lilka69 25.03.13, 13:13 Tak, po prostu- czy macie marzenia? Ja nie, mam potrzeby, blizsze lub dalsze ale nie marzenia. normalnie nie mam marzen . i nigdy nie mialam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grave_digger Re: Macie marzenia? 25.03.13, 13:27 ciągle. jestem marzycielką od urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: Macie marzenia? 25.03.13, 13:36 a o czym marzycie? nie pytam doglebnie ale tak dajcie dla przykladu jakies. zdrowie? to potrzeba. pieniadze? to tez potrzeba. kochanek? to tez potrzeba ( o ile ktos taka potrzebe posiada. auto? no tez potrzeba! to o czym mozna marzyc??? naturalnie , NIE wszytskie swoje potrzeby moge spelnic i nie wszystkie spelniam. 90 % z nich nie moge spelnic ale to nadal potrzeby, nie marzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Macie marzenia? 25.03.13, 13:39 A czym jest marzenie jak nie niespełnioną potrzebą? Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaonly Re: Macie marzenia? 25.03.13, 13:56 to o czym mozna marzyc? > ?? O podróży dookoła świata. O zobaczeniu na własne oczy fiordów, wielorybów, rafy kolarowej. O przejechaniu się na słoniu. O pięknym ogrodzie dookoła przytulnego domku. O popływaniu z delfinem. O dotknięciu egzotycznych owoców wiszących na drzewach w naturalnym środowisku. O poleceniu samolotem na drugi kraniec świata. O psie. etc. Mogłabym tak długo jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
patunki Re: Macie marzenia? 25.03.13, 14:37 Lilka69 ma rację - wszystko, o czym wspomniała zoskaonly można załatwić za kaskę Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Macie marzenia? 25.03.13, 14:51 biiip, zła odpowiedź Śmiem twierdzić że kochanka, ale takiego nie tylko od seksu, nie można sobie ot tak kupić. Wiernego męża czy zdrowego dziecka też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: Macie marzenia? 25.03.13, 18:56 ja marze o podrozy dookola swiata z dziecmi....i nawet za kase sie nie spelni. bo z malymi bym nie pojechala nawet dysponujac kasa (szczepienia, aklimatyzacje, tryb zycia na walizkach) a teraz podlegaja obowiazkowi szkolnemu. no chyba, ze zabieramy ze soba zespol prywatnych nauczycieli, ale to jednak nie ta kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: Macie marzenia? 25.03.13, 14:01 Mam marzenia Chyba większość z nich da się jakoś tam spełnić, choć nie od razu. Na niektóre trzeba kasy której obecnie nie mam, na inne nakładu pracy, sił i innych. Nie rozumiem Twojego rozróżnienia marzeń od potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: Macie marzenia? 25.03.13, 14:16 O, ja mam tak samo. Mam potrzeby, mam plany - i nie mam marzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
patunki Re: Macie marzenia? 25.03.13, 14:43 A ja mam marzenia - marzę o tym, żeby mój syn wyrósł na uczciwego, dobrego, pracowitego człowieka. Marzę o tym, by wreszcie udało mi się tak zmienić życie, by być w zgodzie ze sobą, a przede wszystkim z Bogiem. I jeszcze kilka marzeń, o których nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
kerri31 Re: Macie marzenia? 25.03.13, 14:47 > > Ja nie, mam potrzeby, blizsze lub dalsze ale nie marzenia. > > normalnie nie mam marzen . i nigdy nie mialam. Dziwna jesteś, każdy ma marzenia...no za wyjątkiem Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
tonik777 Re: Macie marzenia? 25.03.13, 14:48 Marzenie to wg mnie jest rozmyślanie o realizowaniu swoich potrzeb. Czyżbyś więc nie rozmyślała o tym czego potrzebujesz? Jeśli się z tym nie zgadzasz, to proszę napisz czym wg Ciebie jest marzenie? dodam, że marzę tylko o tym, żeby mi żona znormalniała. Odpowiedz Link Zgłoś
fanny Re: Macie marzenia? 25.03.13, 15:23 Bardzo interesujace pytanie i zmusilo mnie do refleksji. Dzieki lilka Ja chyba nie mam marzen. Mam plany do zrealizowania. Nie wiem czy to dobrze czy zle. Tak po prostu jest. f. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Macie marzenia? 25.03.13, 15:46 dobre pytanie! mam, tylko nie wiem, czy to jeszcze marzenia, czy już plany (oczywiście do zrealizowania ) eee chyba jednak plany. może ja po prostu marzę realnie? hmmm... naprawdę dobre pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Macie marzenia? 25.03.13, 17:00 Moje najwieksze zyciowe marzenie zrealizowalo sie z zeszlym roku a nawet dwa, ale to drugie to pracowe (ale dla mnie strasznie wazne i rzeczywiscie marzenie a nie plan czy cos innego). Teraz chyba mam potrzeby, zyczenia, plany - ale pomysle chwilke nad tym bo dobrze miec marzenia i jakies na pewno sie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Macie marzenia? 25.03.13, 17:10 mam marzenia wydaje mi się, że bardzo ubogim się jest, jak się nie marzy. Poza tym marzenia to jakiś cel, do którego się dąży, jak sie spełni, marzy się o czymś innym i znów się do tego dąży. Nie znam nikogo, kto nie marzy Odpowiedz Link Zgłoś
buliba Re: Macie marzenia? 25.03.13, 17:37 Mam marzenie jedno-żeby wynaleźli kiedyś lekarstwo na chorobę mojego dziecka. Więcej mi nie potrzeba nic Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Macie marzenia? 25.03.13, 17:47 Oczywiście, że mam, człowiek bez marzeń musi być smutny. Z przyziemnych marzeń - pragnę, żeby już było ciepło, słonecznie i 15-20 stopni. Z dużych marzeń - wejście na Kilimandżaro. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Macie marzenia? 25.03.13, 17:49 Nie wiem kto napisał że człowiek bez marzeń to człowiek nieszczęśliwy. I ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Macie marzenia? 25.03.13, 18:19 A ja jestem niepoprawną marzycielką. Mało tego - bujanie w marzeniach sprawia mi wielką frajdę. Są to tylko marzenia, ale są moje i nigdy nikomu się nimi nie chwalę. Nawet gdy mi się spełniają. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Macie marzenia? 25.03.13, 18:30 Biedna jesteś, tak bez marzeń. I nie wszystko da się załatwić za pieniądze. Parę dni temu zrealizowałam marzenie o tym, by zobaczyć dwoje podziwianych aktorów na scenie i móc z nimi porozmawiać. Najistotniejsza część była całkowicie za darmo, poczucie szczęścia z powodu realizacji - unosi mnie na chmurce do teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
ko.kk1 Re: Macie marzenia? 25.03.13, 19:39 mam: mieć kolejne dziecko i przebiec maraton Odpowiedz Link Zgłoś