totorotot 01.04.13, 15:16 Co komu fajnego dalyscie bądź dostalyscie fajnego na zajączka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stuletnia_stokrotka Re: Co komu zajączek przykicał 01.04.13, 15:18 nic,nie ma u nas tradycji zająca wielkanocnego z prezentami Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Co komu zajączek przykicał 01.04.13, 15:20 Trzy kinder-niespodzianki i dwie kinder-czekolady ^^ a zająca z czekolady chętnie odstąpię. Odpowiedz Link Zgłoś
kodam3 Re: Co komu zajączek przykicał 01.04.13, 15:22 u nas nie było tego zwyczaju ja też go nie kultywuję moja córka dostała od swojej cioci ksiązkę Odpowiedz Link Zgłoś
miaowi Re: Co komu zajączek przykicał 01.04.13, 15:30 mnie zajączek przykicał zapalenie zatok. Zrobię z gnojka pasztet. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Co komu zajączek przykicał 01.04.13, 16:12 Mnie przykical dobre czekoladki ktore zreszta sama zakupilam. Maz kiepski jest w te klocki, dopiero go ucze (Boze Narodzenie juz ogarnia, jest nadzieja ze i Wielkanoc kiedys ogarnie). Maminsynkowi kupilam ciezarowke wywrotke, duplo i pilke. Pierwszy raz szukal Zajaca, fajnie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
balbins Re: Co komu zajączek przykicał 01.04.13, 16:25 Ja np.dostałam jelitową grypę,podałam dalej części rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Co komu zajączek przykicał 01.04.13, 17:09 U nas zajączek tylko dzieci obdarowuje. Syn dostał dwie części Toy Story, żel do mycia z Chudym i Buzzem, ciuch z Zygzakiem, pieniążek + słodycze. Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Co komu zajączek przykicał 01.04.13, 17:26 Mnie Zając przyniósł Monopol na zbawienie - Hołowni - ostatnio teologia mnie bierze Myślałam, ze to od Męża, ale On upiera się ze to zając. Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Co komu zajączek przykicał 01.04.13, 17:28 Spytaj zająca czy w Empiku nie kupował i paragonu nie zachował. Wiem, że można tam wymieniać bodajże do 30 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Co komu zajączek przykicał 02.04.13, 10:58 Ależ mnie sie podoba Wymieniać nie chcę Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Co komu zajączek przykicał 02.04.13, 11:01 Czekoladki i wino od chlopa,wodke i zajaca z czekolady od tesciowMam ci pic i co zryc. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Edel, błagam zrób przerwę między sygnaturką a 02.04.13, 11:47 tekstem Ja szybko czytam i jak zacznę Twojego posta to z rozpędu dopiero się zatrzymuję po tekście "mąż pije służbowo" za każdym razem Co do meritum. U nas nie ma tej tradycji. Dzieci dostają słodycze , symbolicznie. A i tak się tego uzbiera Do tego część jest niejadalna bo zrobiona z czegoś przy czym wyrób czekoladopodobny to nektar bogów Odpowiedz Link Zgłoś
alpha.sierra Re: Co komu zajączek przykicał 02.04.13, 12:02 Srebrny pierścionek z różyczką z kości słoniowej - bardzo staroświecki. Tak mi się podoba, że od niedzieli go nie zdejmuję . Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Co komu zajączek przykicał 02.04.13, 12:18 Ładnie miałam kiedyś taki, jeszcze w czasach liceum..różyczka była bardzo blada, taka kremowa.. ..w tym roku Zajączek, jak zresztą od zawsze, pamiętał o Młodej (najmłodsi wiekiem się załapują na te wielkanocne gifty u nas ) - dostała piżamkę w kolorze wiosennej zieleni i książkę, wybraną z uwagi na treść i autora, ofkorz, ale przy okazji, uwaga, w..żywo zielonej okładce Zobaczymy czy Panią Wiosnę uda się w ten sposób przyciągnąć..? Aha, było też jajo-pisanka Rafaello i czekoladowy duży zając Lindt'a - ale te już utrzymane w tradycyjnej kolorystyce Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladkamilka13 Re: Co komu zajączek przykicał 02.04.13, 13:36 Ja od szefa!!! dostałam nową myszkę do kompa - jak raz pozyczył to stwierdził,że by go szlag trafił jakby miał na takiej pracować a o mężusia wodę toaletową (moją ulubioną) Odpowiedz Link Zgłoś