Dodaj do ulubionych

Macie marzenia?

25.03.13, 13:13
Tak, po prostu- czy macie marzenia?

Ja nie, mam potrzeby, blizsze lub dalsze ale nie marzenia.

normalnie nie mam marzen . i nigdy nie mialam.
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: Macie marzenia? 25.03.13, 13:22
      Tak, mam marzenia.
    • grave_digger Re: Macie marzenia? 25.03.13, 13:27
      ciągle. jestem marzycielką od urodzenia.
    • murwa.kac Re: Macie marzenia? 25.03.13, 13:31
      tak, mialam i mam.
    • rhaenyra Re: Macie marzenia? 25.03.13, 13:31
      tak
    • lilka69 Re: Macie marzenia? 25.03.13, 13:36
      a o czym marzycie? nie pytam doglebnie ale tak dajcie dla przykladu jakies.

zdrowie? to potrzeba. pieniadze? to tez potrzeba. kochanek? to tez potrzeba ( o ile ktos taka potrzebe posiada. auto? no tez potrzeba! to o czym mozna marzyc???

naturalnie , NIE wszytskie swoje potrzeby moge spelnic i nie wszystkie spelniam. 90 % z nich nie moge spelnic ale to nadal potrzeby, nie marzenia.

• chipsi Re: Macie marzenia? 25.03.13, 13:39
        A czym jest marzenie jak nie niespełnioną potrzebą?
      • zoskaonly Re: Macie marzenia? 25.03.13, 13:56
        to o czym mozna marzyc?
        > ??

O podróży dookoła świata. O zobaczeniu na własne oczy fiordów, wielorybów, rafy kolarowej. O przejechaniu się na słoniu. O pięknym ogrodzie dookoła przytulnego domku. O popływaniu z delfinem. O dotknięciu egzotycznych owoców wiszących na drzewach w naturalnym środowisku. O poleceniu samolotem na drugi kraniec świata. O psie. etc.
        Mogłabym tak długo jeszcze smile
        • patunki Re: Macie marzenia? 25.03.13, 14:37
          Lilka69 ma rację - wszystko, o czym wspomniała zoskaonly można załatwić za kaskę smile
          • chipsi Re: Macie marzenia? 25.03.13, 14:51
            biiip, zła odpowiedź tongue_out
            Śmiem twierdzić że kochanka, ale takiego nie tylko od seksu, nie można sobie ot tak kupić.
            Wiernego męża czy zdrowego dziecka też nie.
          • mamusia1999 Re: Macie marzenia? 25.03.13, 18:56
            ja marze o podrozy dookola swiata z dziecmi....i nawet za kase sie nie spelni. bo z malymi bym nie pojechala nawet dysponujac kasa (szczepienia, aklimatyzacje, tryb zycia na walizkach) a teraz podlegaja obowiazkowi szkolnemu. no chyba, ze zabieramy ze soba zespol prywatnych nauczycieli, ale to jednak nie ta kasa.
    • peggy_su Re: Macie marzenia? 25.03.13, 14:01
      Mam marzenia smile Chyba większość z nich da się jakoś tam spełnić, choć nie od razu. Na niektóre trzeba kasy której obecnie nie mam, na inne nakładu pracy, sił i innych. Nie rozumiem Twojego rozróżnienia marzeń od potrzeb.
    • lolinka2 Re: Macie marzenia? 25.03.13, 14:16
      O, ja mam tak samo.
      Mam potrzeby, mam plany - i nie mam marzeń.
      • patunki Re: Macie marzenia? 25.03.13, 14:43
        A ja mam marzenia - marzę o tym, żeby mój syn wyrósł na uczciwego, dobrego, pracowitego człowieka. Marzę o tym, by wreszcie udało mi się tak zmienić życie, by być w zgodzie ze sobą, a przede wszystkim z Bogiem. I jeszcze kilka marzeń, o których nie wspomnę.
    • kerri31 Re: Macie marzenia? 25.03.13, 14:47
      >
      > Ja nie, mam potrzeby, blizsze lub dalsze ale nie marzenia.
      >
      > normalnie nie mam marzen . i nigdy nie mialam.

Dziwna jesteś, każdy ma marzenia...no za wyjątkiem Ciebie.
    • tonik777 Re: Macie marzenia? 25.03.13, 14:48
      Marzenie to wg mnie jest rozmyślanie o realizowaniu swoich potrzeb. Czyżbyś więc nie rozmyślała o tym czego potrzebujesz?
      Jeśli się z tym nie zgadzasz, to proszę napisz czym wg Ciebie jest marzenie?

dodam, że marzę tylko o tym, żeby mi żona znormalniała.
    • fanny Re: Macie marzenia? 25.03.13, 15:23
      Bardzo interesujace pytanie i zmusilo mnie do refleksji.
      Dzieki lilka smile

Ja chyba nie mam marzen.
      Mam plany do zrealizowania.
      Nie wiem czy to dobrze czy zle. Tak po prostu jest.

f.
    • solejrolia Re: Macie marzenia? 25.03.13, 15:46
      dobre pytanie!

mam, tylko nie wiem, czy to jeszcze marzenia, czy już plany (oczywiście do zrealizowaniasmile )
      eee chyba jednak plany.

może ja po prostu marzę realnie?

hmmm...
      naprawdę dobre pytanie
    • mayaalex Re: Macie marzenia? 25.03.13, 17:00
      Moje najwieksze zyciowe marzenie zrealizowalo sie z zeszlym roku smile a nawet dwa, ale to drugie to pracowe (ale dla mnie strasznie wazne i rzeczywiscie marzenie a nie plan czy cos innego). Teraz chyba mam potrzeby, zyczenia, plany - ale pomysle chwilke nad tym bo dobrze miec marzenia i jakies na pewno sie znajdzie.
    • karra-mia Re: Macie marzenia? 25.03.13, 17:10
      mam marzenia
      wydaje mi się, że bardzo ubogim się jest, jak się nie marzy.
      Poza tym marzenia to jakiś cel, do którego się dąży, jak sie spełni, marzy się o czymś innym i znów się do tego dąży.
      Nie znam nikogo, kto nie marzy
    • buliba Re: Macie marzenia? 25.03.13, 17:37
      Mam marzenie jedno-żeby wynaleźli kiedyś lekarstwo na chorobę mojego dziecka.
      Więcej mi nie potrzeba nic
    • klubgogo Re: Macie marzenia? 25.03.13, 17:47
      Oczywiście, że mam, człowiek bez marzeń musi być smutny.
      Z przyziemnych marzeń - pragnę, żeby już było ciepło, słonecznie i 15-20 stopni.
      Z dużych marzeń - wejście na Kilimandżaro.
    • przeciwcialo Re: Macie marzenia? 25.03.13, 17:49
      Nie wiem kto napisał że człowiek bez marzeń to człowiek nieszczęśliwy. I ma rację.
    • rosapulchra-0 Re: Macie marzenia? 25.03.13, 18:19
      A ja jestem niepoprawną marzycielką. Mało tego - bujanie w marzeniach sprawia mi wielką frajdę. Są to tylko marzenia, ale są moje i nigdy nikomu się nimi nie chwalę. Nawet gdy mi się spełniają.
    • angazetka Re: Macie marzenia? 25.03.13, 18:30
      Biedna jesteś, tak bez marzeń.
      I nie wszystko da się załatwić za pieniądze. Parę dni temu zrealizowałam marzenie o tym, by zobaczyć dwoje podziwianych aktorów na scenie i móc z nimi porozmawiać. Najistotniejsza część była całkowicie za darmo, poczucie szczęścia z powodu realizacji - unosi mnie na chmurce do teraz.
    • ko.kk1 Re: Macie marzenia? 25.03.13, 19:39
      mam:
      mieć kolejne dziecko i przebiec maraton
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka