Dodaj do ulubionych

No to którą kieckę zamówić? (SONDA)

22.05.13, 19:22
na ślub własny w 3 trymestrze ciąży?
1. CHLOE DRESS SHORT (VINTAGE ROSE)

2. AMELIA DRESS SHORT (VINTAGE ROSE)

3. GRACE DRESS (CHOCOLATE)

Obserwuj wątek
    • ashraf Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 19:30
      Całkiem ładne, ale dla mnie za "bogate", ta z kokardą szczególnie. W ogóle radzę Ci przejść się do dobrego salonu z modą ślubno-wieczorową i poprosić o poradę. Ja miałam zupełnie inną wizję na początku, ale zostałam przekonana do przymierzenia sukni nieciążowej i sztucznego brzucha (kupowałam w 2 mies.). Zamówiłam ją po długim namyśle i jestem zadowolona, suknię dopasowano 2 tyg. przed ślubem i leżała świetnie smile podczas gdy w typowo ciążowej wyglądałabym jak w worku na kartofle. Choć też wszystko zależy od figury, ja jestem niska i nie przytyłam dużo w ciąży. Jeżeli nie jesteś gruba, masz tylko brzuszek, to polecam fason bliżej ciała, leży zazwyczaj lepiej niż suknie odcinane pod biustem.
      • melancho_lia Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 19:31
        pierwsza fajna
      • podkocem Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 19:40
        W ogóle radz
        > ę Ci przejść się do dobrego salonu z modą ślubno-wieczorową i poprosić o poradę

Jestem na to zbyt leniwa. Teściowa przyjedzie to w razie czego dopasuje jesli będzie trzeba tongue_out
        • balbins Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 24.05.13, 06:32
          1-sza piękna,tylko cena mi się nie podobasmile
      • 3-mamuska Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 20:22
        1 lub 3 , w drugiej kolor okropny jak dla mnie.
        -----------------------
        Myśl o tym co mówisz...
        Nie mów tego co myślisz...
    • setia Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 19:34
      druga, mogłabym a takiej chodzić i bez ciąży.
    • d.o.s.i.a Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 19:38
      Koronki mi sie w ogole nie podobaja. Bedziesz wygladala jak lafirynda.
      • d.o.s.i.a Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 19:39
        Inaczej. Bedzie wygladala jak POLKA w UK...
        • iwoniaw No ale to obciach wyglądać na Polkę w UK? 22.05.13, 19:42
          W sytuacji kiedy się JEST Polką w UK? Czy o co chodzi?
          • podkocem Re: No ale to obciach wyglądać na Polkę w UK? 22.05.13, 19:50
            To może powinnam pójść w ten styl?
            https://fabmagazineonline.com/wp-content/uploads/2012/10/indian-wedding-dresses-for-bride11.jpg

albo ten?
            https://www.africanaway.com/media/images/36_6b7ddb39ac95790957b01903fd0842ec_l.jpg

I będę udawac, że nie jestem Polką w UK?
            • iwoniaw Re: No ale to obciach wyglądać na Polkę w UK? 22.05.13, 20:06
              big_grin
              Koniecznie big_grin
            • aneta-skarpeta Re: No ale to obciach wyglądać na Polkę w UK? 22.05.13, 20:47
              lepiej załóż bikini z Koniakowa, to bedziesz wyglądała jak Polka na Jamajce
              i wszysckich zrobisz w lolo
            • goodnightmoon Re: No ale to obciach wyglądać na Polkę w UK? 22.05.13, 21:07
              Nie wiem, jak Ty i przyszły mąż, ale teściowa powinna być zachwycona wariantem nr 2, szczególnie jeśli syneczek solidarnie się wystroi w męski komplet wink
              • podkocem Re: No ale to obciach wyglądać na Polkę w UK? 22.05.13, 22:01
                ona preferuje acetów w różowych skarpetkach. Synek między innymi dlatego zwiał do Londynu by nie kontynuować rodzinnej tradycji tongue_out

https://farm4.staticflickr.com/3616/3387106021_0c2c4c4e45_z.jpg?zz=1
        • landora Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 24.05.13, 19:14
          Uhm, bo każda Brytyjka to po prostu ikona stylu... uncertain
    • rosapulchra-0 Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 19:38
      Pierwsza zdecydowanie.
    • kkalipso Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 19:40
      To chyba tylko o kolor chodzi bo ja tu widzę trzy prawie takie same sukienki?
    • marychna31 Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 19:44
      Wszystkie śliczne, druga podoba mi się najbardziejsmile
    • bri Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 19:47
      Trzecia brzydka, dwie pierwsze praktycznie identyczne. Trochę tanio wygląda ta firanka. Zamawiałaś już coś z tego sklepu? Bo w realu może być znacznie gorzej niż na reklamowej fotce.
    • e-milia1 ja bym pierwsza lub druga 22.05.13, 19:50
      choc wszystkie sa fajne. ja tez z tych ciemniejszych jestem wiec fajny kontrast.
    • antyideal Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 19:56
      nr 2
    • ola33333 Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 20:27
      Nr. 2

Nr. 1 nie bo koronka i kokarda to juz troche za duzo tego dobrego jak na moj gust, a jeszcze dojdzie duzy brzuch. Calos zbyt pretensjonalna.

Nr. 3 nie pasuje moim zdaniem kolorystycznie na slub.
    • jematkajakichmalo Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 21:01
      2 fajna skromna, 1 tez fajna, ale ta kokarda to za duzo, poza tym znam ten typ i beda denerwowac Cie troche rozkloszowane rekawy np. podczas jedzenia
    • kamelia04.08.2007 a gdzie opcja "żadna - wszystkie brzydkie"? 22.05.13, 21:02
      na slub własny wypadałoby sie wybrac do salonu i poprzymierzac sukienki, żeby zobaczyć w której jest najlepiej.
      Kurcze, a potem ludziska gadaja, że w Anglii, to ludnośc ubrac sie nie umie.

Co do tych sukienek, to ostatnia w ogóle odpada, bo ciemna, a reszta ma burasowate kolory. Bedziesz w nich wygladała, tak jakbys wyciagneła suknie po prababci i sama obcieła ją nożyczkami.
    • adwarp Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 21:08
      chloe i amelia to dokładnie ta sama sukienka, różnica to długość rękawa i sposób zawiązania wstązki...
      proszę o inny zestaw sukienek
    • kura28 Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 21:32
      Wszystkie ładne, 2 najbardziej mi się podoba.
      Ale w ciąży trzeba przymierzyć sukienkę + mieć dobrą krawcową do ostatnich poprawek. Kupiona w ciemno w necie nie będzie dobrze leżeć.
    • allatatevi1 Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 21:53
      A co? Nie masz pracy i ubezpieczenia w Hiszpanii i boisz się, że będziesz musiała rodzić na ulicy?

Jak można się tak bezsensownie udupić?
      Ciekawe, czy uda Ci się to wszystko pozałatwiać do dnia porodu, bo jednak hiszpańska biurokracja do najprzyjemniejszych nie należy.
    • daisy Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 21:54
      Pierwsze dwie - tandetnie wyglądające koronki (zapewne 100% polYester), bez gustu, wyobraźni i polotu,
      trzecia - zwykła sukienka do pracy.

Może poszukaj jeszcze?
    • podkocem Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 21:58
      zamówiłam amelię. Jesli będzie źle leżeć, oddam i wtedy się będę martwić. W najgorszym razie pójdę w tym co mam w szafiesmile
      • kamelia04.08.2007 Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 22:06
        W naj
        > gorszym razie pójdę w tym co mam w szafiesmile

szczyt dziadostwa, żeby kupowac na własny slub (w dodatku będąc w końcówce ciązy) jakies sprane koronki, w dodatku bez mierzenia i bez sprawdzenia jakosci materuiału.
        Wstydziłabym sie pójśc do slubu w sukni bez mierzenia, zwłaszcza, że figura ciążowa jest delikatnie mówiąc wymagająca.

A podobno stac cie na wiecej, a tu tak dziadujesz i skąpisz. Obciach
        • mancipi Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 22:17
          kamelia04.08.2007 napisała:
          > szczyt dziadostwa, żeby kupowac na własny slub (w dodatku będąc w końcówce ciąz
          > y) jakies sprane koronki, w dodatku bez mierzenia i bez sprawdzenia jakosci mat
          > eruiału.

może nie wszyscy mają taką potrzebę spięcia jak ty. może dla autorki bardziej liczy się ceremonia niż wygląd, albo ogólnie nic się nie liczy i potraktuje wydarzenie jak każdy inny dzień. mi sukienki też sie nie widzą, ale skoro jej to nie przeszkadza-pytała się, która się podoba a nie czekała na wykład o szczytach lub nizinach
          BTW-a nie możecie wrócić do koncepcji ślubu na plaży?
          • podkocem Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 23.05.13, 00:07
            Nie, na plaży zrobimy samą imprezę i to dopiero w przyszłym roku, ślub chcemy przed wyjazdem i najlepiej przed porodem by potem nie biegać i nie zmieniać dzieciom papierów tylko od razu przy wyrabianiu młodszej zmienimy starszej certyikat urodzenia.
        • misterni Gorzej Ci? 22.05.13, 22:23
          Przecież napisała wyraźnie, że zamówiła i zmierzy, jak będzie źle wyglądać odda do sklepu.
          Obciachem są takie jak Twój komentarze.
        • podkocem Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 22:40
          Wybacz, że nie podzielam Twoich życiowych priorytetów i ślub nie jest dla mnie wystarczajaco ważnym dniem by się stroić bardziej niż to konieczne.
          • kamelia04.08.2007 Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 22:46
            blblabla bla bla....

ten slub dla mnie nic nie znaczy, to tylko papierek, nic nie znaczaca szopka przed dretwym urzednikiem, zbyteczna biurokracja i w ogóle do niczego nie jest mi potrzebny.....
            I kogo ty próbujesz nabrać?

ide odebrać wygrana, bo obstawiłam taka własnie odpowiedź
            • podkocem Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 22:54
              serdecznie gratuluję wygranej smile
      • lady-z-gaga Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 22:15
        I bardzo dobrze. Sukienka ma swoj urok, a i tak wszystko zależy od tego, kto ją nosismile

• allatatevi1 Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 23:26
        Mam zupełnie inny gust, ale Amelia wydaje mi się najlepsza z tych zalinkowanych.
      • rhaenyra Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 24.05.13, 21:19
        jak przyjdzie to pokaz zdjecia smile
    • majaaleksandra Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 22:30
      1. za strojna
      2. CUDO !!
      3. nawet jako zdeklarowany roker chodziłam w takich ciążowych na zakupy spożywki, za skromna i pospolita na coś tak fajnego jak ślub.
      4. poczekać do 3 miesiaca zycia dziecka i wybrac fason nieciążowy ?
      • bsl Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 22:53
        nr 2 smile
    • ma_dre Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 22:52
      sliczniutkie wszystkie trzy, a ty kolorystycznie do kotrej pani jestes podobna? osobiscie grace mi sie bardzo podoba, ze wzgledu na dekolt, bardzo wysmukla szyje i podkresla ladnie biust, ale kolorystycznie wole amelie. w chloe podoba mi sie ta kokardeczka... nie ma takiej ktora by laczyla w sobie wszystkie trzy cechy???
    • cygarietka Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 22:54
      Osobiście ŻADNEJ bym nie kupiła.
    • d.o.s.i.a Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 23:10
      Tylko nie zapomnij o solarium, tapirze i bolerku. Bedzie cud malina.
      • misterni Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 23:59
        Niektórym za złośliwość chyba płacą.
    • joana.mz Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 22.05.13, 23:10
      2
    • stuletnia_stokrotka żadną 23.05.13, 06:31
      w każdej będziesz wyglądać kuriozalnie z brzuchem pod brodę tongue_out
      • imasumak Re: żadną 23.05.13, 07:19
        Nie każda ciężarna ma brzuch pod brodą.
        • stuletnia_stokrotka Re: żadną 23.05.13, 07:30
          nie no- ematka wogóle nie ma brzucha i do porodu ubiera się w ciuchy sprzed ciąży tongue_out
          może mi się nie podobać ciężarna z widocznym brzuchem idąca do ślubu?
          • marychna31 Re: żadną 23.05.13, 08:02
            > może mi się nie podobać ciężarna z widocznym brzuchem idąca do ślubu?
            Może ale co w tym jest takiego bulwersującego? JAk kobieta zajdzie w ciążę przed slubem to juz nikt za kare nie powinien się z nią żenić? Widok kobiety ciężarnej jest jakiś odrażający...? W czym jest problem?
            • podkocem Re: żadną 23.05.13, 09:58
              bo to jest szybki slub z powodu wpadki (nie zartuje smile)
            • stuletnia_stokrotka Re: żadną 23.05.13, 15:40
              marychna31 napisała:

> Może ale co w tym jest takiego bulwersującego? JAk kobieta zajdzie w ciążę prze
              > d slubem to juz nikt za kare nie powinien się z nią żenić? Widok kobiety ciężar
              > nej jest jakiś odrażający...? W czym jest problem?

nigdzie nic takiego nie napisałam więc mi nie wmawiaj tongue_out
              po prostu nie podoba mi się wizualnie kobieta w widocznej ciąży przed ołtarzem.
              • marychna31 Re: żadną 23.05.13, 21:22

> nigdzie nic takiego nie napisałam więc mi nie wmawiaj tongue_out
                > po prostu nie podoba mi się wizualnie kobieta w widocznej ciąży przed ołtarzem.

No właśnie pytam, co ci się konkretnie wizualnie nie podoba. A kobieta w niewidocznej ciazy już się podoba? A kobieta nie w ciązy ale z duzym brzuchem juz się podoba? Kobieta w widocznej ciazy przed kościołem albo w kościele ale z boku ołtarza już wizulanie pasuje? Cóz powoduje ten dysonans poznawczy?
                • stuletnia_stokrotka Re: żadną 23.05.13, 21:29
                  marychna31 napisała:

>
                  > No właśnie pytam, co ci się konkretnie wizualnie nie podoba. A kobieta w niewid
                  > ocznej ciazy już się podoba? A kobieta nie w ciązy ale z duzym brzuchem juz się
                  > podoba? Kobieta w widocznej ciazy przed kościołem albo w kościele ale [
                  > b]z boku[/b] ołtarza już wizulanie pasuje? Cóz powoduje ten dysonans poznawczy?

zupełnie niepotrzebnie jesteś złośliwa.
                  po prostu nie podoba mi się panna młoda w zaawansowanej ciąży-tobie wszystko w 100% się podoba?
                  dlaczego wyrażenie swojej opinii musi się spotkać z ironią i złośliwością?
                  • marychna31 Re: żadną 23.05.13, 21:51
                    Obie dobrze wiemy, że rżniesz głupa, żeby zrobic z siebie ofiarę. Dziewczyna się cieszy ze ślubu, szuka sukienki to koniecznie musisz jej wetknać szpilę bo taka z ciebie estetka. A to zwykła hipokryzja i dulszczyzna+ chec popsucia innym radosci.

> tobie wszystko w
                    > 100% się podoba?

No więc nie wszystko mi sie podoba. Np. nie podoba mi się np wpis:
                    "w każdej będziesz wyglądać kuriozalnie z brzuchem pod brodę"
                    I potrafię to uzasadnić- bo jest prostacki.

> dlaczego wyrażenie swojej opinii musi się spotkać z ironią i złośliwością?
                    A dlaczego zwykłe pytanie o sukienkę musiało sie spotkac z twoja podłością?

Moja naprawdę dobra, zyczliwa rada jest taka: przestań juz w to brnąć, żałośnie kreujac się na ofiare tej wymiany zdań tylko zwyczajnie po ludzku przeproś podkocem.
                    • podkocem Re: żadną 23.05.13, 22:06
                      > Obie dobrze wiemy, że rżniesz głupa, żeby zrobic z siebie ofiarę. Dziewczyna si
                      > ę cieszy ze ślubu, szuka sukienki to koniecznie musisz jej wetknać szpilę bo ta
                      > ka z ciebie estetka. A to zwykła hipokryzja i dulszczyzna+ chec popsucia innym
                      > radosci.

Przecież to tylko forum smile Na kilometr widać, ze sfrustrowana i nieszcześliwa. Nijak nie jest w stanie mnie poruszyć. Na forum ciążowym przeczytałam od dziewczyny na L4 że w ciąży powinno się siedzieć na zwolnieniu aby nie straszyć współpracowników i klientów w pracy smile Każdy powód do L4 jest przeciez dobry!
                      Dzięki forum przynajmniej juz wiem żeby na plażę nie wychodzić aby mnie Greenpeace do morza nie wrzuciłosmile
                      • marychna31 Re: żadną 23.05.13, 23:05
                        > Przecież to tylko forum smile

eetam- nie ma co przesadzać- chociaz ty jesteś w ciązy to sobie poprzesadzać oczywiście masz prawosmile smile ale zobacz- ile wpisów w wątku miłych albo conajmniej merytorycznych- przecież większośćsmile
                      • stuletnia_stokrotka Re: żadną 24.05.13, 06:24
                        podkocem napisała:

>
                        >
                        > Przecież to tylko forum smile Na kilometr widać, ze sfrustrowana i nieszcześliwa.
                        >
                        no proszę-kto by pomyślał,że taka drobnostka jak opinia o pannie młodej w ciąży-która zresztą sama podkreśla,że się ta opinią wogóle nie przejmuje- będzie świadczyć,że jestem nieszczęśliwa i sfrustrowana..ehhh- psycholożki z bożej łaski tongue_out
                        • podkocem Re: żadną 24.05.13, 08:08
                          szczęśliwi ludzie nie wydają takich opinii. Szczęśliwi nie widzą w czyjejś ciąży brzydoty, - sfrustrowani owszem. Nie trzeba byc psychologiem by to wiedziec. Ale nie przejmuj się, kiedyś przyjdzie lepszy czas również dla Ciebie smile
                          • stuletnia_stokrotka Re: żadną 24.05.13, 15:36
                            podkocem napisała:

> szczęśliwi ludzie nie wydają takich opinii. Szczęśliwi nie widzą w czyjejś ciąż
                            > y brzydoty, - sfrustrowani owszem. Nie trzeba byc psychologiem by to wiedziec.
                            > Ale nie przejmuj się, kiedyś przyjdzie lepszy czas również dla Ciebie smile

poczułaś się lepiej dosrywając mi?
                            zdałaś proste pytanie zakładając wątek-którą sukienkę wybrać.odpowiedziałam,że wg mnie żadną bo sam pomysł ślubu w zaawansowanej ciąży mi się nie podoba-nie ty w ciąży czy twój brzuch tylko ślub w ciąży.
                            żyjemy w wolnym kraju,na forum każdy ma prawo się wypowiedzieć.nie obraziłam cię,nie byłam przykra czy wulgarna-wyraziłam swoją opinię.wolno mi. szkoda,że poczułaś się upoważniona do z dupy wziętej,urażającej mnie psychoanalizy,nijak nie mającej pokrycia w rzeczywistości. no ale bywa-wiele razy się tu z tym spotkałam.
                            dziękuję za uwagę.
                            • guderianka Re: żadną 24.05.13, 15:45
                              podkocem-oszalałaś chyba albo to wyrzut hormonów wink
                              Widziałam masę brzydko wyglądających w ciązy kobiet - mówisz, że to znaczy o braku szczęścia? Ło matulu, świat na głowie staje! wink
                            • misterni Re: żadną 24.05.13, 16:09
                              stuletnia_stokrotka napisała:

poczułaś się lepiej dosrywając mi?

Aaaa, nie rozśmieszaj mnie wink
                              Kto tu pierwszy komu dosrał?

żyjemy w wolnym kraju,na forum każdy ma prawo się wypowiedzieć.

Co też i Podkocem zrobiła wink. A że ty wyznajesz filozofie Kaliego, to już inna sprawa. wink

nie obraziłam cię,nie byłam przykra czy wulgarna-wyraziłam swoją opinię.wolno mi.

Ależ byłaś przykra.

• stuletnia_stokrotka Re: żadną 24.05.13, 16:19
                                misterni napisała:

>
                                a my się znamy?
                                • misterni Re: żadną 24.05.13, 17:03
                                  W jakim sensie? Osobiście pewnie nie.
                                  Z forum tak jak każdy.
                                  • stuletnia_stokrotka Re: żadną 24.05.13, 18:20
                                    misterni napisała:

> W jakim sensie? Osobiście pewnie nie.
                                    > Z forum tak jak każdy.

ale ja chyba nie z tobą dyskutuję w tym wątku.a podkocem nie potrzebuje adwokata tongue_out
                                    • misterni Re: żadną 24.05.13, 22:28
                                      Ale o co ci chodzi? Zawsze możecie przejść na priv, natomiast forum i ten wątek jest dla każdego.
                            • podkocem Re: żadną 24.05.13, 21:14
                              > poczułaś się lepiej dosrywając mi?

Nikt, kto sam jest szczesliwy sie nie wyzlosliwia nad ciezarna "panna mloda" tylko szczerze gratuluje jej szczescia w milosci. Sama probowalas mnie obrazic, a teraz odwracasz kota ogonem, ale masz racje, przepraszam, ze zrobilam Ci przykrosc, pewnie i tak masz juz ich sporo w zyciu.
                              • stuletnia_stokrotka Re: żadną 24.05.13, 21:25
                                podkocem napisała:

> ale masz racje, przepraszam, ze zrobilam Ci przyk
                                > rosc, pewnie i tak masz juz ich sporo w zyciu.

mam nadzieję,że jak już szczęśliwie urodzisz to hormony ci puszczą i zrobisz się zwyczajnie,po ludzku milsza.
                                • podkocem Re: żadną 24.05.13, 21:30
                                  ja???? Kobieta mnie obraza, ja ja przepraszam, a ona mi wmawia ze TO JA dla niej niemila jestem. Sorry, ale ja juz wymiekam.
                                  • stuletnia_stokrotka Re: żadną 24.05.13, 22:11
                                    podkocem napisała:

> ale ja juz wymiekam.

chwała ci za to-odpuść
                                    • misterni Re: żadną 24.05.13, 22:32
                                      To ty odpuść. Rzeczywiście coś ci się pokręciło - ty pierwsza obraziłaś, potem ty pierwsza się nadęłaś, a potem coś o hormonach ciążowych piszesz. A może to ciebie klimakterium łapie?
              • podkocem Re: żadną 23.05.13, 21:40
                nie biorę ślubu w kościele tylko w takiej sali:
                https://www.westminster.gov.uk/workspace/uploads/images/Yellow-Room-2-1282297375.jpg

a potem idziemy z rodziną i znajomymi (ok 12 osob) mna kolację do restauracji. I po uroczystościach.
                • d.o.s.i.a Re: żadną 24.05.13, 12:12
                  > nie biorę ślubu w kościele tylko w takiej sali:
                  > https://www.westminster.gov.uk/workspace/uploads/images/Yellow-Room-2-12822
> 97375.jpg
                  >
                  > a potem idziemy z rodziną i znajomymi (ok 12 osob) mna kolację do restauracji.
                  > I po uroczystościach.

I dlatego uwazasz, ze powinnas brzydko wygladac? Kurcze, slub to jest uroczystosc jednak. Co z tego ze cywilny? Nikt nie kaze Ci zakladac sukni slubnej z welonem, ale jakas klasyczna, elegancka kiecka z dobrego materialu to chyba minimum. I dlaczego nie biala, albo chociaz jakis kolor blado rozowy czy cos? A nie jakies poliestrowe koronki z netu, albo sukienka, ktora nosisz do pracy.
                  Juz na tej stronie, ktora podalas jest mnostwo fajniejszych sukienek, ktore moglabys wybrac.
                  Stawiam, ze szkoda Ci kasy po prostu.
                  • topo-lina Re: Czy 170 funtow to malo? 24.05.13, 20:31
                    Dla mnie to kupa kasy jak na sukienke, ktora tylko raz zaloze. Poza tym co to znaczy "brzydka"? Ja uwazam np, ze te sukienki sa bardzo ladne, takie klasyczne, chociaz nie w moim stylu, bo ja jestem totalna minimalistka. PS. Podszewka jest z wiskozy, a to chyba dosc przyjemny material.
                  • podkocem Re: żadną 24.05.13, 21:05
                    > I dlatego uwazasz, ze powinnas brzydko wygladac?

Ale to jest wylacznie Twoje zdanie. Mnie sie moje sukienki podobaja.

I dlaczego nie biala, albo chociaz jakis kolor blado rozowy czy cos?

Bo mi sie taki kolor nie podoba??

A nie ja
                    > kies poliestrowe koronki z netu, albo sukienka, ktora nosisz do pracy.

Ale mnie sie te sukienki podobaja, a te ktore mam do pracy tez sa moim zdaniem bardzo ladne. Goscie nie musza wiedziec, ze nosze je do pracy smile

> Juz na tej stronie, ktora podalas jest mnostwo fajniejszych sukienek, ktore mog
                    > labys wybrac.

Ale mnie podobaja sie akurat te i juz, a dwie inne linkowane z tej strony akurat juz mam.

> Stawiam, ze szkoda Ci kasy po prostu.
                    A sa tam jakies drozsze kiecki? Mam sortowac od najwyzszej ceny i nie zejsc przypadkiem ponizej pewnego poziomu? Ile musi kosztowac sukienka na slub by nie bylo obciachu? Juz sama nie wiesz czego sie tu czepic, wiec wymyslasz glupoty.
      • demonii.larua Re: żadną 24.05.13, 19:40
        Kuśfa, próbuję i próbuję i za diabła nie mogę sobie wyimaginować ciąży (w sensie brzucha) pod brodą. Miałaś tak? Zachowałaś jaką dokumentację fotograficzną? Chętnie bym zobaczyła jak takie zjawisko wygląda big_grin
    • aurita Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 23.05.13, 07:58
      Nie wiedzialam , ze taki dzial kiecek istnieje:"Evening & Occasion Maternity Dresses" smile

czlowiek sie zawsze czegos nauczy dzieki e-mamiesmile
      • niutaki Re: No to którą kieckę zamówić? (SONDA) 23.05.13, 08:05
        mi sie bardzo podoba 3, jest slicznasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka