Dodaj do ulubionych

Ja mam, k, dość!

14.04.13, 20:17
W robocie bryndza, sąsiedzi-kumple się wyprowadzają, mąż daleko, z dzieckiem nieustająca wojna, wszelka pomoc 1500 km stąd i nadjedzie dopiero za dwa miesiące, urlopu mi teraz nie dadzą, a ja mam dość!
Za oknem coś na kształt wiosny, co z tego, jak namówienie bachora na spacer trwa dłużej, niż sam spacer! Poza tym wiosną miało mi się zrobić lepiej, a tu guzik!
Ja mam dość zmuszania siebie i jej do wszystkiego.
Zjadłabym czekolady, ale mam do zrzucenia 8 kg.
Bu.
Obserwuj wątek
    • sanrio Re: Ja mam, k, dość! 14.04.13, 20:27
      ...współczuję. Zwłaszcza z tym bachorem, bo o ile się nie mylę Twoja jest w wieku mojej, więc wiem doskonale co przechodziszuncertain
      Będzie lepiej ale jak mantrę powtarzaj sobie, że jest dobrze - wiesz, moc pozytywnego myśleniawink Albo jak nie dasz rady "jest dobrze" to wbij sobie do głowy, że zaraz będzie lepiej, będzie dobrze, wspaniale i cudowniewink
    • stuletnia_stokrotka Re: Ja mam, k, dość! 14.04.13, 20:29
      ja też bu wraz z tobą sad
    • kawka74 Re: Ja mam, k, dość! 14.04.13, 20:32
      Współczuję, nie wiem, czego najbardziej, ale chyba tego bicia się z dzieckiem o wszystko, bo mam to na świeżo.
      Może rzuć czymś (niekoniecznie w kogoś), zamknij się w pokoju ze słuchawkami na uszach albo zjedz sobie tę czekoladę, a o odchudzaniu pomyślisz jutro.
    • kropkaa Re: Ja mam, k, dość! 14.04.13, 20:35
      Bardzo mi przykro, ale nie wygrasz - JA mam jeszcze bardziej, q, dość.
    • malwa51 Re: Ja mam, k, dość! 14.04.13, 20:37
      A ja Ci mówie - zjedz te czekolade smile

PS
      Ze spacerami mam identico wink
    • guderianka Re: Ja mam, k, dość! 14.04.13, 20:42
      zjedz
      czekolada to 700kcal
      a żeby przytyć 1 kg potrzeba ich ok 7000
      Więc zjedz a potem idź spać. Noc jest dobrym lekarzem
      <głaski>
      • mvszka Re: Ja mam, k, dość! 14.04.13, 20:52
        3 kostki gorzkiej czekolady to 93kcal a ile magnezu, koniecznie niech zje bo szkoda dziecka
    • eliszka25 Re: Ja mam, k, dość! 14.04.13, 21:03
      o jak ja cie rozumiem! tez mam dosc po tej dlugiej i ciezkiej zimie. nie dosc, ze dzieciaki chorowaly mi wiecej niz zwykle, to jeszcze caly luty i marzec maz byl w ciaglych rozjazdach i ponad miesiac bylam sama z dzieciakami. liczylam na to, ze odpoczne choc troche w polsce podcza swiat, ale wyszla z tego dooooopa blada, wiec jestem naprawde wykonczona i taka totalnie oklapla. do tego stopnia, ze maz mnie do lekarza wygania i chyba pojde, bo ledwie zyje. ciagla walke z dzieckiem tez rozumiem i chyba tego najbardziej wspolczuje. ja mam to samo, tylko stereo i w kolorze, bo razy 2. choc starszemu okres buntow mija, przynajmniej chwilowo, ale za to mlodszy daje popalic za dwoch.

tez chetnie zjadlabym czekolade, ale nadprogramowych kg mam jeszcze wiecej niz ty, co mnie dodatkowo dobija sad. wymyslilam sobie, ze bede regularnie biegac i dzis byl pierwszy raz po zimie. postanowilam biegac rano i dzisiejszy jogging przed 9 dobrze mi zrobil na poprawe nastroju.

glaszcze i powiem, jak dziewczyny - zjedz se czekolady, tylko nie cala, ale np. 2 rzadki. bedzie lepiej, kiedys w koncu musi! tego ci zycze!
    • kropkacom Re: Ja mam, k, dość! 14.04.13, 21:09
      No ej, uszy do góry. Zjedz gorzkiej czekolady, banana i świat na chwilę zrobi się sensowniejszy. Ile lat ma córa?
    • myelegans Re: Ja mam, k, dość! 14.04.13, 21:13
      A nie mozecie pojsc gdzies do ludzi? Nie wiem. Na basen, do muzeum, do duzej biblioteki, do cerkwii na zwiedzanie, albo gdziekolwiek
      Jak nas mlody doprowadza do stanow przedwybuchowych to wychodzimy z domu gdziekolwiek, wszyscy sie rozlaowuja.
      A czekolade nalezy zjesc, ma magnez

Powodzenia
    • ga-ti Re: Ja mam, k, dość! 14.04.13, 22:13
      A mnie się Twoja córka jakoś tak bardzo pozytywnie kojarzy smile Fajny dzieciak, uparty, ale swój rozum ma. I chyba wiekowo koło mojego syna (mój w tym roku 9), też świruje, kłóci się o jakieś pierdoły, burmuszy, stawia bez sensu. Ja obiecałam, że jak on będzie dojrzewał to się z domu wyprowadzę, ale chyba będę musiała zostać, bo mój mąż pierwszy się spakuje, cierpliwości do młodego ma dużo mniej. A to dopiero początki wink
      Zjedz czekoladę bez wyrzutów sumienia.

Ps. Zazdroszczę Wam tej Moskwy. Moje marzenie, na razie nie do spełnienia sad
    • zuwka Re: Ja mam, k, dość! 14.04.13, 23:23
      O wątek dla mnie. Ja tez mam dość. Dziś jakiś sadny dzien. Mąż widząc mój stan ostatnio zaproponował, ze zabierze mnie na zakupy. I za wszystko zapłaci co mi sie wymarzy. Dał kartę, dziecko zabrał na kulki żebym miała komfort zakupów... A ja siedziałem w przebieralni i plakalam rzewnymi łzami. Bo w sklepach szmaty, a cokolwiek na siebie założyłam, to wyglądałam strasznie. Grubas po prostu. Więc poszliśmy do sklepu sportowego po rolki. Marzą mi sie od dłuższego czasu. Wybrałam. Ale okazało sie, ze sa z zeszłego sezonu i nie ma pary. Innych mi sie nie chciało szukać. Zrezygnowalam. dla kurazu Pobiegalam trochę wieczorem i tez zakończyłem to płaczem. Bo kondycja nie ta, i samochód mnie ochlapal. Beznadziejny dzien. Niby bzdury, ale dużo ich jak na jeden dzien
      • zuwka Re: Ja mam, k, dość! 14.04.13, 23:28

-i zeby nie było, ze jestem jakaś głupia pipa uzależniona od męża i zakupów. Chciał zeby było miło i ja chciałam sie poczuć lepiej. Ale kuzwa nie wyszło sad nawet taka glupota-
        ------------------------------------------------------------
        "Żeby jeździć samochodem trzeba zdać egzaminy ale żeby mieć dziecko wystarczy dwoje idiotów."
        ------
      • eliszka25 Re: Ja mam, k, dość! 15.04.13, 12:20
        zuwka, z tymi ciuchami mam identycznie! nawet podczas zimowych wyprzedarzy w ogole po sklepach nie lazilam, tylko uzupelnilam garderobe dla chlopakow przez internet, a sobie kupilam tylko buty, przez przypadek. wszystko, ale to absolutnie wszystko, to jakies szmaty, w ktorych wygladam tragicznie i rundka po sklepach mnie niemilosiernie doluje, bo na wszystko jestem za gruba i juz nie raz w przymierzalni ryczalam. mam nadzieje, ze bieganie mi pomoze i wreszcie bede mogla cos na siebie kupic np. na letnich wyprzedarzach w czerwcu.
    • lolinka2 Re: Ja mam, k, dość! 15.04.13, 01:28
      to może niech się teraz cudowny mąż zza 1500 km wykaże i przejmie "bachora" na kolejne kilka lat?
    • nanuk24 Re: Ja mam, k, dość! 15.04.13, 05:18
      Wez sie nie wyglupiaj z ta czekolada. Zjedz sobie.
    • noname2002 Re: Ja mam, k, dość! 15.04.13, 07:00
      Moze za duzo jestescie razem i obie jestescie soba zmeczone? Nie daloby sie corki upchnac u jakiejs kolezanki czy kolegi na kilka godzin(a potem w inny dzien wziac kolezanke/ kolege do Was)?
    • ewasuwek Re: Ja mam, k, dość! 15.04.13, 07:34
      a ja moich nie mogę do domu wygonić, lekcje leżą odłogiem...
    • atteilow Re: Odnośnie spacerów 15.04.13, 07:48
      To chyba taki wiek, kiedy wyjście ze starymi jest nieatrakcyjne. Mój też nie chce już ze mna wychodzić. Twierdzi, że jest nudno, mam mu znaleźć atrakcje, bo patrzenie na wodę, czy lazenie po molo nie jest dla niego atrakcją. Na klif tez sie nie chce wspinać, bo juz tam był. Wszystko dla niego jest nudne. Wyjazd nad jezioro, morze, las, plaża wszystko be, a mi sie tak chce zwyczajnie połazić, skoro jeszcze nie mozna ani plywać, ani odbijać piłkę w majtach na plazy. On chciałby jakiejś ekstremy. Mówię: pójdziemy na rower, "ścieżka rowerowa jest nudna" a w lesie jeszcze śnieg. I tak mimo pierwszych promieni słońca spędził wczorajszy weekend przy kompie. Też buuu sad
      • kropkacom Re: Odnośnie spacerów 15.04.13, 08:04
        Ja moje jeszcze wyciągam za uszy. smile Zazwyczaj potem nie żałują. Czasami tylko pada pytanie: i było warto się tam wspinać? Było tongue_out
        • kanga_roo Re: Odnośnie spacerów 15.04.13, 08:54
          a nie możesz iśc na spacer bez dziecka? ja tak robię czasem, mimo, że moi zwykle chcą spacerować. ale, doprawdy, ekipa dwoje dzieci i pies mnie czasem przerasta.
          • kropkacom Re: Odnośnie spacerów 15.04.13, 09:00
            Pewnie nie chce dzieciaka samego zostawiać.
      • przeciwcialo Re: Odnośnie spacerów 15.04.13, 16:55
        Jakby córka Kocianny miała 15 lat to moze byłby ten wiek.
    • totorotot Re: Ja mam, k, dość! 15.04.13, 11:16
      No cóż, ja właściwie to słyszałam, ze czekolada ma wręcz zbawienne działanie na dietę.
    • mamusia1999 Re: Ja mam, k, dość! 15.04.13, 12:00
      nie ma takiego stwierdzenia z moich ust, zeby 9latek go nie zanegowal.

idz na ten spacer sama, usiadz z lodami na sloneczku i podelektuj sie nieobecnoscia latorosli.
      czekolady sobie zafunduj 80% i juz teraz kup sliczna kiecke na te wymiary po diecie.

ja wlasnie od rana wyklocam sie o przeznaczenie pienieznych prezentow z komunii - bo bylam sklonna urwac z nich "cos" doraznie zamiast na konto; na wymarzone, profesjonalne, artystyczne kredki. ale latorosl szybko wykonala wolte, ze jak na kredki by mogl wydac, to moze rowniez na n-ty zestaw lego. dzien po calej imprezie WYSIADAM z tej dyskusji.
    • kocianna Re: Ja mam, k, dość! 15.04.13, 12:05
      Dzięki Wam wszystkim!
      Jak to dobrze widzieć, że "wy też tak macie" smile
      Nie zostawię cholery w domu samej, bo się cholera boi. Ale mi lepiej ze świadomością, że to nie ja jestem beznadziejną matką, tylko generalnie dzieci bywają trudne w hodowli...
      • kropkacom Re: Ja mam, k, dość! 15.04.13, 12:11
        Moja córka tez marudzi jak ma wyjść. Potem najczęściej się dobrze bawi big_grin No chyba, że nie... Podejrzewam, ze byłam identyczna w jej wieku. Ma 10 lat.
      • eliszka25 Re: Ja mam, k, dość! 15.04.13, 12:16
        no jasne, ze nie jestes beznadziejna matka! czasem po prostu tyle rzeczy sie naklada, ze wszystko w kolo jest beznadziejnie meczace, nawet wlasne dzieci, kochane przeciez, a czasem mam ochote powywalac przez balkon. niestety, niewiele by mi z tego przyszlo, bo mieszkamy na niskim parterze. jak znam zycie, to by im sie nawet spodobalo i chcieliby zawsze oknem wylazic wink. glowa do gory!
    • przeciwcialo Re: Ja mam, k, dość! 15.04.13, 16:52
      Zjedz gorzka czekoladę, nie tuczy, nerwy koi. Same zalety.
      • bi_scotti Re: Ja mam, k, dość! 15.04.13, 17:22
        Z zyczeniami przyjemnego poniedzialkowego wieczoru:
        https://kobietamag.pl/wp-content/uploads/2012/09/Czekolada.jpg

W ostatecznosci, niech bedzie i w takiej wersji:
        https://1.fwcdn.pl/po/45/45/4545/7519126.3.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka