Dodaj do ulubionych

Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady?

22.05.13, 14:25
Czy e-mamy byly wakacyjnie w tych miastach, lub tez mieszkaja/mieszkaly i moga cos poradzic? Co zobaczyc, gdzie pojsc, co dla Was bylo hitem? Moze jakis hotel, moze byc pod miastem jesli ma basen, albo wrecz jakis park wodny z hotelem?

Wakacje z dziecmi w wieku lat: 4, 14 i 40 (najstarsze to chlopiec nie mowiacy po polsku i wymagajacy calodobowej opieki, potocznie okreslany slowek "malzonek").
Obserwuj wątek
    • mea8 Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 22.05.13, 14:44
      Mam te miasta przerobione turystycznie z dziecmi. W Poznaniu mieszkalismy w Novotelu Malta. Warunki srednie ale 100m do aquaparku. Blisko zoo i caly kompleks Malta. Do centrum dogodny dojazd komunikacja. Do zwiedzania z dzieciakami oczywiscie zoo, cytadela (moi chlopcy uwielbiaja wojsko), rynek i stare miasto, stadion jak kibicujecietongue_out. Warto zobaczyc nowy dworzec PKP. Jak nocleg w centrum to moge polecic hotel Rzymski.
      We Wroclawiu spalismy w Novotelu na Krzykach, swietny dojazd do centrum komunikacja. Do zobaczenia oczywiscie zoo, ale osobiscie nie przepadam -drogo jak diabli i wielkie. Hala Stulecia z prezentacjami multimedialnymi, Panorama Raclawicka, rynek i stare miasto, warto pobawic sie w szukanie krasnali, muzeum przyrodnicze UW, arsenal miejski. W jednym z kosciolow na Ostrowie Tumskim jest caloroczna szopka bozonarodzeniowatongue_out Warto zobaczyc bo folklor na maxa.
      Tyle w tej chwili pamietam.
      • malowanka06 Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 22.05.13, 22:20
        Wrocław:
        - szopka nie jest całoroczna
        nie napisałaś co lubi rodzina
        - w okolicy Rynku jest wiele hosteli, dość dobrych, wyszukiwarka prawdę ci powie
        - trochę dalej polecam Green Hostel
        co polecam:
        - panorama racławicka- ale nie wiem czy to dla 4 latka? czy interesują was tego typu zwiedzanie. Na bilet do panoramy, masz tez wstep do muzeum narodowego rzut beretem.
        - zoo, mozna pozyczyc taki specjalny wozeczek dla dziecka-cos jak drewniana przyczepke
        - obok zoo jest hala stulecia, z fajnym multimedialnym centrum poznawczym (ale dotyczacym historii hali), spacer po parku, pokaz fontanny multimedialnej o 22. Sprawdz terminarz:
        wroclawskafontanna.pl/term.pdf
        - ogrod japonski jak i botaniczny- nie polecam- bo to zadne cudna na skale swiatowa czy krajowa-takie znajdziesz w wielu miastach
        - rejs statkiem po Odrze
        - na ulicy Szewskiej, boczna od Rynku jest manufaktura słodyczy, o pełnych godzinach są pokazy
        - Gmach głowny uniwersytetu i aula leopoldina, wieza matematyczna- to warto!
        - spacer do rynku, poszukiwania krasnali
        - na przedmiesciach Wrocławia masz zamek i muzeum motoryzacji
        - cos podobnego do centrum nauki kopernik ale na mniejsza skale, czyli humanitarium
        • maggorlo Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 23.05.13, 11:29
          To jeszcze:

* wypożyczalnia sprzętów pływających + kawiarnia na barce. Ja zazwyczaj biorę karnet na kajak i wpływamy w Oławkę - wąska, klimatyczna trasa www.gondole.eu/zatoka_gondoli

* zamek na wodzie w Wojnowicach. Niecałe 30km od centum Wrocławia www.zamekwojnowice.pl/

* park linowy Opatowice - trasy o różnych stopniach trudności www.opatowicka.pl/

* adrenalina park w Kątach Wrocławskich - miejsce na cały dzień www.adrenalina-park.pl/

* przejażdżki po mieście sprzętem rozmaitym www.wroclaw.pl/przejazdzki.dhtml

* najwyżej położony most w mieście www.turystykadzieci.pl/oferta,szczegoly,wroclaw---mostek-czarownic,479.html

* Sky Tower punkt widokowy www.skytower.pl/index.php/punkt-widokowy ale przyznaję, że nie wiem czy już jest otwarty dla klientów.

* najstarsza restauracja w Europie strona.piwnicaswidnicka.com/rest_historia.htm
          (mamy tez najnowszą jak głosi napis na billboardach nowej Ikeii wink )

* spacerownik wrocławski - tu sa opisane trasy dla dzieci i dorosłych: spacerownik.wroclawski.eu/index.php?category=5&item=0

Kulinarnie:
          * Muffiniarnia, ul.Szewska, ścisłe centrum www.muffiniarniawroclaw.pl/
          * Cukierlukier - fabryka cukierków, tuż przy Rynku www.cukierlukier.pl/
          * Lody w Marcello - ul.Więzienna lub w La Scala przy pl.Solnym
          * pizza z Romy www.pizzeriaroma.eu/
        • rozalia.olaboga Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 24.05.13, 07:52
          Szopka JEST całoroczna.

To jeszcze jeden fajny link z atrakcjami dla dzieci:
          szlakiem-krasnali-po-wroclawiu.pl.tl/Wroc%26%23322%3Baw-dla-dzieci.htm
          • malowanka06 Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 24.05.13, 11:15
            NIE jest
            bo to co jest nie zasługuje na miano szopki. Jest to kaplica dla niesłyszących.
            A teraz dodatkowo, wiele rzecz jest w konserwacji.
            Zatem-szopkę, ruchomą, daruj sobie z polecaniem.
            • malowanka06 Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 24.05.13, 11:16
              proszę
              www.wroclaw.effatha.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=92&Itemid=16
              więc jeśli od lutego do połowy maja jest nieczynna, NIE jest całoroczna.
            • rozalia.olaboga Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 24.05.13, 11:55
              Nie wiedziałam, że od lutego do połowy maja nieczynna, dzięki za informację.

Natomiast uważam, że i w pozostałych okresach warto ją zobaczyć, może nie jechać tam specjalnie, ale po drodze na Ostrów, czemu nie? W okolicach BN byłam raz, ale nie weszłam, bo trzeba było czekać w kolejce minimum kilkanaście minut.
              Tak więc, niezależnie od Twych życzeń, będę ja polecać innym również na lato wink zawsze tam zaglądam będąc w okolicy, bo jest tam wiele zabawek z mojego dzieciństwa.
              • stara-a-naiwna Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 10.03.14, 23:35
                mieszka we Wroc.

i szopki nie polecam - jako dziecko uważałam to za szał a teraz... najwidoczniej dorosłam (od czasów mojego dzieciństwa szopki nie remontowano - nic nie dodawano - trochę jak skansen PRLu)

obok rynku jest ulica; podwórko jatki (bardzo fajne)

i tylko Wroc. was interesuje czy coś jeszcze "obok" może być?
                według mnie warto błędne skały albo szczeliniec
                i podziemne miasto Osówka

jedno i drugie dla 4 latka , 14 i 40 będą duża atrakcją
      • memphis90 Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 25.05.13, 08:22
        W P-niu można dojechać do zoo kolejką wąskotorową, po samym zoo też kursuje "kolejka", więc nie ma problemu z bolącymi nogami - ciuchcia dowozi do największych atrakcji.
      • malwinamacikiewicz Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 30.07.16, 15:33
        Hej,

Dzieci uwielbiają pizzę! Zabierz je do Piecowej

mea8 napisała:

> Mam te miasta przerobione turystycznie z dziecmi. W Poznaniu mieszkalismy w Nov
        > otelu Malta. Warunki srednie ale 100m do aquaparku. Blisko zoo i caly kompleks
        > Malta. Do centrum dogodny dojazd komunikacja. Do zwiedzania z dzieciakami oczyw
        > iscie zoo, cytadela (moi chlopcy uwielbiaja wojsko), rynek i stare miasto, stad
        > ion jak kibicujecietongue_out. Warto zobaczyc nowy dworzec PKP. Jak nocleg w centrum to
        > moge polecic hotel Rzymski.
        > We Wroclawiu spalismy w Novotelu na Krzykach, swietny dojazd do centrum komunik
        > acja. Do zobaczenia oczywiscie zoo, ale osobiscie nie przepadam -drogo jak diab
        > li i wielkie. Hala Stulecia z prezentacjami multimedialnymi, Panorama Raclawick
        > a, rynek i stare miasto, warto pobawic sie w szukanie krasnali, muzeum przyrodn
        > icze UW, arsenal miejski. W jednym z kosciolow na Ostrowie Tumskim jest caloroc
        > zna szopka bozonarodzeniowatongue_out Warto zobaczyc bo folklor na maxa.
        > Tyle w tej chwili pamietam.
    • guderianka Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 22.05.13, 14:59
      Ja nie mieszkam ale mamy zaplanowaną wycieczkę do Poznania
      _ termy maltańskie
      -zoo
      - stary browar
      -obowiązkowo pierogi przy koziołkach
      • jamesonwhiskey Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 22.05.13, 15:16
        > -obowiązkowo pierogi przy koziołkach

pierogi ? obowiazkowo ? w poznaniu ? z jakiej to niby okazji
        • guderianka Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 23.05.13, 09:46

bo są pyszne wink
          • jamesonwhiskey Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 23.05.13, 12:20
            rownie dobrze mozesz sie tym zachwycac w pultusku czy mlawie
            nie wiem po co do tego mieszac poznan i koziolki
            • guderianka Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 24.05.13, 09:37
              Bo chcę. Masz z tym problem ? big_grin
              • jamesonwhiskey Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 24.05.13, 10:38
                polecanie komus jakiegos gniota gdy z regionalnego jedzenia moze zjesc chociazby pyzy jest glupie
                • guderianka Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 24.05.13, 12:22
                  Niech ten ktoś to oceni PanieMądry wink Ja nikomu nie planuje wyjazdu, piszę o swoich planach.big_grin
                  • jamesonwhiskey Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 24.05.13, 13:15
                    > Niech ten ktoś to oceni PanieMądry wink Ja nikomu nie planuje wyjazdu, piszę o sw
                    > oich planach.big_grin

super plany a nad morzem pewnie szukasz osypka i rolady z modra kapusta
                    • jak_matrioszka Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 24.05.13, 13:20
                      Oscypka nad morzem dlugo szukac nie trzeba, a z dziecinstwa pamietam ze ryby byly latwiej dostepne w gorach niz w Szczecinie (mimo powszechnej wiary w to ze Sz-n nad morzem lezy).
                    • guderianka Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 24.05.13, 15:21
                      No! I Eskimosa! tongue_out big_grin
          • adellante12 Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 23.05.13, 14:48
            Gdzie niby masz dobre pierogi przy koziołkach???
            W Kresowej?
            • landora Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 24.05.13, 09:01
              A Kresowa jeszcze w ogóle istnieje?
              W Ratuszowej ostatnio jadłam typowo poznańskie danie- kaczkę z pyzami i modrą kapustą. Pycha.
          • jak_matrioszka Re: Poznan, pierogi 23.05.13, 23:56
            A te pierogi to z czym? Jak z jagodami, to ja sprzedana jestem smile

Wlasnie zabukowalam nocleg w Poznaniu, jade w lipcu, spotkamy sie na pierogach?
            • guderianka Re: Poznan, pierogi 24.05.13, 09:39
              Ruski-jak mawiają moje dzieci
              Nie wiem jak lokal się nazywa i czy jeszcze istnieje-pamiętam jak tam jest, zachwycałam się tam ruskimi, gdy 4 lata temu byłam w Poznaniu na szkoleniach wink
              Planowaliśmy wyjazd w czerwcu ale jeśli stan Starszej będzie taki jak teraz to może przełożymy na lipiec wink
              • jak_matrioszka Re: Poznan, pierogi 24.05.13, 11:12
                Ruskich nie tkne, ruskie to dla mnie typowy przyklad jak mozna cudne danie zmienic w gniota :p Przepraszam lubiacych, szanuje Wasze gusta, ale moje kubki smakowe nie podzielaja waszego uwielbienia.

My na drugi tydzien, z internetem, wiec jakby co to daj znac smile
                • guderianka Re: Poznan, pierogi 24.05.13, 12:24
                  Ok, dam znać. Jeśli będziemy wcześniej sprawdzę czy są z jagodami wink
              • noname2002 Re: Poznan, pierogi 24.05.13, 14:55
                Może te pierogi jedliściew "Chatce Babuni"?
                • guderianka Re: Poznan, pierogi 24.05.13, 15:23
                  weszłam na stronę-możliwe! Latem siedliśmy przy stołach na zewnątrz
              • adellante12 Re: Poznan, pierogi 26.05.13, 23:08
                Najlepsze pierogi w całej wielkopolsce są w Gryszczeniówce.
                Najlepsze w Polsce w Amazonce w Białym Borze.
                I mówie to ja fanatyk pierogów.
        • tabakierka2 Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 11.03.14, 07:35
          jamesonwhiskey napisał:

> > -obowiązkowo pierogi przy koziołkach
          >
          > pierogi ? obowiazkowo ? w poznaniu ? z jakiej to niby okazji

mówisz o Dramacie?
      • oqoq74 Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 22.05.13, 15:26
        Pierogi nie są tradycyjną potrawą w Poznaniu, prędzej pyry z gzikiem wink
    • d.wludyka Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 22.05.13, 15:08
      We Wrocławiu:
      Hotel z basenem to Hotel Wrocław, również blisko do centrum i aquaparku
      -dla 14 i 40-latka może stadion - w niedzielę można zwiedzać, Panorama Racławicka, ogród botaniczny, japoński, multimedialne pokazy fontanny, jakieś targi motoryzacyjne w Hali 100-lecia w najbliższy weekend
      - dla dzieci aquapark, krasnoludki, ZOO, Humanitarium
    • landora Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 22.05.13, 15:12
      W Poznaniu:
      - Termy Maltańskie
      - zoo
      - jezioro Malta
      - Stary Rynek

We Wrocławiu:
      - zoo
      - Hala Stulecia z fontanną
      - ogród japoński zaraz obok
      - stare miasto

Aha, co do zoo, to przecież poznańskie zoo jest większe, większe są odległości między ekspozycjami, a cena biletu w weekend to 20zł od osoby, 50zł rodzinny.
      Wrocławskie zoo jest mniejsze, wybiegi są blisko siebie, do tego atrakcje takie jak np. karmienie kotików. Bilety 30zł od osoby, 70zł rodzinny. Moim zdaniem jest w ogóle lepsze, a już na pewno jest lepsze dla dzieci.
      • oqoq74 Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 22.05.13, 15:18
        W Poznaniu jest Stare Zoo i Nowe Zoo, jedno i drugie warte obejrzenia.
        Ja jeszcze dodałabym Palmiarnię.
        • landora Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 22.05.13, 16:05
          W Starym to już nie ma wielu zwierząt, chociaż gadziarnia i warany są fajne.
          W Palmiarni nie byłam od wieków, mój mąż był ostatnio z klasą i twierdzi, że jest mocno zaniedbana, niestety.
          • oqoq74 Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 22.05.13, 22:31
            W starym zoo byłam dość dawno, ale wiem, ze powstał nowy pawilon własnie dla waranów. A Nowe to wyprawa na pół dnia.
    • jak_matrioszka Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 22.05.13, 23:20
      Kochane jestescie smile Zawsze co rada z natury to nie teoria przeczytana w przewodniku!

Rodzina nie lubi robic tego samego, a jeszcze bardziej nie lubi isc gdzies osobno. Najbardziej by chcieli zebym ja z kazdym z nich byla caly dzien, wiec takie wyjazdy sa dla mnie nie lada wyzwaniem pod wzgledem logistyki: Mlodsza chce zoo i basen, Mloda chce basen i zakupy, a Malzonek chce zeby nie trzeba bylo nigdzie chodzic i zeby serwowano piwo i nijak nie chca na kompromis pojsc. Tak wiec w godzinnach porannych nadasany jest Malzonek jak zwiedzamy zoo, potem Mloda, jak nie mam czasu ani sily isc z nia na zakupy (z pozostala dwojka na holu), a na koncu Mlodsza, bo siedziec w restauracjach nie lubi a ja pod koniec dnia nie mam juz sily jesc frytek z papierowej torebki podczas slalomu miedzy hustawkami i przychylam sie do jadlodajni z obsluga. No ale jedziemy na +/- tydzien, tyle to ja wytrzymam...
      • d.wludyka Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 23.05.13, 00:19
        Nie jest tak źle - posadź małżonka na Rynku w jakimś ogródku piwnym, a dziewczyny niech poszukają krasnoludków - Wrocław to miasto krasnoludków, wszędzie jest pełno ich miniatur, w punkcie informacji turystycznej (róg Rynku koło Pacu Solnego) kupisz mapkę z opisem krasnoludków i miejscem ich występowania. Później galeria handlowa np. Arkady - młodsza odpoczywa z mężem w kawiarni koło akwarium z rekinem, a Ty ze starszą możesz pójść na zakupy, w Arkadach jest tez multikino - możesz wysłać męża z młodszą na film, a Ty ze starszą na zakupy. Multikino jest też w Galerii na Placu Grunwaldzkim i w Magnolii. W Sky-u (też galeria handlowa) jako atrakcja dodatkowa są kręgle.
        W ZOO też jest kilka knajpek, a aquapark jest czynny późna (22.30 chyba) i jest połaczony z kompleksem saun - może mąż lubi. W aquaparku są baseny zewnętrzne z podgrzewaną wodą czynne nawet w zimie, zjeżdżalnia multimedialna i inne.
        Możecie jeszcze przepłynąć statkiem z ZOO do Ostrowa Tumskiego, albo wypożyczyć łódkę z silnikiem i popływać po Odrze.
      • memphis90 Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 25.05.13, 08:30
        Jeśli to P-ń, to mam rozwiązanie.To posadź małżonka przy piwie w barze Miś przy stacji końcowej ciuchci w zoo (W P-niu jest kolejka wożąca po samym zoo). Sami załadujcie się w ciuchcię i podjedźcie sobie do kolejnych stacji- słonie, wielbłądy, tygrysy, wysiadacie przy motylarni i drogą afrykańską przeż żyrafy i małpy wracacie do startu. Przy wyjściu już tylko małe zoo z zwierzakami gospodarskimi i lądujecie w "Misiu" na lodachsmile
        • jak_matrioszka Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 26.05.13, 23:44
          Ta kolejka musze sie zainteresowac, kolejki rulez!
    • princy-mincy Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 23.05.13, 10:07
      Ja znam tylko Poznan

1. termy maltanskie (niedaleko jest Novotel, mozna isc piechota z hotelu na basen)- rozrywka dla calej rodziny, nawet jesli ktos nie lubi plywac, moze siedziec w jacuzzi, moze isc na lezak, na zjezdzalnie, my chodzimy czesto, uwielbiamy
      2. przejazd maltanka (ew mozna tez wrocic) do nowego zoo- po zoo dodatkowo jezdzi bezplatny 'pociag' ze stacjami przy zyrafach, sloniarni, motylarni itp, nawet jak sie nie chce chodzic, to warto sie przejsc, wycieczka na dobre kilka godzin, jesli chce sie zobaczyc wszystkie zwierzeta
      3. stare zoo ze wzgledu na warany i gadziarnie
      4. rynek i jego okolice
      5. Palmiarnia
      6. Mozecie kupic bilety na zajecia w Concordii dla mlodszych dzieci
      • aniadawid1 Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 23.05.13, 12:12
        Poznań j.w.
        dodam jeszcze
        -ogród botaniczny
    • yenna_m Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 24.05.13, 00:10
      całkiem nowe hotele budowane na Euro, tuż przy Aqua Parku
      www.premiereclasse.com/pl/hotels/premiere-classe-wroclaw-centrum
      www.campanile.com/pl/hotels/campanile-wroclaw-centrum
    • mancipi Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 24.05.13, 12:58
      poniewaz o zwiedzaniu było duzo to ja o noclegach: polecam opcje wynajecia apartamentu np na booking.com, kilka jest w scisłych ok rynku. ze sniadaniami nie bedzi problemow bo na sw antoniego, wlodkowica czy wieziennej jest pełno knajpek
      od siebi dorzuce: panorama racławicka-fuj, aquapark-jest duza rozbudowa a w lato tłumy; polecam park staromiejski przy teatrze lalek+ przedstawienia w teatrze+ znajdujaca sie tam krówkarnie czerwony stoliczek
      z parkow linowych to ten na wyspie opatowickiej
      ps aktualnie nie ma duzych remontów to w wakacje bedzie znosnie z KM
      do humanitarium mozna dotrzec pociagiem z dworca głównego i po drodze zahaczyc o stadion
      pyszne lody sa w trala lala (lub jakos tak) w galerii italiana przy wieziennej, obok mnóstwo punktów z piwem dla duzego dzieckawink
      • mancipi Re: Wroclaw 24.05.13, 13:08
        jeszcze o jedzeniu, nie wiem w czym gustuja dzieci ale polecam:
        złe mieso - budka na kuzienniczej
        wincentego 21 (obok lajny park staszica), adres jak nazwa, aktualnie maja oferte na grouponie wzna az do sierpnia
        la maddalena na włodkowica
        the winners na włodkowica
        sushi w 77 sushi(ale tylko na nozowniczej), naka naka na legnickiej lub sakanie na nozowniczej
        el greco w rynku-przy pl solnym
        kuchnia- pod wiaduktem
        kultwe bary mleczne mis (kuziennicz) i mewa (za mostem uniwersyteckim)
        dla meza-spiż w rynku oraz knajpki pod wiaduktem (obok sa arkady wrocławskie i renoma)
        • jak_matrioszka Re: Wroclaw 24.05.13, 13:26
          Wyglada na to ze plany sie okroily i tylko Poznan w tym roku bedzie. Trafilam na wyprzedaz i apartament w centrum P. dostalam za 200PLN/doba, a Malzonek sie na mapie dopatrzyl ze do Wroclawia daleko jest i stwierdzil ze tyle jezdzenia to za duzo.
          Niemniej dzieki za wiadomosci o Wroclawiu, nie zmarnuja sie bo w przyszlym roku Malzonek kupi bilet na samolot od razu do W. i nie bedzie marudzil ze daleko jest.
          • mancipi Re: Wroclaw 24.05.13, 17:24
            nie wiesz co tracisz wink
            ale są zalety za rok będzie w zoo działało afrykanarium a w aquaparku będzie cała większa strefa dla dzieci
            a lotnisko też mamy ładniejsze niż w Poznaniu
            • jak_matrioszka Re: Wroclaw 24.05.13, 17:46
              Wez mnie nie doluj, i tak sie napalilam na krasnoludki a zostanie mi szukanie oscypkow wink
              Mam nadzieje ze poslizgu z afrykanarium ani z aquapakiem nie bedzie, ale co do lotniska to mi zwisa i powiewa, bo u nas w rodzinie te kwestie sa uregulowane: ja jade autem, a Ksiaze Malzonek dolatuje samolotem, ja lotniska widuje tylko od strony parkingu pod hala przylotow.
              • landora Re: Wroclaw 24.05.13, 18:18
                > Mam nadzieje ze poslizgu z afrykanarium ani z aquapakiem nie bedzie,

Z Afrykanarium chyba nie będzie, bo wczoraj w gazecie pisali, że już szyby montują. Coś niesamowitego, jak im to szybko idzie. Ale otwarcie będzie nie w przyszłym roku, ale dopiero w 2015. Chyba pół roku jest na samo przygotowanie wody w basenach.
              • memphis90 Re: Wroclaw 25.05.13, 08:33
                Oscypki dostaniesz w centrum pod Okrąglakiem big_grin Orginalnie podrabiane, przywożone wprost z Zakopanego!
          • malowanka06 Re: Wroclaw 24.05.13, 22:15
            Pod Poznaniem, pamietam z dzieciństwa, jest fajny zamek w Kórniku. Może nadal jest fajny?
            Olej jednak Poznań i wybierzcie Wrocław smile
            • jak_matrioszka Re: Wroclaw 24.05.13, 22:22
              Wroclaw jest tak straszliwie daleko, 400km - jek z kanapy. Ciekawe ze Wieden to ledwo jeden dzien jazdy (1 100km) uncertain
              Trudno, bedzie w przyszym roku, albo za dwa lata, jesli mam czekac na afrykanarium.
            • memphis90 Re: Wroclaw 25.05.13, 08:34
              Nadal jest fajny, wokół piękny park i jezioro smile
    • 28www Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 10.03.14, 21:42
      hej, nie wiem jakie masz dzieci, ale w Poznaniu własnie powstaje coś chyba fajnego, www.facebook.com/RodzinkaParkRozrywki
      pewnie na początek po otwarciu będzie trochę taniej także trzeba korzystać wink) akurat jestem z tego regionu, więc brakowało mi miejsca na wyjścia tego typu.
      • jak_matrioszka Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 10.03.14, 21:49
        Dzieci mam obecnie prawie rok starsze niz w momencie zakladania postu big_grin
        Poznan zwiedzilismy (przynajmiej kawalek), niestety moja rodzina ma baaaardzo wybiorcza pamiec: "Poznan, Poznan? Czy to tam mama jechala torami pod prad?!" Chyba kilka lat odczekam zanim znow sie tam wybierzemy wink
    • memphis90 Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 30.07.16, 17:36
      Poznań- Cały kompleks na Malcie- ZOO z kolejką, parki linowe- dwa, sztuczny stok, dwie kolejki saneczkowe, mini golf, restauracje, aquapark; na atrakcje dla 4-latka (szkółka jady samochodem, tory, trampliny) można kupić promocyjny kupon na gruponie, podobnie na aquapark i park linowy. Jeśli lubicie muzea, to Brama Poznania; jeśli warsztaty- to Rogalowe Muzeum.
      • memphis90 Re: Poznan i Wroclaw z dziecmi - jakies porady? 30.07.16, 17:39
        Grrrr, znowu uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka