Dodaj do ulubionych

Problem z kolorem wlosow.

04.03.13, 19:14
bo Wy sie znacie na wszystkim smile Wiem, ze bylo kiedys cos podobnego, ale znalezc nie moglam wiec zapytam tutaj, a problem mam taki: naturalny kolor wlosow - ciemny blond (ja go nazywam nijakim-mysim), obecnie "pokolorowane" na mahoniowy. Kiedys przed tym mahoniowym cale zycie mialam rozjasniane, blond, albo cale albo pasemka. Chcialbym znow wrocic do blondow - czy osiagne to za jednym pojsciem do fryzjera?? Czy ktoras tak kombinowala z wlosami?
Obserwuj wątek
    • sanrio Re: Problem z kolorem wlosow. 04.03.13, 19:26
      oooo, życzę powodzenia...Ciężko będzie ale masz 2 wyjścia:
      1. dekoloryzacja wszystkich włosów ale musisz liczyć się z tym, że będą zniszczone w dużej mierze
      2. schodzenie z mahoniu stopniowo, balejażem, pasemkami, refleksami - będziesz miała więcej czasu na regenerację włosów przed kolejnymi seriami rozjaśniania, ale to trwa

BTW: mahoniowy??? Dlaczego?
      • jematkajakichmalo Re: Problem z kolorem wlosow. 04.03.13, 19:40
        no bo nie chcialam jakiejs oczoyebnej czerwieni, a z kasztanowych po kilku myciach robil sie pomarancz... Chcialam, zeby wlosy byly ciemne i mialy polysk (o dziwo farba faktycznie dlugo wyglada swiezo) no i odrostow dziwnym trafem nie bylo widac prawei w ogole. Ale tak mi jakos "smutno" i chcialam znow blond (bardzo dobrze mi w nich bylo).

Aha, wlosy mam krotkie wiec moze odwazylabym sie na calkowita dekoloryzacje, ale tak czy tak to wtedy udaloby sie "za jednym zamachem"?
        • nabakier Re: Problem z kolorem wlosow. 04.03.13, 19:45
          Spokojnie zejdziesz baleyażem do blondu. kiedyś sobie pofarbowałam na czekoladowo (mial byc ciemny blond, hehe)- no rozpacz. schodzilam max pół roku. Idź do dobrego fryzjera i wprowadź dwa kolory: brąz i rozjaśniane. I tak stopniowo więcej blondy, mniej brązu.
          • jematkajakichmalo Re: Problem z kolorem wlosow. 04.03.13, 19:48
            Problem w tym, ze przy tej dlugosci to ja o pasemkach moge zapomniec sad Przy tym eksperymencie bede wygladala najprawdopodobniej jak pantera...
            drugi problem: do dojcia do blondu mam dokladnie 5 tygodni.
    • inguszetia_2006 Re: Problem z kolorem wlosow. 04.03.13, 19:47
      Witam,
      Osiągniesz. Fryzjerzy potrafią robić "dobre blondy", ale nigdy nie pytam, jakie stężenia mają ich produkty, bo się boję prawdy;-P A kłamstwa nie lubię.
      Pzdr.
      Ing
      • lencia102011 Re: Problem z kolorem wlosow. 04.03.13, 20:10
        Ja wychodziłam na blond z czarnych. Sama, żaden fryzjer nie chciał się podjąć tego zadania big_grin No i cóż, średnio 2 razy w tygodniu rozjaśniacz big_grin Strasznie się na ten blond napaliłam i nie było mowy, żebym zrezygnowała. W ciągu około miesiąca byłam blondynką, a jak poszłam do fryzjerki to nie mogła uwierzyć,że miałam tyle rozjaśniaczy na głowie, a włosy tylko lekko zniszczone jak po jednym farbowaniu smile A i jeszcze wypadać przestały, bo miałam z tym problem. Na pewno zależy to od tego jakie kto ma włosy. No ale da się big_grin
    • nitka111 Re: Problem z kolorem wlosow. 04.03.13, 20:49
      Z czekolady zeszłam do blondu od razu z ponoć najgorszej farby do ściągania. Fryzjerka zrobiła mi bardzo gęste pasemka, tak że efekt było widać od razu. Ale fakt miałam włosy do łopatek i wyglądało to fajnie i nie były po tym zabiegu bardzo zniszczone.

Wcześniej kilka fryzjerek nie chciało nawet o tym rozmawiać, wystarczyło im jedno pytanie: jakiej farby Pani używała?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka