Dodaj do ulubionych

Anglicy się nie myją?

24.05.13, 08:21
Od środy w ramach wymiany zagranicznej uczniów mam dwie 11-letnie angielskie dziewczynki. Za cholerę nie chcą się umyć. Codziennie mówią, że jutro albo później.
Po domu chodzą na bosaka, do szkoły na gołe stopy wkładają szmaciane balerinki. Smród coraz większy, na noc buty wystawiamy na dwór. Nawet twarzy i zębów nie myją. Masakra jakaś. Poinformowaliśmy już nauczycieli ale pewno oni tak samo się nie myją.
Obserwuj wątek
    • marychna31 Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 08:28
      Tak, jak te dwie dziewczynki się nie myją to oczywisty z tego wniosek, że 53 miliny anglików też się nie myją. To chyba logiczne.
    • antyideal Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 09:15
      Moze sie cieplej wody boją ?? Anglicy ponoć do zimnej przyzwyczajeni tongue_out
    • przystanek_tramwajowy Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 09:17
      Fakt, że jak emigrantki z Wysp się pojawią na forum, to taki specyficzny zapaszek się od razu rozchodzi. Może to od tego nie mycia? smile
    • lelija05 Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 09:48
      A Polacy się myją? Bo gdy korzystam z komunikacji miejskiej, to często mam wątpliwości, zwłaszcza, gdy jedzie młodzież. Więc może to kwestia wieku, a nie narodowości?
      • przystanek_tramwajowy Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 09:50
        Może ci, co się nie myją częściej wyjeżdżają na Wyspy? smile
        • lelija05 Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 10:03
          Nie wiem, mieszkam w Polsce, a gdy byłam w WB, to wszystko mi tam pachniało, byłam wiosną smile
        • marychna31 Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 12:54
          No pewnie. A ci Anglicy, któtzy się nie myją częściej przyjeżdzają do Polski. I zagadka rozwiązana.
      • wegatka Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 12:43
        lelija05 napisała:

> A Polacy się myją? Bo gdy korzystam z komunikacji miejskiej, to często mam wątp
        > liwości, zwłaszcza, gdy jedzie młodzież.

Ja mam takie spostrzeżenia raczej gdy jadą osoby w średnim wieku i starsze, zwłaszcza faceci. O młodzieży bym tego nie powiedziała.
        • girl.anachronism Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 22:12
          Ja w ogóle nie wiem skąd ta wszechobecna nagonka (?) na śmierdzących ludzi w tramwajach. W całym moim życiu śmierdzących osobników spotkałam kilka sztuk, reszta pachnie ładnymi perfumami albo wcale. Tak, mieszkam w Polsce.

Co do śmierdzących - należy jeszcze zastanowić się nad porą dnia. To, że ktoś podśmiarduje popołudniu to nie znaczy, że się nie myje wink Może był w pracy przez 8 godzin i się spocił, po prostu. Nie spotykam się, ale staram się być wyrozumiała o pewnych porach dnia.
          • gazeta_mi_placi Re: Anglicy się nie myją? 25.05.13, 16:48
            Ja spotkałam tylko śmierdzących meneli-alkoholików i facetów sądząc po ubraniu wracających z pracy na budowie, oprócz tego nie spotkałam się ze śmierdzącymi w tramwaju/autobusie ludzi.
            Za to kiedyś widziałam na oko normalnego (nie menela) śmierdzącego faceta idącego ulicą. Zatrzymał się po chwili i wsiadł do samochodu.
      • czar_bajry Re: Anglicy się nie myją? 25.05.13, 17:05
        A Polacy się myją? Bo gdy korzystam z komunikacji miejskiej, to często mam wątp
        > liwości,

Z tym zgadzam się całkowicie

zwłaszcza, gdy jedzie młodzież. Więc może to kwestia wieku, a nie naro
        > dowości?

Z tym już nie, wg mnie śmierdzą dorośli zarówno kobiety jaki mężczyźni.
    • angazetka Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 09:49
      Próba reprezentatywna dla narodu: dwie dziewczynki.
      Statystyka to jednak potęga...
      • thegimel Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 09:51
        A nie? Jak idziesz z psem na spacer, to statystycznie macie po trzy nogi wink
        A jak Ty męża nie zdradzasz, a sąsiadka zdradza codziennie, to obie statystycznie zdradzacie co drugi dzień tongue_out
        • asia_i_p Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 15:07
          "Statystycznie to my wszyscy leżymy" - pamiętacie?
          • joa66 Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 16:14
            Nie tylko pamiętamy, ale wczora nawet sobie ogladaliśmy smile
      • joa66 Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 16:15
        100% gosci się jednak nie myło wink big_grin
    • grave_digger Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 09:52
      Mój ukraiński kolega kąpie się tylko w soboty.
      Ale drugi kumpel, też z ukrainy, kąpie się codziennie.
      Jakie to statystyki tongue_out
    • franczii Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 09:55
      A moja szwagierka Wloszka jak do nas przyjezdza to w ciagu tygodnia sie tylko raz idzie pod prysznic.
      Reszta rodziny myje sie codziennie.
    • rosapulchra-0 Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 10:26
      Jesoo, ale dylemat sciana
      I jakie wnioski! shock
    • olena.s Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 10:27
      Nie, to głupie nastolatki pozbawione rodzicielskiej kontroli unikają mydła. Ponadnarodowa przypadłość.
      • duzeq Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 12:53
        O, to, to.

Moj maz mial kiedys sporo do czynienia ze studentami holenderskimi. Kiedys nie wytrzymal, zakupil iles tam dezodorantow i zmusil ich do codziennego uzytku. Studentow, nie nastolatkow.
        Nastolatkow chyba by codziennie do basenu wkopywal.
    • goodnightmoon Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 11:43
      Moja kolezanka i jej 13-letnia corka (angielki) myja sie codziennie.
      Czy to jakos poprawia forumowa statystyke? suspicious

Aha, kolezanka tez codziennie odkurza.
    • gazeta_mi_placi Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 11:44
      Ja słyszałam, że Anglicy mało przykładają uwagi do porządku i przeciętny angielski dom jest brudniejszy od polskiego, pod tym względem są niechlujami.
    • wies-baden Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 13:59
      Odkrywcze uogólnienia, że tez musiałaś nas o tym poinformować.
      • bi_scotti Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 14:06
        Z 11-letnimi pannami sie nie dyskutuje na temat "kiedy maja sie umyc", po prostu im sie komunikuje, ze "teraz". Kompletnie niezaleznie od kraju pochodzenia takich pre-teens. To zreszta dosc typowa przypadlosc w tym wieku; wielu delikwentow nawet jak sie troche umywa to np. unika mycia wlosow, zebow, obcinania paznokci u stop i inne takie. Bole dorastania. Typowe, opisane w literaturze tematu nie raz i nie dziesiec. Mozna zrozumiec, mozna wspolczuc ale mycia nalezy domagac sie bezwzglednie. Pewne sprawy nie podlegaja dyskusji.
        • joa66 Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 16:22
          Mnie bardzo rozsmieszyła historia powycieczkowa ze szkoły córki mojej siostry.

Dzieci wróciły i nauczycielki zaczeły narzekac na totalnny balagan w pokojach dziewczynek - ciuchy walające się po podłodze, brudne wymieszane z czystymi, a obok puste butelki po napojach.

W przeciwieństwie do chłopców, których pokoje były nieskazitelne.

Po powrocie do domów zagadka się wyjaśniła - chłopcy w ogóle nie otworzyli swoich walizek big_grin (wycieczka trzydniowa)
          • antyideal Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 16:45
            To mnie ktos opowiadal jak wyslal swojego syna na kolonie,
            wiek - mlodsze klasy podstawowki i dziecię wrocilo po 3 tygodniach w tym w czym
            wyjechalo, z nienaruszoną walizką big_grin
            • angazetka Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 16:52
              Mój kolega (lat wówczas 11) wrócił z trzech tygodni kolonii z nieruszonym szamponem i mydłem tongue_out
              • czekoladazzurawina Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 17:00
                Widocznie dziewczynkom nie odpowiada łazienka autorki wątku.
                • 3-mamuska Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 17:32
                  Moze sie wstydzą, nie masz zamka w łazience?
                  2 dziewczynki a statystyka na cały naród ciekawesmile
                  -----------------------
                  Myśl o tym co mówisz...
                  Nie mów tego co myślisz...
                • panidemonka Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 17:42
                  Bo nad umywalką ma tylko jeden kurek i miksującą baterię o raz ciepłą wodę?
                  Tak, wiem że w ciepła jest też na Wyspachwink
              • bi_scotti Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 17:31
                angazetka napisała:

> Mój kolega (lat wówczas 11) wrócił z trzech tygodni kolonii z nieruszonym szamp
                > onem i mydłem tongue_out

Przyslowia madroscia narodu!
                Wilk sie nie myje i zyje.
                Czeste mycie skraca zycie.
                Zapewne szczegolnie mycie z uzyciem szamponu i/lub mydla tongue_out
    • demonii.larua Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 17:39
      Wielkie mi halo. Wiesz ilu Polaków się nie myje?
      • monia111175 Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 18:37
        a moze masz cos nie HALO z lazienkasmile
        • monia111175 Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 18:38
          sorrki za literowki,pisze z tableta
    • koala0405 Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 19:02
      Moja opinia o dziewczynach z Anglii nie jest jedyna. Okazało się, że cała grupa, która przyjechała z Anglii i mieszka u innych rodzin również unika wody. Koleżanka, która 5 lat temu gościła dziewczynki z Anglii dzisiaj powiedziała, że zapomniała mnie uprzedzić o braku higieny u Anglików. Dziewczyny, które mieszkały u niej po 3 dniach pobytu puściły wodę pod prysznicem udając że się myją a po wyjściu ręczniki były suche i one również.
      Za to rodziny, które obecnie goszczą dzieci z Włoch i Niemiec, mówią że dzieci siedzą w łazience po 40 minut. Dzieci wychodzą wypachnione, włosy na żel /chłopcy z Włoch/ i ogólnie bardzo dbają o higienę.
      Jeżeli chodzi o łazienkę u mnie to mają wybór bo dysponuję dwoma. Jedna z wanną, dwie umywalki, toaleta i druga z kabiną, umywalką i toaletą.
      Dziewczynki mają swoje przybory toaletowe, dałam im ręczniki ale nie korzystają.
      Trudno, wytrzymamy jeszcze dwa dni.
    • mynia_pynia Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 19:03
      Zrób instrukcje obsługi łazienki, bo może nie wiedzą o co chodzi z jednym kranem wink zwanym inaczej barią.
    • morekac Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 20:26
      Może nie umieją prysznica odkręcić? Sami mają jakieś przedziwne... wink
      • koala0405 Re: Anglicy się nie myją? 24.05.13, 20:58
        Dostały instruktaż. Jedna się już myje a druga powiedziała że jutro /tak codziennie mówi/.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka