Dodaj do ulubionych

Co komu zajączek przykicał

01.04.13, 15:16
Co komu fajnego dalyscie bądź dostalyscie fajnego na zajączka?
Obserwuj wątek
    • stuletnia_stokrotka Re: Co komu zajączek przykicał 01.04.13, 15:18
      nic,nie ma u nas tradycji zająca wielkanocnego z prezentami
    • marusia_ogoniok_102 Re: Co komu zajączek przykicał 01.04.13, 15:20
      Trzy kinder-niespodzianki i dwie kinder-czekolady ^^ a zająca z czekolady chętnie odstąpię.
    • kodam3 Re: Co komu zajączek przykicał 01.04.13, 15:22
      u nas nie było tego zwyczaju
      ja też go nie kultywuję
      moja córka dostała od swojej cioci ksiązkę
    • miaowi Re: Co komu zajączek przykicał 01.04.13, 15:30
      mnie zajączek przykicał zapalenie zatok. Zrobię z gnojka pasztet.
    • mayaalex Re: Co komu zajączek przykicał 01.04.13, 16:12
      Mnie przykical dobre czekoladki ktore zreszta sama zakupilam. Maz kiepski jest w te klocki, dopiero go ucze (Boze Narodzenie juz ogarnia, jest nadzieja ze i Wielkanoc kiedys ogarnie).
      Maminsynkowi kupilam ciezarowke wywrotke, duplo i pilke. Pierwszy raz szukal Zajaca, fajnie bylo smile
    • balbins Re: Co komu zajączek przykicał 01.04.13, 16:25
      Ja np.dostałam jelitową grypę,podałam dalej części rodziniesmile
    • thegimel Re: Co komu zajączek przykicał 01.04.13, 17:09
      U nas zajączek tylko dzieci obdarowuje. Syn dostał dwie części Toy Story, żel do mycia z Chudym i Buzzem, ciuch z Zygzakiem, pieniążek + słodycze.
      • wilowka Re: Co komu zajączek przykicał 01.04.13, 17:26
        Mnie Zając przyniósł Monopol na zbawienie - Hołowni - ostatnio teologia mnie bierze wink Myślałam, ze to od Męża, ale On upiera się ze to zając.
        • thegimel Re: Co komu zajączek przykicał 01.04.13, 17:28
          Spytaj zająca czy w Empiku nie kupował i paragonu nie zachował. Wiem, że można tam wymieniać bodajże do 30 dni. wink
          • wilowka Re: Co komu zajączek przykicał 02.04.13, 10:58
            Ależ mnie sie podoba smile Wymieniać nie chcę smile
    • edelstein Re: Co komu zajączek przykicał 02.04.13, 11:01

Czekoladki i wino od chlopa,wodke i zajaca z czekolady od tesciowbig_grinMam ci pic i co zryc.
      • heca7 Re: Edel, błagam zrób przerwę między sygnaturką a 02.04.13, 11:47
        tekstem smile Ja szybko czytam i jak zacznę Twojego posta to z rozpędu dopiero się zatrzymuję po tekście "mąż pije służbowo" za każdym razem big_grin

Co do meritum. U nas nie ma tej tradycji. Dzieci dostają słodycze , symbolicznie. A i tak się tego uzbiera uncertain Do tego część jest niejadalna bo zrobiona z czegoś przy czym wyrób czekoladopodobny to nektar bogów wink
    • alpha.sierra Re: Co komu zajączek przykicał 02.04.13, 12:02
      Srebrny pierścionek z różyczką z kości słoniowej - bardzo staroświecki. Tak mi się podoba, że od niedzieli go nie zdejmuję smile.
      • chlodne_dlonie Re: Co komu zajączek przykicał 02.04.13, 12:18
        Ładnie smile miałam kiedyś taki, jeszcze w czasach liceum..różyczka była bardzo blada, taka kremowa..

..w tym roku Zajączek, jak zresztą od zawsze, pamiętał o Młodej (najmłodsi wiekiem się załapują na te wielkanocne gifty u nas wink) - dostała piżamkę w kolorze wiosennej zieleni i książkę, wybraną z uwagi na treść i autora, ofkorzwink, ale przy okazji, uwaga, w..żywo zielonej okładce big_grin

Zobaczymy czy Panią Wiosnę uda się w ten sposób przyciągnąć..? wink
        Aha, było też jajo-pisanka Rafaello i czekoladowy duży zając Lindt'a - ale te już utrzymane w tradycyjnej kolorystycewink
    • czekoladkamilka13 Re: Co komu zajączek przykicał 02.04.13, 13:36
      Ja od szefa!!! dostałam nową myszkę do kompa - jak raz pozyczył to stwierdził,że by go szlag trafił jakby miał na takiej pracować smile a o mężusia wodę toaletową (moją ulubioną)smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka