Dodaj do ulubionych

Jak doprać do białego białe pranie

13.03.13, 21:52
a zwłaszcza ręczniki? Normalnie szare mam, a już i proszek do białego, i soda dodana (jak Perfekcyjna conajmniejwink ) i jakis odplamiacz do bialego kupiłam i średnio. I na gotowanie czasem nastawiam te reczniki.I nic uncertain Kolezanka do pralni oddaje, efekt nieziemski, przy 2 dzieci, reczniki jak nowe. Tez bym chciala ale domowym sposobem. Macie jakies? Z góry dzięki za odp.
Obserwuj wątek
    • kamelia04.08.2007 Re: Jak doprać do białego białe pranie 13.03.13, 22:10
      ja kiedys takie szmatki do prania wrzucałam, czy to pomagało, to nie wiem
    • memphis90 Re: Jak doprać do białego białe pranie 13.03.13, 22:27
      Chlor, tylko chlor. Po namoczeniu wychodzi śnieżnobiałe, tylko solidnie trzeba przepłukać, żeby szorstkie nie było.
    • kerri31 Re: Jak doprać do białego białe pranie 13.03.13, 22:30
      Zmiękczacz wody dużo robi.
    • totorotot Re: Jak doprać do białego białe pranie 13.03.13, 22:34
      Persil
      • olewka100procent Re: Jak doprać do białego białe pranie 13.03.13, 22:40
        w rossmanie kupiłam ostatnio taki preparat w formie proszku z firmy dr. coś tam , jest napisane na opakowaniu, że jest to wybielacz do koronek . Super mi wybieliło szare staniki i skarpetki i co najważniejsze nie śmierdzi chlorem
        • maggi9 Re: Jak doprać do białego białe pranie 14.03.13, 06:47
          Dr.Beckmann
    • eliszka25 Re: Jak doprać do białego białe pranie 13.03.13, 23:37
      reczniki namaczam na kilka godzin albo na noc w vanishu do bialych rzeczy, potem piore przynajmniej na 60 stopni z praniem wstepnym w plynie do bialego. do prania sypie jeszcze miarke vanisha. reczniki mam biale, nawet te, ktore sluza za sciereczki do rak podczas gotowania w kuchni.
    • thea19 jak masz kiepska wode 14.03.13, 08:24
      to nic nie pomoze. czasem z kranu leci w kolorze herbaty. w domu mozesz sobie zalozyc filtry, odzelaziacze i inne wynalazki a mieszkaniu guzik bo te na kran to o kant tylka.
      ja stosowalam niemiecki persil, do wszystkiego litry vanisha do bialego, namaczanie i nic.
      chlor bardzo niszczy tkaniny wiec nie polecam
    • motylka34 Re: Jak doprać do białego białe pranie 14.03.13, 10:17
      Bieliznę wybielam mocząc w zsiadłym mleku, nie niszczy i naprawdę działasmile Ręczniki pewnie też wybieli tylko nie wiem ile trzeba tego mleka...
    • lauren6 Re: Jak doprać do białego białe pranie 14.03.13, 10:29
      Dlatego darowałam sobie kupowanie białych ręczników. Lubię wrzucić do pralki i po 2h rozwiesić do wyschnięcia, bez dodatkowych nakładów finansowych, czasu, wysiłku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka