Dodaj do ulubionych

Policyjny gwałt

24.04.13, 10:14
Mógł oczywiście być jakikolwiek inny, ale historia jednocześnie straszna i krzepiąca:

wyborcza.pl/1,87648,13789004,Zwyciestwo_niegrzecznej_dziewczynki.html?as=2
Dlatego właśnie prostytutki były tak często ofiarami gwałcicieli, zwyrodnialców, seryjnych zabójców. O taką nikt się nie upomni, nie martwi, k... to ścierwo przecież, można wszystko. Więc linia obrony "to alkoholiczka, degeneratka i prostytutka, sama chciała" była najłatwiejsza. A tu nagle się chłopaki przeliczyli...
Obserwuj wątek
    • pulcino3 Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:18
      Wątek był mielony niedawno.
      • morgen_stern Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:20
        A to sorry, nie przyuważyłam.
    • gaskama Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:23
      To był żart? Ironia? O co chodzi?
    • triss_merigold6 Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:24
      Teraz Skarb Państwa (moje podatki!) powinien ściągnąć zasądzoną kwotę od owych byłych policjantów w trybie natychmiastowej egzekucji komorniczej.
      • martishia7 Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:44
        Nie wiem czy policjanci maja w swojej ustawie jakąś regulacje na ten temat, ale jeśli w tym zakresie dotyka ich KP bądź regulacja jest analogiczna do KP, to maksymalnie można z nich ściągnąć trzy pensje. Nie chce mi się sprawdzać, to z lenistwa, przyznaję bez bicia.
        • a1ma Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 11:09
          Trzy pensje dotyczą szkód wyrządzonych w ramach pełnionych obowiązków (czyli np. jak zepsujesz swojemu pracodawcy maszynę wartą miliony, NIEUMYŚLNIE), a nie przestępstw popełnionych w czasie ich wykonywania! Litości. Gdyby tak było, to myślisz, że pracownicy banku nie wpadliby na to, żeby przywłaszczyć sobie zawartość skarbca i oddać swoje trzy pensje?
        • lusitania2 Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 11:13
          martishia7 napisała:

> Nie wiem czy policjanci maja w swojej ustawie jakąś regulacje na ten temat, ale
          > jeśli w tym zakresie dotyka ich KP bądź regulacja jest analogiczna do KP, to m
          > aksymalnie można z nich ściągnąć trzy pensje.

i ty jesteś radcą prawnym, tak?
          Ale kompromitacjasad
    • lelija05 Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:26
      A wiesz co mnie najbardziej w tym zbulwersowało?
      Przeczytałam to w innym artykule. Że żony tych ... groziły jej. No jaki trzeba mieć zryty beret by być z takim facetem.
      • morgen_stern Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:29
        No to taka małgosia jak ta wyżej w wątku. Mężunio ulżył sobie na ścierwie, skorzystał, a ta się teraz burzy! Koniec świata.
        • triss_merigold6 Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:32
          Bo ona tj. żona traci - zwolniony dyscyplinarnie policjant traci prawa do niezłej policyjnej emerytury, cały wypasiony socjal i jeszcze grozi mu, że Skarb Państwa ściągnie owo odszkodowanie.
          Absolutnie się nie dziwię, że ofiary przestępstw popełnionych przez policjantów najbardziej atakują same żony policjantów, nawet jeśli niejedna regularnie dostaje od pana władzy oklep.
        • lelija05 Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:33
          Jeszcze gorsza niż taki gnój.
    • triismegistos Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:27
      Nic tak nie budzi zgrozy i oburzenia oprawców jak to, ze ofiara śmie się bronic i domagać sprawiedliwości. Znam to, niestety z autopsji.
    • gaskama Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:28
      Ja piernicze, że też ja w realu takich pustostanów nie spotykam. Warto by było zobaczyć, jak ktoś taki wygląda.
      • 9malgosia5 Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:30
        Zapomniałam, że na tym forum pewnie wszyscy dziwki szanują, bo przecież to tacy sami ludzie, i jeszcze najstarszy ,,zawód'' świata wykonują wink
        Piep...... polityczna poprawność
        • pulcino3 Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:33
          Hitler też pewnie był dobrym człowiekiem , bo mówił " dzień dobry". (ironia)
          • morgen_stern Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:35
            A teraz mi powiedz, co to ma wspólnego z tematem dyskusji.
            • pulcino3 Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:40
              To ma wspólnego- że niektórzy mają spaczony obraz sprawcy- zawsze doszukują się okoliczności łagodzących.

Dla mnie 3 lata dla nich to za mało ,150 tys, za mało...
          • 9malgosia5 Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:36
            Pytanie, co tu ten Hitler robi.. Bo nie kumam.
        • morgen_stern Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:36
          A to prostytutki nie są ludźmi?? I można z nimi zrobić wszystko? Ciekawe rzeczy można na ematce znaleźć...
        • araceli Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:46
          9malgosia5 napisał(a):
          > Zapomniałam, że na tym forum pewnie wszyscy dziwki szanują, bo przecież to tac
          > y sami ludzie, i jeszcze najstarszy ,,zawód'' świata wykonują wink
          > Piep...... polityczna poprawność

'Ścierwami' lub 'ludzkimi szmatami' droga Małgosi można nazwać tylko klientów takich pań.
          • melancho_lia Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 11:04
            Nie no jak? Biednego misia, co go taka .... skusiła, wredna jedna. On bidulek nic by przecież sam nie zrobił, to one kuszą i namawiają.
            • bi_scotti Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 14:03
              melancho_lia napisała:

> Nie no jak? Biednego misia, co go taka .... skusiła, wredna jedna. On bidulek n
              > ic by przecież sam nie zrobił, to one kuszą i namawiają.

A ta jeszcze jakie cwane metody kuszenia miala: siedziala pijana na chodniku i rzygala dalej niz widziala - tak tych biednych policmajstrow kusila, wiedzma jedna suspicious
              Juz pisalam wczesniej, 150 tsiecy zlotych to, moim zdaniem, przykry zart ale moze nalezy to zlozyc na karb "pionierstwa" sprawy ... I placic powinny, wedlug mnie, zwiazki zawodowe policjantow albo inna tego typu instytucja, ktora tych panow ksztalcila/chronila/zatrudniala. Ktos w innym watpu pisal, ze w Tychach opinia publiczna jest podzielona - tego tez nie rozumiem: kto przy zdrowych zmyslach moze w ogole miec jakakolwiek sympatie/zrozumienie/usprawiedliwienie dla tych "straznikow prawa"? No kto?
        • edelstein Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 14:44
          Jak na "nowa"swietnie sie orientujesz co pisza inne forumki.Jaj ci brakuje orzyznac sie do swych pogladow pod wlasnym nickiem.
      • morgen_stern Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:30
        Przerażające kiedy uzmysłowisz sobie, ile jest ludzi którzy tak właśnie myślą.
        • gaskama Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:37
          Ja nadal wierzę w człowieka. Naiwna jestem. Myślę, że koleżanka nie jest tak głupia, na jaką się kreuje. Myślę, że to jednak taka lekka prowokacja.
          • 9malgosia5 Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:39
            Jak to mówią: zawsze lepiej się oszukiwać.
        • 9malgosia5 Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:44
          I wielu facetów tak uważa. Wystarczy z nimi porozmawiać na ten temat.
          Pomijam panów poprawnych politycznie na siłę. Bo tacy to nawet gó... za coś piękną uznają.
          • morgen_stern Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:47
            Współczuję męża i jego kolegów.
          • oqoq74 Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 11:44
            I to ma być argument? Że facet jeden z drugim uważa prostytutkę za ścierwo?
            Tu nie chodzi o poprawność polityczną, ale o to, że jeśli prostytutka powie nie, to każdy ma to uszanować. I nie ma nic do rzeczy, że to prostytutka.
            Ale jak się domyślam po Twoich postach, uważasz się za kogoś kto może innych traktować jak śmieci. Ciekawe co by było, gdyby ktoś Tobie odebrał prawo do głosu, do godności, do sprzeciwu?
    • bri Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:30
      Co jest w tym krzepiącego Twoim zdaniem?

A czy w ogóle wiadomo jaką karę ponieśli Ci policjanci, którzy ją zgwałcili? Siedzą w więzieniu?
      • gazeta_mi_placi Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:31
        Dostali karę więzienia (bez zawieszenia) - niecałe trzy lata.
      • morgen_stern Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:34
        Czytałaś w ogóle ten artykuł, czy potrzebujesz streszczenia?
        • triss_merigold6 Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:35
          Najbardziej bolesna jest dla wywalonych policjantów i ich szanownych małżonek utrata praw do policyjnej emerytury.
        • bri Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:38
          Czytałam, umknął mi tylko kawałek o wyroku dla policjantów. No więc, co Cię krzepi? Że w ogóle udało jej się jakiejś sprawiedliwości dojść? Po 10 latach!!!
          • morgen_stern Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:42
            W Polsce? W walce z policyjnym systemem "rączka rączkę myje"? I jeszcze dostanie odszkodowanie. Tak, to bardzo krzepiące. Czekam jeszcze na pierwszy wyrok w tej sprawie:
            www.polityka.pl/spoleczenstwo/artykuly/1540865,1,zero-tolerancji-dla-pedofilii-w-kosciele.read
            • bri Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:44
              Mnie to dołuje nie krzepi.
              • antyideal Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:46
                Przeszla gehenneę przez te 10 lat.
                Nie tak to powinno wygladac.
                • morgen_stern Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:48
                  Nigdzie nie twierdzę, że właśnie tak to powinno wyglądać.
    • sumire Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:39
      no, i takie to piękne mamy chrześcijaństwo w tym kraju.
      • 9malgosia5 Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:40
        Oczywiście. A gdzie napisałam, że chrześcijanka jestem?
        • morgen_stern Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:46
          No że niezbyt mądra i prosta jak konstrukcja cepa to już wiemy. Na twojej wsi palcami cie wytykali, jak się gziłaś z chłopakami po stodołach, to teraz odreagowujesz?
    • araceli Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:41
      Mnie absolutnie rozwaliła 'obrona' tych panów, że najpierw ją zgarnęli z ulicy bo była taaaaaka pijana, że aż na izbę trzeba było ją odwieźć a potem jak im 'zaproponowała' seks to skorzystali. Nosz kurka! Już za samo wykorzystanie pijanej kobiety powinni dostać jako funkcjonariusze publiczni surową karę!
      • 9malgosia5 Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:42
        Zwłaszcza, jak sama nogi rozłozyła..
        • martishia7 Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 10:50
          Nawet jeżeli sama nogi rozłożyła, to panowie władze na służbie powinni sobie doskonale zdawać sprawę, że nie dla ich dzięciołów ta dziupla. Jeżeli zaś sobie z tego sprawy nie zdawali, to chwała, że zostali ze służby wydaleni. Może jestem staroświecka, ale uważam, że policjant powinien znać kodeks karny, tak chociaż troszkę z widzenia.
        • chipsi Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 11:34
          Czyli jakby np górnika na siłę zamknęli pod ziemią na tydzień i kazali kopać wbrew woli to też było by zgodne z prawem bo to jego zawód?
      • d.o.s.i.a Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 11:36
        > aproponowała' seks to skorzystali. Nosz kurka! Już za samo wykorzystanie pijane
        > j kobiety powinni dostać jako funkcjonariusze publiczni surową karę!

Dokladnie! Wykorzystanie zaleznosci sluzbowej, czy jak to tam sie nazywa. Juz za to powinni byc wywaleni ze sluzby.
    • a1ma Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 11:06
      Ale dlaczego płaci skarb państwa (pani płaci, pan płaci... ja płacę!), a nie skazani sprawcy??
      • melancho_lia Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 11:10
        No własnie, to skazani powinni jej tą kasę zapłacić.
      • morgen_stern Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 11:16
        Mnie to wcale nie dziwi - widziałyście kiedyś, żeby np. odszkodowanie za zrujnowaną firmę wskutek błędu urzędnika zapłacił sam urzędnik?
        • melancho_lia Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 11:19
          To nie chodzi o zdziwienia a raczej w pewnym stopniu zbulwersowanie (oczywiście nie odmawiając dziewczynie prawa do odszkodowania) czemu my jako podatnicy mamy finansować skutki czyichś przestępstw.
          • morgen_stern Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 11:20
            A to już jest zupełnie inny problem, ale on dotyczy raczej ogólnie naszego dziurawego prawodawstwa, nie tego konkretnego przypadku.
        • a1ma Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 11:22
          Ale to nie był BŁĄD, tylko popełnione z premedytacją przestępstwo, za które sprawców skazano prawomocnym wyrokiem sądu.
          Ja rozumiem, że dziewczynie łatwiej było dochodzić zadośćuczynienia od państwa, ale mam nadzieję, że państwo zastosuje teraz regres i ściągnie tę kasę od tych zwyrodnialców.
          • melancho_lia Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 11:30
            Ale te misie pewnie nic bidulki nie mają, no to jak ściągnąć?
            • a1ma Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 11:31
              A co mnie to obchodzi?
              • melancho_lia Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 11:37
                Widzisz jak by to sprawcy mieli płacić to pewnie nic by nie dostała.
                • a1ma Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 11:44
                  Dlatego napisałam powyżej:

"Ja rozumiem, że dziewczynie łatwiej było dochodzić zadośćuczynienia od państwa, ale mam nadzieję, że państwo zastosuje teraz regres i ściągnie tę kasę od tych zwyrodnialców. "
          • chipsi Re: Policyjny gwałt 25.04.13, 09:14
            a1ma napisała:

> Ale to nie był BŁĄD

O to to. Rozumiem jakby jej nadgarstek zwichnęli zakładając kajdanki czy by sobie rozwaliła łeb o radiowóz - ok, wypadek na służbie i płaci pracodawca czyli państwo (chociaż tu tez bym dyskutowała). Ale za przestępstwo? Jakby zgwałcił Górnik to płaciłaby kampania węglowa?
    • lauren6 Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 11:25
      9malgosia5 napisał(a):

> I k.... to jest ścierwo.
      > Czy się to komuś podoba, czy nie.

OJP, ale trzeba mieć zryty beret by wydawać takie osądy o drugim człowieku. To się popisałaś...
    • lauren6 Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 11:29
      Odszkodowanie odszkodowaniem.
      Dla mnie najbardziej bulwersujące jest to, że można młodą dziewczynę zgwałcić zbiorowo, zastraszyć, zmieszać z błotem, zniszczyć psychicznie, że wyląduje w szpitalu psychiatrycznym z silną depresją i w naszym pięknym kraju idzie się za to do więzienia na 2 lata, jak za jazdę po pijaku na rowerze.

Zwiększenie minimalnych kar za gwałt to powinien być jeden z najważniejszych postulatów organizacji feministycznych. Bydlęta w męskich skórach nigdy nie nauczą się szacunku do kobiet, gdy nadal w tym kraju 1/3 zapadających wyroków za to przestępstwo będzie w zawiasach...
    • peggy_su Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 11:43
      Mnie ta historia dołuje. Dobrze że w ogóle zapadł w końcu wyrok, choć jak dla mnie tylko symboliczny. To przez co musiała przejść ta dziewczyna przez 10 lat nie zachęci innych ofiar policjantów do dochodzenia swoich praw. Taka mała kara nie wpłynie też na myślenie społeczeństwa.
      Ludzie i tak zawsze powiedzą że winna jest kobieta. Bo była pijana, bo miała za krótką spódniczkę. Tak jak facet zdradzający żonę to tak naprawdę biedny misio, którego jakaś s... uwiodła. A na prostytutce to nie gwałt uncertain
      Nawet w tym artykule widać jaka to mentalność: "Pełnomocnicy skarbu państwa po raz kolejny podkreślają, że ofiara była osobą zdemoralizowaną.: Rozumiem że to nowy sposób argumentacji. Przestępstwo na zdemoralizowanym to nie przestępstwo. Zdemoralizowanych można okradać, mordować lub gwałcić.
    • rosapulchra-0 Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 13:53
      Ale i tak, IHMO, dostali za małe wyroki i za małe jest też zadośćuczynienie dla tej dziewczyny.
      I całkowicie nie ma dla mnie znaczenia, czy laska była prostytutką, czy nie. Za to uważam, że niebagatelne znaczenie ma fakt, że to właśnie policjanci dokonali tego czynu.
      • tosterowa Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 15:35
        > to uważam, że niebagatelne znaczenie ma fakt, że to właśnie policjanci dokonal
        > i tego czynu.

To jest bardzo istotna kwestia, w końcu oczekujemy od policjantów, że będą czuwać nad przestrzeganiem prawa, a nie je łamać.
        Chętnie przeczytam uzasadnienie wyroku.

I uważam za słuszne wypłacanie odszkodowania przez SP, czyli z podatków - z prewencyjnego punktu widzenia. Jeśli społeczeństwo zrozumie, że to ono płaci za błędy funkcjonariuszy publicznych, może prędzej zacznie je dostrzegać, zanim taka osoba popełni przestępstwo. A na pewno nie udzieli żadnego przyzwolenia na łamanie prawa przez osoby, które powinny stać na jego czele.
    • gazeta_mi_placi Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 14:59
      To ona była pijana? Jeśli tak to już nic nie rozumiem z tej historii i chyba coś tu jest na rzeczy....
      • demonii.larua Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 15:25
        Pijaną można zgwałcić?
        • gazeta_mi_placi Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 15:32
          Nie o to chodzi, było napisane, że zachowała na tyle trzeźwy umysł, że po tak drastycznym zdarzeniu (a dodatkowo przecież była pijana, tak czy nie?) zdążyła jeszcze chyłkiem wziąć ze sobą zużyte prezerwatywy które później służyły jako dowód. To co? Nagle wytrzeźwiała i była w stanie zrobić coś w danej sytuacji rozsądnego, o czym niejedna trzeźwa dziewczyna po tak drastycznym zdarzeniu nawet by nie pomyślała? Pijana dziewczyna była tak pijana, że policjanci wykorzystali sytuację (nie popieram), ale na tyle trzeźwa, że pomyślała o wzięciu ze sobą dowodów przestępstwa?
          Mówcie co chcecie, nie popieram gwałtów, ale w tej konkretnej sprawie moim zdaniem coś jest nie do końca halo....
          • peggy_su Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 17:22
            To że była pod wpływem nie musi oznaczać że zalana w trupa. Nie zdarzyło Ci się nigdy nagle otrzeźwieć pod wpływem bólu/strachu/innych nagłych bodźców? Mi się zdarzyło.
            • gazeta_mi_placi Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 17:29
              Nigdy, inna sprawa że rzadko kiedy byłam naprawdę pijana, mam mocną głowę.
    • demonii.larua Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 15:24
      Mi takie wiadomości podnoszą ciśnienie. Kary za gwałt w tym kraju są żenująco niskie. Odszkodowanie dla ofiar gwałtu powinno być zasądzane z urzędu - w ogóle dla ofiar przestępstw przeciwko zdrowiu czy życiu.
      Jedyny plus, że gnoje już nie będą mogli pracować w policji (mam nadzieję).
      • patunki Re: Policyjny gwałt 24.04.13, 15:57
        Mnie zastanawia jedno: kiedy wreszcie policjanci przestaną być świętymi krowami, nawet za przestępstwo ma bulić skarb państwa -czyli my wszyscy tak naprawdę. Mam sąsiada policjanta, widzę, jak pracuje, a raczej jak robi sobie przerwę w nieustającym ciągu zwolnień lekarskich i urlopów. Gdyby tak pracował np. mój mąż już dawno wy..... by go z roboty. No i zwolnienia mają pełnopłatne, wcześniejsza emerytura itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka