Dodaj do ulubionych

Ciekawe czy u Was tak samo...:-)

28.05.13, 10:22
Wczoraj wybralam sie do Lidla. Po koszulki dla moich dzieci. Koniec koncow kupilam . Ladne bawelniane 3 sztuki za 20 zl. Ale co ja przeszlam-trauma do konca zycia. Okolo 40 osob przed sklepem. Zostalam stratowana prawie, przypmnialo mi sie jak w Zmiennikach ludzie biegli z lotniska do taksoweksmile to samo bylo wczoraj pod Lidlem. Koszyki te metalowe walaly sie po calym sklepie. Ech...ale koszulki zakupilam....smile pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pedogil.maja Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 10:25
      jesteś bardzo dzielna smile
      • mx3_sp Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 10:28
        pod moim Lidlem stoją takie fury jakby był to salon firmowy wszelakich suvów był. A Lidl to nie Alma.
        • aneta-skarpeta Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 14:52
          no i co z tego?
          a alma to jakiś wyznacznik?

moja siostra jeżdzi samochodem wartym 400 tys i tez kupuję w różnych sklepach- także w biedronce- bo skoro im smakuje np biedronkowa cola to nie widzi powodu, zeby kupować inną
    • atojaxxl Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 10:28
      Niestety, tak samo w dniu rozpoczęcia sprzedaży, przeżyłam stratowanie przez krzepkich emerytów pędzących po blendery. Potrafią porzucić wózek w poprzek przejścia, byle opóźnić innym dotarcie do towaru. Potem handlują na pobliskim placu. A w tłusty czwartek rok temu potrafili rozwalić piramidę pudełek z pączkami po 80 groszy, tak się pchali... Dlatego nie chodzę do Lidla smile
      • antyideal Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 10:32
        Nie chodze, bo mi zupelnie nie po drodze wink
        jak rowniez i Biedronka, w zwiazku z czym nie ogarniam polowy
        watków na forum sad
      • gazeta_mi_placi Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 10:44
        Na takiej rodzaju akcje idź zawsze z minimum jedną osobą towarzyszącą, najlepiej aby był to wysoki krzepki mężczyzna.
        Byłam w kilku Lidlach, ale takich akcji nie widziałam.
      • kiddy Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 14:49
        He he. Ja za to nie mogłam się dostać ostatnio do kosza z ubraniami dla ciężarnych, bo ciągle odpychały mnie panie 50+. Każda musiała wyciągnąć z opakowania spodnie albo legginsy, żeby przymierzyć, czy rozmiar będzie dobry, a potem się zlościły, że "te szmaty jak na krowę". Śmiechowo było wink
    • thegimel Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 10:30
      U nas jak jest coś fajnego też walczą big_grin
      Tylko pracowników żal, mają burdel potem gigantyczny do ogarnięcia.
    • melancho_lia Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 10:32
      Dlatego trudno- nie uczestniczę w takich akcjach. Szkoda nerwów i czasu.
    • lauren6 Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 10:34
      Dlatego już dawno nie byłam w Lidlu. Godzina z życia stania w kolejce do kasy.
      • misia-your Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 10:36
        u mnie było normalnie bez scensmile ale bylam o 11;00
        • gazeta_mi_placi Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 10:45
          W zeszłym roku była promocja, że wszystkie rzeczy z Lidla (za wyjątkiem alkoholi) płatne chyba 20% taniej niż zwykle. Też byłam o podobnej porze i był spokój, w kolejce przede mną do kasy może dwie osoby.
          Jak ktoś ma czas to lepiej chodzić tak między 10.00 a 13.00.
        • ekaczmarczyk Re: Misiu 28.05.13, 10:46
          Ale zakupy chociaz owocne? smile bo u nas kiepsko o tej godzinie juz.
          • misia-your Re: Misiu 28.05.13, 11:14
            tak kupiłam wszystko co chciałam ,jeszcze miałam zamówienie od siostrysmile jestem zadowolona..a balam się takich scensmile bo wiadomo fajna cena tych ubran byłasmile
            • hugo43 Re: Misiu 28.05.13, 11:59
              A ja bylam dzis w lidlu i byly jeszcze koszulki dziewczece,szorty,koszulki na duzych chlopcow,sandaly,jedynie z gazetki nie bylo koszulek na malych i szortow dla starszych chlopcow.
    • guderianka Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 12:09
      Żałuję, ale mam daleko do Lidla. Tzn najbliższy ok 1000m od domu , mamy auto, sa autobusy-ale nie jest po prostu po drodze. Żałuję-bo mają słodycze the best, fajne składnikowo jogurty (bez s g-f), no i ubrania w dobrej cenie i dobre jakościowo(lupilu)
      • hanalui Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 21:14
        guderianka napisała:

> Żałuję, ale mam daleko do Lidla. Tzn najbliższy ok 1000m od domu , mamy auto, s
        > a autobusy-ale nie jest po prostu po drodze.

Km chcesz jechac autem lub autobusem? Toz to spacerkiem 8 min
    • mytka82 Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 12:15
      Też mam te koszulki, 2 3paki dla chłopaków. Mąż opowiadał, że walka jak o ogień była smile
      • ekaczmarczyk Re: Mytko 28.05.13, 13:13
        U nas bylo wesolo... Mieszkam w Sosnowcu ,duze osiedle. I wszyscy jak na zlosc w te koszulki i gatkismile w biedronce sukienki mialy mam nadzieje ze jutro jeszcze cos bedzie.
    • edelstein Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 12:20

Nie spotkalam sie z tym zjawiskiem w Niemczech.
      • feleedia Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 12:25
        W Dusseldorfie w kilku ulicznych imbissach mają happy hours kiedy wursty przeciniają z 3,50 na 2,50 euro do wyczerpania zapasu. Warto zobaczyć te walki tubylców plus scheissy i drecki latające gęsto w powietrzu big_grin
        • heca7 Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 12:44
          Do Lidla chodzę tylko jak coś mnie bardzo zaciekawi. I tylko dla dzieci, ciuchy dla dorosłych mi się nie podobają . A tak to nie znoszę. Zawsze przy kasie kolejka- tylko dwie czynne po 15 osób w każdej kolejce ale więcej kasjerek nie ma. I stój człowieku. Wczoraj poszłam po krótkie spodenki i udało mi się kupić dobry rozmiar choć wybór był już malutki. Nawet koszulki (dwupak) przy okazji kupiłam. Była cała masa sandałów we wszystkich rozmiarach. Jednak porozrzucane po podłodze opakowania i otwarte paczki świadczyły, że rano sklep przeżył atak wink
          O, sajgonki jeszcze kupuję smile
          • goodnightmoon Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 29.05.13, 12:18
            heca7 napisała:

> Była cała masa sandałów we wszystkich rozmiarach.

Akurat do tych tanich sandałów mam uraz. Przyoszczędziłam zeszłego lata na dziecku i kupiłam właśnie w Lidlu. Wzorniczo OK, wykończenie też (nie obcierały, noga się nie pociła) ale pod koniec lata się rozkleiły sad I to na wyjeździe, nie miałam możliwości kupić nowych, więc kombinowałam z klejeniem. Never again!!!

Lepiej kupić porządne i mieć spokój tongue_out
        • edelstein Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 12:49

Jakies nazey,nie spotkalam sie z takimi oszalamiajacymi promocjami.
      • landora Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 13:19
        Nie spotkałam się z tym zjawiskiem w Poznaniu, a w Lidlu bywałam niegdyś często (teraz mniej, bo pod nosem mam Biedronkę. Również ww. scen nie zaobserwowano).
      • goodnightmoon Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 29.05.13, 11:48
        edelstein napisała:

>
        > Nie spotkalam sie z tym zjawiskiem w Niemczech.

Chcialam to samo napisac, ale nie jestem pewna, czy to poprawne politycznie, czy nikogo nie uraze wink i czy nas za to z forum nie pogonia suspicious
    • hipek_w_kropki Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 13:21
      Nie chodzę na takie akcje. Sam opis mnie odrzuca tongue_out
      Co nie znaczy, że nie lubię korzystać z okazji. Lubię, lecz nie za wszelką cenę.
      • ekaczmarczyk Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 13:33
        A u nas odkad zamkneli tzw JUTE czyli sklep z ubrankami nie drogimi dla dzieci , szukam takich promocji.
        • hipek_w_kropki Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 14:25
          ekaczmarczyk napisała:

> A u nas odkad zamkneli tzw JUTE czyli sklep z ubrankami nie drogimi dla dzieci
          > , szukam takich promocji.

Rzecz gustu wink Ja wolę coś kupić używanego, podjechać do miasta, upolować przez net...
          • ekaczmarczyk Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 14:43
            Powiem Ci ze w Jucie byly fajne promocje. Koszulki na lato po 5 zl, sukienki po 12. Spodenki tez kolo 8 zl. No i szlag trafil. Ja np w 5 10 15 czy Smyku to czasem kupuje kurtki. I to wsio. Nigdy nie kupowalan np spodni dresowych tam bo ceny sa zabojcze. Czy np w C&A albo innym H&M. Wole kupic takie gacie na targu albo innym sklepie tanszym.
            • hipek_w_kropki Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 15:10
              ekaczmarczyk napisała:

> Powiem Ci ze w Jucie byly fajne promocje. Koszulki na lato po 5 zl, sukienki po
              > 12.

Hmmm... Mnie się udało kupić dla mojej 4-latki m.in:
              t-shirty w Kappahlu po 5
              sukienki letnie w h&m po 7
              bluzki z długim to już regularnie kupuję w granicach 10 (ostatnio w mothercare), a golfy w h&m raz nawet po 5
              rajstopy w smyku też po 5...
              itp, itd...

Fakt, że kupuję wtedy, gdy coś jest tanie i ładne, i odkładam na zaś. Jak idę do sklepu, bo czegoś potrzebuję na już, nie jest tak różowo wink
              • ekaczmarczyk Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 15:19
                Ja to za rzadko po sklepach tych chodze. Mam chyba w glowie stereotyp ze tam do zawsze drogo. Moze czasem warto zajrzecsmile, ostatnio weszlismy dp 5 10 15 i fajna promocja byla kurtek - 30 % kupilismy i to wszystko.
                • hipek_w_kropki Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 15:29
                  ekaczmarczyk napisała:

> Ja to za rzadko po sklepach tych chodze. Mam chyba w glowie stereotyp ze tam do
                  > zawsze drogo. Moze czasem warto zajrzecsmile

Pewnie, że warto. Oczywiście w takich cenach jak wyżej napisałam są pojedyncze rzeczy. Warto też w necie szukać podobnych okazji. Np. zamówić newslettery działających u nas sieciówek, śledzić fora tematyczne... I potem nie trzeba ganiać w dzikim tłumie wink
    • aneta-skarpeta Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 14:56
      mieszkałam na ursynowie, w w-wie i nigdy nie rozumiałam fenomenu lidla- tamtejszy lidl jest koszmarny
      dlugie kolejki, zawsze mega burdel- porozrywane torby z ciuchami nic nie ma

przeprowadziłam się pod w-wę i mam 2 lidle- jeden lepszy, ale duzo ludzi, choc duzo kas

a drugi boski- zawsze dość pusto, nie ma problemu z promocjami, wszystkiego pod dostatkiem, elegancja francja
      • ekaczmarczyk Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 15:01
        To moze ja tam podjezdzac bede do Ciebie w dni fajnych promocji smile
    • tonik777 Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 14:59
      Bez sensu. Po co ci ludzie stali przed sklepem? Nie lepiej było wejść do środka.
      • ekaczmarczyk Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 15:01
        Tia...
    • lafiorka2 Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 15:30
      nigdy nie zrozumiem,jak po 3 koszulki za 20zł mozna iść w taki rozpiźdz..aj do sklepu.Szarpać się ,żeby 3 koszulki kupić???uncertain
      • ekaczmarczyk Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 15:53
        Dlaczego? Po pierwsze , kupilam 2 zestawy dla corki i dla syna, po drugie dlatego ze ladne ze 100% bawelny, po trzecie ze dla mnie to okazja te w sumie 6 koszulek za JEDYNE 40 zl. Po czwarte przezylamwink
        • eryk2601 Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 21:04
          U mnie nie ma takich scen.Na szczęście.Ale ja w niedużym mieście mieszkam.
    • karro80 Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 21:26
      Też mamsmile
      Ja bardzo lubiłam Terranowę dla dzieci - tam były baaardzo dobre promocje<pamiętam, że kupiłam kurteczkę zimową, tunikę i golfik za niecałe 40zł - fakt, że wszystko w czerwieni akurat było, ale tanie bardzo. I dość dobrze się użytkowało.
      Kupowałam też koszulki, spódniczki - za 6 zł np.
    • ekaczmarczyk Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 21:30
      A ja w sumie zrobilam tak jak wiekszoscsmile wzielam po dwa zblizone rozmiary, poszlam obok i na luzie obejrzalam ktore ,dobre dwa komplety oddalam i poszlam do kasy. Uniknelam w ten sposob dalszego zdeptaniasmile
    • hermenegilda_zenia Re: Ciekawe czy u Was tak samo...:-) 28.05.13, 21:41
      Bywam w Lidlu, i szczerze powiedziawszy nigdy nie zdarzyło mi się widzieć takich scen, jak opisywane. To chyba jeszcze komunistyczna mentalność, że trzeba się bić, bo towar rzucili. Podczas wizyt w tym sklepie mam wrażenie, że zazwyczaj te sprzedawane produkty - nawet w promocjach są dostępne w takich ilościach, że problemem jest ich niekupienie. Nie ma się o co bić. W każdym razie, może ten konkretny sklep jest zlokalizowany w jakiejś biedniejszej dzielnicy, że robi się taką trzodę o ciuchy za 20 złotych.
      • ekaczmarczyk Re: Hermenegildo 28.05.13, 21:48
        Wiesz chyba nie chodzi o to ze dzielnica biedniejsza. To jest duze osiedle. Duzo blokow. Duzo rodzin z dziecmi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka