pognitą karoserie. Na dodatek stał prawie dwa lata i czekał na kompletacje podzespołów. Zimą nakryłem go plandeką bo nie miał jednych drzwi no i pies sobie zrobił z niego bude w nocy właziła pod plandeke i do auta, jak wiosna go odkryłem to wnetrza nie byo.. Psica rozszarpała z nudów wszystko , tapicerki fotele, kierownice, nawet pasy bezpieczeństwasmile))
                  • mama_kotula Re: jakie tu są hipokrytki! 04.03.13, 15:01
                    nabakier napisała:

> Shellerka, weź mnie nie załamuj, uważasz, ze się pochwaliłam naszą krową Primer
                    > ką?

Primerka jak primerka, ja się pochwaliłam, uważaj, Dacią tongue_outPP
                    Co do której mnie niedawno oświecono, że to "sołtysowóz".
                    Jestę hipokrytkom.
                    I nie mam bidetu.
                    • guderianka Re: jakie tu są hipokrytki! 04.03.13, 16:12
                      I nie mam bidetu.

A ja mam bidet
                      VW
                      I jestem brudasem
                      suspicious
            • mama1dawidka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:08
              shellerka napisała:

> dobra. chodzi mi o to, że jest wątek na kilkadziesiąt postów przechwalanek (zał
              > óżmy, ze przechwalają się osoby, które to zawsze robią) i ani jednego postu kry
              > tykującego (z tej niby dobrej strony mocy, co to zwykle za stosowne uznaje kryt
              > ykę moich wypowiedzi).
              >
              > ale jak ja napisałabym, że uwielbiam swoje bmw x6, bo się świetnie prowadzi i o
              > gólnie nie zamieniłabym tego auta na inne (to przykład. nie jeżdżę x6 i nie chc
              > iałabym. wolałabym volvo, takie jak miała Susan z GNW) to zostałabym zjechana z
              > góry na dół, że ha ha ha shell się znowu chwali. i co shell? na pewno ci wszys
              > cy zazdroszczą? jak tam shell ty dziumdzio w Ok

Dlaczego?
              Bo nawet dzieci wiedza ze od Porsche jest lepsze Ferrari
              Audi od toyoty
              A od Volvo Bmw smile
              Jak dla mnie logiczne
              • mama1dawidka Mialo byc ferrari lepsze od porsche oczywiscie nt 03.03.13, 13:09
                mialo byc oczywisce ze ferrari jest lepsze od porsche
              • shellerka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:10
                no widzisz, ja jeżdżę bmw, ale wolałabym volvo.
                • mama1dawidka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:12
                  to sprzedaj Bmw i kup sobie volvo big_grin
                  Przeciez nikt ci nie broni
                  • shellerka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:16
                    skąd wiesz?
                    • ksionzka Re: jakie tu są hipokrytki! 04.03.13, 16:33
                      Gdzieś na początku roku były tutaj pewne wątki o osobistych sprawach, problemach gdzie autorki przyznawały, ze zmieniły nicki. Dostały po łebie. Teraz zapewne bardziej osobiste rzeczy dalej piszą pod nowymi nickami - tylko nie przyznają się do tego ha ha ha. Czy się temu dziwię? Ależ nie! Abstrahując od tego, że to zdrowsze bo bezpieczniejsze dla ewentualnej identyfikacji to i można obiektywniejsze posty zebrać.
                      Niestety niektórzy mają swoiste awersje do pewnych nicków i wręcz za nimi latają żeby im dowalić, wyśmiać czy wypomnieć jakiś post z dalekich czasów świetlnych.
    • m_incubo Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 12:48
      A tobie co, internet dopiero podłączyli?
    • maggorlo Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 12:53
      Chyba wszytsko o kontekst się rozbija, nie o hipokryzję.
      Wątek o samochodach jest pytaniem "czym jezdzicie?". Podobnie ten o kryzysie. Forumki odpowiadają wprost na wprost zadane pytanie, wywołane do tablicy.
      Inaczej jest odbierane wymienianie nazw czy marek w wypowiedzi np.o zazdrosnej sąsiadce. Wtedy zachodzi podejrzenie o użycie sąsiadki (lub jakiegokolwiek innego tematu) w celu podbudowania ego informacją wszem i wobec o zasobności swojego portfela. Celebrowanie marek bez powodu nie jest eleganckie. Tak było, jest i raczej będzie, niezależnie od intencji opowiadającego.

• to_ja_tola Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:09
      niektórym po prostu na forum wiele wolno...Innym już nie uncertain

Ale przyznam szczerze,że hipokryzje widać w wielu wątkachwink
      A takie inteligentne te ematki...
    • jak_matrioszka Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:31
      shellerka napisała:... dlatego nie udzielam się już w tego rodzaju wątkach. ...tylko zakladam sobie wlasne wink
    • iwles Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 13:47

patrząc globalnie to masz rację - ematka jest hipokrytką, a że w rożnych wątkach wypowiadają się rożne nicki z innymi poglądami, a nie że te same osoby zmieniają poglądy, to już inna inszość.
    • ixiq111 Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 14:14
      Ematka jest doskonała pod każdym względem + ma doskonałą sytuację finansową, genialne dzieci, idealnego męża i właściwie wszystko super...

Dlatego najbardziej lubię wątki zaczynające się od:
      "zmieniałam nick na potrzebę tego postu" .... i dalej opis odbiegający od idealnej ematki i jej otoczki
    • kamelia04.08.2007 Re: jakie tu są hipokrytki! 03.03.13, 23:19
      och, jak ty biedna i pokrzywdzona przez te podłe hipokrytki. Udajesz "oświecona i wyższa klase", choc geba twoja prostacka i niewyparzona - trzeba było nie wymieniac marki tej supertorebki tongue_out.

Przejrzałam watek o toyocie yaris i żadnego przescigania nie ma
    • edelstein Re: jakie tu są hipokrytki! 04.03.13, 10:05

Wyluzuj😃ciesz sie,ze nalezysz do elitarnej grupy co zbiera becki za nick😃
    • triismegistos Re: jakie tu są hipokrytki! 04.03.13, 16:13
      Pamiętam tamten wątek z torebką. Słusznie ci się oberwało.
    • ksionzka Re: jakie tu są hipokrytki! 04.03.13, 16:33
      Gdzieś na początku roku były tutaj pewne wątki o osobistych sprawach, problemach gdzie autorki przyznawały, ze zmieniły nicki. Dostały po łebie. Teraz zapewne bardziej osobiste rzeczy dalej piszą pod nowymi nickami - tylko nie przyznają się do tego ha ha ha. Czy się temu dziwię? Ależ nie! Abstrahując od tego, że to zdrowsze bo bezpieczniejsze dla ewentualnej identyfikacji to i można obiektywniejsze posty zebrać.
      Niestety niektórzy mają swoiste awersje do pewnych nicków i wręcz za nimi latają żeby im dowalić, wyśmiać czy wypomnieć jakiś post z dalekich czasów świetlnych.

Pomyliłam miejscówkę.
      • feleedia doradźcie 04.03.13, 22:21
        Zmieniamy mój samochód. Podobaja mi się Mazda CX5 i Toyota Rav4 (właśnie debiutuje), mąż twierdzi że albo nowy Ford Kuga (podgrzewana przednia szyba w standardzie) albo Honda CRV.

Samochód na miasto i na wypady rodzinne z rowerami do naszej chaty pod Wysową.
        • adellante12 Re: doradźcie 04.03.13, 22:42
          Ford Kuga - ntrudno cos o nim powiedzieć
          Honda CRV - bardzo ale to bardzo bardzo awaryjny system napedy 4x4 i diablo kosztowny w naprawach
          Toyota Rav 4 - znane sprawdzone dobre przyjemne w prowadzeniu najlepsze z tych wszystkich zachowanie jako 4x4 w terenie
          Mazda CX5 najładniejsze dizajnersko i chyba najwygodniejsze ale niestety w naszym kraju rzadkie i dość egzotyczne - mocno delikatne ale bardzo dopracowane i niezawodne - troche takie gadżeciarskie.

Wybieralbym pomiedzy Ravką a Mazdą. Osobiscie mam ogromny sentyment do mazdy jako marki pod warunkiem że to nie modele "skundlone" z fordem
        • imasumak Re: doradźcie 04.03.13, 22:57
          Mam trochę skrzywione spojrzenie, bo od kilku lat jeżdżę Hanią wink
          Więc dla mnie Honda CRV
          Miałam tez kiedyś Toyotę rav4 i lubiłam ją, to było w latach 90' wiec teraz nic mądrego nie mogę o niej napisać.
          • adellante12 Re: doradźcie 04.03.13, 23:08
            Ale masz Hanie 4x4? Bo kazda jaką znam, znałem miała skopane napedysmile
            • imasumak Re: doradźcie 04.03.13, 23:20
              No wiec dlatego pisałam, że może mam skrzywione spojrzenie, bo ja mam Hanię Civic combi i jest ona absolutnie doskonała, choć powoli godzę się z myślą, że trzeba będzie się z nią pożegnać - wszak samochód nawet najlepszy to nie wino wink
            • imasumak Re: doradźcie 04.03.13, 23:21
              Ale przyznam, że niezobowiązująco zerkałam już na Hondę CRV w ramach zmiany wink
              • adellante12 Re: doradźcie 04.03.13, 23:26
                Ni no Honda jako marka aut - super ale akuratnie CRV i HRV miały kłopoty z napedem 4x4.
    • imasumak Wypraszam sobie 04.03.13, 22:52
      Nie pisałam w żadnym z wymienionych przez Ciebie wątków.
      Każdy jeździ tym czym może lub chce i to jest oczywiste.
      Nie lubię wrzucania wszystkich do jednego gara i przypinania miksturze która z tego wyjdzie jednej metki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka